Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Ο Κόσμος του Επενδυτή στον ….. κόσμο του Υπουργείου Παιδείας

Με αφορμή του άρθρου του κου Φάνη Καλαντζή στον Κόσμο του Επενδυτή (φύλλο 247 σελίδα 22) με τίτλο «Στον αέρα (και πάλι) 200.000 απόφοιτοι ΤΕΙ» όπου Υφυπουργός, μέλος της κυβέρνησης δηλαδή, κατα παράβαση νόμων προωθεί διαχωρισμό πτυχίων ΤΕΙ πριν και μετα την έκδοση του Ν. 2916/01 με βαση τον οποίο έγιναν Ανώτατα, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1-Ο δημοσιογράφος ήξερε όχι μόνο τον Ν 2916/01 απέξω αλλά και την εισηγητική έκθεση αυτού με βάση την οποία κατοχυρώνεται ότι τα πτυχία ΤΕΙ πριν και μετά την έκδοση του Ν. 2916/01 είναι ισοδύναμα. Στο μόνο σημείο που ελέγχεται είναι η μη αναφορά του στον νόμο 1865/89 (άρθρο 5 παρ. 1) ο οποίος είναι εν ισχύ και μετά τις δύο αναμορφώσεις των ΤΕΙ σε Ανώτατα (Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07) και με βάση τον οποίο η ιδιότητα αυτή, του Ανώτατου πτυχίου δηλαδή, επεκτείνεται μέχρι και τους κατόχους πτυχίου Υπομηχανικού (μέσω του Ν. 298/76 Άρθρο 1 και 2). Άντε βρε, και το σκεπτικό της απόφασης 2028/06 του Αρείου Πάγου (Β2’ πολιτικό τμήμα) δεν ήξερε αλλά ας πάει στα κομμάτια.

2-Τον νόμο αυτόν και την εισηγητική έκθεση αυτού, όπως αποτυπώνει ο δημοσιογράφος δεν τα ήξερε ούτε ο Υφυπουργός αλλά και ούτε η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου. (θυμόσαστε για κάτι παλιοπατσαβούρες με πτυχίο νομικής που σας έλεγα;) Έτσι ο δημοσιογράφος περνάει με 7 την στιγμή που ο Υφυπουργός κόβεται με μηδεν γιατι δεν ήξερε τίποτα για το Υπουργείο του. Και που ‘σαι, 3,5 χρόνια άγνοιας είναι αυτά. Δεν είναι και λίγα;

3-Το κείμενο είναι όντως εγκληματικό και μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στο μέλος της κυβερνητικής ΔΑΚΕ που το προσδιόρισε ως τέτοιο. Το μόνο που του μένει τώρα είναι το βάρος της αυτοκριτικής για λογαριασμό της κυβέρνησης που υποστηρίζει στο τι φταίει και η ΝΔ συμπεριφέρεται όχι σαν μία αλλά σαν τρεις κυβερνήσεις στο θέμα των ΤΕΙ. Οι απανωτές άλλωστε περιπέτειες του κλάδου τόσο στον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα όσο και στο ΔΟΑΤΑΠ που έτριψαν στα μούτρα της Γιαννάκου και του Καραμανλή 3 μηνών νόμο (Ν. 3549/07) το αποδεικνύουν,

4-Ο υπογράφον Υφυπουργός είναι ο κος Καλός και αυτός φέρει την ευθύνη της υπογραφής του στο εγκληματικό αυτό κείμενο.

5-Ο κος Καλός κατέχει την θέση από την αρχή της θητείας του και άγνοια νόμου δεν συγχωρείτε στην Ελλάδα για τους απλούς ανθρώπους. Πόσο μάλλον για Υφυπουργό και για θέματα αρμοδιότητας του. Άρα η εκδοχή του δεν ήξερε αποκλείεται. Εάν δεν ήξερε μετά από 3,5 χρόνια στην θέση του Υφυπουργού ούτε για κλητήρας στην είσοδο δεν κάνει.

