Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Οι παρατηρήσεις μου στα πολλά και δυναμικά σχόλια σας σχετικά με την ψηφοφορία για την τακτοποίηση των καθηγητών των ΤΕΙ. Μόνο.

Εγώ παρεμβαίνω για να ζητήσω από όλους σας ηρεμία και ψυχραιμία.

Δεν χάθηκε τίποτα.

Το ξέραμε ότι μας κορόιδευε η ΝΔ και δεν θα έκανε τίποτα όσο αφορά τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Πρέπει να το ομολογήσουμε.

Το τσάμπα μάγκες που τους φώναξε ο κος Βενιζέλος στην βουλή τελικά είχε βάση.

Για αυτό θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, κάνοντας μια ψύχραιμη και ρεαλιστική προσέγγιση της σημερινής πραγματικότητας, για να συνεχίσουμε συντεταγμένοι και οργανωμένα προκειμένου να ελευθερωθούμε μόνοι μας από τον Γολγοθά που μας παγίδεψαν οι πολιτικοί.

Θα πρέπει δηλαδή να πετύχουμε τον πολιτικό μετασχηματισμό μόνοι μας από κουκί = ψήφο σε πολίτη με δικαιώματα. Και επειδή αυτό αφορά όχι εμάς αλλά τους άλλους, θα πρέπει να καταβάλουμε ισχυρή προσπάθεια = έργο προκειμένου να αντιστρέψουμε την εικονική πραγματικότητα που προβάλει για στην κοινωνία το ΤΕΕ.

ΝΑ θυμίσω ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να συντηρούν απόφοιτους με δικαιώματα Ανώτερων ΤΕΙ με τους καθηγητές τους να είναι Ανωτάτης.

Ανώνυμε συνάδελφε των [22 Ιούλιος 2009 10:14 μμ] πράγματι περί εθνικής μειοδοσίας πρόκειται. Και μάλιστα καραμπινάτη. Η συνεχής κρατική υποβάθμιση των ΤΕΙ την στιγμή που οι ίδιοι που τα υποβαθμίζουν αναγνωρίζουν την ισοτιμία τους με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, εγγράφοντας τους αποφοίτους τους στο ΤΕΕ, δείχνει την έλλειψη πολιτικής στον τόπο μας. Απλοί διαχειριστές της εξουσίας είναι πολιτικοί μας πια, που μέσα στο έρημο άγονο κοινοβουλευτικό τόπο κάνουν παράνομες συμμαχίες προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά. Για απλή επιβίωση μιλάμε. Μόνο. Δεν υπάρχει όραμα, ιδέα. Και αυτό ακριβώς το πανάκριβο προϊόν για τον τόπο νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε εμείς των ΤΕΙ στην Ελληνική κοινωνία.

juan48 λες κάποια στιγμή «Αν είχαμε έναν ηγέτη αυτή τη στιγμή με λόγο, επικοινωνιακές ικανότητες, δυναμισμό και θράσος χωρίς κομματική δέσμευση θα τους είχαμε τσακίσει.» Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να συμβεί. Ο ηγέτης θέλει και κόσμο οργανωμένο πίσω του. Άλλωστε ούτε θα τους μαγέψει με την γοητεία του ούτε θα τον φοβηθούν επειδή θα είναι ηγέτης. Την πολιτική αξία του κόσμου που ηγείται και αντιπροσωπεύει θα εξαργυρώσει. Και μάλιστα ευθέως ανάλογα της ποιότητας της ομάδας υποστήριξης που διαθέτει. Βγαίνει λοιπόν αβίαστα από την γραφή σου αυτή, από μόνο του, ότι ο κομματικός μετασχηματισμός των ΤΕΙ που από καιρό προτείνω από αυτή εδώ την θέση είναι η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική για την λύση των προβλημάτων μας.

Ανώνυμε συνάδελφε μηχανικέ των [22 Ιούλιος 2009 2:49 μμ] δεν θα κάτσω να ελέγξω την αντιπαράθεση των μορίων μεταξύ ΑΤΕΙ και ΑΠΕΙ αν και εγώ μηχανικός είμαι. Στο πνεύμα της πρακτικής λοιπόν που πρέπει να μας διακρίνει κάτσε μόνο σου και σκέψου πόσα μέλη ΤΕΕ έχετε που απέτυχαν να μαζέψουν έστω και τα λιγοστά 7,215 του ΤΕΙ Καβάλας και φεύγοντας στο εξωτερικό επέστρεψαν σαν εστεμμένοι μεσσίες για να σώσουν την μητέρα πατρίδα με τις συμβουλές τους δια μέσου του ΤΕΕ. Τώρα εάν σκέπτεσαι ότι εκεί που πήγαν τους δίδαξαν, παρότι κουμπούρες, τα σωστά, επέτρεψε μου να σκεφτώ εγώ ότι εδώ στα ΤΕΙ της Ελλάδας το διδακτικό προσωπικό που είναι μέλη ΤΕΕ έκρυψαν κατά την περίοδο των σπουδών στα ΤΕΙ την διδακτική ύλη προκειμένου να επικαλεσθούν ελλείψεις αργότερα μετά την αποφοίτηση τους. Γιατί και σε αυτό το θέμα το ΤΕΕ έχει τον πρώτο λόγο. Όσο δε αφορά τα μόρια και την εισαγωγική τους αξία, για εσένα δεν μπορώ να πω, αλλά εγώ δεν ξέρω να υπολογίσω πόσα μόρια έχουν στην κλήρωση για την εισαγωγή τους οι υποψήφιοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μήπως μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου γιατί κατά που ξέρω δεν δίνουν εξετάσεις για να μπουν, σε λοταρία την βγάζουν την θέση; Δεν σε ρωτάω εκ του πονηρού αλλά οι απόφοιτοι του έχουν πλήρη Πανεπιστημιακά δικαιώματα ενώ εμείς τίποτα. Ξέρεις γιατί;

