Κυριακή 11 Απριλίου 2010

The next of: Εγγυημένη Επαγγελματική Ευθύνη του τεε. Τώρα το ομολογώ. Δεν την έχουμε την ριμάδα και πρέπει να εξετασθούμε για να την αποκτήσουμε. Αλλιώς δεν μαθαίνεις. Κλικ στον τίτλο.

Ξανά-μανά αποδεικνύεται ότι τα περί  επικινδυνότητας των αποφοίτων ΤΕΙ για το κοινωνικό σύνολο όχι μόνο ότι είναι αέρας κοπανιστός αλλά και συστηματική προπαγάνδα μείωσης μας από ένα κορυφαίο ΝΠΔΔ της χώρας όπως είναι το τεε.

Και όποιος έχει αντίρρηση δεν έχει παρά να δει την επικαιρότητα που είναι καταιγιστική πια σε ότι αφορά τις αστοχίες των διπλωματούχων σε έργα ανά την επικράτεια (μελέτη –  κατασκευή εννοείται).

Αλλά και αυτό το κακό έχει παραγίνει ρε σεις. Δεν νομίζεται;

Να μην τους κάθετε ένας δρόμος  ρε παιδιά; Ένας;

Μάλλον θα πρέπει ο κος Δημόπουλος να ζητήσει από το υπουργείο δια βίου μάθησης με την ευκαιρία των επαφών του για την κατάρτιση του εθνικού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων να προβλέπεται εξέταση των διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών  από τα ΤΕΙ της χώρας σε θέματα εφαρμογής τεχνολογίας προκειμένου να αποφεύγονται ζημιογόνες  καταστάσεις σαν και αυτή του άρθρου της παραπομπής που όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά ταυτόχρονα θέτουν εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα του συνόλου των δημοσίων επενδύσεων της χώρας στα διάφορα έργα που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος (είδες πως τα γράφεις εάν έχεις δάσκαλο πανεπιστημιακό σαν τον κο Γρυσμπολάκη και τον κο Τάσσιο με τις εισηγήσεις του; Χλίδα στην διατύπωση, όχι σαν τα μίζερα ΤΕΙ).

Κατά τα άλλα, τα γνωστά.

Ξυπνάτε ρε ΤΕΙτζήδες.

Με τα ψέματα μας κρατάνε. Δεν το βλέπετε;

Και η λύση είναι στα χέρια σας και την ψήφο σας.

Ανεξάρτητη πολιτική κίνηση από τα ΤΕΙ είναι η λύση.

Και μπορούμε να την έχουμε ΤΩΡΑ.

Σύντομα κοντά σας με λεπτομέρειες οργάνωσης της κίνησης μας.

Από εμάς για εμάς.

Όχι για τους άλλους.

Ήρθε η ώρα να ποτίσουμε και την δική μας γλάστρα που λέει και ο διαχειριστής του htt://technologikapanepistimia.blogspot.com.

Γεια σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Απορία ψάλτου βήξ-1: Καλά κάνουν οι διπλωματούχοι λάθη; Ολόκληρος καθηγητής πολυτεχνείου ο κος Ξανθόπουλος από την θέση του υφυπουργού δεν ήξερε ότι με άσχημες καιρικές συνθήκες ορισμένες οικοδομικές εργασίες δεν είναι δυνατόν να έχουν πρόοδο χωρίς άλλα παράλληλα έργα και πίεζε να γίνουν; Και που ήταν ο έτερος διπλωματούχος υπουργός ο κος Σουφλιάς; Ούτε αυτός το ήξερε; Να μου πεις και για την πολεοδομική παράβαση στο σπίτι του τα ίδια είπε. Αλλά και πάλι τόσοι καθηγητές πολυτεχνείων στις θέσεις των γενικών και ειδικών Γραμματέων του υπουργείου τους, ένας τους δεν το είδε να χτυπήσει το καμπανάκι; Αλλά να μου πεις διοικητικές θέσεις κάλυπταν. Που μυαλό για εφαρμοσμένη τεχνολογία; Δεν είχαν και κανένα των ΤΕΙ να παρακολουθεί τα έργα; Να θυμάστε δε ότι όλοι αυτοί κρατάνε τα ΤΕΙ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα με την δικαιολογία αυτού ακριβώς που έκαναν. ΛΑΘΟΣ. Και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Άρα δεν δικαιούνται να ομιλούν περί του πρακτέου (προσφιλής φράση του ΠΑΣΟΚ στην ΠΚ εποχή, ΠΚ=Πριν Καραμανλή).

Απορία ψάλτου βήξ-2:  Όσο για τον κύριο Μαγκριώτη δεν θα φάμε την πατάτα που μας πέταξε κατά την επίσκεψη του στο έργο. Από την στιγμή που υπήρχε λύση (και που δόθηκε σε δυσμενείς συνθήκες με το δρόμο σε κυκλοφορία, και μπράβο σε αυτούς που το έκαναν πράξη από οποιαδήποτε σχολή και να προέρχονται) το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό στην διάσταση που το βάζει. Το πρόβλημα είναι τεχνικό και ηθικό. Και αυτό γιατί μετά από 27 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και έχοντας φάει στην μάπα όλους τους παρλαπίπες διπλωματούχους που αγορεύουν με το παραμικρό άκουσμα «ΤΕΙ» περί εγγυημένης επαγγελματικής ευθύνης  και εξετάσεων ποιότητας στο τεε,  το ΜΟΝΟ που περίμενα σαν αντίδραση τους είναι όταν ο πολιτικός προϊστάμενος του έργου τους πίεζε να παραδώσουν να πάνε στο λαλίστατο περί επικινδυνότητας των τεχνολόγων τεε τους και να ξεμπροστιάσουν τον συνάδελφο τους υπουργό που ρισκάριζε έναντι των ψήφων την ζωή των συμπολιτών του. Αλλά δεν το έκαναν.  Είτε γιατί δεν το πήραν είδηση είτε γιατί το έθαψαν. Εάν δεν το ήξεραν τότε θα πρέπει να δούμε επιτέλους και κάποιους διπλωματούχους να κάθονται ξανά στα θρανία (των ΤΕΙ κατά προτίμηση μια και πρόκειται περί εφαρμοσμένης τεχνολογίας) αλλά εάν το έθαψαν  τότε  αποδεικνύεται ότι έβαλαν πάνω από όλα το συλλογικό κλαδικό συμφέρον του τεε και όχι το εθνικό. Και ξέρετε ίσως γιατί; Γιατί το δίδυμο του κου Σουφλιά με το κο Ξανθόπουλο διαχειριζότανε εκείνη την εποχή το νομοσχέδιο  για τους μελετητές και παράπλευρα δεν υπέγραφε τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ όπως του τα έστειλαν από το πάλαι ποτέ υπουργείο παιδείας. Αν κάνω λάθος στο σκεπτικό μου πείτε το μου να διορθώσω.Υπόθεση εργασίας κάνω άλλωστε. Έτσι λοιπόν κε Μαγκριώτη μου κυβέρναγαν οι επάρατοι της ΝΔ των χώρα και πήραν πόδι. Και με την στάση σας στα Γρεβενά όπως την διαβάσαμε στο άρθρο θα σας έλεγα να προσέχετε περισσότερο. Γιατί έχετε ήδη βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για το επόμενο -10,5% του Ελληνικού λαού. Τώρα όσο για εσάς ΤΕΙτζήδες μου είδατε πως πολιτικά διαμορφώνεται το παιχνίδι. Είδατε την πάσα του κου Μαγκριώτη στην ΝΔ αλλά όχι στο τεε με τις σούπερ ντούπερ μηχανηκάρες των πολιτικών και την μυθολογικών διαστάσεων αποτελεσματικότητα τους. Λες και ο Σουφλιάς έφταιξε που αυτοί που ήταν επιτόπου στο έργο είτε δεν πήραν είδηση την κακοτεχνία λόγω ελλιπών γνώσεων ή λέγανε σε όλα ΝΑΙ αδιαφορώντας για την ασφάλεια του έργου. Αυτά ........ Δείτε το πολιτικό του θέματος που είναι ξεκάθαρο πια και αρχίστε να οργανωνόσαστε. Πολιτική κίνηση από τα ΤΕΙ τώρα είναι η λύση. ΤΩΡΑ.