Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ο κος Ταλιαδούρος απαντάει στο κο Κακλαμάνη του ΠΑΣΟΚ τον οποίο θα ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια όλοι μας εάν η ΝΔ δεν .... (ακολουθεί σχόλιο)




Το έγγραφο αυτό προέρχεται από πρωτοβουλία συναδέλφου που το έστειλε σε 30 βουλευτές και ίσως το έχετε δει και αλλού.

Αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι από όλους αυτούς μόνο ο κος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ είχε την ευαισθησία να το προωθήσει προς το Υπουργείο Παιδείας και να απαιτήσει απάντηση.

Σε αυτό θα πρέπει, προσοχή λέω πρέπει, να προσέξετε, πέρα από τα απαριθμούμενα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της Ανώτατης Παιδείας που περιγράφονται στις δύο πρώτες σελίδες και πολύ την ευχαριστούμε για αυτό, το κειμενάκι της τελευταίας σελίδας που κατά την γνώμη μου είναι και το ποιο ουσιαστικό.

Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός, ενυπόγραφα με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου που υπηρετεί, δηλώνει ότι το νομοπαρασκευαστικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι αντικειμενικό και παράγει νόμους που κατευθυνόμενα υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για να το κάνω λιανά, με το που ξεκινάνε δηλαδή να βγάλουν τον νόμο σκοπό έχουν να ευνοήσουν κάποιους και να αδικήσουν κάποιους άλλους.

Και αυτό δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Μέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι δυνατόν ο νομοθέτης, ο οποίος αποφασίζει μέσα σε καθεστώς απόλυτης και ανεμπόδιστης ελευθερίας, με την εγγύηση όλων των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή και εμάς των αποφοίτων ΤΕΙ και που θα έπρεπε να αντιμετωπιζόμαστε ισότιμα, να συλλαμβάνεται από το Υφυπουργό να κλέπτει οπώρας και να μεροληπτεί κατά μερίδας πολιτών συστηματικά.
Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Το ίδιο έγινε και με τον κο Ευθυμίου όταν με τον Ν. 2916/2001 τα Ανώτατα ΤΕΙ προέκυψαν μη Πανεπιστημιακά, τα μοναδικά μη Πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο ισότιμα με Πανεπιστήμια (Fachhochscule Γερμανίας), στις διαδικασίες του ΣΑΤΕ και ένας θεός ξέρει που αλλού και δεν το ξέρουμε.

Αλλά τώρα το μάθαμε και μάλιστα με την βούλα του Υφυπουργού.

Που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Που από την θέση που κατέχει είναι ο κατά το Σύνταγμα εγγυητής της εφαρμογής των Συνταγματικών δικαιωμάτων μας.

Δεν ξέρω εάν το θυμάστε αυτό κε Ταλιαδούρο αλλά όλοι ίσοι κατά το Σύνταγμα είμαστε.
Καιρός για ισότητα λοιπόν.

Θα κάνετε κάτι κε Ταλιαδούρο για αν διορθώσετε την κατάσταση στο ποιο νόμιμο;

Ή θα μείνετε στα λόγια;

Θα δώσετε στην δημοσιότητα τι ψήφισε ομόφωνα το αρμόδιο ΣΑΤΕ ή θα πάτε τα ΠΔ στην βουλή νύχτα τοίχο-τοίχο;

Θα αντιπροσωπευτούμε από την ΕΕΤΕΜ στις επιτροπές σας όπου συμμετέχει και το ΤΕΕ, ναι ή όχι, προκειμένου να λειτουργήσει η δημοκρατία στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που, κατά πως λέτε, μας αδικούν λόγω της απουσίας μας;

Πάντως κατά το Σύνταγμα εσείς είσαστε υπεύθυνος. Για όλα.

Περιμένουμε.

Μέχρι μια ημέρα πριν τις εκλογές. Σας δίνουμε χώρο και το εννοούμε.

Μετά από αυτή την ημέρα άντε γειαααααααα …………

Γεια σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αποκάλυψη. Τα εξώδικα στον Υπουργό Παιδείας κο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό του κο Ταλιαδούρο






Τα έγγραφα που βλέπετε από πάνω είναι η αντίδραση μας στο πόλεμο που δέχεται ο κλάδος από το ΤΕΕ τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που ανταποδίδουμε πυρά στο ΤΕΕ. Πραγματικά πυρά.

Κατά τα άλλα βλέπετε εκεί πάνω το αντίγραφο από το εξώδικο που επιδόθηκε στο πρώην Υπουργό Παιδείας κο Στυλιανίδη και στο Υφυπουργό του τον κο Ταλιαδούρο.

Δεν μπορούσανε όμως να φανταστούνε οι συνάδελφοι που το έστειλαν το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα.
Έτσι με το φευγιό του κου Στυλιανίδη ο αντικαταστάτης του, ο κος Σπηλιωτόπουλος μένει χωρίς το μπουγιουρντί του.

Δεν πειράζει όμως ποτέ δεν είναι αργά. Θα στείλουμε τώρα ένα νέο στον κο Σπηλιωτόπουλο.