6- Όλα συγκλίνουν στην εκδοχή ότι έγινε εσκεμμένα. Το επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου το επιβεβαιώνει και η προϊστορία του γεγονότος. Άρα έχουμε να κάνουμε με κυβερνώντες ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ. Επίορκους γιατί δεν αντιμετωπίζουν όλους τους Έλληνες σαν ίσους έναντι του νόμου. Επίορκους γιατί ορκίσθηκαν να τηρούν τους νόμους, την ισονομία και ισοπολιτεία και δεν το κάνουν.

6-Έχουμε να κάνουμε με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ και μάλιστα, λόγω της σχετικής προϊστορίας του θέματος, κατ΄εξακολούθηση. Παράνομους γιατί προκαλείται κόστος σε πολίτες κατά παράβαση του νόμου. Παράνομους γιατί, εξυπηρετούνται ατομικά συμφέροντα απο θέση που έπρεπε να υπηρετούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες, δηλαδή όλοι μας. Παράνομους γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα προηγούμενα άρθρα μου που γράφτηκαν σε ανύποπτο χρόνο είναι όλοι τους μέλος του club του «αποφασίζω χωρίς να λαμβάνω υπ’ όψιν μου όλους τους νόμους του κράτους» (το Υπουργείο Παιδείας είναι το τέταρτο μέρος που εφαρμόζεται το ευγενικό αυτό σπόρ μετά το ΤΣΜΕΔΕ, το Υπουργείο Απασχόλησης & Κοιν. Ασφάλισης και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή-Ολα μέρη ενδιαφέροντος ΤΕΙ),

7-Οι κατά καιρούς έγγραφες δηλώσεις του Υπουργείου επί του θέματος ήταν όλες περί του αντιθέτου. Και αυτό γιατί ο λογιότατος και πολυγραφότατος Ειδικός Γραμματέας του συγκεκριμένου Υπουργείο κος Σούτσας όχι σε μία αλλά σε δύο τουλάχιστον επιστολές που έχω στην κατοχή μου βεβαιώνει το αντίθετο ακριβώς απ΄αυτό που υπογράφει ο κος Καλός. Ότι δηλαδή τα πτυχία ΤΕΙ πριν και μετά την έκδοση του Ν. 2916/01 είναι ισότιμα και ισοδύναμα. Τα έγγραφα αυτά είναι τα 52434/Ε5-25/05/2006 και 23927/Ε5-07/03/2006. Κύριε Καλαντζή μου σας προκαλώ να κάνετε χρήση της δύναμης της αίτησης σας και να τα ζητήσετε από το Υπουργείο. Να δούμε εάν τολμάνε να τα κυκλοφορήσουν με στρογγυλή σφραγίδα τώρα.

8-Από τα παραπάνω παρατεθέντα ένα μόνο συμπέρασμα βγαίνει. ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ από Υπουργικές θέσεις.

9-Την πολιτική ευθύνη μέσα σ’ αυτό το Υπουργείο την φέρει ακεραία η Υπουργός κα Μαριέττα-Κουτσίκου Γιαννάκου.

Επειδή οι εκλογές είναι κοντά ένα μόνο έχω να σας προτείνω.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

Η κυρία Μαριέττα-Κουτσίκου Γιαννάκου πολιτεύεται στην Α’ Αθήνας και
ο κύριος Γεώργιος Καλός στην Α΄Πειραιά.

Γυρίστε τους την πλάτη.

Κανένας ψήφος Μηχανικού ΤΕΙ στο δίδυμο της συμφοράς.

Της δικής μας συμφοράς.

Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ γιατί τέσσερα χρόνια είναι πολλά να περιμένουμε να τους μαυρίσουμε.

Αυτό πρέπει να γίνει τώρα γιατί πρέπει να μην τους αφήσουμε να ασελγήσουν πάνω μας άλλο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Άντε μη τα πάρω στο κρανίο και με την ψεύτικη υπόσχεση πως θα μας δώσουν και επαγγελματικά δικαιώματα.

Χρήματα βρίσκουν για να κάνουν παροχές. Επαγγελματικά δικαιώματα δεν μπορούν. Φαίνεται είναι ποιό ακριβό.

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο μου για να δείτε πόσο ακριβό είναι.

Και μην ξεχνίωμαστε.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

Η κυρία Μαριέττα-Κουτσίκου Γιαννάκου πολιτεύεται στην Α’ Αθήνας και
ο κύριος Γεώργιος Καλός στην Α΄Πειραιά.