Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στο σημερινό μου σημείωμα θα σχολιάσω την απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχαμε από την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στη μοναδική την τελευταία 25-ετία διαδήλωση μας στις 20/3/2009.

Ο προσβλητικός τρόπος που μας αντιμετώπισε η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, προβεβλημένος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός του, απέδειξε ότι μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και λαού δεν υπάρχει ρέμα που κατά καιρούς να επιτρέπει την ελάχιστον δυνατή πρόσβαση = συνεννόηση αλλά ποτάμι, φαρδύ και βαθύ.

Αδιάβατο και με δική τους ευθύνη.

Των απέναντι μας.

Των πολιτικών.

Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η διάβαση του ποταμού αυτού, άρα και η επικοινωνία, είναι επιλεκτική, εις βάρος του λαού και ελεγχόμενη αυστηρά με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των κρατούντων.

Έτσι με την άρνηση του κου Σουφλιά να μας δεχθεί, βρέθηκε η κυβερνούσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνά μια συντεταγμένη χώρα, με κατοχυρωμένες τις Συνταγματικές αρχές περί ισότητας υποτίθεται, για πολλοστή φορά να εφαρμόζει διακρίσεις και όχι μόνο να χωρίζει τους πολίτες της σαν τα αρνιά που τα πάνε για σφαγή αλλά και να σφάζει μερικά από αυτά.

Γιατί περί σφαγής πρόκειται η καθυστέρηση = άρνηση αντικατάστασης του άρθρου 2 του Ν. 318 και η φόρα που πήρε ο κος Στυλιανίδης για να εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο για να βγάλει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα σε συνδυασμό με το φρένο του κου Σπηλιωτόπουλου για διάλογο από μηδενική βάση (Υπουργέ όπως βλέπεις σταμάτησα να σε σχολιάζω δίνοντας σου χώρο μέχρι μια ημέρα πριν τις επόμενες εκλογές που θα σε περιμένω, μετά να τα ξεχάσετε τα ΤΕΙ δια παντός).

Και επειδή ο κος Σουφλιάς τοποθετήθηκε στην θέση που βρίσκεται από τον Πρωθυπουργό για να αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες, άρα και εμάς τους απόφοιτους ΤΕΙ, η άρνηση του να μας δεχθεί στην ουσία μας δίνει να καταλάβουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να μιλήσει και να ασχοληθεί μαζί μας.

Όλα δε αυτά την στιγμή που έχουν λερωμένη την φωλιά τους αφού έγιναν κυβέρνηση με υφαρπαγή της ψήφου μας λέγοντας μας ψέματα αποδεδειγμένα ότι θα είναι αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα δώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους ΤΕΙ που καθυστερούσαν τόσα χρόνια.

Αυτά βέβαια για το ηθικό μέρος γιατί υπάρχει και πολιτικό τοιούτο.

Η Νέα Δημοκρατία ξέρετε δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Είναι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ένα κόμμα που εκφράζει ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού. Και μάλιστα διαχρονικά.

Σήμερα είναι επικεφαλής ο κος Καραμανλής και αύριο, όταν θα χάσει τις εκλογές, θα είναι κάποιος άλλος.

Και σαν κόμμα λοιπόν αποτελεί σημείο της κοινωνικής συνάντησης, το χωνευτήρι ιδεών και οραμάτων του λαού που εκπροσωπεί. Έτσι πάει μπροστά. Με την έκφραση όλων των κοινωνικών ομάδων που την αποτελούν σε μία κοινή συνισταμένη των υποστηρικτών της.

Η συνισταμένη που όλοι συμμετέχουν και αντιπροσωπεύονται.

Άλλοι λίγο και άλλοι πολύ.

