Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Απάντηση στον Πρόεδρο του ΤΕΕ κο Αλαβάνο (ανακοίνωση ΤΕΕ 2 Σεπτεμβρίου 2006)

Στην προαναφερθείσα ανακοίνωση του ΤΕΕ (θα την βρείτε στην θέση http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2006/2006_09/Tab3/ÔÅ×ÍÉÊÏ%20ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏ%20ÅËËÁÄÁÓ1) ο κος Αλαβάνος δηλώνει ότι «Το πρόβλημα της απασχόλησης μας ενώνει με τους αποφοίτους των ΤΕΙ» και τονίζει με έμφαση επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να καλλιεργούν ένα πλαστό κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ των διπλωματούχων μηχανικών και των πτυχιούχων των ΤΕΙ».

Τον ευχαριστούμε για την πάσα και τον παραπέμπουμε στον κώδικα δεοντολογίας του συλλόγου που αυτοπροσδιορίζεται σαν «Πανελλήνιος Σύλλογος Συµβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εµπορευµάτων» και στον οποίον μετέχουν αποκλειστικά διπλωματούχοι μηχανικοί (θα τον βρείτε στην θέση: http://www.pssamee.gr/frame1.html ).

Εκεί στην επιλογή ΣΥΛΛΟΓΟΣ κύριε Αλαβάνε διαλέγετε τον ΚΩΔ. ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και διαβάζετε το άρθρο 10 και 13.

«10ον: Να περιβάλλει με σεβασμό τους αρχαιότερους Συναδέλφους και με στοργή τους νεότερους, υποβοηθώντας τους στην απόκτηση εμπειρίας και τη εν γένει πρόοδό τους. Να υποβοηθά τους Συναδέλφους του δημόσιους λειτουργούς στη εκτέλεση του καθήκοντός τους, και αν είναι ο ίδιος δημόσιος λειτουργός να εξυπηρετεί κάθε Συνάδελφό του στα λογικά,δίκαια και νόμιμα αιτήματά του. Να βοηθά δε, καλούμενος τους δημόσιους λειτουργούς με τις γνώσεις και την πείρα του στην κατάρτιση ή βελτίωση διατάξεων επί θεμάτων του ενδιαφέροντός του.»

«13ον: Να μην υποτάσσει τις απαιτήσεις της Επιστήμης και της Τάξεώς του στο ατομικό συμφέρον ή σε συμφέροντα τρίτων. Να μην προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία σε οποιονδήποτε όταν η εντολή έχει ανατεθεί σε μη διπλωματούχο Μηχανικό αν και αρμοδιότητας αυτού, ούτε η εργασία αυτού να τίθεται υπό τον έλεγχο ή την έγκριση μη διπλωματούχου Μηχανικού. Να μην καλύπτει με την υπογραφή του άλλα πρόσωπα, φύσει και θέσει αναρμόδια προς την εκτέλεση εργασίας της αρμοδιότητάς του.»

Εκεί θα βρείτε την ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ για την επιθετικότητα των μελών σας κατα των Μηχανικών ΤΕΙ.

Εκεί θα δείτε πώς με γραπτές διαδικασίες μέλη σας δίνουν οδηγίες για συντεταγμένη επιθετική στάση κατα μη διπλωματούχων μηχανικών.

Εκεί θα διαβάσετε πως αναγνωρισμένο σωματείο, αποτελούμενο αποκλειστικά απο μέλη ΤΕΕ, προδιαγράφει πως ο ιδιώτης διπλωματούχος υποβοηθά τους Συναδέλφους διπλωματούχους δημόσιους λειτουργούς, πως ο δημόσιος λειτουργός διπλωματούχος εξυπηρετεί κάθε ιδιώτη Συνάδελφο διπλωματούχο και όλοι μαζί οι διπλωματούχοι να αρνούνται να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία όταν η εντολή έχει ανατεθεί σε μη διπλωματούχο (δηλαδή Μηχανικό ΤΕΙ).

Εκεί ξεκαθαρίζουν οι «κάποιοι» που «επιχειρούν να καλλιεργούν ένα πλαστό κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ των διπλωματούχων μηχανικών και των πτυχιούχων των ΤΕΙ».

Εκεί προσδιορίζονται σαν υπαίτια τα μέλη σας και μόνο κύριε Αλαβάνε μου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ένας μοναχικός και αδούλωτος Μηχανικός ΤΕΙ.