Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τα προσχέδια των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κου Πανάρετου και όχι των ΤΕΙ.

Με το σημερινό σημείωμα θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στον κο Πανάρετο που είναι ο σημερινός πρωταγωνιστής στο διαχρονικό θέατρο του παραλόγου με τίτλο «τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ».

Κύριε Πανάρετε,

ο κλάδος υποφέρει 26 χρόνια από την έλλειψη επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Έτσι θα έπρεπε να ντρέπεστε με τον τρόπο που μας βγάλατε τα προσχέδια στην βιτρίνα του κόμματος που σας ανέδειξε και το πως τα επιδεικνύεται. Να μας αναγκάζετε να κοιτάμε και να μην ακουμπάμε.

Ούτε σκυλιά να είμαστε.

Έτσι είναι ανήθικο πιστεύω για πολιτικό με σύγχρονη ευρωπαϊκή αντίληψη να μας αναγκάζει να κοιτάμε το όραμα τριών δεκαετιών με τον τρόπο που το κάνετε.

Και αυτό γιατί το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είμαστε εμείς στην έκδοση τους αλλά η ένοχη σχέση των πολιτικών με το ΤΕΕ.

Εμείς εδώ είμαστε ακριβώς όπως ήμασταν και χθες και προχθές. Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και ασφάλιση. Διαχρονικά.

Εξαθλιωμένοι, αλλά ακέραιοι και με το μέτωπο ψηλά. Και έχουμε αποδείξει ότι ακόμη και διωκόμενοι επιβιώνουμε.

Α, και να μην το ξεχάσω.

Έχουμε και το μέτωπο μας καθαρό. Πράξη για την οποία απολύτως κανένας Έλληνας πολιτικός δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για τον εαυτόν του.

Και το να νικήσετε τον φόβο που έχετε για το ΤΕΕ είναι δική σας υπόθεση. Εμείς των ΤΕΙ αυτούς που εσείς φοβάστε τους αντιμετωπίζουμε 26 χρόνια άοπλοι.

Έτσι λοιπόν σας προκαλώ.

Εάν τολμάτε να αγνοήσετε το ΤΕΕ βγάλτε τα και κάντε τα νόμο του κράτους. Να θυμάστε μόνο ότι προκάτοχος σας έφαγε και τα μούτρα του και την μαγκιά του.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Από εσάς και μόνο εξαρτάτε.

Όσο για εσάς ρε Τεϊτζήδες να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

1-την πολιτική ευθύνη την έχει η κα Διαμαντοπούλου και αυτή δεν έχει πει ακόμη ούτε τον πρώτο αλλά ούτε και τον τελευταίο λόγο,

2-να θυμάστε ότι η κα Διαμαντοπούλου είναι διπλωματούχος μηχανικός και θα καλύψει πρώτα από όλα των φορέα της. Μετά την υπόλοιπη Ελλάδα.

3-Οι προτάσεις του κου Πανάρετου εξασφαλίζουν την συνέχεια της καταδίωξης των ΤΕΙ από το ΤΕΕ με την μορφή εξετάσεων αυτή την φορά. Ούτε εγκληματίες να είμαστε. Ακόμα και αυτοί έχουν περίοδο χάριτος. Για τα ΤΕΙ τίποτα. Συγνώμη για την αμφισβήτηση κε Πανάρετε αλλά κανένας κατάδικος δεν αγαπάει και δεν εμπιστεύεται τον δήμιο του.

4-Να προσέξετε ότι η κα Διαμαντοπούλου δεν έχει κάνει απολύτως καμία δήλωση για τις πράξεις του κου Πανάρετου παρά την πληθώρα των επαφών και των δηλώσεων της.

5-Να βλέπετε πάντα το συμφέρον πίσω από τις πράξεις. Και την στιγμή αυτή η απειλή των κλειστών ΤΕΙ μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου με τα προσχέδια αυτά μπορεί να εξυπηρετήσει την πολιτική του ανοίγματος τους άνετα. Ειδικά όταν στις τάξεις μας υπάρχουν μονίμως καλοθελητές πχ πρόεδρος ΤΕΙ Πατρών. Και γιατί προσχέδια; Γιατί ξέρουν ότι το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί τόσο σύντομα όσο υπολόγιζαν.

6-Να τραβήξει την προσοχή σας ότι ο κος Πανάρετος δεν έχει εξουσιοδότηση κανενός να κάνει αυτό που κάνει. Απλά μέσα στην κατάσταση ευφορίας από την μεγάλη διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα από την ΝΔ των σεμνών και ταπεινών του κου Σουφλιά και για να μην είναι παντελώς αδρανής η περίοδος των 100 ημερών που πέρασαν έτσι και αλλιώς χωρίς καμία απόφαση ή τομή που θα μας ξεκόλλαγε από τον βούρκο της ανυποληψίας είπε από μόνος του να βγάλει κάτι που θα κάνει ντόρο.

7-Τέλος να προσέξετε ότι η μέθοδος τουρλουμπούκι της δημόσιας διαβούλευσης από το διαδίκτυο μόνο σαν πρόφαση για κάποιους λειτουργεί προκειμένου να περάσουν προαποφασισμένα σχέδια που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που μας δείχνουν σήμερα, ειδικά όταν συστηματικά αγνοούν τον φορέα μας την ΕΕΤΕΜ. Το ίδιο πρόσεξε και ο συνάδελφος Αίσωπος εκεί που λέει «Τελικά μήπως με την συμμετοχή μας σε αυτόν το ΄΄διάλογο΄΄ θέλετε να δώσουμε άλλοθι σε κάποιους?» και «Είναι καλό λοιπόν να μιλάμε με τους πολίτες αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν να μιλάμε και με τους φορείς τους κε Υπουργέ! . Και προς Θεού όχι με τους λάθος φορείς!! » (A-TEI: Προφανώς εννοεί τον διάλογο με το ΤΕΕ για τα ΤΕΙ αγνοώντας την ΕΕΤΕΜ).

Και για να μην απελπιζόσαστε με το διαφαινόμενο αδιέξοδο να σας θυμίσω ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν εναλλακτικές και μόνο εναλλακτικές.

Και αυτή την φορά εάν πάλι μας ρίξουν είναι καιρός να εφαρμόσουμε μία από αυτές.

Χρειάζονται μόνο είκοσι ένα άτομα να πάνε τραγουδώντας τον Θούριο, όπως έλεγε και ο μη νομπελίστας και μη διπλωματούχος μηχανικός κάποτε, στο πρωτοδικείο για την έναρξη της δραστηριότητας της πολιτικής κίνησης των τεχνολόγων μηχανικών.

Απλά και δημοκρατικά.

Και σίγουρα θα συμπορευθούνε μαζί μας όλοι οι κατατρεγμένοι και ριγμένοι από την πολιτεία.

Και αυτοί είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Ας είναι καλά οι πολιτικοί και οι αδιέξοδες πολιτικές τους.

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Και μια παρατήρηση εδώ στο τέλος για να μην χαθεί στο κείμενο.

Γιατί ο λογιότατος και πολυγραφότατος κος Πανάρετος πουθενά, μα πουθενά δεν αναφέρει την θέση της υπουργού παιδείας για αυτά που κάνει;

Αλήθεια κ Πανάρετε,
συμφωνεί η κα Διαμαντοπούλου μαζί σας για το θέμα των ΤΕΙ;

Πες τε μας και σε εμάς του ιθαγενείς υπηκόους σας να μας φύγει η περιέργεια;