Το εξώδικο αυτό περιέχει ένα υπόμνημα με την προσέγγιση του θέματος των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με την επιχειρηματολογία που παρουσιάζουμε εδώ στην θέση αυτή για εγγραφή μας στο ΤΕΕ μέσω της ισοτιμίας με τα Fachhochscule (FH), ενώ συνοδευότανε από το ακριβές αντίγραφο της σχετικής απόφασης του ΙΤΕ και τα δύο γνωστά σε εσάς έγγραφα του ΤΕΕ με την ανακοίνωση εγγραφής του ενός από τους απόφοιτους Fachhochscule (FH) σε αυτό.

Υπάρχουν βλέπετε και άλλοι τρόποι για να πεις σε έναν Υπουργό το δίκιο που σε πνίγει.

Η προσέγγιση του Υπουργού δεν αποτελεί πια μονοπώλιο του ΤΕΕ και του προέδρου του κου Αλαβάνου.

Η έμπρακτη απόδειξη του ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Με την επίδοση του άρχισε βέβαια και το χρονικό της απρόβλεπτης φυγής του κου Στυλιανίδη. Λόγω της σύγκρουσης του με το ΤΕΕ κυρίως.

Ωστόσο πετύχαμε να τεκμηριώσουμε σε επίπεδο Υπουργού ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και οι επιτροπές που τόσα χρόνια λειτουργούν για την κατάρτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ κινούνταν προς λάθος κατεύθυνση και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εξασφαλίσουν μια ακόμη παραβίαση των Συνταγματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.
Αποδείξαμε ότι ενεργούν χρησιμοποιώντας επιλεκτικά την διαθέσιμη νομοθεσία και νομολογία. Ότι λειτουργούν αποσπασματικά.

Αγαπημένο παιχνίδι του ΤΕΕ σε όλα σχεδόν τα Υπουργεία ενδιαφέροντος ΤΕΕ. Το οποίο το έχω τεκμηριώσει εδώ σε παλαιότερα άρθρα μου.

Και αυτή την φορά η λαμογιά είναι καραμπινάτη. Και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να περάσει χωρίς αντίδραση.

Φίλε Γ.Α., όχι αυτός των σχολίων, όπως βλέπεις σύμφωνα με την παραστατική περιγραφή σου, σταματήσαμε να τους γυρίζουμε γύρω-γύρω σαν καρχαρίας, όπως σου αρέσει να μας περιγράφεις, και κάναμε την ποιο αξιοπρεπή κίνηση που κάθε κυνηγός της εμβελείας του θηλαστικού αυτού θα έκανε.

Τους δαγκώσαμε τελικά και δεν θα είναι η μοναδική φορά από εδώ και πέρα.

Πιστεύω λοιπόν ότι με την επίδοση των εξωδίκων το θέμα μας έχει φτάσει στον Πρωθυπουργό.
Και μπορεί ο κος Καραμανλής να έχει κάνει πολιτική συμφωνία με το κο Αλαβάνο προσεγγίζοντας το 2003 τον ΣΥΡΙΖΑ δια του ΤΕΕ (θα παρουσιάσω τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα μετά την συζήτηση στην βουλή στις 23/01/2009), αλλά μπροστά στην νομιμότητα που προβάλει με το εξώδικο αυτό, έχω την αίσθηση ότι η μηδενική βάση που ανέφερε ο κος Σπηλιωτόπουλος περιλαμβάνει και την δική μας θέση.

Αρχίζουμε να παίζουμε και εμείς στο σκηνικό έκδοσης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Γιατί είναι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν παίζαμε. Στο σχεδόν καθόλου μας είχαν. Το είχε αποκαλύψει ο κος Στυλιανίδης στα τέλη Αυγούστου στο Mega. Θα δώσουμε κάποια δικαιώματα είχε πει απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου.

Το πόσο όμως θα παίξουμε θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Οι εκλογές και η απόφαση του ΣτΕ είναι κοντά αμφότερα.

Και εάν το θέμα μας λυθεί δια της δικαστικής οδού, το έχω ξαναγράψει άλλωστε, τότε οι δικαστές παίρνουν πολύ λίγα για να δικάζουν και να κυβερνούν αυτόν τον τόπο ταυτόχρονα.

Προς ντροπή των πολιτικών βεβαίως-βεβαίως.

Έτσι αν είναι να κάνει στροφή η ΝΔ θέλει δύο πράγματα.

Χρόνο και δουλειά.

Για να ξεφύγει η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος από το σκεπτικό και τις πρακτικές του ΣΑΤΕ και να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του προς την κατεύθυνση που έδειξε το ΙΤΕ από το 1993 με την περιβόητη απόφαση του. Πρόκειται άλλωστε για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις.

Σκέφτομαι λοιπόν ότι με την προϋπόθεση ότι το θέμα μας τρέχει στο ΣτΕ ότι δεν χάνουμε και τίποτα στο να πιστώσουμε λίγο χρόνο στο νέο Υπουργό Παιδείας προκειμένου να μας δείξει τι ακριβώς εννοεί για διάλογο από μηδενική βάση και μάλιστα την στιγμή που εγώ καταλαβαίνω ότι παίζουμε και εμείς πια στην τελική διαμόρφωση της κατάστασης με βάση το σκεπτικό που παρουσιάσαμε από αυτή την θέση.

Δημοσιεύω λοιπόν αυτό το άρθρο όχι μόνο για να δηλώσω το ότι ξέρουμε ότι ξέρουν, αλλά και το ότι να ξέρουνε ότι ξέρουμε. Έτσι αφού ξεραινόμαστε αμφότεροι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή την φορά εάν βγάλουν πάλι κανένα έκτρωμα εμείς θα είμαστε που θα το πάρουμε στο κυνήγι, και το έκτρωμα και αυτούς που το υπέγραψαν. Όχι το ΤΕΕ.

Πιστεύω δηλαδή ότι και στο πεδίο του ηθικού έχουμε πια το προβάδισμα. Και αυτό γιατί όλα από το μυαλό του ανθρώπου εξαρτώνται. Και εάν έχουν πιστέψει ότι έχουμε δίκιο τότε θα μας δώσουν την ισοτιμία με τα Fachhochscule.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω στον κο Σπηλιωτόπουλο το τι πραγματικά είμαστε.

Βλέπετε ο νέος Υπουργός δεν είναι δυνατόν να μας ξέρει ακόμη.

Με την έννοια της ποιότητας μιλάω.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε μια κοινωνική ομάδα που αποφοίτησε από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Ανώτατο πια πανάθεμα το.

Για την πράξη μας αυτή, καθόλα της νόμιμη και φυσιολογική, τα όργανα και οι υπηρεσίες της πολιτείας, υπό την καθοδήγηση των μελών του ΤΕΕ, μας κυνήγησαν ανηλεώς.
Το πόσο ανηλεώς το δείχνει η ιστορία του κλάδου.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι την πρωτοχρονιά του 1960 οι σπουδαστές της σχολής Υπομηχανικών της Θεσσαλονίκης έκαναν την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα πόδια διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σαράντα εννέα χρόνια μετά, σήμερα, το 2009 ο κλάδος έχει τα ίδια ακριβώς προβλήματα, ελλείψεις και αιτήματα.

Από τότε η κοινωνία άλλαξε, η τεχνολογία έκανε τρομερά άλματα προόδου, ο διπολικός κόσμος εξαφανίστηκε, η Ευρώπη ενώθηκε αλλά το καθεστώς των Μηχανικών ΤΕ στην Ελλάδα έμεινε ακριβώς το ίδιο.

Και αυτό είναι η ατράνταχτη απόδειξη πως καμία κυβέρνηση από τότε δεν έκανε το ελάχιστο για να λύσει τα δύο προβλήματα αυτά.

Αντιθέτως, τα μέλη του διώκτη μας όπως άλλωστε και οι πολιτικοί που θήτευσαν στην θέση σας έκαναν καριέρες και περιουσίες βασιζόμενοι τόσο στο νομοθετικό πλεονέκτημα που είχαν λόγω της θέσης του Συμβούλου της πολιτείας από πλευράς ΤΕΕ όσο και στις πλάτες μας.

Μέχρι σήμερα όλες οι κοινωνικές προσβάσεις είναι ερμητικά κλειστές για τους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ.
Είμαστε ανασφάλιστοι και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Και παρά όλα αυτά εμείς είμαστε εδώ. Χωρίς να έχουμε κάψει κανένα Υπουργείο ακόμη, εάν και σε κάποιες ιστορικές στιγμές του κλάδου θα έπρεπε.

Το παλεύουμε έντιμα δίνοντας αγωνιστικό παρόν σεβόμενοι τα πονεμένα ποδάρια και τα βρεγμένα κορμιά αυτών που ξεκίνησαν την υπόθεση αυτή το 1960. Γιατί η χωροφυλακή Ασπροπύργου τους πέταξε στην θάλασσα μετά συνοδείας ξύλου.

Για αυτό μην χαλαρώνετε.

Μια μικρή πίστωση χρόνου σας δίνουμε και τίποτα άλλο.

Παίρνουμε φόρα για να ορμήσουμε για να το κάνω ποιο λιανά.

Η εναλλακτική διαδρομή της δικαστικής εξόδου μας από τον βρομότοπο αυτόν που μας βασανίζει μισό αιώνα τώρα για απονομή δικαιοσύνης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι πια κοντά.

Τώρα υπάρχει μια άλλη προοπτική που δεν είχαν οι συνάδελφοι μας το 1960.

340.000 Τεχνολόγοι, ενεργοί ψηφοφόροι όλοι τους και άμεσα ενδιαφερόμενοι, περιμένουν την δικαίωση τους.

Την λύτρωση τους από την άτυπη ομηρία από το ΤΕΕ λόγω των πολιτικών αδυναμιών των πολιτικών τζακιών της Ελλάδας τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Στις επόμενες εκλογές τα ΤΕΙ βγάζουν κυβέρνηση.

Ελπίζω να είσαστε εσείς που θα δρέψτε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας.

Αλλιώς έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν …. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ.

Και δεν κάνω κήρυγμα αυτή την στιγμή ούτε γράφω συνθήματα. Να έχετε υπόψη σας ότι ο αποκλεισμός που υφιστάμεθα 25 χρόνια τώρα αρχίζει να αγγίζει την διάρκεια μιας πλήρους επαγγελματικής ζωής. Εάν δεν το λύσετε εσείς θα το λύσει η ζωή, η κοινωνία. Άλλωστε και οι επαναστάσεις διαχρονικά κοινωνικές ανάγκες ανεπίλυτες εξυπηρετούσαν.

Να έχετε επίσης στο μυαλό σας ότι η νέα γενιά ανασφαλίστων πλησιάζει. Και αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί με εμάς να δούμε τι θα μας κάνετε χωρίς ασφαλιστικό φορέα και εισφορές.

Και για να ξεδιαλύνω πλήρως την θέση μου και τις όποιες πιθανές παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν από το παραπάνω κείμενο μου να σας δηλώσω ξεκάθαρα: Αν διάλογο στον διάλογο με εσάς ως Υπουργό Παιδείας φτάσουμε στις εκλογές, όποτε και εάν αυτές προκηρυχτούν, και μας ζητήσετε χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα αυτό που ζητήσατε από τις άλλες κοινωνικές ομάδες στις προηγούμενες εκλογές, να σας ψηφίσουν δηλαδή για να βγάλετε τον σχετικό νόμο στην επόμενη Βουλή, να ξέρετε ότι ο κλάδος δεν θα το φάει και θα σας μαυρίσει αγρίως και συντεταγμένα.

Θα ρίξει μαύρο σε εσάς και το ΣΥΡΙΖΑ των αδελφών Αλαβάνου.

Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ είναι προεκλογικό του 2003 και ακόμη δεν υπάρχει πρόοδος. Καμία.

Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πάμε για τρίτη.

Έτσι σε αυτή την περίπτωση θα καταλάβουμε όλοι μας ότι μας κοροϊδεύετε και θα εισπράξετε την οργισμένη αντίδραση μας.

Στο χέρι σας λοιπόν είναι να διεκδικήσετε την πρόσβαση στους 340.000 x 3 = 1.020.000 ψήφους που σέρνουν πια τα ΤΕΙ.

Στο χέρι σας είναι εάν θα είσαστε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση μετά της επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Και μόνο.

Πιστεύω ότι αυτοί που πρέπει να πάρουνε το μήνυμα πρέπει να το πήραν και να κατάλαβαν ότι τους παραχωρούμε χώρο για να κάνουνε αυτό που πρέπει αλλά όχι χρόνο.

Ο χρόνος μας τελείωσε. Και για εμάς και για εσάς.

Είχαμε 25 χρόνια να καταναλώσουμε περιμένοντας και τα καταναλώσαμε.

Σας δίνουμε μια ανάσα μέχρι μια ημέρα πριν επόμενες τις εκλογές.

Μετά θα σας επιστρέψουμε ότι θα μας έχετε δώσει μέχρι τότε.

Θα ανταλλάξουμε δηλαδή πράξεις με πράξεις και λόγια με λόγια (Ανδρέας Παπανδρέου στα καλύτερα του).

Και αυτό γιατί είκοσι πέντε χρόνια δώσαμε τα πάντα.

Την ζωή μας, τα λεφτά μας, την ψυχή μας και ορισμένοι από εμάς και την υγεία μας.

Τώρα ή θα πάρουμε ή θα μας δώσετε.

Από εσάς εξαρτάται.

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

An unexpected decoration from michanikos.gr












As you can see in the photo above Χάρης from michanikos.gr has ordered to block my personal account.

Dear Χάρης, I understand that it is your site and you can do whatever you like there. A Greek person could say the expression “you have the melon and the knife too”. I hope you have heard it when you visit Greece sometimes.

But, you know, on 2009 excluding and blocking other people opinion is not quite democratic, especially when the relevant decision taken is one person authority only.

In this regard, I would like to thank you for this medal which is actual a direct statement of your weakness to face TEI (Technological Educational Institutes) arguments.

Please calm, relax and stop deciding in hot mind condition.

We would be TCG (Technical Chamber of Greece) mates in a short while and we should find a way to communicate inside there. And this is as a minimum requirement concerning our co-existence in the leading Chamber of our country.

You should realize that a new era is rising and TEI graduates will have a key role from now on. They will stop to be outsiders. Not anymore.

Anyhow, thank you again for blocking my account, it is positive to me and please transfer my compliments to the Chairman Mr. Giannis Alavanos.

He would be our Chairman in the time coming.

Buy, Χάρης

Όσο αφορά δε το σχόλιο μου στο michanikos.gr είναι ένα και μοναδικό που σας καλώ να το διαβάσετε όλοι σας προκειμένου να έχετε ιδία γνώμη.

Σε εσάς τους ποπολάρους των ΤΕΙ το λέω.

Προσέξτε ιδιαίτερα τις ημερομηνίες που είναι τρείς και όχι δύο.

Μία της ανάρτησης μου στο michanikos.gr, μία στο email με το οποίο μου ανακοινώνουν τον αποκλεισμό μου που επισυνάπτω στην αρχή του άρθρου και μία στο άρθρο για το πτυχίο του κου Γιάννη Αλαβάνου.

Τότε μόνο θα καταλάβετε για πόσο δημοκρατία μιλάμε. Μικρογραμμάρια.

Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Υποσημείωση: Πάντως εγώ δεσμεύομαι ότι εάν με ψάχνει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας δεν έχει παρά να μου στείλει ένα email στο anotata_tei@yahoo.gr και θα παρουσιαστώ αμέσως.
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία κάποιοι να εξηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και παρουσία εισαγγελέα:
1-γιατι 25 χρόνια τώρα δεν υπάρχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ,
2-με ποια δικαιολογία δεν εφαρμόσθηκε ποτέ ο Ν. 1404/1983,
3-γιατι τα παιδιά μου είναι σήμερα ανασφάλιστα,
4-ποιος είναι ο ασφαλιστικός φορέας των ΤΕΙ με βάση τον νόμο 29 χρόνια μετά από την έκδοση του Ν.1028/1980 που αφορούσε μόνο τους υπομηχανικούς και όχι τους απόφοιτους ΤΕΙ οι οποίοι μάλλον δεν θα γεράσουν ποτέ,
5-ποιος είναι ο λόγος που δεν θα πάρω σύνταξη,
6-για ποιο λόγο δεν θα έχω ποτέ ευκαιρίες στην ζωή μου καθότι τα χρόνια που πέρασαν δεν θα ξαναγυρίσουν,
7-ισχύει στην πράξη κάποιο από τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα που γράφει το Σύνταγμα της χώρας και για ποίους; Γιατί για εμένα και την οικογένεια μου δεν ισχύουν σίγουρα.
Όποιος λοιπόν με ψάχνει είναι πολύ εύκολο.
Ένα email μακριά.
Από επίσημη αρχή.
Τα ακούτε κυρ αστυνόμε. Υποθέτω ότι αφού με ψάχνεται θα παρακολουθείτε και το blog μου.
Σας περιμένω εναγωνίως.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Η διολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας προς τις θέσεις του ΤΕΕ για διαπραγματεύσεις μόλις άρχισε με τον νέο Υπουργό Παιδείας.

Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Ξέρουνε αυτοί. Στην διολίσθηση σε διάλογο όλοι της Βουλής είναι μαστόροι. Το εξασκούν συχνά βλέπετε το άθλημα με τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς.
Η «δημοκρατία» της Νέας Δημοκρατίας σε πλήρη εξέλιξη σύντομα.
Ασχέτως του εάν είναι να απορεί κανείς με το τι είναι αυτό που πήρε 25 χρόνια για να συζητηθεί και δεν έγινε δυνατόν να ειπωθεί ακόμη.
Σχετικές δηλώσεις του κου Σπηλιωτόπουλου φιλοξενεί το έγκυρο blog troktiko http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog_8571.html με τίτλο «Άρης: "Θα κάνω διάλογο και με τα blog γιατί και αυτά είναι μέσα που επικοινωνίας με την νεολαία"!».

Διαβάστε τις εκεί.

Και να ξέρετε ότι όσο μιλάει με την νεολαία θα διαπραγματεύεται τα επτασφράγιστα ΠΔ όσο θέλει με το ΤΕΕ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαγειρεύοντας τα όσο πρέπει προκειμένου το ΤΕΕ να είναι ευχαριστημένο.

Για τόσο δημοκρατία μιλάμε. Εν πλήρη απουσία των αμέσως ενδιαφερομένων.

Κύριε Σπηλιωτόπουλε φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα τραγουδάει ο κος Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη για το θέμα του διαλόγου περιμένουμε να δούμε εάν θα συνοδεύσει τα λόγια του με τις αντίστοιχες πράξεις ή τσάμπα μάγκας θα αποδειχθεί και αυτός σαν τον άλλο ποπολάρο της ΝΔ, τον κο Τατούλη.

Είμαι δε περίεργος να δω εάν θα κάνει την εμφάνιση του και εδώ. Στο blog μας.

Και αυτό γιατί τα blogs του χώρου μας είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Να ξέρετε όμως ότι εάν έχει πάρει για παράδειγμα την κα Μπακογιάννη που κάλεσε τους bloggers για το Μακεδονικό στο Υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να συμπεριλάβει όμως αυτούς που ασχολούνται με το θέμα, τότε το μέλλον μας δεν είναι αισιόδοξο.

Η δήλωση θα επικοινωνιακού τύπου και θα σκοπεύει στην συγκάλυψη και την εξασφάλιση χρόνου μόνο.

Γεια σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Κυρίες και κύριοι ο κος Γιάννης Αλαβάνος. Τελικά ο αρχηγός του στρατού των αποφοίτων 5-ετών σχολών έχει σπουδάσει μόνο 3,5 χρόνια.

















Η φωτογραφία που βλέπετε αριστερά από πάνω αποτελεί μέρος του ΦΕΚ 1152-Β’-01/10/1973-σελίδα 9535, «Περί των διδασκομένων και εξεταζομένων μαθημάτων εν ταίς Σχολαίς του Ε. Μ. Πολυτεχνείου». Παρουσιάζει δε το πρόγραμμα σπουδών της σχολής που πρέπει να σπούδασε (οι 5-ετης φοιτούν και οι 4-ετης των ΤΕΙ σπουδάζουν κατά το συντονιστή Χάρη στο michanikos.gr, ποσο μάλλον στα 3,5 χρόνια) ο κος Αλαβάνος του ΤΕΕ.

Δεξιά φαίνεται η καρτέλα του κου Γιάννη Αλαβάνου στο ΤΕΕ από την οποία φαίνεται ότι ο αριθμός ΤΕΕ που έχει συμφωνεί με την χρονολογία του νόμου.

Και όπως βλέπετε το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από επτά εξάμηνα.

Στο Δ’ έτος το μισό εξάμηνο μας κλείνει προκλητικά το μάτι.

Απόφοιτοι ΤΕΙ είμαστε, δεν είμαστε παίξε-γέλασε. Τον έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον ρατσισμό του ενός εξαμήνου και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε από μακριά λεπτομέρειες σαν και αυτή.

Βέβαια από τα πολλά και αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για τον πρόεδρο του ΤΕΕ εγώ θα κρατήσω ένα.

Που έμαθε τα καλά της ενιαίας πενταετούς Ανώτατης εκπαίδευσης ο κος Γιάννης Αλαβάνος που επιμόνως διαφημίζει τόσα χρόνια από την θέση του προέδρου του ΤΕΕ την ίδια στιγμή που κακίζει την τετραετή διάρκεια εκπαίδευσης των ΤΕΙ όταν, όπως φαίνεται, δεν κατέχει το υπέρ-πτυχιοδίπλωμα του πανεπιστήμονα πενταετούς φοίτησης που έπρεπε κανονικά να είχε;
Ή και να μην είναι έτσι τα πράγματα, τι κάνει ο κος πρόεδρος στο ΤΕΕ που έχει σωρεία μελών απόφοιτους σχολών με διάρκεια σπουδών 3,5 χρόνια;

Μάλλον σε δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το διάβασε, του άρεσε και το προωθεί.

Σαν πλασιέ ρε παιδάκι μου. Όταν μας πουλάει κάποιος Ταπεράκια δεν σημαίνει ότι έχει και το εργοστάσιο.

Πλασιέ είναι, μια δουλειά ξέρει να κάνει και φοβούμενος να μην την χάσει την υποστηρίζει φανατικά.

Το δράμα για την Ελλάδα βέβαια είναι ότι τόσα χρόνια Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές σκύβουν στην παρουσία και μόνο του πλασιέ.

Εάν δε το συνδυάσουμε και με τον κο Αλέκο Αλαβάνο, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (τι ωραία οικογένεια ρε παιδιά, μόνο αρχηγούς βγάζει-είναι θέμα DNA φαίνεται, Ανωτάτη ποιότης, ΑΑΑ πράμα) τότε έχουμε διπλό θέμα.

Και αυτό γιατί ο κος Αλέκος Αλαβάνος, ο αρχηγός του κόμματος του προστάτη κάθε κατατρεγμένου υποτίθεται, έχει σαν επικεφαλής του ΤΕΕ, αντιπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, τον αδελφό του.

Και μάλλον ο κος Αλέκος Αλαβάνος, που μπορεί κάλλιστα να είναι πολιτικός αρχηγός, αλλά κατά πως φαίνεται δεν ξέρει μάλλον αριθμητική.

Έτσι δεν μέτρησε καλά τα χρόνια που σπούδασε ο αδελφός του.

Τα μπέρδεψε. Στιγμιαία όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν ήξερε, για να το κάνω ποιο λιανά.

Του ξέφυγε.

Όπως καλή ώρα του έχει ξεφύγει 25 χρόνια τώρα να ορίσει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά και τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ.

Παιδιά, εσείς που με διαβάζεται, εάν κάνω λάθος και ξέρετε την θέση του κου Αλέκου Αλαβάνου για αυτά τα δύο θέματα να μου το πείτε για να επανορθώσω. Το anotata_tei@yahoo.gr είναι ανοικτό στις συστάσεις σας.

Είναι η δημοκρατία βλέπετε που μας επιβάλει να αναφερόμαστε στους συμπολίτες μας και τις οργανώσεις τους με ισότιμο τρόπο λαμβάνοντας υπ’ όψη μας όλες τις απόψεις τους.

Αυτά για εμάς.

Γιατί για αυτούς, τους πολιτικούς, υπάρχει μια παράλληλη Ελλάδα, μέσα στην Ελλάδα, όπου δεν ισχύουν αυτές οι φαιδρότητες. Εκεί η λαμογιά, η συναλλαγή, η οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι ανεξαρτήτως κόμματος, το να γίνεται πάντα αυτό που μπορεί να γίνει και όχι του τι πρέπει να γίνει, και το βόλεμα των κολλητών με κάθε τρόπο αποτελούν τον μοναδικό κανόνα κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πρακτικής.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι στην πρώτη αίτηση των αποφοίτων Fachhochscule στο ΔΙΚΑΤΣΑ το 1992, όπου ζήτησαν αναγνώριση του τίτλου σπουδών που κατείχαν σαν Ανώτατου της εποχής εκείνης, έχοντας βάση τα επτά εξάμηνα σπουδών τους, έλαβαν αρνητική απάντηση.

Η απόφαση αυτή του ΔΙΚΑΤΣΑ είναι η 282/26.6.1992 και η οποία εκδόθηκε στηριζόμενη στο σκεπτικό ότι η διάρκεια σπουδών στα ιδρύματα αυτά είναι επτά (7) εξάμηνα, ενώ στα αντίστοιχα ημεδαπά είναι δέκα (10) εξάμηνα. Και όλα αυτά βέβαια όταν οι διπλωματούχοι συσπουδαστές του κου Αλαβάνου της εποχής εκείνης όργωναν την πιάτσα των Μηχανικών με το ίδιο ακριβώς κριτήριο με το οποίο δεν επιτράπηκε να μπουν σε κυκλοφορία σαν διπλωματούχοι οι απόφοιτοι Fachhochscule.

Και για να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια την οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι και τα άλλα ωραία που σας έγραψα παραπάνω δεν μένει παρά να προσθέσω, τεκμηριώνοντας με αυτό τον τρόπο την μομφή μου κατά του κόσμου της πολιτικής στην Ελλάδα, ότι την συγκεκριμένη απόφαση περί απόρριψης του Ανώτατου των τίτλων σπουδών των Fachhochscule την επικύρωσε δύο φορές το ΣτΕ με τις αποφάσεις 3156/2001 & 1932/2002 του ΣΤ’ Τμήματος του.

Και όσο καλόπιστος παρατηρητής και εάν είσαι δεν μπορεί να μην αναρωτηθείς:

Τι έγινε ρε παιδιά; Εσάς ρωτάω κύριοι δικαστές;

Σαν δικαστές δεν ξέρατε τον νόμο, αυτόν που επέτρεπε σε μέλη ΤΕΕ με τα ίδια εξάμηνα σπουδών να ενεργούν ως Διπλωματούχοι; Αφού η διάρκεια ήταν το κριτήριο σας.

Και με τα απανωτά πονηρά που σκάσανε τελευταία δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια να σκεφτούμε κάτι ευχάριστο.

Ξέφυγε και από το ΔΙΚΑΤΣΑ και από τους δικαστές του ΣτΕ, που φημίζονται για αετοί, η λεπτομέρεια αυτή;

Είναι ποτέ δυνατόν να θεωρηθεί άγνοια ενός ολόκληρου νόμου λεπτομέρεια σε Ανώτατο δικαστήριο;

Μπαίνει θέμα ακυρότητας της ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ απόφασης αυτής έστω και τώρα, ναι ή όχι;

Μήπως τελικά είχαν δίκιο όσοι από εσάς ψήφησαν στην πρώτη ψηφοφορία της θέσης μας ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη για θέματα ΤΕΙ;

Η Ελλάδα, σαν Ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της, πρέπει ή δεν πρέπει να απαντήσει γιατί ταλαιπώρησε τους αποφοίτους Fachhochscule με τον ψυχοφθόρο δικαστικό αγώνα από το 1992 που κατατέθηκε η πρώτη αίτηση μέχρι το 2002 που κατέληξε «επιτυχώς» η υπόθεση;

Ποιος θα πληρώσει το κόστος στους ανθρώπους αυτούς για τα δέκα χαμένα χρόνια από την ζωής τους; Την φθορά της ψυχής τους;

Τον πόνο από την αδικία μιας πατρίδας που στο πρόσωπο του κάθε ενός από εμάς δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη ώστε να μας εξασφαλίσει τις ελάχιστες κοινωνικές προσβάσεις που έχουν ΟΛΟΙ οι άλλοι Έλληνες.

Για την επιβίωση, όχι για το λούσο και την πολυτέλεια.

Το ελάχιστο δυνατόν.

Ασφάλιση και επαγγελματικά δικαιώματα.

Μόνο.

Και σας ρωτάω ρε πτυχιούχοι, εμείς όμως, που δεν έχουμε αδελφό αρχηγό κόμματος, έχουμε τελικά καμιά ελπίδα για επιβίωση, προσοχή δεν μιλάω για καριέρα, σε αυτό το κράτος βόθρο;

Βρε το άλλο ήθελα να γράψω που αρχίζει με μπου-, στην μέση έχει ρδε- και τελειώνει με –λο αλλά είμαι ευγενικό παιδί και δεν κάνω τέτοια. Και αυτό γιατί μόνο εκεί όταν πληρώσεις κάνεις ότι γουστάρεις.

Οι συνειρμοί με την παρούσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι απλή σύμπτωση.

Πόσο αριστερό μπορεί να είναι ένα κόμμα, παραδείγματος χάρη ένα σαν το ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο όνομα της οικογενειακής αλληλεγγύης στριμώχνονται κοινωνικά 340.000 πολίτες χωρίς ασφαλιστικά και επαγγελματικά δικαιώματα με μοναδικό προορισμό την κοινωνική εξαφάνιση τους για χάρη του αδελφού και της παρέας του;

Πόσο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός μπορεί να θεωρηθεί ο κος Αλέκος Αλαβάνος που σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος υποτίθεται, όταν αφήνει έναν άλλο αρχηγό μιας μεγάλης κοινωνικής ομάδας όπως είναι το ΤΕΕ, τον πρόεδρο του ΤΕΕ τον κο Γιάννη Αλαβάνο, να κάνει σπέκουλα υπερασπιζόμενος θέση και ιδιότητα που δεν κατέχει;

Πόσο δημοκράτης μπορεί να θεωρηθεί ο κος Αλέκος Αλαβάνος που σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όταν αφήνει τον πρόεδρο ενός συλλόγου επαγγελματιών να στρέφεται ψευδόμενος κατά άλλων Ελλήνων πολιτών που έχουν τα ίδια και καλύτερα προσόντα από αυτόν; Ας είναι και αδελφός του;

Γιατί αριστερό Ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα προωθεί διχαστικές πολιτικές όταν η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η σημαία του;

Που λέει ΨΕΜΑΤΑ;
Γιατί το αφήνουμε να μας ΚΛΕΒΕΙ τους ψήφους μας;

Ανεπιφύλακτα έχει την προεδρία ο κος Αλέκος Αλαβάνος.

Δεν την έχει;

Είναι ποτέ δυνατόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέκος Αλαβάνος να μην ξέρει πόσα χρόνια σπούδασε ο αδελφός του;

Τελικά εκεί που είναι, στην θέση του προέδρου του κόμματος του, είναι για να υπηρετεί την κοινωνία ή την οικογένεια του;

Μας κατέστρεψε την ζωή το ΤΕΕ, ναι ή όχι;

Και εάν ναι, ποιος και πόσο πρέπει να πληρώσει;

Θέλω να πω δηλαδή ότι με το που βγάλει η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, τα ΠΔ των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με 25 χρόνια καθυστέρηση, όλα είναι μια χαρά και ωραία; Δεν τρέχει κάστανο;

Και τις ζωές μας; Τι γίνεται με τις ζωές μας;

Ποιος θα πληρώσει το κόστος του εικοσιπεντάχρονου κενού;

Του εικοσιπεντάχρονου κοινωνικού αποκλεισμού;

Της ανασφάλιστης οικογενειακής ζωής;

Ποιος θα αναπληρώσει όλη αυτή την ψυχική φθορά;

Εδώ, σε αυτό το καυτό ερώτημα θα πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή και την ενέργεια μας προκειμένου να απαντηθεί ικανοποιητικά. Για όλους μας.

Και για την αναπλήρωση αυτού του κενού, την ανάκτηση του κόστους πάλι μόνοι μας θα πρέπει να βρούμε τον δρόμο ξέρετε.

Θα πρέπει να βρούμε εκείνη την πολιτική έκφραση που θα γιατρέψει όλο αυτόν τον πόνο. Που άδικα μας προξένησαν.

Και που ίσως χρειασθεί να την γεννήσουμε εμείς τελικά.

Που θα σβήσει όλα αυτά τα αρνητικά που έχει δημιουργήσει ο κρατικός μηχανισμός εναντίον μας με την καθοδήγηση του ΤΕΕ 25 χρόνια τώρα.

Που θα μας βοηθήσει να εγκαταλείψουμε το καθεστώς του λαθρομετανάστη που ζούμε στην χώρα μας.

Εννοώ φυσικά ότι χάσαμε 25 χρόνια για να πάρουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που κανονικά έπρεπε να βρούμε έτοιμα με την αποφοίτηση μας. Με την ασφάλιση μας τι θα γίνει; Θα περιμένουμε άλλα 25 χρόνια για να μας ασφαλίσουν; Πόσα χρόνια νομίζουν ότι ζουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ;

Εντάξει πέρασε μια μικρόψυχη από το Υπουργείο Εργασίας, η κα Πετραλιά. Αναδιάταξε και έβαλε χέρι στα Ταμεία για το καλό όλων των Ελλήνων, όπως λέει δεξιά και αριστερά. Για εμάς όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, πέταξε έξω και τον αντιπρόσωπο της ΕΕΤΕΜ.

Πόσους νομίζετε πολιτικούς μπορούμε να ανεχθούμε να μας προσβάλουν;

Διαχρονικά.

Μπορούμε και μόνοι μας ξέρετε. Το βλέπετε άλλωστε. Με τα μάτια σας.

Τελειώνοντας, επειδή από τη ζωή έχω μάθει να βγάζω και να κρατάω τα θετικά κατά το δυνατόν, δεν μπορώ παρά να είμαι σίγουρος ότι αυτή η κατάσταση θα αποβεί θετικά για τα ΤΕΙ γιατί πέρα από την ισοτιμία με τους κατόχους πτυχίου Fachhchshule που ζητάμε μπορούμε να τεκμηριώσουμε πια ότι για την εγγραφή μας στο ΤΕΕ αρκούν και τα επτά εξάμηνα.

Μόλις ένα λιγότερο από αυτά που έχουν τα ΤΕΙ.

Και όλο αυτό στην υγεία του προέδρου του κου Αλαβάνου και του πτυχίου που κατέχει.
Πτυχίο λέω, όχι δίπλωμα. Το δικό μας με τέσσερα χρόνια πτυχίο το λένε, γιατί να ισχύει κάτι άλλο για τίτλο με λιγότερη διάρκεια σπουδών.

Και κλείνοντας, και πριν σας χαιρετήσω, θα ήθελα ξεκάθαρα να αναφέρω ότι θα με απογοήτευε εάν σαν δικαιολογία άκουγα το ότι ο κος Γιάννης Αλαβάνος έχει κάνει μεταπτυχιακό.

Και αυτό γιατί στα δικά μας master των ΤΕΙ ο ΔΟΑΤΑΠ απαντάει όταν τα απορρίπτει, και τα απορρίπτει όλα, ότι πάντα παίζει ρόλο αρχικός τίτλος σπουδών.

Γιατί για τον κο πρόεδρο του ΤΕΕ να ισχύσει κάτι άλλο.

Όλοι ίσοι είμαστε κατά το Σύνταγμα.

Δεν είμαστε;

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός