Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Διαχωρισμός πτυχίων ΤΕΙ πριν από το 2001. Παλαιοκομματικό ρουσφέτι της κας Διαμαντοπούλου στο τεε εν έτι 2010. Τα ξέρει τα καμώματα σου Αννούλα ο Πρωθυπουργός;

Ωρέ τι γράφει πάνω από την στρογγυλή θεά; Πιστεύω να το βλέπετε όλοι σας.

Γιατί μπορεί εμείς οι αγράμματοι των ΤΕΙ να δυσκολευόμαστε αλλά για τους διπλωματούχους δεν έχω καμία αμφιβολία. Το διαβάζουν πεντακάθαρα.

Νομίζω λοιπόν να καταλαβαίνετε για την φωτό από πάνω ότι ή θα τα αφήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως είναι σήμερα μέχρι την έκδοση των ΠΔ που ετοιμάζει ο κος Πανάρετος  ή το ξεφτιλισμένο το κράτος θα μας πληρώσει τα σπασμένα μιας ζωής μέχρι λεπτού.

Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να ισχύει η συνέχεια του κράτους, αλλά σε αυτή την ξεπεσμένη και χρεωκοπημένη ξευτίλα, την  παρωδία κράτους που μαζί της γελούν όλοι οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο, ακόμη μερικοί να βάλουνε μυαλό.

Αντί μπροστά στις δυσκολίες που απαιτούν ενότητα , αλληλοϋποστήριξη και προ πάντων όλων να βάλουμε όλοι πλάτη να στηρίξουμε την κυβέρνηση που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του καταλληλότερου της προηγούμενης πενταετίας, ορισμένοι θερμοκέφαλοι προσπαθούν απελπισμένα να περάσουν διχαστικές πολιτικές και νόμους ευθυγραμμισμένους πλήρως με το πνεύμα της εποχής του Βασιλιά.

Της αυτής μεγαλειότητος του Κοκκού.

Και στην προσπάθεια τους αυτή δεν διστάζουν να καταπατήσουν ζωές και  νόμους.

Ναι τον νόμο.

Γιατί το σημερινό ανεμικό νομοθετικό καθεστώς των ΤΕΙ, όσο και εάν δοκιμάστηκε από τις επιθέσεις των παιδιών του τεε, άντεξε.

Κρίθηκε πολλαπλά από το ΣτΕ και κρίθηκε Συνταγματικότατο.

Και άντεξε για ένα και μόνο λόγο.  Ήταν νόμιμο.

Και με νόμους που έφτιαξαν τα μέλη του τεε παρακαλώ.

Και χωρίς να μας ρωτήσει κανένας. Δεν φέραμε τους νόμους από το σπίτι μας ξέρετε.

Δείτε πως.

Το 1983 ιδρύονται τα ΤΕΙ με τον Ν. 1404/1982 τα οποία σημειωτέον στον ιδρυτικό τους νόμο δεν ανήκαν στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Δηλαδή ιδρύθηκαν χωρίς κατάταξη. Το Ανώτερο προήλθε αργότερα, ξέρετε από ποιους φαντάζομαι,

Το 1989 με τον Ν. 1865/1989 ορίζονται ότι τα πτυχία ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ είναι ισότιμα με αυτά των ΤΕΙ (με το ΤΕΙ νέτο-σκέτο παρακαλώ),

Το 2001 με τον Ν. 2916/2001 τα ΤΕΙ αναβαθμίζονται σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα και ορίζεται ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους θα είναι ίδια με αυτά των αποφοίτων των προηγουμένων ετών, των «Ανωτέρων» δηλαδή ΤΕΙ. Να προσέξετε συμπληρωματικά εδώ το σημαντικό γεγονός ότι ο νομοθέτης, πέρα από την ξεκάθαρη ισοτιμία επαγγελματικών δικαιωμάτων που ρητά όρισε,  ενσωμάτωσε στον Ν. 2916/2001 κάποιες μεταβατικές διατάξεις προκειμένου να υπάρξει ομαλή προσαρμογή σχολών και αποφοίτων στο νέο καθεστώς. Με τις μεταβατικές αυτές διατάξεις ο νομοθέτης σε καθεστώς δημοκρατίας και πλήρους ελευθερίας τροποποίησε την παλαιότερη νομοθεσία όπου έκρινε αυτός κατάλληλο προκειμένου τα Ανώτατα να αποκτήσουν όλα τα εχέγγυα για να  ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής που ανέτειλε για αυτά. Τροποποίησε  όσους  νόμους νόμιζε ότι έπρεπε, με πρώτο και καλύτερο τον ιδρυτικό των ΤΕΙ τον Ν. 1404/1983, αλλά άφησε ανέγγιχτο τον Ν. 1865/1989 που ορίζει τις ισοτιμίες ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με τα ΤΕΙ (και πάντα το ΤΕΙ νέτο-σκέτο παρακαλώ),

Έτσι με την ολοκλήρωση της νομοθετικής παρέμβασης του Ν. 2916/2001 το σύνολο της Ελληνικής νομοθεσίας όπως διαμορφώθηκε όριζε Ανώτατα ΤΕΙ (λόγω Ν. 2916/01) που παρέχουν πτυχία ισότιμα με αυτά των ΚΑΤΕ και ΚΑΤΕΕ (λόγω Ν. 1865/89 και του τροποποιημένου Ν. 1404/83) μια και δεν αλλάχθηκε ποτέ ο όρος «ΤΕΙ» στο Ν. 1865/89.

Και φθάνουμε στο σωτήριο έτος 2007 και η ΝΔ, σεμνά και ταπεινά, εκδίδει τον Ν. 3549/2007 επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει κάποια Συνταγματικά θέματα που εκκρεμούσαν λόγω ερμηνειών κυρίως. Το σκηνικό που στήνεται είναι μια ακόμη επανάληψη του σκηνικού του 2001. Ο νομοθέτης  βγάζει τον νόμο και στις μεταβατικές διατάξεις του κόβει και ράβει νόμους κατά το δοκούν προκειμένου η παρέμβαση του να στέκει με το υπόλοιπο νομοθετικό Ελληνικό οικοδόμημα. Και μαντέψτε. Πάλι ο Ν. 1865/1989 παραμένει αλώβητος.

Έτσι λοιπόν και το 2007 μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στα ΤΕΙ με τον Ν. 3549/2007 το σύνολο της Ελληνικής νομοθεσίας όπως διαμορφώθηκε τελικά όριζε Ανώτατα ΤΕΙ (λόγω Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07 αυτή τη φορά) που παρέχουν πτυχία ισότιμα με αυτά των ΚΑΤΕ και ΚΑΤΕΕ (λόγω Ν. 1865/89) μια και δεν αλλάχθηκε για δεύτερη φορά όρος «ΤΕΙ» στο Ν. 1865/89 (με το ΤΕΙ βασιλιά και νέτο-σκέτο για δεύτερη φορά παρακαλώ).

Να συμπληρώσω και μια σημαντική λεπτομέρεια οικονομικής υφής.

Όταν ιδρύθηκαν τα ΤΕΙ το 1983 στο Ν. 1404/83 υπήρχε και μια συλλογή άρθρων με τα οποία καταργούσαν τα ΚΑΤΕΕ λόγω ίδρυσης των ΤΕΙ. Σε κάποια από αυτά, σαν μέρος των μεταβατικών διατάξεων της εποχής εκείνης, ο νομοθέτης όριζε έναντι της κατάργησης των ΚΑΤΕΕ τις διαδικασίες με βάση τις οποίες θα μεταβιβάζονταν τα περιουσιακά στοιχεία των ΚΑΤΕΕ στα νέα τότε ΤΕΙ, το κτιριακό, το μισθολογικό, το φορολογικό και το νομικό καθεστώς  με τις εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις. Όριζε λοιπόν ο νομοθέτης την διαθήκη των ΚΑΤΕΕ λόγω θανάτου τους στα ΤΕΙ, για να το πω ποιο απλά. Και αυτό γιατί νομικά μετά την ψήφιση του Ν. 1404/853 τα ΚΑΤΕΕ δεν θα υπήρχαν.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποιος τον Ν. 2916/2001 διαπιστώνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι μεταβατικές αυτές διατάξεις που θα πιστοποιούσαν τον «θάνατο» των ΤΕΙ του Ν. 1404/83 και την «γέννηση» των Ανώτατων ΤΕΙ του Ν. 2916/01.

Αυτό σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι τα ΤΕΙ του Ν. 2916/01 τρώνε και πίνουν από τα ΤΕΙ του Ν. 1404/83 και η αλλαγή που έγινε το 2001 ήταν αναβάθμιση των ΤΕΙ του Ν. 1404/83 και όχι κατάργηση.

Γιατί τα ΤΕΙ του Ν. 2916/01 στεγάζονται στα κτίρια των ΤΕΙ του Ν. 1404/83, μισθοδοτούν από τους ίδιους λογαριασμούς και το κυριότερο, έχουν την ίδια ακριβώς φορολογική ταυτότητα.

Άρα παιδάκια του τεε τα ΤΕΙ δεν μπορούν να διαχωριστούν σε αυτά των προ του 2001 και στα μετά.

Για αυτό σας έγραψα ότι αυτή την φορά θα τον φάνε τον νέο νόμο που ετοιμάζουν.

Καλά ε!!!

Τα λαμόγια που σχεδίασαν την απρέπεια στο νέο νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς αυτή είναι για πολλές μάπες. 

Αλλά και ολόκληρη υπουργός να συναινέσει;

Φανταστείτε μίσος που μας έχουν.

Και μη μασάτε. Εάν αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει το τεε σήμερα τότε θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι. Έχει αλλάξει εποχή και δεν το έχουν πάρει ακόμη είδηση.
Και η έλλειψη πολιτικού προσανατολισμού μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει.

Όσο για τους επισκέπτες διπλωματούχους που θα εκνευριστούν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα τους συνιστούσα προτού ξεσπάσουν στα σχόλια να ρωτήσουν τις όλες ανεξαιρέτως τις διοικήσεις του τεε για να το τι έφταιξε και όλα τους πάνε τόσο στραβά.

Γιατί οι διοικήσεις του τεε σχεδίαζαν και πρότειναν νόμους. Μόνο.

Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε λόγο πουθενά.

Θα σας συνιστούσα δε εάν μου το επιτρέπετε να ζυγίσετε τις απαντήσεις που θα πάρετε από τους ηγέτες σας που εργολαβικά τόσα χρόνια έχουν αναλάβει να μας εξαφανίσουν γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη (με την καλή έννοια, εννοείτε).

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός