Κυριακή 29 Ιουλίου 2007

Τεκμηρίωση επιθετικότητας κατα Μηχανικών ΤΕΙ-Νο 2

Όταν επιχειρείς επί 25 χρόνια σ’ ένα επαγγελματικό χώρο έχοντας αποφοιτήσει απο κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ακόμη το κράτος σε υποχρεώνει να εργάζεσαι σε Μη Νομοθετικά Ρυθμιζόμενο Επάγγελμα ενώ ταυτόχρονα σ’ έχει και ανασφάλιστο εσένα και τα παιδιά σου κατά παράβαση κάθε έννοιας και γράμματος νόμου ή και Συντάγματος τότε, πιστέψτε με, ειδικά εσείς οι νέοι συνάλεφοι που είσαστε πίσω απο τα θρανία ακόμη, εκρήγνυσε απο αγανάκτηση γιατί κάποια ερωτήματα σε πνίγουν όταν τα σκέφτεσε.

Όταν δεν σε αφήνουν να ζήσεις και να χαρείς την οικογένεια και τα παιδιά σου δεν υπάρχει τίποτα απο εκεί και πέρα. Απολύτως τίποτα.

Και ρωτάς τον εαυτόν σου, τα δικά μου τα παιδιά δεν είναι Ελληνόπουλα; Γιατί είναι ανασφάλιστα; Γιατί το επιτρέπεις αυτό ρε παχύδερμο πολιτικέ όταν άλλα λέει το Σύνταγμα, ο νόμος και ο όρκος σου;

Όταν υπηρετούμε την θητεία μας τότε είμαστε χρήσιμοι. Χρήσιμοι για να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα των διπλωματούχων και τις υποχρεώσεις τις δικές μας αν χρειασθεί.
Πατρίδα, θρησκεία και ανασφάλιστη οικογένεια είναι το δόγμα για μας. Όλα τ’ άλλα για τους άλλους.
Τους διώκτες μας.

Όταν η εφορία έρχεται και μας τα παίρνει τότε είμαστε Μηχανικοί ΤΕΙ. Στιγμιαία. Γιατί με την ιδιότητα Μηχανικού ΤΕΙ επιχειρούμε. Μετά τίποτα. Στο περίμενε και στο θα δούμε μας έχουν μετά, ακόμη και με παράβαση του ίδιου του νόμου Ν. 1404/83 που όρισε ότι περί το 1985 (έξη μήνες πριν τον πρώτο απόφοιτο) ΘΑ βγάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ.

Γυρνώντας στο θέμα μας πάλι όταν αναρωτίεσαι πώς και πότε θα πάρεις σύνταξη τότε γίνεται το έλα να δείς. Ανασφάλεια και άγχος μόνο.

Και τότε όχι μόνο ψάχνεις να δεις τι φταίει. Ψάχνεις να δεις και ποιός φταίει. Και όταν δεις ποίος φταίει, ψάχνεις να δείς και ποίος υποστηρίζει αυτόν που φταίει.

Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας πίσω στο προηγούμενο άρθρο μου παρατηρώ ότι μεταξύ των δραστηριοτήτων του συλλόγου που αυτοπροσδιορίζεται σαν «Πανελλήνιος Σύλλογος Συµβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εµπορευµάτων» περιλαμβάνεται και μία ημερίδα του συλλόγου (θέση: http://www.pssamee.gr/frame1.html ζητας ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΣΣΑΜΕ και μετά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ) της οποίας την έναρξη των εργασιών κύρηξε ο Υπουργός Μεταφορών κος Λιάπης.

Ερωτώ λοιπόν τον κύριο Υπουργό:

Συμφωνεί με τον κώδικα δεοντολογίας υπο τον οποίον, ΕΠΙΣΗΜΑ και με δικαστική ΒΟΥΛΑ, επιχειρούν τα μέλη του συλλόγου με τα οποία συγχνωτίζετε και όπου δίνονται σαφείς οδηγίες σε ιδιώτες διπλωματούχους μηχανικούς να υποβοηθούν τους Συναδέλφους τους διπλωματούχους δημόσιους λειτουργούς, και οι δημόσιοι διπλωματούχοι λειτουργοί μηχανικοί να εξυπηρετούν κάθε ιδιώτη Συνάδελφο διπλωματούχο και όλοι μαζί οι διπλωματούχοι να αρνούνται να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία σε μη διπλωματούχο όταν με εντολή του έχει ανατεθεί εργασία;

Κύριε Λιάπη, είστε πολιτικός και απο τις πολιτικές σας θέσεις και πράξεις ως κυβέρνηση θα σας κρίνουμε. Το αντιπολίτευση πέρασε ανεπιστρεπτεί. Κατά τ’ άλλα μου είστε πραγματικά πολύ συμπαθής. Έτσι λοιπόν, τι δημοκρατικότερο αυτού, νομίζω ότι πρέπει να σας δώσουμε την ευκαιρία να μας εξηγήσετε την πολιτική σας θέση για το θέμα και να μας πείτε τι σκοπεύεται να κάνετε επ’ αυτού. Οι εκλογές πλησιάζουν και περιμένουμε την απάντηση σας για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την ψήφο μας.

Περιμένουμε να δούμε εάν επιβραβεύσετε ή αποκυρήξετε τον ντόπιο ΔΙΧΑΣΜΟ την στιγμή που όλη η Ευρώπη ενώνεται.

Σας περιμένουμε πραγματικά όλοι μας.

Και οι 50.000 πτυχιούχοι που επιχειρούν στην χώρα χωρίς επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ακόμη.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε ανασφάλιστοι εμείς και τα παιδιά μας, δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα άρα δεν έχουμε ευκαιρίες στην ζωή ετούτη την ρημάδα, η συντεχνεία που με δική σας ανοχή έχει κάτσει στο λαιμό μας κυνηγάει ανελέητα τους Μηχανικούς ΤΕΙ φθάνοντας ακόμη και στο σημείο να σχηματίσει εξωθεσμικές ομάδες διώξης τους με βάση καταγεγραμμένους κανόνες συμπεριφοράς εγκεκριμμένους απο δικαστήριο και εσείς συγχνωτιζώσαστε με τους διώκτες μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Πότε θα αντιδράσετε;

Όταν ανάψουν οι σταυροί; Κου-Κλου-Κλαν περιμένετε να γίνουν για να πάρετε θέση; (κρατήστε αυτή την φράση γι' αργότερα, ξέρω τι λέω)

Και ας λέει ο νόμος ότι έχουμε και οι δύο κατηγορίες πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης (και ο δικός σας νόμος ο 3549/2007 κύριε Λιάπη μου).

Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, και οι δύο νομοθέτες (Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07) δεν ήξεραν γεωμετρία γιατί περιγράφουν ένα σύστημα γεωμετικώς αδύνατο. Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν η Ανώτατη Εκαπαίδευση να αποτελείται απο δύο παράλληλους και αλληλοσυμπληρώμενους τομείς όταν ο ένας, ο Πανεπιστημιακός έχει απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα και κατοχηρωμένη δια νόμου ασφάλιση και ο άλλος, ο Τεχνολογικός απολύτως τίποτε απ’ αυτά. Τι να τους συμπληρώσουμε. Δεν τους λείπει και κάτι. Υποψιάζομαι ότι με τρόπο μας λένε ότι δεν θα αποκτήσουμε ποτέ ούτε επαγελματικά μα ούτε και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ότι μας δουλεύουν.

Κύριε Λιάπη δεν σας ξέχασα.

Περιμένουμε.

Και σε λίγο θα μπούμε στην σειρά μπροστά στην κάλπη.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Τεκμηρίωση της επιθετικότητας που δέχονται οι Μηχανικοί ΤΕΙ-Νο 1 (ακολουθούν και άλλα δηλαδή)

Σήμερα κανονικά είχα ετοιμάσει κάτι άλλο για δημοσίευση. Με πήραν όμως τηλέφωνο κανα δυό φίλοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί (είναι και οι δύο τους ηθικού αναστήματος που δικαιούνται και το Δ και το Μ το κεφαλαίο) που ξέρουν το site και μου παραπονέθηκαν ότι υπερβάλω για την επιθετικότητα που υποτίθεται δεχόμαστε απο το ΤΕΕ και τα μέλη του στις διάφορες επιτροπές.

Σαν απάντηση στις παρατηρήσεις τους έχω ένα πολύ κλασσικό παράδειγμα το οποίο πραγματικά αποδυκνύει αυτό ακριβώς που λέω. Θέλουν να μας εξαφανίσουν απο προσώπου γης.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εμπορευμάτων, μη κερδοσκοπικός σύλλογος και στον οποίον μετέχουν μόνο Διπλωματούχοι Μηχανικοί, έχει συνταχθεί ένας κώδικας δεοντολογίας με βάση τον οποίον τα μέλη του πορεύονται (θέση: http://www.pssamee.gr/frame1.html ). Εκεί στην επιλογή ΣΥΛΛΟΓΟΣ διαλέξτε τον ΚΩΔ. ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και διαβάσετε το άρθρο 13. Θα σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.
Λένε οι πανεπιστήμονες λοιπόν:

«13ον: Να μην υποτάσσει τις απαιτήσεις της Επιστήμης και της Τάξεώς του στο ατομικό συμφέρον ή σε συμφέροντα τρίτων. Να μην προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία σε οποιονδήποτε όταν η εντολή έχει ανατεθεί σε μη διπλωματούχο Μηχανικό αν και αρμοδιότητας αυτού, ούτε η εργασία αυτού να τίθεται υπό τον έλεγχο ή την έγκριση μη διπλωματούχου Μηχανικού. Να μην καλύπτει με την υπογραφή του άλλα πρόσωπα, φύσει και θέσει αναρμόδια προς την εκτέλεση εργασίας της αρμοδιότητάς του.»

Περιγράφει δηλαδή άρνηση συνεργασίας με κάθε τρόπο με Μηχανικούς ΤΕΙ (το πιάσαμε το υπονοούμενο με του μη διπλωματούχους, το πιάσαμε) άν όχι τήρηση επιθετικής στάσης με την άρνηση προσφοράς συνεργασίας σε μη διπλωματούχο ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. Και όχι μόνο αυτό. Ιδιαιτέρας προσοχής είναι και η οδηγία συμπεριφοράς για τον Συνάδελφο στο άρθρο 10. Εκεί αναφέρεται:

«10ον:Να περιβάλλει με σεβασμό τους αρχαιότερους Συναδέλφους και με στοργή τους νεότερους, υποβοηθώντας τους στην απόκτηση εμπειρίας και τη εν γένει πρόοδό τους. Να υποβοηθά τους Συναδέλφους του δημόσιους λειτουργούς στη εκτέλεση του καθήκοντός τους, και αν είναι ο ίδιος δημόσιος λειτουργός να εξυπηρετεί κάθε Συνάδελφό του στα λογικά,δίκαια και νόμιμα αιτήματά του. Να βοηθά δε, καλούμενος τους δημόσιους λειτουργούς με τις γνώσεις και την πείρα του στην κατάρτιση ή βελτίωση διατάξεων επί θεμάτων του ενδιαφέροντός του.» Κοινώς ο σπόρος του κακού απο τους δημόσιους λειτουργούς σπέρνεται κάθε φορά.

Τώρα εάν όλα αυτά τα διαβάσεται μαζί, όπου ο ιδιώτης διπλωματούχος υποβοηθά τους Συναδέλφους δημόσιους λειτουργούς, ο δημόσιος λειτουργός διπλωματούχος εξυπηρετεί κάθε ιδιώτη Συνάδελφο (αυτό το εξυπηρετεί μάλλον παράνομο μου φαινεται) και όλοι μαζί αρνούνται να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία όταν η εντολή έχει ανατεθεί σε μη διπλωματούχο (για τους δημόσιους τώρα είμαι σίγουρος, αυτό είναι παράνομο) είναι ή δεν είναι επιθετικότητα καραμπινάτη;

Και επειδή σας έχω πρήξει με τον εισαγγελέα (με ή χωρις την Τζένυ την ωραία) πρέπει ή δεν πρέπει να ερευνηθεί:
1-Ποιοί δημόσιοι λειτουργοί συνέπραξαν με ιδιώτες κατα ιδιωτών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους και σε ποιές περιπτώσεις;
2-Ποιός ο αντίκτυπος της σύμπραξης αυτής στην ελεύθερη αγορά;
3-Όταν λένε εξυπηρέτηση τι ακριβώς εννοούν και πως προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον;
4-Προκειμένου περί δημοσίων λειτουργών ποιοί οι κανόνες της εξυπηρέτησης;
5-Πως ο σύλλογος αυτός πήρε άδεια απο τις δικαστικές αρχές τι στιγμή που κατασταστικά προτρέπει τα μέλη του, μεταξύ των οποίων και δημόσιοι λειτουργοί όλων των βαθμίδων, σχηματίζοντας εξωθεσμική αλληλοεξυπηρετούμενη ομάδα να αποκλείουν άλλους ιδιώτες;(θεση:http://www.pssamee.gr/GA_DGSA_yes_istoria.pdf )
6-Ποιός δικαστικός τους έδωσε άδεια;
7-Εάν μη διπλωματούχος Μηχανικός έχει καταφέρει να παρει άδεια ADR απο τα τρία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών) απο την αρχή του θεσμού;

Μύνημα προς τον εισαγγελέα: Είμαστε όλοι απαρτία στην δική σου την θητεία.
Μύνημα προς τον Υπουργό Διακαιοσύνης: Ξύπνα μικρό μου κ' άκουσε ένα μινόρε της αυγής.
Μύνημα προς την ΕΕΤΕΜ: Πάλι στον ύπνο μας έπιασαν. Το θέμα αυτό εσείς έπρεπε να το είχατε βγάλει.
Μύνημα προς συναδέλφους: Πάρτε όλοι αντίγραφο του Κώδικα Δεοντολογίας τους γιατι θα τον αλλάξουν και μετά θα κάνουν τους αδικημένους. Να έχουμε να δείχνουμε στα εγγόνια μας ότι περάσαμε δια πυρός και σιδήρου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Επειδή σαν Μηχανικός ΤΕΙ που ζει μιά ζωή στο περιθώρειο έχω μάθει να σέβομαι και να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ προσφέροντας υπηρεσίες και στο Συνάδελφο Διπλωματούχο χωρίς κανένα αποκλεισμό, προσκαλώ όποιον θέλει να αναρτήσει την γνώμη του ελεύθερα να κάνει χρήση των Σχολίων του site. Εμείς πάντως συνάδελφοι Διπλωματούχοι είμαστε τελείως χαλαροί και χωρίς άγχος για την επαφή μαζί σας. Δεν χρειαζόμαστε εντολές συμπεριφοράς γι’ αυτό. Γράψτε ελεύθερα την γνώμη σας.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Το Υπουργείο Παιδείας και το εποπτευόμενο του ΔΟΑΤΑΠ (το ίδιο αμαρτωλό όπως και το ΔΙΚΑΤΣΑ που αντικατέστησε)

Ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι επειδή κάποιοι συνάδελφοι θέλησαν να πάρουν βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών ΤΕΙ που κατέχουν. ‘Οταν πήγαν στον ΔΟΑΤΑΠ τους είπαν ... «όχι βεβαίωση ισοτιμίας δεν μπορούμε να σας την δώσουμε. Αλλάξτε την αίτηση σας γιατί εμείς βεβαίωση του επιπέδου σπουδών των ΤΕΙ μπορούμε να σας δώσουμε μόνο». Και αυτό ακριβώς έγινε. Οι αιτήσεις άλλαξαν και ο κόσμος πήγε σπίτι του ευχαριστημένος περιμένοντας το ΔΟΑΤΑΠ (το κράτος δηλαδή) να κάνει την δουλεία του όπως ακριβώς περιγράφει το Σύνταγμα, όλοι ίσοι έναντι των νόμων και χωρίς να υποψιασθεί την καλοστημένη πονηράδα που είχαν ετοιμάσει.

Όταν έλαβαν ταχυδρομικά τις βεβαιώσεις όμως έμειναν πραγματικά έκπληκτοι και διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί είχε στηθεί μηχανή. Και τι μηχανή. Απο μηχανικό (με μικρό μ-ξέρω εγώ θα το διαπιστώσετε σε επόμενο άρθρο). Και μόλις είδαν τους συναδέλφους μας απλώς πήρε μπρός.
Πελάααατες μου μάλλον είπαν όπως και ο γνωστός καλλιτέχνης.
Και αυτό γιατί άλλα περίμεναν και ο ΔΟΑΤΑΠ άλλα βεβαίωσε.
Βεβαίωσε, Βεβαίωσε.
Βεβαίωσε δηλαδή τρόπος του λέγειν. Στην ουσία ο υπογράφων συνέταξε την βεβαίωση που μετά υπέγραψε αντιγράφοντας την ιστορική διαδρομή των ΤΕΙ.

Και πιά είναι η μηχανή; Στο εν λόγω ίδρυμα είχαν, απ’ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, προαποφασίσει το ότι όταν εμφανισθεί κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ ΔΕΝ του δίνουμε με τίποτα ισοτίμια του τίτλου σπουδών του. Και ας λέει ό τίτλος του ότι ΔΟΑΤΑΠ σημαίνει Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαικών και Πληροφόρησης, ας λέει ότι «Ο ΔΟΑΤΑΠ είναι ο αρμόδιος Οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης» στο Internet (θέση: http://www.doatap.gr/gr/index.php ).
Τις αναγνώρισης τίτλων σπουδών λαμόγια του ΔΟΑΤΑΠ και όχι της βεβαίωσης του επιπέδου σπουδών.

Το δεύτερο κόλπο που έχουν στήσει είναι η νομοθεσία την οποία χρησιμοποιούν.
Και γιατί το γράφω αυτό;
Το γράφω γιατί όλες, μα όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν είχαν ημερομηνία Μαϊου 2007.
Και όλες μα όλες οι απαντήσεις που στάλθηκαν είχαν σαν σημείο αναφοράς τον Ν. 2916/2001 και μόνο.
Είχαν δηλαδή την μοναδική αναφορά στο Ν. 2916/2001 επειδή είναι ο νόμος που αμφισβητείται απο το ΤΕΕ. Και τι έκαναν; Απλώς έβαλαν υποθήκη για το μέλλον. Όταν κάποτε, εάν και εφόσον ο Ν. 2916/2001 «πέσει» δικαστικά, ίσως να το έχουν οργανωμένο απο τώρα και να μην το ξέρουμε, να μας θερίσουν ακυρώνοντας όλες αυτές τις βεβαιώσεις.
Ναι, αλλά μέχρι τότε τί γίνεται με τον Ν. 3549/2007;
Ποιός είναι αυτός θα μου πείτε; Μα είναι ο νόμος που για χάρη του οι φοιτητές των Πολυτεχνικών σχολών έκαψαν την Αθήνα. Είναι ο νόμος που κατοχυρώνει το Ανώτατο των ΤΕΙ με βάση το Άρθρο 16 του Συντάγματος. Είναι ο νόμος που καθηγητής Πανεπιστημίου μαζί με τους φοιτητές του δήλωναν στην τηλεόραση ότι δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ.
Και η πράξη το απέδειξε. Ο ΔΟΑΤΑΠ δυόμιση μήνες απο την εφαρμογή του (ισχύει απο 20/03/2007) τον έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τον νόμο και την Υπουργό μα και τον Πρωθυπουργό που τον υποστήριξε, όπως ακριβώς και το ΤΕΕ. Κοινώς τους το έτριψαν στα μούτρα. Και όταν ο νόμος δεν εφαρμόζεται να ξέρετε ότι εκεί τελειώνει η Δημοκρατία και αρχίζει η Δικτατορία. Η Κοινοβουλευτική Δικτατορία στην περίπτωση μας αφού στις ασχήμιες αυτές ΔΕΝ υπάρχει πολιτική αντίδραση.
Και η Υπουργός θα μου πείται, τι κάνει; Εγγυήτρια της εφαρμογής των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων είναι. Μα η υπουργός παιδιά είναι πολιτικός και πολιτική κάνει. Μας βάζει στην πλάστιγγα, μας ζυγίζει, μας μετράει και μετά μας γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και αυτό γιατί έχει να κάνει με μία καλά οργανωμένη μειοψηφία που έχει κατοχηρώσει την θέση της με νόμο και με μια αντίπαλη μειοψηφία που άγεται και φέρεται επι 77 χρόνια τώρα χωρίς πρόγραμμα, μέθοδο, στόχους, αντίληψη του περίγυρου της, με αντιπροσώπους που ερίζουν περισσότερο για την κατοχή της καρέκλας και της σφραγίδας παρα για την παντελή έλλειψη επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και αυτό, το πολιτικό θέμα εννοώ λύνεται μόνο με μαζική ενεργή συμμετοχή στην ΕΕΤΕΜ. Εάν δεν ενδιαφέρονται τα μέλη καμμία διοίκηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Α. Και να μην το ξεχάσω. Και με αγωγές παιδιά. Με αγωγές κατα παντός αλήτη που δεν μας αφήνει να ζήσουμε.
Επανερχόμενος στο θέμα μας λοιπόν, το ΔΟΑΤΑΠ και οι συν αυτω, στην συγκεκριμμένη περίπτωση είναι υπόλογοι για μη εφαρμογή ολόκληρης της νομοθεσίας. Το μοντέλο αυτό είναι παλιό, δοκιμασμένο και γνωστό. Συνεχίζεται γιατί κανένας πολιτικός και κανένας δικαστικός δεν έχει την τόλμη να πάρει τον βούρδουλα και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου που έχει μαζευτεί στις Δημόσιες Υπηρεσίες με την εμμονή του ΤΕΕ να μας εξαφανίσει απο προσώπου γης. Όποιος δε αμφισβητήσει ότι με την εφαρμογή μέρους της νομοθεσίας εξασφαλίζουν τόσα χρόνια να μας έχουν στο περιθώρειο μετρήστε φορές που αλλού γίνεται:
(Α)-Στο ΤΣΜΕΔΕ. Πάγια η θέση του ΤΣΜΕΔΕ ότι οι Μηχανικοί ΤΕΙ δεν δικαιούνται ασφαλισης στο Ταμείο αυτό γιατί δεν υπάρχει ρητή διάταξη. Εκεί αρνούνται να διαβάσουν μαζί (ναι μια ανάγνωση αρκεί) το Ν. 298/76 περι ισοτιμίας και ισοδυναμίας πτυχίων ΚΑΤΕ με αυτα τωνΥπομηχανικων που υπάγωνται υποχρεωτικά στο εν λόγω Ταμείο με τον Ν. 915/79 και τον Ν. 1865/89 περι ισοτιμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ (όλων των ΤΕΙ των Ν. 1404/83, Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07). Θα σας έλεγα και για το Σύνταγμα αλλά αυτό το παλιόπραμα ούτε θέλουν να το ξέρουν.
(Β)-Στο Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Εκεί σε αίτηση για ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ απο κτήσεως πτυχίου σου απαντάνε ότι πάγια θέση του Υπουργείου είναι η ασφάλιση των Μηχανικών ΤΕΙ στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά διαφωνει το Ταμείο. Εμείς είμαστε οι καλοί αλλά οι άλλοι φταίνε λένε στην ουσία. Πάγια ελληνική θέση για το οποίος φταίει. Ίσως πρέπει να κάνουμε ένα Υπουργείο του Υπουργείου για να βγάλει επιτέλους τον νόμο που 34 χρονια τώρα αρνείται να βγάλει το Υπουργείο.
Εκει λοιπόν στο Υπουργείο αρνούνται να διαβάσουν μαζί το Σύνταγμα της χώρας (Άρθρα 4, 22 και 25 στο παλιόπραμα που λέγαμε) μαζί με τον Ν. 2084/92 περί ασφαλισης στο οικείο Ταμείο. Επιπλέον κάνουν ότι δεν γνωρίζουν του παραπάνω αναφερθέντες νόμους Ν. 298/76, Ν. 915/79, Ν. 1865/89, Ν. 1404/83, Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07 αφου απαντούν ότι οι δικαιούχοι ασφάλισης στο Ταμείο αυτό αναφέρονται ρητά στις αντίστοιχες διατάξεις. Φαίνεται τους πέφτει ποιό εύκολο να μας κρατάνε ανασφάλιστους, εμάς και τα παιδιά μας, απο το να εκδόσουν τον σχετικο νόμο, όπως άλλωστε το ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ σαν Έλληνες πολίτες ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Και είμαστε 50.000 Μηχανικοί ΤΕΙ ποιά, καλά νάμαστε.
(Γ)-Στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Εκεί είναι ποιό προχωρημένοι. Έχουν εκδόσει και μια Αναλογιστική μελέτη (οικονομοτεχνική μελέτη δηλαδή) με την οποία καταλήγουν ότι οι Μηχανικοί ΤΕΙ δεν μπορουν να ασφαλιστούν στο ΤΣΜΕΔΕ επειδή είναι κλειστή και μη ανανεούμενη ομάδα και δεν συμφέρει το ΤΣΜΕΔΕ να τους ασφαλίσει. Τα ΤΕΙ δηλαδή δεν μπορούν να τροφοδοτούν το σύστημα συνεχώς και ανεξάντλητα με νέους αποφοίτους.
Και χάπια χρειάζονται και ηλετροσόκ πολλών χιλιάδων βόλτ.
Οι «επιστήμονες» δηλαδή που ο Ελληνικός λαός πλήρωσε για να δουλέψουν ώς επιστήμονες κατέληξαν ότι εάν οι Μηχανικοί ΤΕΙ ασφαλισθούν στο ΤΣΜΕΔΕ για όσο καιρό θα ειναι ενεργοί μπορεί να πληρώνουν τις εισφορές τους χωρις κανένα πρόβλημα για το Ταμείο. Μετα την σύνταξη τους όμως, λόγω της μη ανανέωσης τους απο νέους αποφοίτους, θα πρέπει το Ταμείο να πληρώνει μόνο συντάξεις οπότε αυτό θα καταρρεύσει.
Άρα το αυτονόητο.
Αποκλείονται οι Μηχανικοί ΤΕΙ απο το ΤΣΜΕΔΕ για τεκμηριωμένους λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Έτσι λένε οι «επιστήμονες». Τι τραβάνε και αυτοί οι επιστήμονες μ΄αυτές τις αναλογιστικές μελέτες παιδιά, ε;
Καλα μιλάμε αυτός που σκέφτηκε να στήσει τέτοιο κόλπο δεν ειναι πολύ λαμόγιο, ειναι ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ. Μετρήστε πόσους νόμους και άρθρα του Συντάγματος «ξέφυγαν» απο τους «επιστήμονες» που «συνέταξαν» την «επιστημονική» αναλογιστική μελέτη (του 2000 για την ιστορία) και τα συμπεράσματα δικά σας:
-όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι έναντι των νόμων (Σύνταγμα Άρθρο 4 παρ.1),
-η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί φροντίδα του κράτους (Σύνταγμα Άρθρο 22 παρ.5) και
-τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών καθώς και το κοινωνικό κράτος δικαίου τελούν υπο την εγγύηση του κράτους (Σύνταγμα Άρθρο 25 παρ.1).
-Ν. 298/76 περι ισοτιμίας και ισοδυναμίας πτυχίων ΚΑΤΕ με αυτα τωνΥπομηχανικών,
-Ν. 915/79 περί υποχρεωτικής ασφάλισης των Υπομηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ,
-Ν. 1404/83 περί κατάργησης των ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ και ίδρυσης των ΤΕΙ,
-Ν. 1865/89 περι ισοτιμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ μα αυτά των ΤΕΙ (όλων των ΤΕΙ των Ν. --1404/83, Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07),
-Ν. 2916/01 περι Ανωτατοποίησης των ΤΕΙ και εξασφάλισης της ισοτιμίας των πτυχίων για την περίοδο πρίν και μετά την Ανωτατοποίηση,
-Ν. 3549/07 περί Ανωτατοποίησης υπο το Άρθρο 16 του Συντάγματος,
Και το συμπέρασμα βγαίνει απο μόνο του αυθόρμητα:
1. ότι απο την παραπάνω παράθεση νόμων οι Μηχανικοί ΤΕΙ πρέπει να ασφαλιστούν στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί ασφαλίστηκαν σ’ αυτό οι Υπομηχανικοί με μοναδικό κριτήριο την κτήση του πτυχίου το οποίο διαχρονικά είναι ισότιμο μ’ όλες τις εκδόσεις του πτυχίου ΚΑΤΕΕ και ΤΕΙ έως το 2007 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, χωρίς καμμία αμφιβολία,
2. Επειδή τα κρητήρια για την σύνταξη της Αναλογιστικής μελέτης τα ορίζει ο Υπουργός, υπάρχει σίγουρα και πολιτική ανάμιξη για να μας κρατήσουν στο περιθώρειο. Τουλάχιστον ο Υπουργός Κοιν. Ασφαλίσεων που ενέκρινε την Αναλογιστική μελέτη της ντροπής το 2000 ήξερε. Εάν δεν το πήρε είδηση όχι για Υπουργός δεν κάνει αλλά και ούτε για κλητήρας στην είσοδο του Υπουργείου του. Τ’ ακούς σολιαλησταράμου; (το η στο λη αποκλειστικα αφιερωμένο στον τότε "Υπουργό" που καμμία σχέση με σοσιασιαλισμό δεν έχει αλλά και ούτε με την τότε κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ).


Το τρίτο κόλπο που έχουν στήσει είναι ο διαχωρισμός των κατόχων τίτλων ΤΕΙ ανάλογα την εποχή αποφοίτησης του.
Ήταν βλέπετε μέρος της έκπληξης που είχαν ετοιμάσει.
Έτσι δώσανε άλλου τύπου βεβαίωση για τους αποφοίτους ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ και για τα πτυχία πρίν τον Ν. 2916/01 και άλλου τύπου για αυτούς που αποφοίτησαν μετά τον Ν. 2916/01.
Και όλα αυτά κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος.
Ξέρετε είναι ένα πολύ δημοφιλές τελευταία. Κάποιοι απο το ιστό του ΤΕΕ φαίνεται έχουν αφιερώσει την ζωή τους και επενδύουν στο αρχαιότερο σπόρ των Ελλήνων, τον ΔΙΧΑΣΜΟ.
Και έχουν ανταπόκριση.
Και στις πατσαβούρες που έχουν μαζί τους με πτυχίο νομικής (θα σας αναφέρω σύντομα ονόματα και πράξεις τους = έγγραφα με την υπογραφή τους) αλλά και σε δικά μας παιδιά. Όλα με την βούλα, όλα με οναματεπώνυμο λίαν συντόμως.
Και για τις παλιοπατσαβούρες δεν μας πειράζει, δικές τους είναι. Άλλωστε θα λογοδοτήσουν σύντομα στην δικαιοσύνη. Εγώ θα φροντίσω γι’ αυτό.
Αλλά για τους δικούς μας ένα έχω να πω. Ψηλά το κεφάλι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. Προσπαθούν να μας βάλουν κάτω αλλά δεν τους βγαίνει.
Πάρτε λοιπόν μιά βαθιά ανάσα και διαβάστε γιατί.
Διαβάστε γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανασυχείτε.
Διαβάστε να δείτε τι δουλειά έχει ο εισαγγελέας (ο ιδεατός βέβαια που δεν τους φοβάται) εάν αποφασίσει να ερευνήσει γι’ αυτούς που μας καταστρέφουν την ζωή τόσα χρόνια.
Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε:
1-Ο νομοθέτης ασχολήθηκε διαχρονικά με τα Ανώτατα ΤΕΙ και κατάρτησε γι’ αυτά δύο νόμους, τον Ν. 2916/2001 και τον Ν. 3549/2007. Στην διαχρονική διαδικασία αυτή αναμόρφωσε τον Ν. 1404/1983 (ιδρυτικός των Ανώτερων ΤΕΙ, καταργητικός των ΚΑΤΕΕ) όσο θεώρησε απαραίτητο χωρίς παράλληλα να επέμβει στον Ν. 1865/1989 (παρ. 1 Άρθρο 5) και τις δύο φορές που ασχολήθηκε μ’ αυτά. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, αφού όλοι οι προαναφερθέντες νόμοι ισχύουν, είναι ότι τα πτυχία ΚΑΤΕΕ να είναι ισότιμα με τα πτυχία ΤΕΙ, όλων των ΤΕΙ ανεξαιρέτως νόμου. Άρα στην ιστορική διαδρομή απο το 1976 μέχρι και σήμερα το 2007 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όλα τα πτυχία είναι ισότιμα.
2-Ο νομοθέτης ενέταξε τα ΤΕΙ με τον Ν. 2916/01 στην Ανώτατη Εκπαίδευση πλήν όμως δεν επιχείρησε να διαχωρίσει τα παλαιά με τα νέα πτυχία όπως άλλοστε ρητά αναφέρεται τόσο στην εισηγητική έκθεση του νόμου αυτού όσο και στον ίδιο τον νόμο (Άρθρο 5 παρ. 12γ). Με άλλα λόγια ο Ν. 2916/01 φτιάχθηκε ακριβώς γι΄αυτόν τον σκοπό. Να κάνει τα ΤΕΙ Ανώτατα και ταυτόχρονα να μήν διαταράξει την διαχρονική ισοτιμία πτυχίων. Άρα τα Ανώτερα πτυχία των νόμων 298/76 και 1404/83 είναι ισότιμα με τα Ανώτατα πτυχία των νόμων 2916/01 και 3549/07. Δεν το λέω εγώ. Ο νόμος το λέει και δεν τον φέραμε απο το σπίτι μας.
3-Το αυτό ισχύει μετά την τροποποίηση του Ν. 2916/01 απο το Άρθρο 2 του Ν. 3549/07,
4-Η αρχή του μη διαχωρισμού των παλαιών και νέων πτυχίων ΤΕΙ με την έκδοση του Ν. 2916/01 επιβεβαιώνεται και με το σκεπτικό της απόφασης 2028/06 του Αρείου Πάγου (Β2’ πολιτικό τμήμα),
5-Η ίδια αρχή του μη διαχωρισμού των παλαιών και νέων πτυχίων ΤΕΙ περιγράφεται απο την εγκύκλιο της εποπτευουσας αρχής του ΔΟΑΤΑΠ, του ΥΠΕΘ με Αρ. Πρωτ. 52434/Ε5-25/05/2006,
6-Επόσης η ίδια αρχή του μη διαχωρισμού των παλαιών και νέων πτυχίων ΤΕΙ περιγράφεται απο την εγκύκλιο της εποπτευουσας αρχής του ΔΟΑΤΑΠ, του ΥΠΕΘ προς το Υπουργείο Εσωτερικών με Αρ. Πρωτ. 23927/Ε5-07/03/2006.

Ίσως μετά απ' όλα αυτά αναρωτιέστε τι μένει.
Μένει η κακία, η πίκρα και το περιθώρειο. Το δικό μας περιθώρειο.
Αλλά για αυτό πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος που έχει ονοματεπώνυμο και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
Τον λένε κο Κοσσίδα, είναι τεχνολόγος στον ΔΟΑΤΑΠ και υπογράφει αυτά τα άθλια χαρτακια που σας περιέγραψα παραπάνω ερμηνεύοντας τον νόμο. Όχι σύμφωνα με τον νόμο.
Ίσως εξαργυρώνει την ύπαρξη του εκεί στην θέση που έχει. Να τον χαιρόμαστε.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΝ.
Μέχρι να έρθει η ώρα του εισαγγελέα που δεν τους φοβάται (αλήθεια τί γίνεται με το πόρισμα της αρπαχτής των 80.000.000,00 € που έγινε στο υποκαταστημα του ΤΣΜΕΔΕ της Αγίας Παρασκευής δυό χρόνια πριν;)

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

ΤΕΙ, ΤΣΜΕΔΕ και Υπουργοί .... υπηρετριούλες

Μπορεί μέχρι τώρα να σας έδωσα την υποδομή για την δικαστική διεκδίκηση εγγραφής Μηχανικών ΤΕΙ στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά αυτό που λείπει, και πρέπει να γνωρίζετε, είναι το τι λένε τα Ελληνικά Δικαστήρια επι του θέματος.
Γιατί και δικαστήρια υπάρχουν και δικαστές που βλέπουν πέρα απο την μύτη τους έχουμε και αποφάσεις βγάζουν, έστω μέσα στο στενό νομικό πλαίσιο που υπάρχει για τα ΤΕΙ σήμερα και που παραμένει αναξιοποίητο τόσο απο την ΕΕΤΕΜ (μονοκοματική και ανέμελη) όσο και απο τις παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές του κλάδου μας.
Για αυτούς τους δικαστές θα μιλήσουμε σήμερα.
Για τους άλλους, τους πολλούς κατα την γνώμη μου, που μέχρι και ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου αποκαλώντας τους ανεπαρκείς πρόσφατα προσπάθησε να τους ξεκολλήσει θα τα πούμε μιά άλλη φορά επώνυμα.
Επώνυμα γιατί φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κοινωνική θέση που έχουμε σήμερα χωρίς επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επώνυμα γιατί αφήνουν να αλωνίζουν στις υπηρεσίες οι διάφοροι δήθεν και την ώρα της κρίσης είτε μας βλέπουν χαμηλότερα, ενώ θα έπρεπε να μας βλέπουν ίσους, λυγίζοντας μπροστά στον ισχυρό (βλέπε ΤΕΕ και τις παραφυάδες του) είτε εντελώς υπηρεσιακά συνεχίζουν την γραφειοκρατία της μεθοδευμένης άρνησης παίζοντας στην ουσία το παιγνίδι της αυθαιρεσίας του ΤΕΕ και των συνοδοιπόρων του.
Επώνυμα γιατί τα δικά μου τα παιδιά ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ και ας λέει το Σύνταγμα άλλα περι του αντιθέτου.
Επώνυμα γιατι μας έπνιξαν οι υπουργοί υπηρετριούλες του κάθε δικτυωμένου «κουμπάρου».

Έτσι λοιπόν παρακαλώ θαυμάστε τις δύο παρακάτω αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων που ούτε οι δικαστές (οι πολλοί που λέγαμε) ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν αλλά και ούτε οι υπουργοί «γνωρίζουν» και με τις οποίες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η 34-χρονη έλλειψη κοινωνικής ασφάλειας μας απο το ΤΣΜΕΔΕ.
Οι αποφάσεις αυτές έχουν ως εξής:

161/2003 Αρειος Παγος: «Πτυχία τμημάτων τεχνολόγων πολιτικών μηχανικών, τεχνολόγων μηχανολόγων και τεχνολόγων ηλεκτρολόγων των ΚΑΤΕΕ και νυν των ΤΕΙ. Είναι ισότιμα και ισοδύναμα προς τα πτυχία των παλαιών σχολών υπομηχανικών του Ε.Μ.Π. και των άλλων ανωτέρων σχολών υπομηχανικών και παρέχουν στους κατόχους τους τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά που έχουν οι πτυχιούχοι των παλαιών σχολών υπομηχανικών. Επομένως, μόνη η διαφορά του είδους του πτυχίου (εάν δηλ. είναι των παλαιών σχολών υπομηχανικών ή των νέων ανωτέρων σχολών τεχνικής εκπαίδευσης), δεν αποτελεί επαρκή αντικειμενικό λόγο που να δικαιολογεί την απόκλιση από την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την ευνοϊκότερη μεταχείριση των παλαιών υπομηχανικών έναντι των αντιστοίχων πτυχιούχων των ΚΑΤΕΕ και ΤΕΙ, εάν δεν συντρέχουν και άλλες αντικειμενικές περιστάσεις αναγόμενες στο είδος των, παρεχομένων από κάθε ομάδα των τεχνολόγων αυτών, υπηρεσιών, καθώς και στις συνθήκες υπό τις οποίες τις παρέχουν.» Άρα εφ’ όσον ισχύει το Σύνταγμα, λέω εφ’ όσον γιατί η απόφαση αυτή ανήκει όπως και οι Ν. 298/76, Ν. 915/79, Ν. 1404/83, Ν. 1865/89, Ν. 2916/01 και Ν. 3549/07 στις αόρατες διατάξεις που ούτε δικαστές αλλά και ούτε υπουργείο μπορούν αν δούνε μέχρι σήμερα άν και υπάρχουν. Κάτι σαν τα UFO μπορώ να πω.

Απόφαση Ολομέλειας Αρείου Πάγου 17/2005: «συνταγματική αρχή της ισότητας και η εξ αυτής απορρέουσα δέσμευση του νομοθέτη υφίσταται και κατά την εκδήλωση της κρατικής μέριμνας για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων και επιβάλλει τη συμμετοχή αυτών στο σύστημα παροχών και αντιπαροχών της κοινωνικής ασφαλίσεως, ...» ή αλλοιώς που είναι η νομοθετική διάταξη που να ορίζει τον ασφαλιστικό φορέα των Μηχανικών ΤΕΙ ρε ΡΕΜΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΕ 34 χρόνια τώρα; (Να με συγχωρούν τα ρεμάλια για το υπουργέ αλλά δεν γινότανε αλλιώς).

Υπουργέ πες μας πόσο μας πούλησες και με τι ανταλάγματα. Περιμένουμε και ...... οι εκλογές πλησιάζουν.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ Μηχανικού ΤΕΙ από κτήσεως πτυχίου

Επειδή γνωρίζω πολλούς συνάδελφους, ειδικά ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πολλά χρόνια ανασφάλιστα όπως και εγώ και προσπαθούν να καλύψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους με την εγγραφή τους στο ΤΣΜΕΔΕ από κτήσεως πτυχίου αλλά δεν μπορούν λόγω του απαράδεκτου καθεστώτος που έχει επιβάλλει το ΤΕΕ μέσω του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του πολιτικούς, νόμους και το Σύνταγμα λέω να δημοσιεύσω σήμερα την αίτηση, την νομική βάση του αιτήματος και τον αντίλογο σ’ όλα τα επιχειρήματα που έχω συναντήσει τα 17 αυτά χρόνια της τριβής μου με το θέμα από το Ταμείο και τους συνοδοιπόρους του.

Το κείμενο λοιπόν της αίτησης σας συνάδελφοι, αφού αναφέρετε το Ονοματεπώνυμο και την ειδικότητα σας σαν Τεχνολόγοι Μηχανικοί μαζί με τα στοιχεία της ταχυδρομικής διεύθυνσης σας μπορεί να είναι ως εξής:

«Κύριοι, έχοντας υπ’ όψιν:
1-τον νόμο Ν. 298/76 Άρθρο 1 και 2 περί ισοτιμίας και ισοδυναμίας πτυχίων Υπομηχανικών με αυτά των ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ,
2-τον νόμο 915/79 Άρθρο 4 περί υποχρεωτικής ασφάλισης των Υπομηχανικών που δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα κυρίας ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ,
3-τον Ν. 1865/89 Άρθρο 5 περί ισοτιμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ,
4-τον νόμο Ν. 2084/92 περί ασφάλισης των Ελλήνων πολιτών στο οικείο Ταμείο κάθε φορά,
5-επειδή το οικείο Ταμείο για την κατηγορία του πτυχίου μου είναι μόνο το ΤΣΜΕΔΕ,
6-επειδή το πτυχίο είναι το μοναδικό κριτήριο υπαγωγής των ισοτίμων μ’ εμένα Υπομηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ
7- επειδή όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι έναντι των νόμων (Σύνταγμα Άρθρο 4 παρ.1),
παρακαλώ να με εγγράψετε στα μητρώα των ασφαλισμένων σας από κτήσεως πτυχίου με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν προς το Ταμείο οι ήδη υποχρεωτικά υπαχθέντες Υπομηχανικοί.
Σε αναμονή της απάντησης σας,»

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται ότι σίγουρα θα πάρετε αρνητική απάντηση και από εκεί και πέρα θα πρέπει να κινηθείτε νομικά μέσω δικηγόρου ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ περί κατάθεσης ένστασης στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ και αγωγής στα Διοικητικά δικαστήρια της χώρας σε αρνητική απάντηση ή σε σιωπηρή απόρριψη (δηλαδή χωρίς απάντηση) από το ΔΣ του Ταμείου.

Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι με την υπαγωγή των Μηχανικών ΤΕΙ στο Ταμείο
αυτό κινδυνεύει να καταρρεύσει οπότε δικαιούνται να απαντήσουν αρνητικά για λόγους δημοσίου συμφέροντος προστατεύοντας τα ήδη μέλη και τις εισπραχθείσες εισφορές τους.

Η έρευνα που έκανα έδειξε ότι η ρίζα του κακού είναι η αναλογιστική (δηλ. η οικονομοτεχνική) μελέτη του 1997 που εγκρίθηκε το 2000. Με βάση αυτήν η κοινωνική ομάδα των Μηχανικών ΤΕΙ ΨΕΥΔΩΣ παρουσιάζεται να είναι κλειστή, μη ανανεούμενη δηλαδή με νέους αποφοίτους. Έτσι χρεώνουν στους Μηχανικούς ΤΕΙ ότι σε περίπτωση ασφάλισης τους ενώ θα υπάρχει κανονική είσπραξη εισφορών αρχικά για κάποιο διάστημα, αφού όλοι μας είμαστε σε παραγωγική ηλικία ακόμη, μετά την συνταξιοδότηση μας το ΤΣΜΕΔΕ θα έχει μόνο έξοδα αφού θα πρέπει να πληρώνει μόνο συντάξεις χωρίς έσοδα ελλείψει νέων αποφοίτων.

Και εδώ ακριβώς είναι στημένο το κόλπο του αποκλεισμού μας στο οποίο δυστυχώς μετέχουν και πολιτικοί. Και αυτό γιατί σίγουρα έγινε εν γνώσει τουλάχιστον του Υπουργού και του αρμόδιου Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2000 που εγκρίθηκε η αναλογιστική μελέτη του 1997. Στην αγνή δε περίπτωση που δεν το κατάλαβαν δεν κάνουν όχι για υπουργοί αλλά ούτε και για κλητήρες του εν λόγω υπουργείου.

Ποιο είναι τώρα το κόλπο; Οι αποφάσεις παίρνονται όχι μόνο από το Ταμείο αλλά και από το υπουργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΝΟΜΟΙ της χώρας και οι οποίοι εάν λαμβάνονταν υπ’ όψιν εξασφαλίζουν ότι όχι μόνο το επάγγελμα του Μηχανικού ΤΕΙ δεν είναι κλειστό αλλά αντιθέτως ανοικτό ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ το σύστημα με νέους αποφοίτους όλοι σε παραγωγική ηλικία, βελτιώνοντας την αναλογία συνταξιούχων/ασφαλισμένων αποτελώντας ταυτόχρονα εγγύηση για την μακρόχρονη ευρωστία του. Και ποιοι είναι αυτοί οι νόμοι; Ας τους πάρουμε από την αρχή έναν έναν έχοντας υπ όψιν μας ότι η κτήση του πτυχίου είναι το μοναδικό κριτήριο για υπαγωγή στο ΤΣΜΕΔΕ, ως ακολούθως:
1-Ν. 298/76 Άρθρο 1 και 2 περί ισοτιμίας και ισοδυναμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των Υπομηχανικών,
2-Ν. 915/79 περί υποχρεωτικής ασφάλισης των μη ασφαλιζομένων Υπομηχανικών σ’άλλο φορέα κυρίας ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ,
3-Ν. 1404/183 περί ίδρυσης των ΤΕΙ και κατάργησης των ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ,
Δ-Ν. 1865/89 Άρθρο 5 όπου κατοχυρώνεται η ισοτιμία πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ,
4-Ν. 2916/01 όπου τα πτυχία ΤΕΙ γίνονται Ανώτατα αφήνοντας πάντα εν ισχύ τον Ν. 1865/89 περί ισοτιμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με τα ΤΕΙ αφού δεν περιλαμβάνεται στις καταργήσεις του, και τον
5-Ν. 3549/07 όπου επαναβεβαιώνεται το Ανώτατο των ΤΕΙ υπό το πρίσμα του Άρθρου 16 του Συντάγματος και έχοντας πάντα τον Ν. 1865/89 εν ισχύ αφού ούτε εδώ δεν περιλαμβάνεται στις καταργήσεις του,
και επομένως με βάση την αρχή της ισότητας όλοι μας δικαιούμαστε την ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ ανεξαρτήτως χρόνου αποφοίτησης.

Το δεύτερο και ποιο σαθρό τους επιχείρημα ότι για την ασφάλιση των Μηχανικών ΤΕΙ στο ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να υπάρχει ρητή διάταξη σκοντάφτει στο γεγονός ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΙ. Οπότε συμβουλευόμενοι πρωτοετή φοιτητή της νομικής μπορεί να σας πει αμέσως ότι είναι αρχή δικαίου (δηλαδή από εκεί που αρχίζει η νομική επιστήμη) όταν δεν υπάρχει ο ειδικός νόμος εφαρμόζεται ο γενικός, δηλαδή ο Ν. 2084/92 που ορίζει ασφάλιση στον οικείο φορέα, δηλαδή στο ΤΣΜΕΔΕ.

Τελειώνοντας ένα ακόμη έχω να πω για το θέμα: επάνω τους συνάδελφοι να τους φάμε όπως αυτοί μας τρώνε χρόνια τώρα. Οι καιροί άλλαξαν.

Α,Α, ..... και κάτι άλλο γιατί το ξέχασα. Θέλω να ξαναρωτήσω το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τι το κρατάει 34 χρόνια τώρα και δεν ορίζει τον ασφαλιστικό φορέα των Μηχανικών ΤΕΙ και των ισοτίμων μ’ αυτούς. Εάν δεν το κάνουν αυτοί ποιος περιμένουν να το κάνει; Στα 35 χρονιά παίρνει σύνταξη ένας μέσος Μηχανικός. Τι σκοπεύουν να κάνουν με την νέα γενιά ανασφαλίστων που έρχεται;