Έτσι λοιπόν όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι σαν ψηφοφόροι της με τον τρόπο, την αισθητική, την πρακτική εάν θέλετε, την πολιτική με άλλα λόγια που εκφράζεται από την ΝΔ περιμένουν και θέλουν σαν κοινωνικοί εταίροι την πολιτική εκείνη διέξοδο που που θα εκφράσει και το δικό τους όραμα, το δικό τους τρόπο στην διακυβέρνηση της χώρας.

Για να εισπράξουν την ικανοποίηση ότι υπάρχουν και αυτοί. Ότι είναι εδώ.

Παρόντες στην μάχη για μια καλύτερη πατρίδα.

Μια καλύτερη πατρίδα με τον δικό τους τρόπο.

Και εδώ μπαίνει στην πολιτική φωτογραφία της ΝΔ και η συνισταμένη της που απεικονίζει τους αποφοίτους ΤΕΙ που την υποστηρίζουν.

Οι οποίοι απόφοιτοι ΤΕΙ, σαν μέλη της ΝΔ, περίμεναν χωρίς αντίκρισμα μέχρι το 2004 είκοσι χρόνια για να δουν το κόμμα τους να γίνεται επιτέλους κυβέρνηση έχοντας ταυτόχρονα μπροστά στα μάτια τους την διακήρυξη μαγνήτη ότι στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ότι θα αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που παρανόμως δεν είχαν ορισθεί μέχρι τότε.

Έτσι οι απόφοιτοι ΤΕΙ της Νέας Δημοκρατίας, μετά από όλες τις απαξιωτικές για τον κλάδο μας κινήσεις της, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

Και αυτό γιατί μεταξύ των άλλων όλα αυτά τα χρόνια της αντιπολίτευσης έτρωγαν στην μάπα τις βαθυστόχαστες αναλύσεις της αντιπολιτευόμενης ΝΔ για καθεστωτική νοοτροπία των μελών της κυβέρνησης του επάρατου τότε ΠΑΣΟΚ.

Θυμάστε τις δηλώσεις αυτές;

Και εδώ είμαστε συνάδελφοι.

Έτος 2009, πέντε χρόνια μακριά από το άλλο σωτήριο έτος 2004 που η ΝΔ ξανάγινε κυβέρνηση, δύο φορές παρακαλώ έκτοτε, μετά από ένα πολύ μακρύ διάλειμμα.

Και πάμε πάλι από την αρχή.

Το ότι ο κος Σουφλιάς που δεν μας δέχεται στο Υπουργείο που έχουμε πρόβλημα, τι πράξη πιστεύετε ότι κάνει;

Δημοκρατική ή καθεστωτική;

Έγιναν κυβέρνηση λέγοντας μας ότι θα μας δώσουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Τι νομίζετε ότι μας είπαν; Αλήθεια ή ψέματα;

Ο νόμος λέει ότι τα επαγγελματικά μας δικαιώματα θα τα δώσουν επιτροπές σαν το ΣΑΤΕ, το οποίο ΣΑΤΕ όταν τα ψήφησε ομόφωνα η ΝΔ σταμάτησε να εφαρμόζει τον νόμο.

Τι νομίζετε. Είναι νόμιμη ή παράνομη η πράξη τους;

Στις δημοκρατίες βασική παράμετρος είναι ο διάλογος. Μέχρι σήμερα όλοι μιλάνε με όλους για τα δικά μας επαγγελματικά δικαιώματα και εμείς δεν συμμετέχουμε. Για την ακρίβεια δεν μας αφήνουν να συμμετάσχουμε. Τι νομίζετε ότι είναι η πράξη αυτή από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας;

Δημοκρατική ή Ολοκληρωτική;

Το ΣΑΤΕ ως γνωστόν ψήφισε ομόφωνα τα ΠΔ για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και είναι το μόνο αρμόδιο για να το κάνει αυτό κατά τον νόμο. Άρα, αν η ΝΔ υπηρετεί τον τόπο με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, τα ΠΔ έχουν «κλειδώσει». Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν δηλαδή οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην δημοσιευθούν. Αλλά αντί αυτού ο αρμόδιος Υπουργός τα κρατάει μακριά από την δημοσιότητα επιχειρώντας διάλογο από μηδενική βάση.

