Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Τεκμηρίωση. Η ΝΔ μετά από τέσσερα χρόνια εξουσίας, προ των νέων ΠΔ για τα ΤΕΙ δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα. Τι είναι τα ΤΕΙ οεο;




Το έγγραφο αριστερά προέρχεται από το ΔΟΑΤΑΠ του 2007 και δηλώνει ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην κλίμακα της ISCEd της Unesco 5Α.

Το έγγραφο δεξιά προέρχεται από την Διεύθυνση Διεθνών Οργανισμών του Υπουργείου Παιδείας του 2008 και μέσω αυτού η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην κλίμακα της ISCEd της Unesco 5Β.

Και τα δύο έγγραφα προέρχονται από την ίδια κυβέρνηση.

Αν μη τι άλλο αυτό που παρατηρεί ο αναγνώστης είναι ότι η ΝουΔούλα ακόμη δεν ξέρει τι ΤΕΙ θέλει για την χώρα. Και μάλιστα την στιγμή που τα Προεδρικά διατάγματα υπογράφονται σωρηδόν, κατά δήλωση του Υπουργού Παιδείας.

Αν δε βάλουμε στον λογαριασμό την σχετική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για παροχή επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, τον Ν. 3549/07 που επιβεβαίωσε το Ανώτατο των ΤΕΙ, τον νόμο για τα αυτόνομα μεταπτυχιακά και την σελίδα του Υπουργείου του προηγούμενου άρθρου με τους Τεχνίτες Ανωτάτης αποφοίτους ΤΕΙ τότε καταλήγουμε στο απόλυτο μπάχαλο.

Το μπάχαλο που έχει στο μυαλό του Πρωθυπουργός και Υπουργός Παιδείας.

Το μπάχαλο των πολιτικών που κυβερνούν μια χώρα που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 27 χρόνια τώρα και ακόμη δεν ξέρουν τι θέση έχουν τα ιδρύματα για τα οποία εκδίδει νόμους μέσα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το μπάχαλο των πελατειακών σχέσεων των πολιτικών με τα ισχυρά και οργανωμένα συμφέροντα όπως είναι το ΤΕΕ.

Για να προλάβω δε τους αναγνώστες μου με έντονη την κριτική διάθεση, π.χ. τα νυν μέλη ΤΕΕ, η παραπάνω αναφορά δεν γίνεται για να πιέσω αναγνώριση του Πανεπιστημιακού των ΤΕΙ ντε και καλά αλλά να προσδιορίσω τι στο καλό είναι τα πτυχία ΤΕΙ μετά από 25 χρόνια αδράνειας και άγονου κοινωνικού διαλόγου με όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές ομάδες, έστω και με την υποκειμενικότητα της αδικίας από την εκ των υστέρων κρίση.

Αδικία που είναι διπλή γιατί στην ιστορική διαδρομή των ΤΕΙ από το 1983 μέχρι σήμερα ήταν συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνώντων, και του ΤΕΕ συμπεριλαμβανομένου, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Ούτε στα επαγγελματικά μα ούτε και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Πριν τον Ν. 2916/2001 είχαμε την ιδιότητα των ΑΕΙ με την οποία τα έκανες όλα ενώ μετά την ψήφιση του το σύστημα μετακινήθηκε στα Πανεπιστήμια για να κλείσουν τον δρόμο των ΤΕΙ που τα άφησαν πίσω σαν μη Πανεπιστημιακά. Να τους δούμε τώρα που το Πανεπιστημιακό των ΤΕΙ κατοχυρώνεται μέσω Fachhochshule από κρίση επιστημονικής επιτροπής εντός Ελλάδας από το 1993.

Ήδη βέβαια εισπράττουμε την απόπειρα μετακίνησης τους στο master αλλά τώρα δεν είμαστε μόνοι μας. Το ευρωπαϊκό δίκαιο, που υποχρεωτικά εφαρμόζει η χώρα, αποτελεί συντριπτική αποτρεπτική δύναμη στην αυθαιρεσία της πολιτείας εναντίον μας.

Ειδικά για τους διαπλεκόμενους πολιτικούς.

Έτσι τώρα είναι η ώρα της απονομής της δικαιοσύνης.

Για την πολιτική πλευρά η δικαιοσύνη απαιτεί ΜΑΥΡΟ στην Νέα Δημοκρατία που όπως φαίνεται από τα παραπάνω έγγραφα μας κοροϊδεύει για μία άλλη φορά.

Και μάλιστα, όπως ήδη έχω γράψει και σε άλλες αναρτήσεις μου, διαχρονικά.

Η ανάγκη δε για μαύρισμα της ΝΔ επιτείνεται από πλευράς μας λόγω των ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στελεχών της ΝΔ εναντίον των ΤΕΙ και μάλιστα όταν άλλα μας έχουν υποσχεθεί.

Από την δικαστική πλευρά ο κλάδος έχει την μοναδική ευκαιρία των τελευταίων 25 χρόνων να διεκδικήσει με ισχυρότατο νομικό υπόβαθρο αυτό που μας αρνούνται οι πολιτικάντηδες της παρακμής όλα αυτά τα χρόνια.

Ελπίζω να κάνετε την αίτηση στο ΤΕΕ και διεκδικήσετε δικαστικά το δίκιο σας όσο το δυνατόν περισσότεροι από εσάς.

Η δικαστική οδός,, όπως αποδείχτηκε από τα ΚΕΣ, είναι μονόδρομός στον βρομότοπο αυτόν. Να θυμάστε μόνο ότι μέχρι την ύστατη στιγμή, και ενώ ήταν γνωστή η καταδίκη της Ελλάδας, ότι οι πολιτικοί δια του κου Στυλιανίδη δεν δίστασαν να εκδώσουν νόμο για τα ΚΕΣ που εντός διμήνου βγήκε κυριολεκτικά άχρηστος.

Και αυτό δεν είναι ενδεικτικό της δύναμης του ΤΕΕ μόνο αλλά και της αδυναμίας των πολιτικών να κάνουν αυτό που τους ψηφήσαμε. Να νομοθετήσουν κρατώντας ίσες αποστάσεις τηρώντας τις Συνταγματικές αρχές της προστασίας της ζωής, της οικογένειας μας και της εργασίας μας.

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός