Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΑΛΜΑ 5ο-Τεκμηρίωση παραβίασης του Συντάγματος απο το ΤΕΕ. Ο Υπουργός κος Στυλιανίδης και η Ν.Δ. τι θα κάνουν για την επαναφορά της νομιμότητας;


Σήμερα ήρθε η ώρα να σας αποδείξω που παρανομεί το ΤΕΕ.

Να σας παρουσιάσω τα χαρτιά, τα αποδεικτικά έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Την πεμπτουσία μα και την βάση του Διοικητικού Δικαίου.

Εδώ που κρίνεται η υπόθεση. Στην Ελλάδα.

Τα έγγραφα δηλαδή που πάνω τους στηρίζεται το δίκαιο αίτημα μας για εγγραφή στο ΤΕΕ σαν Διπλωματούχοι Μηχανικοί όπως οι ακαδημαϊκά ισότιμοι μας αποφοίτοι των σχολών Fachhochschule (FH) Γερμανίας.

Απο την τριάδα που φαίνεται παραπάνω το έγγραφο αριστερά το γνωρίζετε ήδη. Είναι η απόφαση 32/07.12.1993 του ΙΤΕ που σας έχω παρουσιάσει όπου η Ελληνική πολιτεία δια των αρμόδιων Διοικητικών της οργάνων αποφασίζει ότι τα πτυχία Fachhochschule (FH) είναι ισότιμα με αυτά των ΤΕΙ.

Τα άλλα δύο έγγραφα που παρουσιάζω για πρώτη φορά σήμερα, προέρχονται απο την αυτού μεγαλειότητα του το ΤΕΕ (κάτι δηλαδή σαν ΗΜC TEE).

Ακριβώς δίπλα στο έγγραφο του ΙΤΕ, στην μέση, βλέπετε μια απόφαση της Διοικούσας του ΤΕΕ με την οποία χορηγείται σε κάποιο απόφοιτο Fachhochschule, Ελληνικής υπηκοότητας η ιδιότητα του Μηχανικού.

Και εδώ αρχίζουν τα ωραία.
Και αυτό γιατί η ιδιότητα του Μηχανικού δίνεται σε Διπλωματούχο απο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Γερμανίας, όπως ακριβώς είμαστε και εμείς λόγω της ισοτιμίας του ΙΤΕ και του ΚΜΚ.
Επίσης ο εν λόγω Μηχανικός είναι Ελληνικής υπηκοότητας, άρα ισχύει το Ελληνικό Σύνταγμα και όλα αυτά τα ωραία περί ισότητας άρθρα για να μην αναφέρω και τα υπόλοιπα περί προστασίας της εργασίας, ανάπτυξης της προσωπικότητας και άλλα τέτοια.

Στο έγγραφο δεξιά, βλέπετε μιά άλλη απόφαση της Διοικούσας του ΤΕΕ, η οποία συμπληρώνει την προηγούμενη, και στην οποία περιγράφεται πως το ΤΕΕ κάνει γνωστό στο εν λόγω Μηχανικό πως είναι μέλος ΤΕΕ με τον αριθμό μητρώου που του ανακοινώνει.

Τώρα εάν πάρετε όλα αυτα τα έγγραφα υπ΄όψιν σας και έχοντας στο χέρι μια απορριπτική απόφαση του ΤΕΕ, όπως έχω εγώ και ίσως σε λίγο αρκετοί απο εσάς, στο αίτημα σας για εγγραφή σε αυτό σαν ισότιμος των αποφοίτων Fachhochschule τότε δεν μπορεί παρά να σκέφτεσε τα παρακάτω:
1-Η ισοτιμία των αποφοίτων Fachhochschule τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ελλάδα είναι πιά τεκμηριωμένη ΑΚΛΟΝΗΤΑ.
2-Απο τις δύο ισοτιμίες η ποιό ισχυρή είναι η Ελληνική γιατί στην Ελλάδα θέλουμε να ενταχθούμε στο ΤΕΕ με τα αντίστοιχα δικαιώματα του Διπλωματούχου που ζητάμε. Επομένως το χαρτι του ΙΤΕ προηγείται.

3-Το ΤΕΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (το γνωστό ΝΠΔΔ) και σαν τέτοιο ωφείλει την ύπαρξη και την λειτουργία του στο Σύνταγμα. Λόγω Συντάγματος λειτουργούν το ΤΕΕ και αυτό το κορυφαίο νομικό κείμενο, με βάση το οποίο εκφράζεται το συνολο των αρχών που ονομάζεται Ελληνικό κράτος, ωφείλουν να το εφαρμόζουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Δεν σηκώνει δηλαδη μερική εφαρμογή ή εκπτώσεις άρθρων.
4-Οι αποφάσεις της Διοικούσας του ΤΕΕ απευθύνονται σε Έλληνες υπηκόους. Άρα η αρχή της μηδενικής απόκλισης απο τις Συνταγματικές αρχές της ισότητας κλειδώνει.

5-Λόγω ακριβώς Συντάγματος και αντιπαραβάλοντας το πρώτο έγγραφο του ΙΤΕ με αυτά τα άλλα δύο του ΤΕΕ, δεν δικαιούται κανένας απο εκεί, απο την Διοικούσα δηλαδή, να αποκλείσει κανένα Μηχανικό ΤΕΙ αφού η ισοτιμία είναι τεκμηριωμένη και κλειδωμένη το 1993 που τότε όλοι Ανώτεροι είμασταν.

6-Καλή αντάμωση συνάδελφοι εντός ΤΕΕ. Θέμα χρόνου είναι.
7-Μαζέψτε τα έγγραφα που σας είπα και βούρ για το VDI, το ΚΜΚ, την αίτηση και την αγωγή σε περίπτωση αρνητικής απόφασης.
8-Μπορεί να είναι καιρός να ησυχάσουμε αλλά έχουμε δρόμο ακόμη. Για τον λόγο αυτό λέω να σας δημοσιεύσω, μετά απο την αίτηση στο ΤΕΕ βέβαια γιατί αρκετά σας καθυστέρησα, ένα έγγραφο, ώστε ενώ θα τρέχει ο χρόνος της αίτησης σας στο ΤΕΕ μηπως και σφίξουν οι κώλοι ποιό πολύ.
9-Αν αναρωτιέστε τι θα κάνει ο Υπουργός κάνετε πολύ καλά που το σκέφτεστε. Ο Υπουργός κατά το Σύνταγμα είναι ο εγγυητής της εφαρμογής των δικαιωμάτων μας. Είναι αυτός που κανονικά θα μας προστατεύε απο όλα αυτά τα χοντρά που έκανε το ΤΕΕ εναντίον μας τόσα χρόνια και δεν έκανε τίποτα. Όλο όμως αυτό το σκηνικό υπήρχε γιατί όλοι μας στο παρακαλετό, στην γρίνια και την μιζέρια είμασταν. Ο κλαδος τώρα έχει διαμορφώσει ισχυρή θέση στηριζομενος τόσο στην νέα Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όσο και στο Σύνταγμα. Ωρα να κάνει ο Υπουργός και ο Υφυπουργός το καθήκον τους. Εάν όχι τότε ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του όπως υποστηρίζει και δηλώνει. Ώρα να πληρώσει και κάποιος πολιτικός. Και δεν εννοώ μόνο πολιτικά μαυρίζοντας τον. Εννοώ και οικονομικά. Γιατί μην νομίζετε. Οι πολιτικοί είναι στο απυρόβλητο όσο εκπληρώνουν τον όρκο τους, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Άρα με λίγα λόγια παιδιά δεν νομιμοποιείται με τίποτα το ΤΕΕ να δώσει την ιδιότητα του Διπλωματούχου Μηχανικού και απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα μόνο στους αποφοίτους Fachhochschule και να την αρνηθεί σε εμάς. Το Σύνταγμα, χάρις στο οποίο υπάρχει και λειτουργεί, του επιβάλει να μας δώσει ένα σετ απο τα ίδια χαρτάκια με τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Θα τους πονέσει βέβαια, κάποιοι απο εκει μέσα θα πικραθούν, αλλά στο τέλος θα μας αποδεχθούν όπως πρέπει. Σαν Διπλωματούχους Μηχανικούς.

Στο χέρι μας είναι πιά.

Αρκεί να το ζητήσουμε.

Και κλείνοντας να κάνω μια ευχή:

«ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο κος ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟ».

Γεία σας,

Ένας αδούλωτος Μηχανικός