Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Καυτό και επίκαιρο

Επειδή κάποιοι τώρα μέσα στον ορυμαγδό και την καταστροφή απο τις εκτεταμένες φωτιές πάνε να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια καλό είναι να αρχίσουμε να θυμόμαστε.

Τι να θυμόμαστε;

Ότι το ΤΕΕ είναι ο μοναδικός και ο αποκλειστικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Της κάθε κυβέρνησης.

Η κυριαρχία του είναι συντριπτική σ’ όλες τις επιτροπές, στις πολεοδομίες και όλους τους συλλόγους της χώρας.

Τον τεχνικό τομέα τα μέλη του έχουν απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα και πρόσβαση στις νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν τον Ελλαδικό χώρο σε κάθε θέμα.

Ένα απο αυτά είναι και του συμβούλου, που τι άλλο συμβουλές πρέπει να δίνει.

Έτσι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πριν καλά-καλά σβήσουν οι φλόγες να επιχειρείται αποπροσανατολισμός της κυβέρνησης και του κόσμου που την πληρώνει τρείς φορές.

Η μία είναι για να υπάρχει όλος αυτός ο μηχανισμός του ΤΕΕ, η δεύτερη για να φτιάξει την περιουσία του και η τρίτη για να ξαναφτιάξει απο την αρχή ότι καταστράφηκε.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό λοιπόν είναι ΑΝΗΘΙΚΟ ο επίσημος σύμβουλος της κυβέρνησης, το ΤΕΕ, να δημοσιεύει άρθρο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην πρώτη του σελίδα του επίσημου του Ενημερωτικού Δελτίου (Αρ: 2451) με θέμα του τι έπρεπε να είχε γίνει, και μάλιστα την στιγμή που καίγεται η Ελλάδα απο άκρου σε άκρο.

Τώρα θα μου πείτε που είναι το περίεργο;

Το περίεργο παιδιά είναι ότι την γνώμη του επιθεωρητή την είδαμε και μάλιστα γραπτώς απο το επίσημο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ.

Τις προτάσεις του ΤΕΕ δεν είδαμε.

Δεν είδαμε τι αυτό είχε προτείνει στην κυβέρνηση για το θέμα όπως ώφειλε να είχε κάνει.

Και καλό θα ήταν να υπάρξει μία απάντηση απο το ΤΕΕ επι του θέματος γιατί υποψιάζομαι ότι ποιό πολύ ασχολούνται να βρούν τρόπους να πατήσουν κάτω τους μηχανικούς ΤΕΙ παρά με τα θέματα για τα οποία δημιουργήθηκε το επιμελητήριο αυτό.

Άντε μπράβο.
Περιμένουμε να δούμε την είσημη θέση του ΤΕΕ.
Όχι τωρα κατόπιν εορτής.
Πρίν την καταστροφή και σε βάθος ευλόγου χρονικού διαστήματος.
Περιμένουμε και εμείς οι Μηχανικοί ΤΕΙ και οι πυρόπληκτοι με τα ευροψίχουλα στο χέρι.

Όσο για τον επιθεωρητή, που αν μη τι άλλο έκανε το καθήκον του και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, μπορείτε να βρείτε την έκθεση του στο σημείο :
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PRESS/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2007/ED2451/2451_GNWMH.pdf