Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

ΤΕΙ, ΤΣΜΕΔΕ και Υπουργοί .... υπηρετριούλες

Μπορεί μέχρι τώρα να σας έδωσα την υποδομή για την δικαστική διεκδίκηση εγγραφής Μηχανικών ΤΕΙ στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά αυτό που λείπει, και πρέπει να γνωρίζετε, είναι το τι λένε τα Ελληνικά Δικαστήρια επι του θέματος.
Γιατί και δικαστήρια υπάρχουν και δικαστές που βλέπουν πέρα απο την μύτη τους έχουμε και αποφάσεις βγάζουν, έστω μέσα στο στενό νομικό πλαίσιο που υπάρχει για τα ΤΕΙ σήμερα και που παραμένει αναξιοποίητο τόσο απο την ΕΕΤΕΜ (μονοκοματική και ανέμελη) όσο και απο τις παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές του κλάδου μας.
Για αυτούς τους δικαστές θα μιλήσουμε σήμερα.
Για τους άλλους, τους πολλούς κατα την γνώμη μου, που μέχρι και ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου αποκαλώντας τους ανεπαρκείς πρόσφατα προσπάθησε να τους ξεκολλήσει θα τα πούμε μιά άλλη φορά επώνυμα.
Επώνυμα γιατί φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κοινωνική θέση που έχουμε σήμερα χωρίς επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επώνυμα γιατί αφήνουν να αλωνίζουν στις υπηρεσίες οι διάφοροι δήθεν και την ώρα της κρίσης είτε μας βλέπουν χαμηλότερα, ενώ θα έπρεπε να μας βλέπουν ίσους, λυγίζοντας μπροστά στον ισχυρό (βλέπε ΤΕΕ και τις παραφυάδες του) είτε εντελώς υπηρεσιακά συνεχίζουν την γραφειοκρατία της μεθοδευμένης άρνησης παίζοντας στην ουσία το παιγνίδι της αυθαιρεσίας του ΤΕΕ και των συνοδοιπόρων του.
Επώνυμα γιατί τα δικά μου τα παιδιά ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ και ας λέει το Σύνταγμα άλλα περι του αντιθέτου.
Επώνυμα γιατι μας έπνιξαν οι υπουργοί υπηρετριούλες του κάθε δικτυωμένου «κουμπάρου».

Έτσι λοιπόν παρακαλώ θαυμάστε τις δύο παρακάτω αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων που ούτε οι δικαστές (οι πολλοί που λέγαμε) ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν αλλά και ούτε οι υπουργοί «γνωρίζουν» και με τις οποίες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η 34-χρονη έλλειψη κοινωνικής ασφάλειας μας απο το ΤΣΜΕΔΕ.
Οι αποφάσεις αυτές έχουν ως εξής:

161/2003 Αρειος Παγος: «Πτυχία τμημάτων τεχνολόγων πολιτικών μηχανικών, τεχνολόγων μηχανολόγων και τεχνολόγων ηλεκτρολόγων των ΚΑΤΕΕ και νυν των ΤΕΙ. Είναι ισότιμα και ισοδύναμα προς τα πτυχία των παλαιών σχολών υπομηχανικών του Ε.Μ.Π. και των άλλων ανωτέρων σχολών υπομηχανικών και παρέχουν στους κατόχους τους τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά που έχουν οι πτυχιούχοι των παλαιών σχολών υπομηχανικών. Επομένως, μόνη η διαφορά του είδους του πτυχίου (εάν δηλ. είναι των παλαιών σχολών υπομηχανικών ή των νέων ανωτέρων σχολών τεχνικής εκπαίδευσης), δεν αποτελεί επαρκή αντικειμενικό λόγο που να δικαιολογεί την απόκλιση από την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την ευνοϊκότερη μεταχείριση των παλαιών υπομηχανικών έναντι των αντιστοίχων πτυχιούχων των ΚΑΤΕΕ και ΤΕΙ, εάν δεν συντρέχουν και άλλες αντικειμενικές περιστάσεις αναγόμενες στο είδος των, παρεχομένων από κάθε ομάδα των τεχνολόγων αυτών, υπηρεσιών, καθώς και στις συνθήκες υπό τις οποίες τις παρέχουν.» Άρα εφ’ όσον ισχύει το Σύνταγμα, λέω εφ’ όσον γιατί η απόφαση αυτή ανήκει όπως και οι Ν. 298/76, Ν. 915/79, Ν. 1404/83, Ν. 1865/89, Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07 στις αόρατες διατάξεις που ούτε δικαστές αλλά και ούτε υπουργείο μπορούν αν δούνε μέχρι σήμερα άν και υπάρχουν. Κάτι σαν τα UFO μπορώ να πω.

Απόφαση Ολομέλειας Αρείου Πάγου 17/2005: «συνταγματική αρχή της ισότητας και η εξ αυτής απορρέουσα δέσμευση του νομοθέτη υφίσταται και κατά την εκδήλωση της κρατικής μέριμνας για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων και επιβάλλει τη συμμετοχή αυτών στο σύστημα παροχών και αντιπαροχών της κοινωνικής ασφαλίσεως, ...» ή αλλοιώς που είναι η νομοθετική διάταξη που να ορίζει τον ασφαλιστικό φορέα των Μηχανικών ΤΕΙ ρε ΡΕΜΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΕ 34 χρόνια τώρα; (Να με συγχωρούν τα ρεμάλια για το υπουργέ αλλά δεν γινότανε αλλιώς).

Υπουργέ πες μας πόσο μας πούλησες και με τι ανταλάγματα. Περιμένουμε και ...... οι εκλογές πλησιάζουν.