Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ο πολιτικός Γιώργος Γεννηματάς αποκαλύπτει τον διπλωματούχο μηχανικό στην θέση του Υπουργού.



Η παραπάνω επιστολή δεν δημοσιοποιείται για να καταγγείλει τον συνθηματικού τύπου λόγο του πολιτικού Γιώργου Γεννηματά ούτε για να ζητήσει απόδοση ευθυνών.

Ο συντάκτης της έχει προ πολλού εγκαταλείψει τα εγκόσμια και έτσι στην κοινωνία των ζώντων δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα.

Ούτε και σε εμάς. Τους απόφοιτους των ΤΕΙ.

Και αυτό γιατί είναι συγχωρεμένος όπως το λέει ο απλός λαός.

Ας είναι λοιπόν ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και να ελπίσουμε ότι θα είναι και σε εμάς όταν έρθει η ώρα μας.

Ο λόγος που κοινοποιείται η επιστολή του την ώρα αυτή είναι διπλός.

Η μια πλευρά αφορά τον διάλογο για το Ασφαλιστικό που με το ένα ή άλλο τρόπο έρχεται στο προσκήνιο κάθε τόσο και λιγάκι και ο άλλος επειδή στο άλλο μέτωπο, αυτό των επαγγελματικών δικαιωμάτων μια Διπλωματούχος αυτή την φορά διαχειρίζεται τις τύχες και τις ζωές μας. Όπως καλή ώρα έκανε και ο κος Γεννηματάς το 1984.

Ή για την ακρίβεια δεν έκανε τίποτα παρά τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα της επιστολής.

Για το ασφαλιστικό λοιπόν τα πράγματα λίγο πολύ είναι γνωστά. Έχουμε δίκιο που θέλουμε να ασφαλιστούμε στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά που να το βρούμε. Ο νόμος που περιγράφει την ασφάλιση μας είναι ο Ν. 2084/1992 αλλά δεν τον εφαρμόζει ούτε το ΤΣΜΕΔΕ αλλά και ούτε η κυβέρνηση. Για το Ταμείο βέβαια το περιμέναμε αφού ελέγχεται ολοκληρωτικά πια από το τεε (παιδιά μην ξεχάσετε την κα Πετραλιά στις επόμενες εκλογές με την ΝΔ του κου Σαμαρά που πρέπει να ξαναμαυρίσουμε) αλλά από την κυβέρνηση να φοβάται το τεε είναι λίγο αφύσικο. Όπως αφύσικη είναι το όλο πολιτικό σκηνικό της χώρας που μας οδηγάει με μαθηματική ακρίβεια στην χρεωκοπία και την εξάρτηση.

Αλλά να μου πεις κυβερνήσεις με αδυναμίες, εξυπηρετήσεις μικροσυμφερονταων και εξωθεσμικές συμφωνίες των θεσμικών φορέων της χώρας που αλλού μπορούσαν να μας πάνε; Και η περίπτωση του τεε είναι μια από αυτές.

Κρατάμε λοιπόν ότι παρά την έγγραφη αναγνώριση του δίκιου του αιτήματος από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα της αλλαγής, του λαού στην εξουσία και των περίφανων νιάτων και γηρατειών παραμένουμε νομοθετικά σταθερά στην κατάσταση της εποχής του 1976.

Θέλουμε δεν θέλουμε η κυβέρνηση μας κρατάει σταθερά εκτός των δομών κοινωνικής πρόνοιας της χώρας γεγονός αδιαμφισβήτητα άσχετο με το γνωστικό επίπεδο των ΤΕΙ. Επιχείρημα που το ακούμε συχνά άλλωστε απο τους διώκτες μας, αλλά εδώ στο θέμα της ασφάλισης μας απλά δεν στέκει.

Έτσι λοιπόν βρίσκουμε μετά από 25 χρόνια τον διπλωματούχο μηχανικό-υπουργό που ενώ υποτίθεται χειριζότανε το θέμα μας έμεινε τελικά στα λόγια. Ενώ θα μπορούσε να κάνει τα πάντα.

Πάμε τώρα στην σεμνή και ταπεινή ΝΔ που έμπλεξε το ηθικό με το νόμιμο και εισέπραξε ένα μείον 10,5 μπας και έρθει στα ίσια της.

Σίγουρα θα σας πιάνει ανατριχίλα με την περίοδο Σουφλιά που θα σας αναφέρω τώρα.

Ο κος Σουφλιάς βρε σεις, πρωτοκλασάτος, αγωνιστής της παράταξης από την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας που την έκανε πάλι πρώτος μετά την ήττα με ελαφρά πηδηματάκια, ήταν ο άλλος διπλωματούχος υπουργός που είχε να χειριστεί υποθέσεις των ΤΕΙ.

Ξέρετε τώρα, μελέτες, επαγγελματικά δικαιώματα, υπογραφές κλπ, κλπ, κλπ. Πιστεύω ότι δεν θέλετε παραπέρα ανάλυση. Τίποτα δεν προχώρησε. Όλα βάλτωσαν, αν δεν χειροτέρεψαν. Και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.

Σύμπτωση;

Για να δούμε. Δεν μας αφήνουν και οι ριμάδες οι τεχνοκρατικές σπουδές μας με την λογική της πλήρους τεκμηρίωσης. Πρέπει να διευρύνουμε το δείγμα για την ελαχιστοποίηση του σφάλματος.

Για να πάμε παρακάτω.

Η επόμενη διπλωματούχος στην λίστα είναι η κυρία Δαμανάκη. Η κυρία αυτή λοιπόν μετά την διακομματική περιφορά της στην ευρύτερη Αριστερά τ.μ.τ.ε (την μετά τανκς εποχή) καταλήγοντας στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόσφατη εκλογική του νίκη διορίσθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας να αντιπροσωπεύσει την χώρα στην ΕΕ από την θέση του επιτρόπου Αλιείας.

Αμ δε!!!

Η κα Δαμανάκη όπως αποκάλυψε το έγκυρο ΒΗΜΑ ενώ για τα ψάρια την έστειλαν στις Βρυξέλες αυτή την θέση του επίτροπου Παιδείας ψαχούλευε.

Σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων την εντολή του Πρωθυπουργού και παρά την διακρατική συμφωνία προσπάθησε να αναλάβει θέση που να εξυπηρετεί την διαμόρφωση πολιτικής θεμάτων αιχμής του συνδικαλιστικού της φορέα και μάλιστα σε μια δυσμενή για το τεε περίοδο μιας και έχουν αποφασίσει να πάνε κόντρα σε όλη την Ευρώπη.

Τρία τα τετελεσμένα συνάδελφοι από διπλωματούχους υπουργούς και δεν είναι σύμπτωση πια.

Εδώ αποδεικνύεται ότι όσες φορές διπλωματούχοι κατέλαβαν θέσεις κλειδιά το πρώτο που εξυπηρέτησαν ήταν τα συμφέροντα του κλάδου τους και μετά όλους τους όλους.

Παραμένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί εάν και η κα Διαμαντοπούλου θα ακολουθήσει τον κανόνα.

Τα προσωρινά επαγγελματικά δικαιώματα light που άρχισε να σιγομουρμουρίζει δεν μας προϊδεάζουν για κάτι καλό. Είναι η πρώτη στριφτή από την εποχή της επερώτησης των 18 που άλλο ήταν το πνεύμα και το γράμμα της. Που επιβεβαίωσε με τον καταγγελτικό του λόγο και ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινός Πρωθυπουργός όταν μίλησε στα ΤΕΙ.

Και το light της ιδέας να ξέρετε δεν μου αρέσει γιατί στον βρομότοπο που ζούμε λέμε ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και το εννοούμε.

Αμφιβάλει λοιπόν ότι το τεε με την χρήση της πολιτικής δύναμης και επιρροής των μελών του επιτυγχάνει να επιβάλλεται μέχρι στιγμής;

Πολιτική δύναμη που λείπει από τα ΤΕΙ αφού η αντιπροσώπευση μας είναι διασπασμένη και ασυντόνιστη.

Κλείνοντας θέλω να σας ρωτήσω κάτι.

Διαβάζοντας τις γραμμές αυτές αναρωτηθήκατε για την πρόταση μου περί σχηματισμού ανεξάρτητης κομματικής κίνησης των ΤΕΙ;

Δεν το βλέπετε ότι χρειάζεται και λείπει;

Εκτός εάν θεωρείται αρκετή την πολιτική μας παρουσία μας με την παγωμένη δήλωση Αυγενάκη στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του κου Σπηλιωτόπουλου (και ο επόμενος λόγος για μαύρισμα της ΝΔ του Αντώνη στις επερχόμενες εκλογές) σε αντίθεση με την διαχρονική δράση των παραπάνω πολιτικών.

Και μια ευχή μου για το Ασφαλιστικό: Εύχομαι το ΠΑΣΟΚ του κου Λομβέρδου να λύσει το ασφαλιστικό σε ποιο στενά χρονικά πλαίσια από αυτά του ΠΑΣΟΚ του κου Γεννηματά. Γιατί από ότι φαίνεται μετά από τα 25 χρόνια εντός του στενού πλαισίου του 1984 δείχνει ότι τα στενά όρια του 1984 ήταν ΜΠΟΥΡΓΑΝΑ. Όσο για το στενό πλαίσιο που είδατε στην επιστολή κατά την γνώμη μου ήταν πλαισιάρα. Ναι ρε. Πλαισιάρα. Είδες μεγαλεία ο Σοσιαλισμός στα ταπεινά και κατατρεγμένα ΤΕΙ;

Και μια ευχή για τα επαγγελματικά δικαιώματα: Ευχομαι το μέτρο μέτρησης του χρόνου της κας Διαμαντοπούλου όταν λέει ότι θα αντιμετωπήσει την καθυστέρηση έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι κατά πολύ μικρότερο απο το μέτρο του κου Γεννηματά του οποίου τα στενό χρονικό πλαίσιο κρατάει 25 χρόνια τώρα και πάει.

Γεια σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός