Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κα Τώνια Μοροπούλου. Μια «σύγχρονη Υπατία», βραβευμένη παρακαλώ και σημερινή αντιπρύτανης του ΕΜΠ. Το βίντεο είναι από τις πρυτανικές εκλογές του 2010 και το άρθρο από «Το Βήμα», το παλιό καλό καθεστωτικό ΜΜΕ.


Αξίζει να προσέξτε στο βίντεο:
1-την αντίληψη που έχουν οι διπλωματούχοι για τον ορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών στην χώρα και που έχουν γραμμένα τα υπουργεία, την βουλή, το Σύνταγμα και την νομοθεσία περί της αποστολής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του τεε

2-την ομολογία της ότι η απόφαση για τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΣΑΠΕ για την σχολή ΣΕΜΦΕ εφαρμόζετε ενώ αυτή του ΣΑΠΕ – ΣΑΤΕ (και ότι άλλη παπαριά πέρασε από το μυαλό του κάθε καρεκλοκένταυρου καθεστωτικού οσφυοκάμπτη) που αφορά τα δικά μας δικαιώματα την πέταξαν στα σκουπίδια.

Επιφυλάσσομαι ότι όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα τους που καμαρώνει και προσπαθεί να επεκτείνει να επανέλθω ποιο διαβασμένος εγώ ο όχι αντίπαλος του διπλωματούχου (υπηρέτης, δούλος ίσως;….. μάλλον αυτό θέλει να πει).

Θα επανέλθω σε όχι σε υψηλότερο επίπεδο του διπλωματούχου αλλά σε κατώτερο

Ελαφρώς ελπίζω να μου επιτρέψετε κα Μοροπούλου μου. Ελαφρώς. Για το καλό μου. 



Το άρθρο θα το βρείτε εδώ και καλό είναι να διαβάσετε και τα σχόλια του για να διαπιστώσετε το κοινωνικό ρεύμα των ανθρώπων που διαλέγουν να υποστηρίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να κρίνετε αντικειμενικά αυτά που μας σερβίρουν. 

Και να μην το ξεχάσω.

Μόλις διαβάσετε το συγκριμένο άρθρο γράψτε σε μια ή περισσότερες σελίδες (γιατί μάλλον η μία μπορεί να μην αρκεί για να τα χωρέσει όλα) τις επικεφαλίδες του επιστημονικού έργου της βραβευμένης κας Τώνιας Μοροπούλου. Έτσι για να διαπιστώσουμε το επιστημονικό έργο και το μέγεθος της προσφοράς της επιστήμονος στην κοινωνία καθώς και την αξιοπιστία όχι μόνο της εφημερίδας «Το Βήμα» αλλά και αυτών που την βράβευσαν.

Για να καταλάβετε πως φτιάχνονται οι αξίες στην Ελλάδα

ΚΑΙ

να τρομάξετε με την ιδέα του ότι δεν υπάρχει άξιος άνθρωπος σε καμία κρίσιμη θέση στην χώρα για να μας τραβήξει από τον βούρκο της χρεωκοπίας.

Ακολουθεί το άρθρο:

«Τώνια Μοροπούλου: «Μια σύγχρονη Υπατία»
Βραβείο για την προσφορά της στην επιστήμη πήρε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ


«Σε μια γυναίκα πρότυπο μακράν των στερεοτύπων, τόσο των πατριαρχικών - παραδοσιακών, όσο και των καταναλωτικών - μιντιακών, σε μια σύγχρονη Υπατία», απένειμαν το βραβείο «ΥΠΑΤΙΑ» ο Σύλλογος Ελληνίδων Επιστημόνων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Τετάρτη 14 Μαρτίου. Η Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κυρία Τώνια Μοροπούλου, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στην Πρυτανεία Τεχνολογικού Ιδρύματος στην Ελλάδα, βραβεύθηκε για το πλούσιο επιστημονικό, πολιτιστικό και κοινωνικό της έργο.
Η ίδια συγκινημένη στο τέλος της εκδήλωσης αφιέρωσε το βραβείο στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και θέλησε να το μοιραστεί με όλους τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους της. «Το έργο μου χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Διδάσκω και μαθαίνω από τους φοιτητές μου. Διδάσκω και μαθαίνω από τους συνεργάτες μου» επισήμανε.

Οι μεγάλοι σταθμοί της καριέρας της, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολής Χημικών Μηχανικών κύριο Εμμανουήλ Κούκιο συνθέτουν το «φαινόμενο Τώνια Μοροπούλου», ξεκινούν από το Πολυτεχνείο το 1973, όπου έγινε η αρχή της κοινωνικής και πολιτικής της συμμετοχής.

Ακολουθούν οι αναπτυξιακές και οικολογικές πρωτοβουλίες στην αρχή της δεκαετίας του '80, στην συνέχεια η μεγάλη στροφή στα μνημεία και την προστασία τους με το Μεταπτυχιακό της στο ΕΜΠ. Στις αρχές του 2000 εξελέγη στην Γενική Γραμματεία του ΤΕΕ και δύο χρόνια πριν έγινε η πρώτη γυναίκα Αντιπρύτανης του ΕΜΠ.

Εκτός από τις γνώσεις, την επιστημονική επάρκεια και την ευφυΐα της, όλοι οι ομιλητές εξήραν την εργατικότητα, τις αστείρευτες ιδέες και την διάθεσή της για διεπιστημονικές συνεργασίες. Ιδιαίτερα σημαντική είναι «η συμβολή της στην αναστήλωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ξεχασμένης Ελλάδας», όπως τόνισε η Ομότιμη Καθηγήτρια κυρία Νίκη Κουλουμπή.

Περισσότερες από 150 έρευνές της αφορούν υλικά και επεμβάσεις συντήρησης σημαντικών μνημείων της Ελληνικής και Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, το φρούριο στο λιμάνι του Ηρακλείου, η Χάλκη, τα Βυζαντινά Μοναστήρια της Σερβίας κ. ά. Ένα έργο αναγνωρισμένο και εκτός Ελλάδος, καθώς έχει προσκληθεί ως επισκέπτρια καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια του Princeton και της Βενετίας και ως Ομιλήτρια σε πολλά Πανεπιστήμια και διεθνή φόρα.

Ευχή όλων των παρευρισκόμενων, η βραβευθείσα να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την ίδια ευγένεια το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο, ανταποκρινόμενη σε μια μεγάλη πρόκληση. «Η Υπατία νίκησε τον όχλο, επέζησε σαν σύμβολο στους αιώνες ενώ ο όχλος βυθίστηκε στην απόλυτη περιφρόνηση της ιστορίας. Η μέγιστη πρόκληση είναι η μάχη με τον χρόνο και την ιστορία, η μάχη των επιτευγμάτων», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κύριος Κούκιος.»

Τελειώνοντας να δούμε τη φωτό-δώρο τρία σε ένα αποκάτω:

Μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας.

Είπα και εγώ να βάλω και κάτι που να μας θυμίζει (της κας Μοροπούλου και εμάς) την εποχή της παντοδυναμίας του τεε και του ΠΑΣΟΚ κε Δημόπουλε μου.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη στην φωτο απο πάνω είναι ο ΠΑΣΟΚος επενδυτής κος Κοσκωτάς, νέο τζάκι τότε,  που κόντεψε να καταπιεί τις τράπεζες, τον τύπο και όλο το Αιγαίο

Το καλαμπόκι δεν πρόλαβε. Το κατάπιαν άλλοι ΠΑΣΟΚοι.

Για τις μπάμιες ομολογώ ότι δεν θυμάμαι. Δεν ξέρω εάν μπορεί να μας βοηθήσει ο κος Δημόπουλος, άξιος σοσιαλιστής του ΠΑΣΟΚ, επί δεκαετίες επιτυχημένος πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ, παγκοσμίως γνωστός για το ότι η ΕΕΤΕΜ δεν πέτυχε απολύτως κανένα στόχο της από το 1990 και μετά. Τι έγινε ρε πρόεδρε; Θυμάσαι ποιοι καβάτζοσαν τις μπάμιες ή κάνω λάθος να κοιτάω προς ΠΑΣΟΚ μεριά; (πάντως τις παιδικές τροφές τις καβάτζοσε ο κος Λομβέρδος. Το θυμάμε πολύ καλα μια και έγινε τώρα τελευταία μια και το έκανε, και αυτός, για το καλό μας)

Όσον αφορά την φωτογραφία δεν ξέρω εάν θυμίζει κάτι στην κα Μοροπούλου. Ίσως μπορεί να μας πει η ιδία.

Γειά σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός, …. ελαφρώς κατώτερος των διπλωματούχων … τώρα και με άδεια της επιστήμονος με το πλούσιο και σπουδαίο επιστημονικό έργο της κας Τώνιας Μοροπούλου … αντιπρύτανης παρακαλώ.. του ΕΜΠ…. του μπουρδέλου κατά την άποψη των δύο «δημοσιογράφων» που πήραν την συνέντευξη και φαίνονται στην αρχή του βίντεο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Κε Σιμόπουλε τώρα ξέρεις. Άντε να δούμε τι θα κάνεις για να σταματήσουν να προσβάλουν το ίδρυμα που διευθύνεις. Όχι σαν επιστήμονας. Αλλά σαν άνθρωπος. Απλός κάτι σας εμάς. Όχι ακριβώς ίδιος βεβαίως. Αλλά λίγο παραπάνω όπως μας και σας επιτρέπει η κα Μοροπούλου. Περιμένουμε όλοι μας να μας αποδείξεις ότι κάναμε λάθος και ότι υπάρχουν στην χώρα οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση που θα μας βγάλουν από τον βούρκο.  Από εσένα μόνο εξαρτάται.

ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ: όσοι βιαστούν να με κατηγορήσουν σαν οπαδό κάποιου άλλου κόμματος (η ΝΔ είναι συνήθως ο αγαπημένος στόχος του άλλου εταίρου του δικομματισμού που κατέστρεψε τον τόπο) ας ρίξουν πρώτα μια ματιά εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ και τα ξαναλέμε. Δεν θα χαθούμε. Μέχρι τότε να θυμάστε όλοι σας ότι εγώ είμαι μόνο με τα ΤΕΙ και με κανέναν άλλο.