Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Τεκμηρίωση οργάνωσης ΤΕΕ σε αναμονή υποδοχής των Τεχνολόγων Μηχανικών. Αφιερωμένο σε αυτούς που μας λένε αγράμματους, αλήτες, αμόρφωτους και άσχετους

Σήμερα και πρίν μπω το κυρίως θέμα θα ήθελα να σας πω μια αληθινή ιστορία.

Όταν, κάπου το 2002, το ΤΕΕ συνειδητοποίησε ότι είχε χαμένη απο χέρι την υπόθεση της προσφυγής των αποφοίτων σχολών Fachhochschule (FH) στην δικαιοσύνη, μαζεύτηκε η Αντιπροσωπεία του και ψήφισε μιά ομόφωνη απόφαση με την οποία εξουσιοδοτούσαν την ΔΕ να μην αποδεχθεί στο ΤΕΕ εγγραφή κατόχων πτυχίων (ή διπλωμάτων ότι θέλετε βάζετε, σε λίγο δεν θα έχει καμμία αξία η διαφορά τους) που δεν ήταν προϊόν πενταετούς εννιαίας εκπαίδευσης.

Και την απόφαση τους αυτή ξέρετε την έκαναν πράξη.

Αμέσως μετά την έκδοση και την επίδοση των σχετικών αποφάσεων (ΣτΕ 1333/2003, 1332/2003 και 1329/2003 - τμήμα Δ’) αρνήθηκαν την εφαρμογή τους και μάλιστα ατιμώρητοι γιατί το ποινικό δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι συνάδελφοι μας αποδέχθηκε ότι η ΔΕ έπραξε καλώς εφαρμόζοντας την απόφαση της ολομελείας του ΤΕΕ.

Βέβαια οι του ΤΕΕ δεν μπόρεσαν να αντισταθούν μέχρι τέλους γιατί ακολουθούσε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ο μπαμπούλας ο Ευρω-επιθεωρητής με τα πρόστιμα και έτσι κάποια στιγμή η πολυπόθητη εγγραφή στο ΤΕΕ έγινε πραγματικότητα και για τους αποφοίτους Fachhochschule.

Αυτά έγιναν παλιά.

Να δούμε τι γινεται τώρα.

Να συνοψίσουμε και να καταλήξουμε πρώτα στο ότι έχουμε μέχρι στιγμής να κάνουμε:
1-με μιά παλαιότερη ομόφωνη απόφαση Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ περί άρνησης εφαρμογής δικαστικής απόφασης ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ, και

2-την σημερινή δικαστική διευθέτηση της ισοτιμίας των πτυχίων ΤΕΙ με αυτά των Fachhochschule όπως την παρουσιάζουμε απο αυτή την θέση (την ισοτιμία κυνηγάμε και όχι την αντιστοιχία, ε;).

Πάρα πολύ ωραία.

Και ξέρετε γιατί;

Γιατί στο τεύχος 2497 του Ενημερωτικού Δελτίου του ΤΕΕ (21/07/2008-σελίδα 8 και 9) ανακοινώνεται μία απόφαση της Αντιπροσωπείας (135 μέλη μέτρησα) όπου αποφασίζουν ομόφωνα στην πρώτη ομάδα απο τις τρείς υποβληθείσες προτάσεις της συνεδρίασης τους για την:

«8) Άρνηση εγραφής στο ΤΕΕ αποφοίτων, ακόμη και εάν κατέχουν ισοτιμία πτυχίου, όχι όμως αντιστοιχία, ...».

Είπατε τίποτα; Σας έρχετε κάτι άλλο στο μυαλό;

Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται. Και τώρα μόνο σαν φάρσα κατα τους ξεφτίλες τους πολιτικούς.

Και αυτό γιατί εγώ λέω οτι περιμένουν να χάσουν την υπόθεση έτσι όπως την έχουμε θέσει στο ΣτΕ και ετοιμάζουν την δεύτερη και τελευταία γραμμή άμυνας τους.

Άρα καλά πάμε απο εδώ και θα πάμε ακόμη καλύτερα. Και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν χρειασθεί.

Να τολμήσω δε να προβλέψω, επειδή τώρα δεν ακολουθεί απόφαση του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου απο πίσω που θα μπορούσε να τους υποχρεώσει να εφαρμόσουν τις επιταγές του δικαστηρίου (και ίσως σε αυτό ποντάρουν), ότι σε περίπτωση θετικής απόφασης του ΣτΕ θα ακολουθήσει έκρηξη απο πλευράς μας.

Μετά απο τόσα χρόνια αποκλεισμών και κυνηγητών και με την ιδέα της άρνησης μόνο όλο αυτό το δυναμικό της αδικίας που έχει συσσωρευθεί μέσα μας θα ξεσπάσει με τόση ορμή που θα είναι αδυνατόν να ελεγθεί.

Ρήξη του κοινωνικού ιστού λέγετε και είναι ένα έντονο και δυσάρεστο κοινωνικό φαινόμενο.

Και όπως γράφω εδώ και πολύ καιρό, να δούμε ποιός θα είναι αυτός που θα κάτσει μπροστά να φάει την μπόρα.

Γειά σας και με το καλό να ακολουθήσετε με τις αιτήσεις σας και τις αγωγές σας (μπορείτε και ομαδικά με χαμηλό κόστος).

Τα διαπραγματευτικά ανταλλάγματα που σας υποσχέθηκα εντός μερικών εβδομάδων είναι ήδη εδώ,

Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Δικό σας.