Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Κυρίες και κύριοι ο κος Γιάννης Αλαβάνος. Τελικά ο αρχηγός του στρατού των αποφοίτων 5-ετών σχολών έχει σπουδάσει μόνο 3,5 χρόνια.

















Η φωτογραφία που βλέπετε αριστερά από πάνω αποτελεί μέρος του ΦΕΚ 1152-Β’-01/10/1973-σελίδα 9535, «Περί των διδασκομένων και εξεταζομένων μαθημάτων εν ταίς Σχολαίς του Ε. Μ. Πολυτεχνείου». Παρουσιάζει δε το πρόγραμμα σπουδών της σχολής που πρέπει να σπούδασε (οι 5-ετης φοιτούν και οι 4-ετης των ΤΕΙ σπουδάζουν κατά το συντονιστή Χάρη στο michanikos.gr, ποσο μάλλον στα 3,5 χρόνια) ο κος Αλαβάνος του ΤΕΕ.

Δεξιά φαίνεται η καρτέλα του κου Γιάννη Αλαβάνου στο ΤΕΕ από την οποία φαίνεται ότι ο αριθμός ΤΕΕ που έχει συμφωνεί με την χρονολογία του νόμου.

Και όπως βλέπετε το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από επτά εξάμηνα.

Στο Δ’ έτος το μισό εξάμηνο μας κλείνει προκλητικά το μάτι.

Απόφοιτοι ΤΕΙ είμαστε, δεν είμαστε παίξε-γέλασε. Τον έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον ρατσισμό του ενός εξαμήνου και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε από μακριά λεπτομέρειες σαν και αυτή.

Βέβαια από τα πολλά και αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για τον πρόεδρο του ΤΕΕ εγώ θα κρατήσω ένα.

Που έμαθε τα καλά της ενιαίας πενταετούς Ανώτατης εκπαίδευσης ο κος Γιάννης Αλαβάνος που επιμόνως διαφημίζει τόσα χρόνια από την θέση του προέδρου του ΤΕΕ την ίδια στιγμή που κακίζει την τετραετή διάρκεια εκπαίδευσης των ΤΕΙ όταν, όπως φαίνεται, δεν κατέχει το υπέρ-πτυχιοδίπλωμα του πανεπιστήμονα πενταετούς φοίτησης που έπρεπε κανονικά να είχε;
Ή και να μην είναι έτσι τα πράγματα, τι κάνει ο κος πρόεδρος στο ΤΕΕ που έχει σωρεία μελών απόφοιτους σχολών με διάρκεια σπουδών 3,5 χρόνια;

Μάλλον σε δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το διάβασε, του άρεσε και το προωθεί.

Σαν πλασιέ ρε παιδάκι μου. Όταν μας πουλάει κάποιος Ταπεράκια δεν σημαίνει ότι έχει και το εργοστάσιο.

Πλασιέ είναι, μια δουλειά ξέρει να κάνει και φοβούμενος να μην την χάσει την υποστηρίζει φανατικά.

Το δράμα για την Ελλάδα βέβαια είναι ότι τόσα χρόνια Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές σκύβουν στην παρουσία και μόνο του πλασιέ.

Εάν δε το συνδυάσουμε και με τον κο Αλέκο Αλαβάνο, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (τι ωραία οικογένεια ρε παιδιά, μόνο αρχηγούς βγάζει-είναι θέμα DNA φαίνεται, Ανωτάτη ποιότης, ΑΑΑ πράμα) τότε έχουμε διπλό θέμα.

Και αυτό γιατί ο κος Αλέκος Αλαβάνος, ο αρχηγός του κόμματος του προστάτη κάθε κατατρεγμένου υποτίθεται, έχει σαν επικεφαλής του ΤΕΕ, αντιπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, τον αδελφό του.

Και μάλλον ο κος Αλέκος Αλαβάνος, που μπορεί κάλλιστα να είναι πολιτικός αρχηγός, αλλά κατά πως φαίνεται δεν ξέρει μάλλον αριθμητική.

Έτσι δεν μέτρησε καλά τα χρόνια που σπούδασε ο αδελφός του.

Τα μπέρδεψε. Στιγμιαία όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν ήξερε, για να το κάνω ποιο λιανά.

Του ξέφυγε.

Όπως καλή ώρα του έχει ξεφύγει 25 χρόνια τώρα να ορίσει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά και τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ.

Παιδιά, εσείς που με διαβάζεται, εάν κάνω λάθος και ξέρετε την θέση του κου Αλέκου Αλαβάνου για αυτά τα δύο θέματα να μου το πείτε για να επανορθώσω. Το anotata_tei@yahoo.gr είναι ανοικτό στις συστάσεις σας.

Είναι η δημοκρατία βλέπετε που μας επιβάλει να αναφερόμαστε στους συμπολίτες μας και τις οργανώσεις τους με ισότιμο τρόπο λαμβάνοντας υπ’ όψη μας όλες τις απόψεις τους.

Αυτά για εμάς.

Γιατί για αυτούς, τους πολιτικούς, υπάρχει μια παράλληλη Ελλάδα, μέσα στην Ελλάδα, όπου δεν ισχύουν αυτές οι φαιδρότητες. Εκεί η λαμογιά, η συναλλαγή, η οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι ανεξαρτήτως κόμματος, το να γίνεται πάντα αυτό που μπορεί να γίνει και όχι του τι πρέπει να γίνει, και το βόλεμα των κολλητών με κάθε τρόπο αποτελούν τον μοναδικό κανόνα κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πρακτικής.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι στην πρώτη αίτηση των αποφοίτων Fachhochscule στο ΔΙΚΑΤΣΑ το 1992, όπου ζήτησαν αναγνώριση του τίτλου σπουδών που κατείχαν σαν Ανώτατου της εποχής εκείνης, έχοντας βάση τα επτά εξάμηνα σπουδών τους, έλαβαν αρνητική απάντηση.

Η απόφαση αυτή του ΔΙΚΑΤΣΑ είναι η 282/26.6.1992 και η οποία εκδόθηκε στηριζόμενη στο σκεπτικό ότι η διάρκεια σπουδών στα ιδρύματα αυτά είναι επτά (7) εξάμηνα, ενώ στα αντίστοιχα ημεδαπά είναι δέκα (10) εξάμηνα. Και όλα αυτά βέβαια όταν οι διπλωματούχοι συσπουδαστές του κου Αλαβάνου της εποχής εκείνης όργωναν την πιάτσα των Μηχανικών με το ίδιο ακριβώς κριτήριο με το οποίο δεν επιτράπηκε να μπουν σε κυκλοφορία σαν διπλωματούχοι οι απόφοιτοι Fachhochscule.

Και για να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια την οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι και τα άλλα ωραία που σας έγραψα παραπάνω δεν μένει παρά να προσθέσω, τεκμηριώνοντας με αυτό τον τρόπο την μομφή μου κατά του κόσμου της πολιτικής στην Ελλάδα, ότι την συγκεκριμένη απόφαση περί απόρριψης του Ανώτατου των τίτλων σπουδών των Fachhochscule την επικύρωσε δύο φορές το ΣτΕ με τις αποφάσεις 3156/2001 & 1932/2002 του ΣΤ’ Τμήματος του.

Και όσο καλόπιστος παρατηρητής και εάν είσαι δεν μπορεί να μην αναρωτηθείς:

Τι έγινε ρε παιδιά; Εσάς ρωτάω κύριοι δικαστές;

Σαν δικαστές δεν ξέρατε τον νόμο, αυτόν που επέτρεπε σε μέλη ΤΕΕ με τα ίδια εξάμηνα σπουδών να ενεργούν ως Διπλωματούχοι; Αφού η διάρκεια ήταν το κριτήριο σας.

Και με τα απανωτά πονηρά που σκάσανε τελευταία δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια να σκεφτούμε κάτι ευχάριστο.

Ξέφυγε και από το ΔΙΚΑΤΣΑ και από τους δικαστές του ΣτΕ, που φημίζονται για αετοί, η λεπτομέρεια αυτή;

Είναι ποτέ δυνατόν να θεωρηθεί άγνοια ενός ολόκληρου νόμου λεπτομέρεια σε Ανώτατο δικαστήριο;

Μπαίνει θέμα ακυρότητας της ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ απόφασης αυτής έστω και τώρα, ναι ή όχι;

Μήπως τελικά είχαν δίκιο όσοι από εσάς ψήφησαν στην πρώτη ψηφοφορία της θέσης μας ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη για θέματα ΤΕΙ;

Η Ελλάδα, σαν Ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της, πρέπει ή δεν πρέπει να απαντήσει γιατί ταλαιπώρησε τους αποφοίτους Fachhochscule με τον ψυχοφθόρο δικαστικό αγώνα από το 1992 που κατατέθηκε η πρώτη αίτηση μέχρι το 2002 που κατέληξε «επιτυχώς» η υπόθεση;

Ποιος θα πληρώσει το κόστος στους ανθρώπους αυτούς για τα δέκα χαμένα χρόνια από την ζωής τους; Την φθορά της ψυχής τους;

Τον πόνο από την αδικία μιας πατρίδας που στο πρόσωπο του κάθε ενός από εμάς δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη ώστε να μας εξασφαλίσει τις ελάχιστες κοινωνικές προσβάσεις που έχουν ΟΛΟΙ οι άλλοι Έλληνες.

Για την επιβίωση, όχι για το λούσο και την πολυτέλεια.

Το ελάχιστο δυνατόν.

Ασφάλιση και επαγγελματικά δικαιώματα.

Μόνο.

Και σας ρωτάω ρε πτυχιούχοι, εμείς όμως, που δεν έχουμε αδελφό αρχηγό κόμματος, έχουμε τελικά καμιά ελπίδα για επιβίωση, προσοχή δεν μιλάω για καριέρα, σε αυτό το κράτος βόθρο;

Βρε το άλλο ήθελα να γράψω που αρχίζει με μπου-, στην μέση έχει ρδε- και τελειώνει με –λο αλλά είμαι ευγενικό παιδί και δεν κάνω τέτοια. Και αυτό γιατί μόνο εκεί όταν πληρώσεις κάνεις ότι γουστάρεις.

Οι συνειρμοί με την παρούσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι απλή σύμπτωση.

Πόσο αριστερό μπορεί να είναι ένα κόμμα, παραδείγματος χάρη ένα σαν το ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο όνομα της οικογενειακής αλληλεγγύης στριμώχνονται κοινωνικά 340.000 πολίτες χωρίς ασφαλιστικά και επαγγελματικά δικαιώματα με μοναδικό προορισμό την κοινωνική εξαφάνιση τους για χάρη του αδελφού και της παρέας του;

Πόσο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός μπορεί να θεωρηθεί ο κος Αλέκος Αλαβάνος που σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος υποτίθεται, όταν αφήνει έναν άλλο αρχηγό μιας μεγάλης κοινωνικής ομάδας όπως είναι το ΤΕΕ, τον πρόεδρο του ΤΕΕ τον κο Γιάννη Αλαβάνο, να κάνει σπέκουλα υπερασπιζόμενος θέση και ιδιότητα που δεν κατέχει;

Πόσο δημοκράτης μπορεί να θεωρηθεί ο κος Αλέκος Αλαβάνος που σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όταν αφήνει τον πρόεδρο ενός συλλόγου επαγγελματιών να στρέφεται ψευδόμενος κατά άλλων Ελλήνων πολιτών που έχουν τα ίδια και καλύτερα προσόντα από αυτόν; Ας είναι και αδελφός του;

Γιατί αριστερό Ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα προωθεί διχαστικές πολιτικές όταν η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η σημαία του;

Που λέει ΨΕΜΑΤΑ;
Γιατί το αφήνουμε να μας ΚΛΕΒΕΙ τους ψήφους μας;

Ανεπιφύλακτα έχει την προεδρία ο κος Αλέκος Αλαβάνος.

Δεν την έχει;

Είναι ποτέ δυνατόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέκος Αλαβάνος να μην ξέρει πόσα χρόνια σπούδασε ο αδελφός του;

Τελικά εκεί που είναι, στην θέση του προέδρου του κόμματος του, είναι για να υπηρετεί την κοινωνία ή την οικογένεια του;

Μας κατέστρεψε την ζωή το ΤΕΕ, ναι ή όχι;

Και εάν ναι, ποιος και πόσο πρέπει να πληρώσει;

Θέλω να πω δηλαδή ότι με το που βγάλει η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, τα ΠΔ των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με 25 χρόνια καθυστέρηση, όλα είναι μια χαρά και ωραία; Δεν τρέχει κάστανο;

Και τις ζωές μας; Τι γίνεται με τις ζωές μας;

Ποιος θα πληρώσει το κόστος του εικοσιπεντάχρονου κενού;

Του εικοσιπεντάχρονου κοινωνικού αποκλεισμού;

Της ανασφάλιστης οικογενειακής ζωής;

Ποιος θα αναπληρώσει όλη αυτή την ψυχική φθορά;

Εδώ, σε αυτό το καυτό ερώτημα θα πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή και την ενέργεια μας προκειμένου να απαντηθεί ικανοποιητικά. Για όλους μας.

Και για την αναπλήρωση αυτού του κενού, την ανάκτηση του κόστους πάλι μόνοι μας θα πρέπει να βρούμε τον δρόμο ξέρετε.

Θα πρέπει να βρούμε εκείνη την πολιτική έκφραση που θα γιατρέψει όλο αυτόν τον πόνο. Που άδικα μας προξένησαν.

Και που ίσως χρειασθεί να την γεννήσουμε εμείς τελικά.

Που θα σβήσει όλα αυτά τα αρνητικά που έχει δημιουργήσει ο κρατικός μηχανισμός εναντίον μας με την καθοδήγηση του ΤΕΕ 25 χρόνια τώρα.

Που θα μας βοηθήσει να εγκαταλείψουμε το καθεστώς του λαθρομετανάστη που ζούμε στην χώρα μας.

Εννοώ φυσικά ότι χάσαμε 25 χρόνια για να πάρουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που κανονικά έπρεπε να βρούμε έτοιμα με την αποφοίτηση μας. Με την ασφάλιση μας τι θα γίνει; Θα περιμένουμε άλλα 25 χρόνια για να μας ασφαλίσουν; Πόσα χρόνια νομίζουν ότι ζουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ;

Εντάξει πέρασε μια μικρόψυχη από το Υπουργείο Εργασίας, η κα Πετραλιά. Αναδιάταξε και έβαλε χέρι στα Ταμεία για το καλό όλων των Ελλήνων, όπως λέει δεξιά και αριστερά. Για εμάς όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, πέταξε έξω και τον αντιπρόσωπο της ΕΕΤΕΜ.

Πόσους νομίζετε πολιτικούς μπορούμε να ανεχθούμε να μας προσβάλουν;

Διαχρονικά.

Μπορούμε και μόνοι μας ξέρετε. Το βλέπετε άλλωστε. Με τα μάτια σας.

Τελειώνοντας, επειδή από τη ζωή έχω μάθει να βγάζω και να κρατάω τα θετικά κατά το δυνατόν, δεν μπορώ παρά να είμαι σίγουρος ότι αυτή η κατάσταση θα αποβεί θετικά για τα ΤΕΙ γιατί πέρα από την ισοτιμία με τους κατόχους πτυχίου Fachhchshule που ζητάμε μπορούμε να τεκμηριώσουμε πια ότι για την εγγραφή μας στο ΤΕΕ αρκούν και τα επτά εξάμηνα.

Μόλις ένα λιγότερο από αυτά που έχουν τα ΤΕΙ.

Και όλο αυτό στην υγεία του προέδρου του κου Αλαβάνου και του πτυχίου που κατέχει.
Πτυχίο λέω, όχι δίπλωμα. Το δικό μας με τέσσερα χρόνια πτυχίο το λένε, γιατί να ισχύει κάτι άλλο για τίτλο με λιγότερη διάρκεια σπουδών.

Και κλείνοντας, και πριν σας χαιρετήσω, θα ήθελα ξεκάθαρα να αναφέρω ότι θα με απογοήτευε εάν σαν δικαιολογία άκουγα το ότι ο κος Γιάννης Αλαβάνος έχει κάνει μεταπτυχιακό.

Και αυτό γιατί στα δικά μας master των ΤΕΙ ο ΔΟΑΤΑΠ απαντάει όταν τα απορρίπτει, και τα απορρίπτει όλα, ότι πάντα παίζει ρόλο αρχικός τίτλος σπουδών.

Γιατί για τον κο πρόεδρο του ΤΕΕ να ισχύσει κάτι άλλο.

Όλοι ίσοι είμαστε κατά το Σύνταγμα.

Δεν είμαστε;

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός