Κυριακή 29 Ιουλίου 2007

Τεκμηρίωση επιθετικότητας κατα Μηχανικών ΤΕΙ-Νο 2

Όταν επιχειρείς επί 25 χρόνια σ’ ένα επαγγελματικό χώρο έχοντας αποφοιτήσει απο κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ακόμη το κράτος σε υποχρεώνει να εργάζεσαι σε Μη Νομοθετικά Ρυθμιζόμενο Επάγγελμα ενώ ταυτόχρονα σ’ έχει και ανασφάλιστο εσένα και τα παιδιά σου κατά παράβαση κάθε έννοιας και γράμματος νόμου ή και Συντάγματος τότε, πιστέψτε με, ειδικά εσείς οι νέοι συνάλεφοι που είσαστε πίσω απο τα θρανία ακόμη, εκρήγνυσε απο αγανάκτηση γιατί κάποια ερωτήματα σε πνίγουν όταν τα σκέφτεσε.

Όταν δεν σε αφήνουν να ζήσεις και να χαρείς την οικογένεια και τα παιδιά σου δεν υπάρχει τίποτα απο εκεί και πέρα. Απολύτως τίποτα.

Και ρωτάς τον εαυτόν σου, τα δικά μου τα παιδιά δεν είναι Ελληνόπουλα; Γιατί είναι ανασφάλιστα; Γιατί το επιτρέπεις αυτό ρε παχύδερμο πολιτικέ όταν άλλα λέει το Σύνταγμα, ο νόμος και ο όρκος σου;

Όταν υπηρετούμε την θητεία μας τότε είμαστε χρήσιμοι. Χρήσιμοι για να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα των διπλωματούχων και τις υποχρεώσεις τις δικές μας αν χρειασθεί.
Πατρίδα, θρησκεία και ανασφάλιστη οικογένεια είναι το δόγμα για μας. Όλα τ’ άλλα για τους άλλους.
Τους διώκτες μας.

Όταν η εφορία έρχεται και μας τα παίρνει τότε είμαστε Μηχανικοί ΤΕΙ. Στιγμιαία. Γιατί με την ιδιότητα Μηχανικού ΤΕΙ επιχειρούμε. Μετά τίποτα. Στο περίμενε και στο θα δούμε μας έχουν μετά, ακόμη και με παράβαση του ίδιου του νόμου Ν. 1404/83 που όρισε ότι περί το 1985 (έξη μήνες πριν τον πρώτο απόφοιτο) ΘΑ βγάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ.

Γυρνώντας στο θέμα μας πάλι όταν αναρωτίεσαι πώς και πότε θα πάρεις σύνταξη τότε γίνεται το έλα να δείς. Ανασφάλεια και άγχος μόνο.

Και τότε όχι μόνο ψάχνεις να δεις τι φταίει. Ψάχνεις να δεις και ποιός φταίει. Και όταν δεις ποίος φταίει, ψάχνεις να δείς και ποίος υποστηρίζει αυτόν που φταίει.

Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας πίσω στο προηγούμενο άρθρο μου παρατηρώ ότι μεταξύ των δραστηριοτήτων του συλλόγου που αυτοπροσδιορίζεται σαν «Πανελλήνιος Σύλλογος Συµβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εµπορευµάτων» περιλαμβάνεται και μία ημερίδα του συλλόγου (θέση: http://www.pssamee.gr/frame1.html ζητας ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΣΣΑΜΕ και μετά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ) της οποίας την έναρξη των εργασιών κύρηξε ο Υπουργός Μεταφορών κος Λιάπης.

Ερωτώ λοιπόν τον κύριο Υπουργό:

Συμφωνεί με τον κώδικα δεοντολογίας υπο τον οποίον, ΕΠΙΣΗΜΑ και με δικαστική ΒΟΥΛΑ, επιχειρούν τα μέλη του συλλόγου με τα οποία συγχνωτίζετε και όπου δίνονται σαφείς οδηγίες σε ιδιώτες διπλωματούχους μηχανικούς να υποβοηθούν τους Συναδέλφους τους διπλωματούχους δημόσιους λειτουργούς, και οι δημόσιοι διπλωματούχοι λειτουργοί μηχανικοί να εξυπηρετούν κάθε ιδιώτη Συνάδελφο διπλωματούχο και όλοι μαζί οι διπλωματούχοι να αρνούνται να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία σε μη διπλωματούχο όταν με εντολή του έχει ανατεθεί εργασία;

Κύριε Λιάπη, είστε πολιτικός και απο τις πολιτικές σας θέσεις και πράξεις ως κυβέρνηση θα σας κρίνουμε. Το αντιπολίτευση πέρασε ανεπιστρεπτεί. Κατά τ’ άλλα μου είστε πραγματικά πολύ συμπαθής. Έτσι λοιπόν, τι δημοκρατικότερο αυτού, νομίζω ότι πρέπει να σας δώσουμε την ευκαιρία να μας εξηγήσετε την πολιτική σας θέση για το θέμα και να μας πείτε τι σκοπεύεται να κάνετε επ’ αυτού. Οι εκλογές πλησιάζουν και περιμένουμε την απάντηση σας για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την ψήφο μας.

Περιμένουμε να δούμε εάν επιβραβεύσετε ή αποκυρήξετε τον ντόπιο ΔΙΧΑΣΜΟ την στιγμή που όλη η Ευρώπη ενώνεται.

Σας περιμένουμε πραγματικά όλοι μας.

Και οι 50.000 πτυχιούχοι που επιχειρούν στην χώρα χωρίς επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ακόμη.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε ανασφάλιστοι εμείς και τα παιδιά μας, δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα άρα δεν έχουμε ευκαιρίες στην ζωή ετούτη την ρημάδα, η συντεχνεία που με δική σας ανοχή έχει κάτσει στο λαιμό μας κυνηγάει ανελέητα τους Μηχανικούς ΤΕΙ φθάνοντας ακόμη και στο σημείο να σχηματίσει εξωθεσμικές ομάδες διώξης τους με βάση καταγεγραμμένους κανόνες συμπεριφοράς εγκεκριμμένους απο δικαστήριο και εσείς συγχνωτιζώσαστε με τους διώκτες μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Πότε θα αντιδράσετε;

Όταν ανάψουν οι σταυροί; Κου-Κλου-Κλαν περιμένετε να γίνουν για να πάρετε θέση; (κρατήστε αυτή την φράση γι' αργότερα, ξέρω τι λέω)

Και ας λέει ο νόμος ότι έχουμε και οι δύο κατηγορίες πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης (και ο δικός σας νόμος ο 3549/2007 κύριε Λιάπη μου).

Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, και οι δύο νομοθέτες (Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07) δεν ήξεραν γεωμετρία γιατί περιγράφουν ένα σύστημα γεωμετικώς αδύνατο. Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν η Ανώτατη Εκαπαίδευση να αποτελείται απο δύο παράλληλους και αλληλοσυμπληρώμενους τομείς όταν ο ένας, ο Πανεπιστημιακός έχει απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα και κατοχηρωμένη δια νόμου ασφάλιση και ο άλλος, ο Τεχνολογικός απολύτως τίποτε απ’ αυτά. Τι να τους συμπληρώσουμε. Δεν τους λείπει και κάτι. Υποψιάζομαι ότι με τρόπο μας λένε ότι δεν θα αποκτήσουμε ποτέ ούτε επαγελματικά μα ούτε και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ότι μας δουλεύουν.

Κύριε Λιάπη δεν σας ξέχασα.

Περιμένουμε.

Και σε λίγο θα μπούμε στην σειρά μπροστά στην κάλπη.