Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Απάντηση στο μέλος του ΚΔΣ της ΕΕΤΕΜ κο Μπλάνα Φοίβο

Φοίβο μου καλησπέρα σου.

Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου, την οποία εκτός απο τιμητική την θεωρώ μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους.

Έτσι επίτρεψε μου να σου πω ότι εδώ, στην θέση αυτή, αναφέρομαι στην ζωή μου.

Και με αυτήν ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ.

Αν λάβεις υπ’ όψιν σου ότι είμαι και Μηχανικός, για τους εντός της Ελληνικής επικράτειας έχω ένα κρατικό χαρτί κρεμασμένο στον τοίχο που δηλώνει την ιδιότητα μου αυτή (το γράφω για τους Πανεπιστήμονες που με διαβάζουν γιατι πρέπει να αρχίσουν να το χωνεύουν σιγά-σιγά), και εάν συνδιάσεις ζωή με πτυχίο, τότε να είσαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα έβγαινα δημόσια να παρακινήσω τον κόσμο μας για κάτι που έχω βρεί ή σκεφτεί όπως μου γράφεις.
Έτσι, πιστός στην ζωή μου, στις σπουδές μου και στο επάγγελμα μου, γράφω για αυτά που έχω ΚΑΝΕΙ. Εγώ και η ομάδα που με υποστηρίζει.

Και μόνο.

Έτσι λοιπόν μάθε ότι έχω στην κατοχή μου ήδη έναν πιστοποιητικό που λέει ότι είμαι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ απο το Αγγλικό επιμελητήριο. Νέτο, σκέτο.

Εάν σκεφτεσαι «ε, καί;» κάνεις λάθος. Μεγάλο λάθος.

Και αυτό γιατί η ζωή άλλα μας δείχνει.
Η ζωή μας λέει ότι κάποια στιγμή όλοι μας διαπραγματευόμαστε για την κατοχύρωση της θέσης μας και εκεί πρέπει ξέρεις να έχουμε διαπαραγματευτικά ανταλλάγματα για να έχουμε σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Πρέπει να έχεις να δώσεις για να πάρεις. Και εάν στην διαπραγμάτευση δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης συννενόησης τότε χρειάζεται ένα ενδιάμεσος διαπραγματευτής. Mediator στα αγγλικά. Έτσι σε καλώ να προσέξεις σαν παράδειγμα ότι στην πρόσφατη κρίση με τα Σκόπια η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χρησιμοποιόντας έναν τέτοιο ενδιάμεσο διαπραγματευτή. Τον κο Νίμιτζ. Η ανάγκη που επέβαλε την χρησιμοποιήση του είναι ότι επι χρόνια οι δύο πλευρές δεν μπορούν να βρούν λύση μόνες τους (όπως καλή ώρα με εμάς και τους Πανεπιστήμονες). Και το ξένο επιμελητήριο αυτό ακριβώς τον ρόλο θέλουμε να παίξει. Του ανεξάρτητου μεσολαβητή. Στην περίπτωση μας, στην μικρή εθνική μας πολιτική κλίμακα, κανονικά η Ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να παίξει αυτόν τον ρόλο, αλλά όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτήν οι πολιτικοί μας, που σημειωτέον ενδιαφέρονται μονο για την πάρτι τους (το γνωστό τρίπτυχο που συνεχώς γράφω το τομάρι τους, το κόμμα και μετά ο κόσμος) έχουν παραδώσει τα κυριαρχικά δικαιώματα τους για διαχείρηση της χώρας σε τρίτους, εξωθεσμικούς κατα κανόνα, σε μειοψηφίες προκειμένου να κυβερνούν χωρίς πολλά προβλήματα περισσότερο χρόνο. Κοινώς εποπτεύουν κατά νόμο χωρίς να έχουν την υποχρέωση να ελέγξουν. Φτιαγμένο παραγγελία απο αυτούς για αυτούς. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που ξυπνάνε τρομαγμένοι κάθε φορά που σκάει και ένα σκάνδαλο. Τότε και μόνο τότε ανακαλύπτουν ότι δεν γίνεται σωστή και νόμιμη η χρήση τους. Γιατί η μειοψηφία τα συμφέροντα της θα κοιτάξει να ωφελήσει την στιγμή που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι στα χέρια της. Τάδε έφη ΤΕΕ.

Να σου ζητήσω και μία χάρη τώρα. Μου ζητάς να δούμε.
Τι να δούμε ρε Φοίβο μου;
Σαραντά πέντε χρόνια κοντά βλέπουμε.
Τι να δούμε;
Αν ήταν να δούμε κάτι θα το είχαμε δεί.
Ασε που το σκεπτικό αυτό μου θυμίζει Δημόπουλο (μιμιτισμός του υποκείμενου στο υπερκείμενο λέγετε αυτό που κάνεις, στο αφεντικό δηλαδή).
Δεν έχει κανένα στραβό ο άνθρωπος, ίσα-ίσα που μου είναι πολύ συμπαθής.
Παίζει όμως τερματοφύλακας σε μία ομάδα χωρίς συμπαίκτες και προπονητή, που οι αντίπαλοι σουτάρουν με έντεκα μπάλες αντι για μία, ενω αυτός έπρεπε να ήταν ο προπονητής που θα είχε βάλει και άλλους παίκτες στην ομάδα και να ήταν άλλος ο τερματοφύλακας.
Έτσι θέλω εικρινά να σε ρωτήσω ρε Φοίβο, οργάνωση είναι αυτή που έχουμε;
Που είναι οι επιτροπές εργασίας, οι εισηγήσεις, οι διαπραγματευτές και οι προσκλήσεις μας προς το ΤΕΕ και τους άλλους φορείς; Επι χρόνια μας σέρνουν απο Υπουργείο σε Υπηρεσία και τούμπαλιν για χαστούκια και φάπες μόνο.
Είμαστε κοινωνοί ενός επαγγέλματος χωρίς δικαιώματα, άρα δεν υπάρχει επάγγελμα.
Ένας σύλλογος κακομοιριασμένων μίζερων επαγγελματιών είμαστε που μέχρι τώρα κοιτάγαμε μόνο τον μικρόκοσμο της ΕΕΤΕΜ.
Και για να στο αποδείξω κάτσε και μέτρα πόσες φορές σκοτωθήκατε για μικρά και ασήμαντα θέματα της ΕΕΤΕΜ. Χωρίς σοβαρό λόγο.
Εάν δεν σου έρχετε κάτι στο μυαλό να σου θυμίσω στα γρήγορα το συνέδριο του 2006 αν θυμάμε καλά όπου τέσσερις παρατάξεις σκοτονώσαστε για το αν θα μαγνητοφωνηθούν οι ομιλίες. Να σου θυμίσω τους πρόσφατους λεονταρισμούς σας με την διαγραφή των συνδέλφων που θα τολμήσουν να πάρουν κωδικό απο το ΤΕΕ. Κάνατε τίποτα; Διαγράψατε κανένα; Πιστεύεις μετά απο αυτό ότι θα σας υπολογίσει κανένας; Μπακακάκια που παίζουν στα λασπόνερα σας αποκάλεσαν.
Να ξέρεις ότι όσο είμαστε εσωστρεφείς και προσέχουμε τον μικρόκοσμο της ΕΕΤΕΜ μόνο χειρότερα μπορούμε να πάμε.
Και ξέρεις κάτι, ήδη κάθε χρόνο πάμε χειρότερα αντι για καλύτερα.
Έναν Δημόπουλο παντός καιρού, παντός Υπουργείου, Υπηρεσίας και Ειδικότητας έχουμε και τίποτα άλλο απο πίσω.
Εάν πάθει κάτι ο άνθρωπος, κτύπα ξύλο, όλοι εμείς θα μείνουμε ξεκρέμαστοι.
Να σου πω και για την νομική υποστήριξη της ΕΕΤΕΜ; Όλοι όσοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με την κα Μανίκα ιδρώνουν για να την βρούν. Την δε εποχή που παιζότανε το δράμα της εφαρμογής του 318 στις Νομαρχίες όλοι λένε ότι ευτυχώς που είχαμε και δικό μας δικηγόρο. Τι συμβαίνει; Βρείτε το. Επικοινωνήστε με αυτούς που έκαναν αγωγές και μάθετε απο πρώτο χέρι τα γεγονότα. Τους ξέρετε έναν-έναν. Δική σας δουλείά είναι. Για αυτό σας έχουμε εκεί. Να σημειώσω εδώ την εντυπωσιακή παρουσία του ΤΕΕ στις δίκες που με έκανε να το σέβομαι.

Πάμε τώρα στο ζουμί.

Στην αναφορά σου για τους πολλούς σωτήρες του παρελθόντος που είχαν σκοπό τους το κέρδος.
Φοίβο μου μας παρουσιάσθηκες σαν μέλος του ΔΣ της ΕΕΤΕΜ και ως εκ τούτου έχεις ευθύνη για αυτά που λές και πολύ περισσότερο για αυτά που γράφεις.
Την ΕΕΤΕΜ έβαλες σαν τίτλο σου για αυτή σου την παρέμβαση και αυτό σημαίνει ότι εμάς έβαλες μπροστά για να καθαρίσουμε. Άρα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις και κρίσεις για την χρήση της ιδιότητας που σου έχουμε μεταβιβάσει.
Νομίζω λοιπόν ότι εσείς σαν ΕΕΤΕΜ διαθέτετε όλα τα μέσα για να μας έχετε ενήμερους, πληρώνουμε και συνδρομή ξέρεις, και κάτι τέτοιο δεν είδα να ανακοινώνεται απο πουθενά.
Ούτε καν απο το περιοδικό.
Θες να πιστέψω, ότι ο Φοίβος Μπλάνας μέλος του ΔΣ της ΕΕΤΕΜ δεν με προφύλαξε όταν έπρεπε, με άφησε εκτεθημένο ένας θεός ξέρει πόσα χρόνια, δεν έκανε χρήση κανενός μέσου που διέθετε και έρχετε τώρα επισκέπτης σε ένα παράθυρο σχολίων σελίδας, που σημειωτέον δεν είναι ανοικτό μόνιμα, για να μου πεί ότι κυκλοφορούν και απατεώνες σε μία σημείωση τριών γραμμών;
Τυχαία;
Την στιγμή που ο κλάδος πάει να σηκώσει κεφάλι;
Άν δηλαδή εγώ δεν έβγαινα μπροστά θα το κρατούσατε για τον ευαυτόν σας;
Θα το κρύβατε;
Τι άλλο ξέρετε και δεν το έχετε ανακοινώσει;
Και άντε όλα αυτά τα χρόνια σας ξέφυγε και ξεχάσατε να μας ενημερώσετε, τώρα όμως απο ότι φαίνεται έχετε την διάθεση να εκπληρώσετε τον θεσμικό σας στόχο.
Δώσε μας στοιχεία και όχι μόνο ονόματα.
Μόνο ονόματα θα είναι λάσπη και μόνο λάσπη.

Μην τρελένεσε Φοίβο μου. Καταλαβαίνω ότι απειρία περιέχει η δήλωση σου όπως ίσως και οι δικές μου δηλώσεις. Αλλά άλλο η δικιά μου απειρία και άλλη η δικιά σου. Για εσένα στους πονηρούς καιρούς που ζούμε εσείς εκεί στην ΕΕΤΕΜ έναντι της απειρίας σας πρέπει να δείξετε γρήγορη μάθηση, και προπαντός, μην επαναλαμβάνετε τα πρότυπα που κληρονομίσατε, γιατί πολύ απλά δεν έχετε περιθώρεια για λάθη επειδή αντιπροσωπεύετε όλους εμάς. Και ξέρεις κάτι; Την αποφυγή επνάληψης των παλαιών μαθόδων δεν το λέω εγώ. Το λέει ο κινέζος στρατηγός Σούν Τζού τέσσερις χιλιάδες χρόνια πρίν. Διάβασε τον και προπάντος εφάρμοσε τα διδάγματα του γιατί η θέση που κατέχεις χρειάζεται επειγόντως γνώση στρατηγικής και ελιγμών που απο ότι φαίνεται δεν κατέχεις.

Φοίβο μου είσαι μέλος ΔΣ άρα είσαι πολιτικό πρόσωπο και πιστεύω ότι αφού είσαι εκεί θα ΠΡΕΠΕΙ να δέχεσε και την κριτική μου. Ο βάσανος της κριτικής μου έχει ξέρεις την ευτυχή κατάληξη για εσένα να απολαμβάνης τώρα την θέση που κατέχεις. Δυστυχώς σε αυτή την ζωή για κάθε παράδεισο υπάρχει ο προθάλαμος της κόλασης. Για τον λόγο αυτό θα σε παρακαλούσα να μην το παρεις προσωπικά. Στο ΔΣ της ΕΕΤΕΜ μιλάω. Εσύ τουλάχιστον είχες το θάρρος να μας δηλώσεις την ιδιότητα σου. Ο τολμών νικά να θυμάσε να ΚΑΝΕΙΣ πάντα.

Όσο για τα μπικικίνια, τα ευρώπουλα εννοώ, όταν γράφεσε σε ένα Επιμελητήριο πληρώνεις την εγγραφή μία φορά και την ετήσια συνδρομή με το που αλλάζει ο χρόνος. Και αυτό θα κάνουν όσοι ακολουθήσουν. Κατ’ ευθείαν στο Επιμελητήριο και χωρίς ένδιάμεσους. Όπως και την αίτηση που θα προηγηθεί.

Στο πολιτικό μέρος τώρα έχω να σου πώ τα εξής.

Στις πρόσφατες εκλογές της ΕΕΤΕΜ, απο τις οποίες αναδείχθηκε το ΔΣ που συμμετέχεις, χάρηκα που είδα τα άρθρα μου να μοιράζονται απο τις παρατάξεις.
Δεν μπόρεσα όμως να χαμόγελάσω γιατί συνηδειτοποίησα ότι τα κόμματα και οι συνδικαλιστικοί μηχανισμοί που συμετέχουν στον ΔΣ της περιόδου αυτής ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να καταθέσουν πολιτική πρόταση στον κόσμο των ΤΕΙ. Απλά ήταν περίοδος εκλογών ήτανε και εκλογές κάνατε. Για το κατασταστικό, όχι για εμάς. Και δυστυχώς διαπιστώνω ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή ο κλάδος είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Έτσι ψήφησα σιωπηρά και έφυγα το ίδιο αθόρυβα όπως ήρθα. Ακόμη και το σκεπτικό της χρήσης των άρθρων μου για να κτυπήσετε την ΔΑΚΕ ήταν ΛΑΘΟΣ. Εσείς, οι αντιπρόσωποι μας πρώτοι έπρεπε να είχατε συζητήσει με την ΔΑΚΕ για χαμήλωμα των ποσοστών της με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση για παροχή ασφάλισης μετά απο τριάντα χρόνια απραξίας.
Αυτό κάνουν οι πολιτικές προσωπικότητες.
Αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ οι κομματάρχες.
Και εσείς μας αποδείξατε ότι κομματάρχες είσαστε εκεί.
Το κόμμα σας και τα συμφέροντα του αντιπροσωπεύετε στην ΕΕΤΕΜ και όχι εμάς.

Όλοι σας.

Να πιάσουμε την ΔΑΚΕ τώρα.
Την πιάνουμε χωριστά γιατί αντιπροσωπεύει ένα κόμμα που κυβερνάει και μας χρωστάει.
Τρείς φορές μέχρι στιγμής.
Μία τα επαγγελματικά δικαιώματα, δύο το ασφαλιστικό και τρείς ο εξωθεσμικός ρόλος του ελεγτή που ανατέθηκε στο ΤΕΕ επι των ημερών της ΝΔ για έλεγχο των αμοιβών των Μηχανικών αντί του συμβούλου που έπρεπε να ήταν μόνο. Για τους εργοδηγούς το αφήνω έξω γιατι πονεμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι σαν και εμάς είναι. Μέσα στην αδυναμία τους οι της ΝΔ τους εκμεταλεύτηκαν και αυτούς μία ακόμη φορα προκειμένου εμάς να χαμηλώσουν. Ξεβράκωτους και πεινασμένους πρίγκιπες σαν και εμάς τους κάνανε. Για τον λόγο αυτό και τους καλοδέχομαι.
Και άν ο Καραμανλής κάνει πραγματικότητα τα Masters όπως ακούγετε ότι σχεδιάζει να κάνει, που σημειωτέον ΔΕΝ ΗΤΑΝ στο πρόγραμμά του, την στιγμή που η παροχή επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ ΗΤΑΝ πέντε χρόνια πρίν και με δύο εκλογικές ενδιάμεσες αναμετρήσεις, και δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμη, θα μας χρωστάει τέσσερεις φορές.

Και σας ρωτάω. Τι κόλπα νομικίστικα ρε παιδιά της ΔΑΚΕ ήταν αυτά; Με κατασκευασμένες προφάσεις πήγατε να σώσετε τι; Το θάψιμο μας απο την ΝΔ; Να υποθέσω ότι χειροκροτάγατε μαζί με τα βούρλα, τα ανθρωπάκια που μας μοστράρετε σαν Βουλευτές Τεχνολόγους Μηχανικούς της ΝΔ όταν πέρασε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο απο την Βουλή; Πες τε μου. Σκεφτήκατε ότι μας σκίσατε όλους εμάς που δεν συμφωνούσαμε; Χαρήκατε; Χειροκροτήσατε; Τι κάνατε; Θέλω να ξέρω. Εν δυνάμει ψηφοφόρος σας είμαι και έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να ενημερωθώ για να έχετε την δυνατότητα να μου ζητήσετε την ψήφο μου αργότερα. Περιμένω την απάντηση σας. Και μέχρι να την πάρω, όποια και να είναι αυτή, θα σας ΜΑΥΡΙΖΩ προσωπικά προσπαθώντας να επιρεάσω και άλλους πολλούς απο τους Τεχνολόγους να κάνουν το ίδιο με εμένα.

Και πάμε Φοίβο μου πίσω στην ΕΕΤΕΜ σαν σύνολο.
Θέλετε να έχετε βάρος; Σχετικό βάρος. Μετρήσιμο; Υπολογίσημο; ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ;
Διαγράψτε ΤΩΡΑ τους βουλευτές Τεχνολόγους της ΝΔ που δεν μας υποστήριξαν στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό και μάλιστα με ανοικτή διαδικασία για να μην σας προσάψει κανείς την κατηγορία του στενού κομματικού συμφέροντος. Δείξτε τους τον κατά Θουκιδίδη τα γεννητικά σας όργανα για να αρχίσουν να μας δείχουν τα οπίσθιά τους. Εμείς θα σας υποστηρίξουμε σε αυτό. Ο ΛΑΟΣ. Και ως γνωστόν φωνή λαού οργή θεού. Σου δίνω χώρο τώρα ανοικτά και δημοκρατικά εδώ στην σελίδα μου για να αρθρογραφίσεις με την πάσα που σου δίνω. Σου ζητάω δηλαδή έναν άρθρο, που πιστεύω ενδιαφέρει τον κόσμο που με διαβάζει, με θέμα τα προαπαιτούμενα κατα το κατασταστικό της ΕΕΤΕΜ προκειμένου να διαγραφούν αυτοί θρασύδειλοι συνάδελφοι μας που μπορούσαν να μας βοηθήσουν και οχι μόνο δεν το έκαναν αλλά χειροκροτούσαν για την μιζέρια που μας εξασφάλισαν και απο πάνω. Τα άλλα άστα σε εμάς. Τι θέλεις μετά; Προτάσεις με επιστολές; Email; Ψήφους για την διαγραφή; Εμείς εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Στο email: anotata_tei@yahoo.gr (κάτω παύλα μεταξύ anotata και tei).

Φοίβο μου μην νομίζεις ότι όλα τα κάνετε λάθος. Δεν έχω αυτή την ουτοπική ιδέα για εσάς.
Η εξήγηση που δίνω στον εαυτόν μου είναι ότι απο την μιά είσαστε προϊόντα μιας κομματικής λογικής που σας υπαγορεύει ότι αλήθεια είναι ότι συμφέρει το κόμμα (απο τις πολυ καλές δηλώσεις του συγχωρεμένου Χαρίλαου Φλωράκη) και απο την άλλη αντιπρόσωποι της κυρίαρχης στις μέρες μας πολιτικής κουλτούρας του Ψηφίστε-Καθίστε-Τελειώσατε. Εδώ και δεκαετίες όλα τα κάνουν τα κόμματα. Αυτό σας έμαθαν, αυτό αναπαράγετε. Είστε οι ενδιάμεσοι που χρησιμοποιούν οι κομματικοί σχηματισμοί για να προσελκύσουν οπαδούς. Door to Door πωλήσεις σας έχουν βάλει να κάνετε. Σας έχουν οργανώσει την σκέψη κατα τέτοιο τρόπο που δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Σας εχουν βάλει μπροστά στο ατομικό και το κομματικό συμφέρον. Ξέρουν αυτοί. Και οι πολιτικοί και οι του ΤΕΕ. Οι οποίοι ΤΕΕ να παρατηρήσω έχουν εξαλήψει ολοκληρωτικά αυτό το φαινόμενο. Για αυτό και τους προσκυνάνε όλοι οι πολιτικοί. Είναι σταθεροί, συμπαγείς και ανελέητοι εάν αυτό χρειασθεί (και σε εμάς χρειάζεται η διαγραφή των Βουλευτών της ΝΔ αλλά να δούμε έαν έχετε το σθένος να το οργανώσετε και πολύ περισσότερο να το κάνετε). Βάζουν πρώτα τα μέλη τους (δηλαδή το επάγγελμα τους) μετά το ΤΕΕ και τρίτο το κόμμα. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας τους ανεξαρτήτως προέδρου τους και κυβέρνησης.
Αυτά εννοούμε όταν σαν περιγράφουμε είτε σαν παιδική χαρά όπως η κάνει αφεντία μου ή σαν μπακακάκια που παίζουν στην λάσπη όπως έκανε άλλος συνάδελφος πρόσφατα.
Δεν είναι όμως αδιέξοδη η θέση σας. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θυμάσε; Μπορείτε λοιπόν να ξεφύγετε και να δώσετε ώθηση στον κλάδο μόνο με εμάς, τον λαό. Και αυτό γιατί είμαστε η άλλη πλευρά του συμφέροντος σας που μπορεί να εξουδετερώσει το αντίπαλο κομματικό συμφέρον που σας δεσμεύει. Δεν σας έχω δηλαδή για πουλημένα τομάρια, για να το πω ωμά, αλλά σαν οπαδούς μιά πολιτικής πρακτικής που δεν ταιριάζει με την θέση που κατέχετε.
Και όπως με έμαθαν στην θητεία μου (α ρε μπαγάσα συνάδελφε με τα φύλλα πορείας που μου πρότεινες να μοιράσω, με κόλλησες στο στρατιωτικό και δεν μπορώ να ξεκολλήσω τώρα) όλα στο μυαλό του ανθρώπου είναι. Θέληση να υπάρχει και όλα μπορούν να συμβούν.
Για να κλείσουμε δε θετικά την κουβέντα μας αυτή θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την επώνυμη παρέμβαση σου, να τονίσω ότι πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕΤΕΜ το ΔΣ έρχεται σε επαφή με αυτόν τον άμεσο τρόπο με τα μέλη του και αυτό είναι πολύ θετικό και Δημοκρατικό νομίζω και να σου υπενθυμίσω ότι περιμένω το άρθρο που σου ζήτησα.

Τα άλλα άφησε τα σε εμάς.

Σε εμας τα ζώα που τους ψηφίζουμε για να μας θάβουν και να τους βλέπουμε μετά να χαίρονται χειροκροτόντας γιορτάζοντας το επιτυχές σκίσιμο μας.

Έτσι δεν είναι κε Σιάχο; Έχεις παράδειγμα. Κάνε ότι έκανε και η ΔΑΚΕ των αγροτών πρίν χρόνια με το κο Μπασιάκο. Μην κάθεσε με σταυρωμένα τα χέρια να σε σταυρώσουν. Κάνε κάτι ή παραιτήσου να έρθει κάποιος άλλος απο την ΝΔ που μπορεί.

Γειά σου και στο επαγράφειν σύντομα.

Ένας αδούλωτος Μηχανικός με την μεγάλη του παρέα.


ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ (για να μην χαθεί στο κείμενο): Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν ήταν στα καλά του και διαπραγματευότανε με τους Αμερικάνους την απομάκρυνση των βάσεων (ποιές βάσεις; Αυτές που γορτάζαμε ότι έφυγαν και ακόμη εδώ είναι) είχε πεί μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Έτσι στο πλαίσιο αυτό και έχοντας υπ’ όψιν οτι ο καλός ο κυνηγός ξέρει να περιμένει, σας προτείνω να μην βιαστήτε. Περιμένετε λίγο. Εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει σαν ΔΣ το θέμα, σας ενδιαφέρει για εμάς και όχι για το κόμμα που υπηρετείτε, υπάρχει η εναλλακτική του να σταθούμε δίπλα στο ΤΕΕ, το ξαναλέω δίπλα του, στο ίδιο ύψος με λίγη φαντασία και πολύ δουλειά. Άλλωστε σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας όλοι οι στρατηγοί τον γόνιμο αιφνιδιασμό έψαχναν, ψάχνουν και θα ψάχνουν. Εάν το εκμεταλευτούμε παραγωγικά μπορούμε να εξασφαλίσουμε διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα που να τα ανταλλάξουμε σαν κλάδος και να έρθουμε σε συμφωνία μαζί τους (κοινώς να μας παραχωρήσουν χώρο). Αρκεί να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να ικανοποιήσετε τις βασικές ανάγκες της άλλης πλευράς κατα την διαπραγμάτευση μαζί της. Για τον λόγο αυτό και δεν τελείωσα παραπάνω το σκεπτικό μου με την ανάλυση του ασε να δούμε. Εάν τώρα κεντράρατε μόνο ποιά είναι η εναλλάκτική αυτή, επιτρέψετε μου να σας πω ότι είσαστε πολύ καλά παιδιά και δεν υπάρχει συνταγή που θα σας απαλλάξει απο τα βάσανα σας (είπαμε παιδιά της πολιτικής Ψηφίστε-Καθίστε-Τελειώσατε είσαστε, περιμένετε μία ενέργεια μόνο για να τελειώσετε και στο σκεπτικό σας δεν έχετε βάθος-για τον λόγο αυτό τα Ελληνικά κόμματα δεν μπορούν να έχουν προγραμματισμό σε βάθος χρόνου). Η θέση σας δεν θέλει καλά παιδιά, θέλει ανθρώπους της πιάτσας και της πολιτικής (είπαμε εγω κομματάρχες σας υπολογίζω), ανθρώπους που να μπορούν να σχεδιάζουν με φαντασία και να παίρνουν ανελέητα μερικές φορές αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον και μόνο. Όπως οι του ΤΕΕ καλή ώρα τους οποίους πολύ, μα πάρα πολύ σέβομαι και μπορούν να το κάνουν και το κάνουν όποτε χρειάζεται.Έτσι μπορώ να σας καταθέσω την πρόταση μου με email κατ’ ευθείαν σε αυτό της ΕΕΤΕΜ μετά όμως απο το τρίτο άλμα που θα προτείνω στους συναδέλφους μας (το σύνολο εννιά είναι τα άλματα που θα προτείνω). Και εάν συνεχίζετε να αναρωτιέστε γιατί όχι τώρα θέλω να σας αντικρούσω ότι αντίγραφα των κομμάτων της βουλής είσαστε.

Περιμένω, με το που θα καταθέσω την πρόταση μου, να γίνει εκει μέσα στην ΕΕΤΕΜ της εξεταστικής επιτροπής της βουλής το σιδηρούν κικλίδωμα. Πάνω σε ένα θέμα θα εκδοθούν τόσες αποφάσεις όσες και τα κόμματα που θα συμμετάσχουν με αποτέλεσμα να χαθεί, μετράτε, το δάσος, το δένδρο, ο σκοπός, η αιτία, τα δικαιώματα και προπάντώς η ευκαιρία. Για αυτό λέω να το σιγουρέψω και να σας έχω προ τετελεσμένου μπας και αποβάλετε τις κακές αυτές συνήθειες και πρακτικές έστω και μία φορά στην συνδικαλιστική ζωή σας. Περιμένω το email για να δούμε (είδες έκανα το πρώτο βήμα, την υποχώρηση που μου αναλογεί, για να συναντηθούμε στην μέση).

Και εν τω μεταξύ να θυμάστε.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΚΟΥΕΙ (α ρε μπαγασα συνάδελφε με τα φύλλα πορείας, με έκαψες).

Τώρα γειά σας.