Τι νομίζεται ότι κάνει ο εν λόγω Υπουργός; Τα κρατάει για να τα «μαγειρέψει» ή για να τα βελτιώσει;

Σας εμπνέει εμπιστοσύνη η κυβέρνηση της ΝΔ με την απόκρυψη των ΠΔ;

Η κα Φάνη Πάλη Πετραλιά αναμόρφωσε όλο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αλλά για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο μας αγνόησε αλλά πέταξε έξω από το ΔΣ του νέου Ταμείου Επιστημόνων τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντιπρόσωπο μας σε πείσμα του πολιτεύματος που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Της Δημοκρατίας.

Τι νομίζετε; Μας υπολογίζουν για πολίτες αυτής της χώρας; Ναι ή όχι;

Σηκώνει Υπουργός σε Δημοκρατική χώρα να εφαρμόζει αντιδημοκρατικές πρακτικές;

Θα την αφήσετε, θα την ξαναψηφίσετε δηλαδή, να το ξανακάνει και την επόμενη κυβερνητική θητεία;

Πάμε σε εσάς τώρα.

Τι πιστεύεται;

Είστε πολίτες αυτής της «Ευρωπαϊκής» χώρας;

Πρέπει να έχετε δικαιώματα που να σας εξασφαλίζουν την ελάχιστη κοινωνική πρόσβαση, δηλαδή ασφάλιση και επαγγελματικά δικαιώματα ώστε σε συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας να αναπτύξετε την προσωπικότητα και την οικογένεια σας σύμφωνα με τις δυνατότητες σας και τις σπουδές σας;

Έχουν περάσει άπρακτα 35 χρόνια από την μεταπολίτευση που διώξαμε την Χούντα προκειμένου ο λαός να έρθει στην εξουσία (καλά ε; έχουμε ακούσει παπαριές και παπαριές σαν αυτή με το κιλό). Αφού λοιπόν μετά από εθνικές περιπέτειες Δημοκρατία τελικά μας λένε ότι έχουμε θέλετε ή δεν θέλετε ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες;

Περιμένατε 26 χρόνια μέχρι σήμερα. Μπορείτε να περιμένετε άλλα τόσα μπας και γίνει κάτι και εφαρμοσθεί ο νόμος στην σκατόχωρα αυτή;

Στο βρομότοπο που ζούμε, ενώ εσάς σας έχουν στο περίμενε 26 χρόνια τώρα, έχετε δει κανένα να περιμένει έστω και 10 δεύτερα υπομονετικά σε πράσινο φανάρι χωρίς να διαμαρτυρηθεί;

Εσείς, χωρίς τα δικαιώματα του έλληνα πολίτη επί 26 χρόνια τώρα, πόσες φορές και πότε διαμαρτυρηθήκατε τελευταία φορά;

Εάν οι απαντήσεις στον εαυτόν σας είναι αρνητικές για την ζωή σας τότε ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΓΡΙΩΣ την ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ την πολιτική εκείνη παράταξη που ενώ είχε τον πιτσαδόρο πτυχιοδιπλωματούχο για σήμα κατατεθέν της για μια ολόκληρη εκλογική αναμέτρηση, εσάς σας έχει στο περίμενε με ΨΕΜΑΤΑ πέντε χρόνια για να ξαναμιλήσετε πάλι από μηδενική βάση την στιγμή μάλιστα που ενώ ψάχνετε για καλή δουλειά με 600,00 ευρώ τον μήνα, τον υιό Μητσοτάκη-μόνιμο εθνοπατέρα τελευταίως (τον Κυριάκο καλέ που ξέχασε να πληρώσει τα 140.000 στην Siemens και που το θυμήθηκε μια ημέρα πριν το ντου του εισαγγελέα) τον φέρανε διευθυντή σε τραπεζική επιχείρηση με κάτι μύρια μηνιαίως (μάλλον Εμπειρία σπούδασε γιατί την είχε αμέσως μετά την αποφοίτηση του ενώ για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ανεξαιρέτως χρειάζονται χρόνια και χρόνια για να την βρούνε και αυτό για απλή θέση, όχι για διευθυντή σαν και αυτόν).

Εάν ψαχτείτε δε λίγο παραπάνω και δείτε ότι η πολιτική σας προσωπική επιλογή, η κοινωνική σας έκφραση δεν είχε διέξοδο μέχρι τώρα, γεγονός αυτονόητο νομίζω που αποδεικνύεται ακράδαντα από τα γεγονότα που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, τότε αρχίστε να σκεφτόσαστε ότι θα πρέπει να σχηματίσουμε την δική μας πολιτική κίνηση που θα δώσει διέξοδο στις προσδοκίες, τα οράματα και τις κοινωνικές ανάγκες που τόσο βάρβαρα αγνοήθηκαν από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς που κυβερνούν την χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.

Βρείτε το θάρρος να αποδεχθείτε αυτό που μας λένε οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια.

«ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ ΣΕΙΣ».

Και για να ξυπνήσετε τελείως, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι ακόμη και η συζήτηση για την ενσωμάτωση των ΤΕΙ στα Πολυτεχνεία είναι ένα ακόμη πολιτικό αδιέξοδο για την Ελλάδα και τους ξευτίλες τους πολιτικούς της πάνε να καλύψουν την αδυναμία τους με το ΤΕΕ βάζοντας υποθήκη τις ζωές άλλων. Γιατί δεν πιστεύω να νομίζεται ότι εάν μετά από 3, 4 ή και 6 χρόνια βρούνε μια φόρμουλα και γίνουν κάποιες ενσωματώσεις όλοι οι απόφοιτοι θα αναβαθμιστούν;

Εγώ νομίζω ότι θα μας αφήσουν πίσω και πιστεύω πραγματικά ότι συμφωνείτε όλοι σας απόλυτα μαζί μου, για να μην πω ότι επαυξάνετε ακόμη.

Πάνε δηλαδή δια της παράτασης της συζήτησης να μας εγκαταλείψουν στην μοίρα μας και στις ορέξεις του ΤΕΕ.

Και αυτοί όλα καλά και όλα ωραία.

Δημόσιες σχέσεις, χρήμα και εξουσία στην υγειά των κορόϊδων.

Δηλαδή εμάς.

Θα την χαρίσετε την ζωή σας λοιπόν; ΝΑΙ η ΟΧΙ;

Έχετε αξιοπρέπεια; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Εάν απαντήσετε έστω και ένα ΝΑΙ τότε θα πρέπει να κινηθούμε μόνοι μας.

Μόνοι μας για την ζωή μας.

Μόνοι μας λοιπόν, εμείς και οι 340.000 αρχικοί ψήφοι που διαθέτουμε.

ΝΑ έχετε δε υπόψη σας ότι το 340.000 είναι το νούμερο για το οποίο κάποιοι αρχηγοί στην παρούσα βουλή θα έτρωγαν τις κατουρημένες ποδιές που έχουν φιλήσει για να είναι σήμερα μέσα εκεί.

Σταματήστε να χαρίζεται ότι ποιό πολύτιμο έχετε.

Την δύναμη σας.

Την πρόσβαση άλλων σε θέσεις ισχύος προκειμένου από εκεί να σας αγνοήσουν, εάν όχι να σας πολεμήσουν.

Σταματήστε να πηγαίνετε νερό στον μύλο του ΤΕΕ.

Γιατί εκεί αλέθουν όλοι τους.

Με την βούλα του κου Σουφλιά τους.
Και του κου Καραμανλή τους που του εμπιστεύεται την θέση που έχει.

Τόσο απλά.

Γεια σας.
Ένας αδούλωτος Μηχανικός