Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Τεκμηρίωση της επιθετικότητας που δέχονται οι Μηχανικοί ΤΕΙ-Νο 1 (ακολουθούν και άλλα δηλαδή)

Σήμερα κανονικά είχα ετοιμάσει κάτι άλλο για δημοσίευση. Με πήραν όμως τηλέφωνο κανα δυό φίλοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί (είναι και οι δύο τους ηθικού αναστήματος που δικαιούνται και το Δ και το Μ το κεφαλαίο) που ξέρουν το site και μου παραπονέθηκαν ότι υπερβάλω για την επιθετικότητα που υποτίθεται δεχόμαστε απο το ΤΕΕ και τα μέλη του στις διάφορες επιτροπές.

Σαν απάντηση στις παρατηρήσεις τους έχω ένα πολύ κλασσικό παράδειγμα το οποίο πραγματικά αποδυκνύει αυτό ακριβώς που λέω. Θέλουν να μας εξαφανίσουν απο προσώπου γης.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εμπορευμάτων, μη κερδοσκοπικός σύλλογος και στον οποίον μετέχουν μόνο Διπλωματούχοι Μηχανικοί, έχει συνταχθεί ένας κώδικας δεοντολογίας με βάση τον οποίον τα μέλη του πορεύονται (θέση: http://www.pssamee.gr/frame1.html ). Εκεί στην επιλογή ΣΥΛΛΟΓΟΣ διαλέξτε τον ΚΩΔ. ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και διαβάσετε το άρθρο 13. Θα σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.
Λένε οι πανεπιστήμονες λοιπόν:

«13ον: Να μην υποτάσσει τις απαιτήσεις της Επιστήμης και της Τάξεώς του στο ατομικό συμφέρον ή σε συμφέροντα τρίτων. Να μην προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία σε οποιονδήποτε όταν η εντολή έχει ανατεθεί σε μη διπλωματούχο Μηχανικό αν και αρμοδιότητας αυτού, ούτε η εργασία αυτού να τίθεται υπό τον έλεγχο ή την έγκριση μη διπλωματούχου Μηχανικού. Να μην καλύπτει με την υπογραφή του άλλα πρόσωπα, φύσει και θέσει αναρμόδια προς την εκτέλεση εργασίας της αρμοδιότητάς του.»

Περιγράφει δηλαδή άρνηση συνεργασίας με κάθε τρόπο με Μηχανικούς ΤΕΙ (το πιάσαμε το υπονοούμενο με του μη διπλωματούχους, το πιάσαμε) άν όχι τήρηση επιθετικής στάσης με την άρνηση προσφοράς συνεργασίας σε μη διπλωματούχο ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. Και όχι μόνο αυτό. Ιδιαιτέρας προσοχής είναι και η οδηγία συμπεριφοράς για τον Συνάδελφο στο άρθρο 10. Εκεί αναφέρεται:

«10ον:Να περιβάλλει με σεβασμό τους αρχαιότερους Συναδέλφους και με στοργή τους νεότερους, υποβοηθώντας τους στην απόκτηση εμπειρίας και τη εν γένει πρόοδό τους. Να υποβοηθά τους Συναδέλφους του δημόσιους λειτουργούς στη εκτέλεση του καθήκοντός τους, και αν είναι ο ίδιος δημόσιος λειτουργός να εξυπηρετεί κάθε Συνάδελφό του στα λογικά,δίκαια και νόμιμα αιτήματά του. Να βοηθά δε, καλούμενος τους δημόσιους λειτουργούς με τις γνώσεις και την πείρα του στην κατάρτιση ή βελτίωση διατάξεων επί θεμάτων του ενδιαφέροντός του.» Κοινώς ο σπόρος του κακού απο τους δημόσιους λειτουργούς σπέρνεται κάθε φορά.

Τώρα εάν όλα αυτά τα διαβάσεται μαζί, όπου ο ιδιώτης διπλωματούχος υποβοηθά τους Συναδέλφους δημόσιους λειτουργούς, ο δημόσιος λειτουργός διπλωματούχος εξυπηρετεί κάθε ιδιώτη Συνάδελφο (αυτό το εξυπηρετεί μάλλον παράνομο μου φαινεται) και όλοι μαζί αρνούνται να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία όταν η εντολή έχει ανατεθεί σε μη διπλωματούχο (για τους δημόσιους τώρα είμαι σίγουρος, αυτό είναι παράνομο) είναι ή δεν είναι επιθετικότητα καραμπινάτη;

Και επειδή σας έχω πρήξει με τον εισαγγελέα (με ή χωρις την Τζένυ την ωραία) πρέπει ή δεν πρέπει να ερευνηθεί:
1-Ποιοί δημόσιοι λειτουργοί συνέπραξαν με ιδιώτες κατα ιδιωτών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους και σε ποιές περιπτώσεις;
2-Ποιός ο αντίκτυπος της σύμπραξης αυτής στην ελεύθερη αγορά;
3-Όταν λένε εξυπηρέτηση τι ακριβώς εννοούν και πως προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον;
4-Προκειμένου περί δημοσίων λειτουργών ποιοί οι κανόνες της εξυπηρέτησης;
5-Πως ο σύλλογος αυτός πήρε άδεια απο τις δικαστικές αρχές τι στιγμή που κατασταστικά προτρέπει τα μέλη του, μεταξύ των οποίων και δημόσιοι λειτουργοί όλων των βαθμίδων, σχηματίζοντας εξωθεσμική αλληλοεξυπηρετούμενη ομάδα να αποκλείουν άλλους ιδιώτες;(θεση:http://www.pssamee.gr/GA_DGSA_yes_istoria.pdf )
6-Ποιός δικαστικός τους έδωσε άδεια;
7-Εάν μη διπλωματούχος Μηχανικός έχει καταφέρει να παρει άδεια ADR απο τα τρία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών) απο την αρχή του θεσμού;

Μύνημα προς τον εισαγγελέα: Είμαστε όλοι απαρτία στην δική σου την θητεία.
Μύνημα προς τον Υπουργό Διακαιοσύνης: Ξύπνα μικρό μου κ' άκουσε ένα μινόρε της αυγής.
Μύνημα προς την ΕΕΤΕΜ: Πάλι στον ύπνο μας έπιασαν. Το θέμα αυτό εσείς έπρεπε να το είχατε βγάλει.
Μύνημα προς συναδέλφους: Πάρτε όλοι αντίγραφο του Κώδικα Δεοντολογίας τους γιατι θα τον αλλάξουν και μετά θα κάνουν τους αδικημένους. Να έχουμε να δείχνουμε στα εγγόνια μας ότι περάσαμε δια πυρός και σιδήρου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Επειδή σαν Μηχανικός ΤΕΙ που ζει μιά ζωή στο περιθώρειο έχω μάθει να σέβομαι και να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ προσφέροντας υπηρεσίες και στο Συνάδελφο Διπλωματούχο χωρίς κανένα αποκλεισμό, προσκαλώ όποιον θέλει να αναρτήσει την γνώμη του ελεύθερα να κάνει χρήση των Σχολίων του site. Εμείς πάντως συνάδελφοι Διπλωματούχοι είμαστε τελείως χαλαροί και χωρίς άγχος για την επαφή μαζί σας. Δεν χρειαζόμαστε εντολές συμπεριφοράς γι’ αυτό. Γράψτε ελεύθερα την γνώμη σας.