Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Σήμερα ο κλάδος σηκώνει κεφάλι. Μαζεύουμε υπογραφές για τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνάδελφοι,
Ή ώρα της πολιτικής προσέγγισης του προβλήματος των ΤΕΙ μόλις έφθασε. Και θα αργήσει να φύγει.

Γιατί δεν πάει άλλο.

Γιατί τριάντα χρόνια είναι πάρα πολλά για να μην φταίει κανένας τους.

Σήμερα αρχίζουμε να μαζεύουμε υπογραφές.

Για να αποκτήσει πολιτικά μετρήσιμη διάσταση ο χώρος των ΤΕΙ μακρυά απο τα κόμματα της σημερινής μίζερης πολιτικής σκηνής. Καιρός ήταν να γίνει και αυτό.

Άλλωστε αργήσαμε πολύ.

Πως δηλώνουμε συμμετοχή. Με επικεφαλλίδα τα κόκκινα γράματα κάνετε ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ όλου του κειμένου (συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας) και κατόπιν το ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ στην κεντρική κενή σελίδα του email σας. Μετά συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητάμε. Αφού τελειώσετε την πληκτρολόγηση το στέλνετε στο: epaggelmatika_dikaiomata@yahoo.gr.

Ελπίζω να τιμήσετε τις σπουδές σας και τα νιάτα σας.

Ελπίζω με την συμμετοχή σας να δηλώσετε παρόντες στην μάχη που άλλοι επέλεξαν να ξεκινήσουν.

Σας περιμένω. 'Ολους σας, είτε είστε γραμμένοι στο VDI είτε όχι. Φοιτητές των ΤΕΙ και αποφοίτους.

Γειά σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το 1983 με τον Ν. 1404/1983 ιδρύονται τα ΤΕΙ και καταργούνται οι σχολές ΚΑΤΕΕ ορίζοντας ότι τα επ. Δικαιώματα τους θα βγούν έξη μήνες πριν την πρώτη αποφοίτηση και που δεν τηρήθηκε απο την πολιτεία ποτέ.
Το 1989 ο Ν. 1865/1989 ισοτιμεί τα πτυχία ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ.
Το 1992 το ΔΙΚΑΤΣΑ απορρίπτει αίτηση των απόφοιτων των σχολών Fachhochshule (FH) για αναγνώριση των σχολών που αποφοίτησαν σαν Ανώτατες (με το νομοθετικό και Συνταγματικό πλαίσιο του 1992).
Το 1993 το ΙΤΕ ισοτιμεί τα πτυχία Fachhochshule (FH) με αυτά των ΤΕΙ.
Το 2000 εκδίδεται το Π.Δ. 165/2000 με βάση το οποίο οι απόφοιτοι των σχολών Fachhochshule (FH) αναγνωρίζονται ως διπλωματούχοι.Το 2001 και το 2002 το ΣτΕ (3156/01 & 1932/02 ΣΤ’ Τμήμα) επιβεβαιώνει την απόρριψη του ΔΙΚΑΤΣΑ του 1992 ενώ με τον Ν. 2916/2001 τα ΤΕΙ αναγνωρίζονται ως ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα.
Το 2003 οι απόφοιτοι των σχολών Fachhochshule (FH) γίνονται δεκτοί στο ΤΕΕ έχοντας απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα με χρήση των ίδιων ακριβώς πτυχίων που το 1993 κρίθηκαν ισότιμα των ΤΕΙ.
Την ίδια στιγμή όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ γίνονται δεκτοί στον Σύλλογο Γερμανών Μηχανικών VDI ισότιμα με τους αποφοίτους των σχολών Fachhochschule (FH).
Ταυτόχρονα το ημεδαπό ΤΕΕ αρνείται να δεχθεί σαν μέλη του όλους τους Μηχανικούς ΤΕΙ που έχουν πτυχία ισότιμα με αυτά των αποφοιτων των σχολών Fachhochshule (FH) κρίνοντας με βάση το πτυχίο.
Έτσι, λόγω του ότι η απορριπτική απόφαση αυτή του ΤΕΕ αποτελεί αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση εις βάρος μου, εξουσιοδοτώ την Επιτροπή Διεκδίκησης να με αντιπροσωπεύσει στις δράσεις της προκειμένου να πεισθεί η κυβέρνηση και το ΤΕΕ ότι πρέπει να λειτουργήσουν στα Συνταγματικά πλαίσια, ως ωφείλουν.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όνοματεπώνυμο :
Ίδρυμα :
Σχολή :
Τμήμα :
e-mail :
Αριθμός εγγραφής στο VDI:
Ημερομηνία εγγραφής στο VDI:

Τηλέφωνο σταθερό:
Τηλέφωνο κινητό:
Συμφωνώ με το παραπάνω κείμενο και το προσυπογράφω.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: / /2006