Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Πρόταση πρός τους συσκεπτόμενους σήμερα Προέδρους των ΤΕΙ στην Λάρισα

Κύριοι,

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την πρόσφατη πρόσκληση του ΤΕΕ πρός τα μέλη του να διεκδικήσουν την αυθαίρετη και εκτός νόμου ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ των Διπλωμάτων που κατέχουν σε MASTER παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση να υποστηρίξετε και εσείς την διεκδίκηση των αποφοίτων σας για την ΝΟΜΙΜΗ αναγνώριση των πτυχίων που κατέχουν σε Διπλώματα σύμφωνα με την ισοτιμία της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, το Ινστιτούτου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ώστε μετά απο είκοσι πέντε χρόνια αδράνειας των φορέων της πολιτείας για την έκδοση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να μπορέσουν να δουλέψουν με τα απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Σύμμαχος μας η νομιμότητα και όχι η αιθαιρεσία.

Μαζί μας η σύμφωνη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΤΕ 32/07.12.1993.

Μαζί μας και ο εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου όπου στις προτάσεις του για την πρόσφατη υπόθεση C-274/05 των κολλεγίων συμπεριέλαβε και την εξής διαπίστωση:

«73. Προκειμένου να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας, ο κοινοτικός νομοθέτης θεωρεί ότι τα επαγγέλματα που δεν κατοχυρώνονται νομοθετικά από το κράτος μέλος, αλλά ρυθμίζονται από ανεξάρτητες επαγγελματικές οργανώσεις που παρέχουν πλεονεκτήματα στα μέλη τους, πρέπει επίσης να εξομοιώνονται προς τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα.».

Και σας είναι προφανής πιστεύω τώρα η ηθική του μέλλοντος στις διακοινωνικές σχέσεις.

Να προσέξετε ότι με αυτή την πρόταση ο κοινοτικός νομοθέτης σεβόμενος την βασική αρχή δικαίου όπου ο πολίτης πάντα κρίνεται με την ευνοικότερη προς αυτόν διάταξη προστατεύει τους απλούς πολίτες, όπως είμαστε εμείς οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, απο την πολιτική ισχύ των επαγγελματικών οργανώσεων εξυπηρετόντας έτσι την αρχή της ισότητας μεταξύ των μελών και μη μελών τους.

Ελπίζω να τολμήσετε. Είναι νόμιμο και προ πάντων καθήκον σας να μας υπερασπισθήτε επιτέλους. Είκοσι πέντε χρόνια κοινωνικού αποκλεισμού φτάνουν πιά.
Αποδείξτε ότι είστε παρόντες, ότι υπάρχετε.
Τυπώστε και εσείς χαρτί Διπλωμάτων όπως ακριβώς θα κάνουν και οι συνάδελφοι σας Πρύτρανεις με τα masters.
Έτσι και αλλοιώς σε αυτόν τον τόπο όλα αυθαίρετα είναι.
Και οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι πετυχημένοι σύμβουλοι του Ελληνικού κράτους.
Ας ακούσουμε και τις συμβουλές τους και το μάθημα ήθους και την νομιμότητα που παράγει η σκέψη τους.
Μέχρι τώρα που πηγαίναμε με το σταυρό στο χέρι δεν πετύχαμε και τίποτα.
Και ίσως εκεί είναι το μυστικό της δικής μας αποτυχίας έναντι της δικής τους επιτυχίας.

Γειά σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός