Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ο κος Ταλιαδούρος απαντάει στο κο Κακλαμάνη του ΠΑΣΟΚ τον οποίο θα ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια όλοι μας εάν η ΝΔ δεν .... (ακολουθεί σχόλιο)




Το έγγραφο αυτό προέρχεται από πρωτοβουλία συναδέλφου που το έστειλε σε 30 βουλευτές και ίσως το έχετε δει και αλλού.

Αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι από όλους αυτούς μόνο ο κος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ είχε την ευαισθησία να το προωθήσει προς το Υπουργείο Παιδείας και να απαιτήσει απάντηση.

Σε αυτό θα πρέπει, προσοχή λέω πρέπει, να προσέξετε, πέρα από τα απαριθμούμενα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της Ανώτατης Παιδείας που περιγράφονται στις δύο πρώτες σελίδες και πολύ την ευχαριστούμε για αυτό, το κειμενάκι της τελευταίας σελίδας που κατά την γνώμη μου είναι και το ποιο ουσιαστικό.

Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός, ενυπόγραφα με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου που υπηρετεί, δηλώνει ότι το νομοπαρασκευαστικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι αντικειμενικό και παράγει νόμους που κατευθυνόμενα υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για να το κάνω λιανά, με το που ξεκινάνε δηλαδή να βγάλουν τον νόμο σκοπό έχουν να ευνοήσουν κάποιους και να αδικήσουν κάποιους άλλους.

Και αυτό δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Μέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι δυνατόν ο νομοθέτης, ο οποίος αποφασίζει μέσα σε καθεστώς απόλυτης και ανεμπόδιστης ελευθερίας, με την εγγύηση όλων των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή και εμάς των αποφοίτων ΤΕΙ και που θα έπρεπε να αντιμετωπιζόμαστε ισότιμα, να συλλαμβάνεται από το Υφυπουργό να κλέπτει οπώρας και να μεροληπτεί κατά μερίδας πολιτών συστηματικά.
Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Το ίδιο έγινε και με τον κο Ευθυμίου όταν με τον Ν. 2916/2001 τα Ανώτατα ΤΕΙ προέκυψαν μη Πανεπιστημιακά, τα μοναδικά μη Πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο ισότιμα με Πανεπιστήμια (Fachhochscule Γερμανίας), στις διαδικασίες του ΣΑΤΕ και ένας θεός ξέρει που αλλού και δεν το ξέρουμε.

Αλλά τώρα το μάθαμε και μάλιστα με την βούλα του Υφυπουργού.

Που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Που από την θέση που κατέχει είναι ο κατά το Σύνταγμα εγγυητής της εφαρμογής των Συνταγματικών δικαιωμάτων μας.

Δεν ξέρω εάν το θυμάστε αυτό κε Ταλιαδούρο αλλά όλοι ίσοι κατά το Σύνταγμα είμαστε.
Καιρός για ισότητα λοιπόν.

Θα κάνετε κάτι κε Ταλιαδούρο για αν διορθώσετε την κατάσταση στο ποιο νόμιμο;

Ή θα μείνετε στα λόγια;

Θα δώσετε στην δημοσιότητα τι ψήφισε ομόφωνα το αρμόδιο ΣΑΤΕ ή θα πάτε τα ΠΔ στην βουλή νύχτα τοίχο-τοίχο;

Θα αντιπροσωπευτούμε από την ΕΕΤΕΜ στις επιτροπές σας όπου συμμετέχει και το ΤΕΕ, ναι ή όχι, προκειμένου να λειτουργήσει η δημοκρατία στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που, κατά πως λέτε, μας αδικούν λόγω της απουσίας μας;

Πάντως κατά το Σύνταγμα εσείς είσαστε υπεύθυνος. Για όλα.

Περιμένουμε.

Μέχρι μια ημέρα πριν τις εκλογές. Σας δίνουμε χώρο και το εννοούμε.

Μετά από αυτή την ημέρα άντε γειαααααααα …………

Γεια σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός