Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Ειδικά αφιερωμένο στους σημερινούς φοιτητές ΤΕΙ για τους Διευθυντές και Προϊστάμενους των ΣΤΕΦ

Το διάβασα στο Εργοληπτικό Βήμα (τεύχος 56, Μαϊου-Ιουνίου 2007, σελ. 80) και σας το μεταφέρω.

Κάλεσε η ΕΕΤΕΜ τους Διευθυντές και Προϊστάμενους των τμημάτων ΣΤΕΦ για σύσκεψη εντός του Ιουνίου προκειμένου να συζητηθούν το παρόν και το μέλλον των αποφοίτων ΤΕΙ καθώς και να συντονισθεί η στάση τους στις Συνεδριάσεις του ΣΑΤΕ-ΕΣΥΠ (εκεί που καθορίζονται τα δικαιώματα του μέλλοντος για τα ΤΕΙ) δεδομένου ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι πια πιεστική και, απ’ ότι περιγράφεται στο άρθρο, η στάση τους δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Συνάδελφοι φοιτητές ΤΕΙ.

Εσείς που είσαστε ακόμη πίσω απο τα θρανία και έχετε το μέλλον μπροστά σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παιχνίδια αυτά κρατούν απο την δεκαετία του 40, που απ’ ότι φαίνεται, η ηγεσία του τότε ΤΕΕ «στράβωσε» με την δημιουργία των σχολών Υπομηχανικών.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη σας έχουν βάλει στο ζύγι και σας έχουν βρεί ελλειπείς χωρίς να σας δώσουν καν την ευκαιρία να τους δείξετε εάν και πόσο αξίζετε.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη χρωστάτε. Χρωστάτε στα παλιά, στα νέα και στα μελλοντικά μέλη ΤΕΕ.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι για να περάσουν αυτοί καλά εσεις δεν πρέπει να έχετε δικαιώματα. Δεν πρέπει να έχετε ευκαιρείες στην ζωή. Οι ευκαιρείες είναι μόνο γι’ αυτούς.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι στις σχολές ΤΕΙ, πτυχίο των οποίων σύντομα θα κατέχετε, δεν αντιστοιχούν επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι επιχειρούν εδώ και αρκετό καιρό να μας πάνε σε μία ενωμένη Ευρώπη όχι μόνο χωρίς δικαιώματα αλλά και με διακρίσεις. Διακρίσεις γιατί διαφορετικά υπολογίζουν τους ακαδημαϊκά ισότιμους μας Ευρωπαίους και διαφορετικά εμάς.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ολόκληρες γενειές Μηχανικών ΤΕΙ πριν απο σας καταστράφηκαν επειδή υποχρεώθηκαν σε μία ζωή χωρίς δικαιώματα. Επιτρέπονται μόνο οι υποχρεώσεις.

Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει.

Και μπορεί να σταματήσει τώρα.

Και εσεις πολλά μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Μην δινετε ευκαιρία σ’ άλλους να παίζουν με την ζωή σας, το μέλλον σας.

Έχετε να χαράξετε την δικιά σας πορεία στην ζωή και δεν πρέπει ν’ αφήσετε άλλους να σας εμποδίσουν.

Έχετε να αφήσετε την δική σας σφραγίδα σ’ αυτον τον τόπο. Να μείνει πίσω σας ότι και εσείς περάσατε απο εδώ. Να αφήσετε το ίχνος σας στη ιστορία του τόπου.

Αντιδράστε.

Υποχρεώστε αυτούς που επιχειρούν κάθε μέρα τον υποβιβασμό σας να σας σεβαστούν.

Υποχρεώστε αυτούς που δεν σέβονται το μέλλον σας να σας υπολογίσουν.

Υποχρεώστε αυτούς που δεν σεβάστηκαν την ΕΕΤΕΜ να υποκληθούν μπροστά της. Γιατί μπορεί να έχουμε προβλήματα με την στάση της ΕΕΤΕΜ μέχρι σήμερα αλλά καλώς ή κακώς σ’ αυτήν αντιπροσωπευόμαστε.

Υποχρεώστε τους να σεβαστούν τον μοναδικό φορέα αντιπροσώπευσης μας.

Και γι’ αυτό εσείς θα βρείτε τον τρόπο.

Είναι δικό σας δικαίωμα και υποχρέωση μαζί.

Τ’ ακούτε.

Δικό σας.

Απεριόριστα δικό σας όσο και το μέλλον σας.

Και αυτό δεν χαρίζεται.