Ανώνυμε συνάδελφε μηχανικέ των [22 Ιούλιος 2009 3:50 μμ ], που μάλλον είσαι ο ίδιος με τον σχολιαστή των 2:49] και μια και σε βλέπω να απαριθμίζεις ειδικότητες, στον βρόντο, επέτρεψε μου να σου απαντήσω ανάλογα:
1-Δεν υπάρχει το ανάλογο της Νοσοκόμας-Γιατρού στην περίπτωση των ΤΕΙ γιατί τα πτυχία που μας έδωσε η πολιτεία κατά την αποφοίτηση μας γράφουν ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Μόνο αυτή την ιδιότητα θέλουμε να έχουμε και προς θεού δεν θέλουμε με τίποτα να κάνουμε εγχείρηση. Εκτός εάν επιμένεις προσωπικά να δοκιμάσεις τις δυνατότητες μας στο χειρουργείο.
2-Τεχνολόγο δεν είδα να συντάσσει μελέτη γέφυρας στην Εγνατία γιατί τα ασθενικά επαγγελματικά δικαιώματα του 1950 που καταχρηστικά έχουμε δεν το επιτρέπουν. Μα μια και ρωτάς όμως ειδικά για την Εγνατία μήπως μπορείς να μας πεις πως και γιατί έσπασε στην τάνυση η γέφυρα Γ.11 στον κλάδο Λευκόπετρας στην Εγνατία και είχε βουίξει τότε ο τόπος; (είδες τι μου έφερε το email μόλις ανάφερες συγκεκριμένο έργο;) Ρώτα τον υπέρ-μελετητή που την υπολόγισε και πες και σε εμάς τους άσχετους, κατά δήλωση σου, το γιατί. Και μάντεψε. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ. (Το ίδιο ερώτημα ισχύει για την ΡΙΚΟΜΕΞ, την ΜΑΛΑΚΑΣΑ, την γέφυρα ΣΚΟΤΙΝΑΣ, την γέφυρα ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ κλππππ). Αφού βλέπετε ότι δεν σας πάνε οι γέφυρες. Τι θέλετε και μπλέκετε; Για να μην αναφέρω τα πολεοδομικά χάλια όλων των Ελληνικών πόλεων ανεξαιρέτως που ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ.
3-Όσο αφορά τα εργοτάξια δεν μπορείς να δεις τι δουλειές ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν οι Τεχνολόγοι γιατί απλούστατα βλέπεις τι δουλειές ΑΦΗΝΟΥΝ να κάνουν οι Τεχνολόγοι. Μας λες τον λόγο μόνος σου ακριβώς αποκάτω στο σχόλιο σου. Συγκεντρώσου και οργάνωσε την σκέψη σου. Οι μηχανικοί δεν είναι μόνο για εξισώσεις. Γράφουν και εκθέσεις για να παρουσιάσουν την άποψη τους πολλές φορές στην καριέρα τους, ξέρεις. Εκτός εάν επικοινωνείτε με διαφορικές.
4-Για τους καφέδες και τις φωτοτυπίες που στέλνετε τους απόφοιτους ΤΕΙ, επειδή απαντάω σε ηγετικό στέλεχος εταιρείας (αλλιώς τι πανεπιστήμονας θα ήσουν;) θα ήθελα να σου πω να σε χαίρονται τόσο εσένα όσο και τους άλλους συναδέλφους σου τα αφεντικά σου. Και αυτό γιατί στόχος σας δεν είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους και η έγκαιρη παράδοση του έργου αλλά η επιβεβαίωση σας ότι είστε αφέντες. Για τους συναδέλφους μου δε που κάθονται και συνεργάζονται μαζί σας τους λυπάμαι. Αλλά τέτοια ανθρωπάκια που είναι τέτοια μεταχείριση τους αξίζει. Να ξέρεις πάντως ότι αυτό ακριβώς, το καψώνι της αυτοεπιβεβαίωσης, τουλάχιστον σε κρατικό επίπεδο, όπως το εφαρμόζει το ΤΕΕ δεν είναι θεσμική πράξη. Δηλαδή δεν έχει δώσει ο Ελληνικός λαός την έγκριση του δια της ψήφου του να συμπεριφερόσαστε όπως συμπεριφερόσαστε. Κανείς δεν ενέκρινε να είσαστε οι κατακτητές των τεχνικών επαγγελμάτων. Ο βασιλιάς το έδωσε τότε που όποιος είχε αντιρρήσεις στα γούστα του τον πηγαίνανε βόλτα στην εξοχή να τον συνεφέρει ο καθαρός αέρας. Κάτι φοβισμένα παιδάκια που το παίζουν πολιτικοί βρήκατε και κάνετε. Τίποτα όμως δεν είναι παντοτινό στην ζωή αυτή. Έχει ο καιρός γυρίσματα μας διδάσκει πείρα αιώνων και η ΕΕ είναι ήδη εδώ. Και άρχισε με τα κολλέγια. Και δεν θα σταματήσει εκεί. Δεν θα την αφήσουμε να σταματήσει εκεί. Στο υπόσχομαι.
5-Δεν έχω γνώμη για την παραγωγικότητα των πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ. Ούτε για το πώς προσλαμβάνεται επιστημονικό δυναμικό. Αυτό που ξέρω όμως για τα πραγματικά μεγάλα έργα, γιατί γίνονται πραγματικά μεγάλα στο εξωτερικό (Mega Projects τα λένε εκεί στην ξενιτειά και έχει γίνει μόνο ένα στην Ελλάδα-η γέφυρα του Ρίο-Αντίριο και αυτή από ΞΕΝΗ εταιρεία), ότι γίνονται από μηχανικούς του εξωτερικού. Δεν έχει η Ελλάδα το αποκλειστικό προνόμιο να βγάζει αυτό το είδος επαγγελματιών. Υπάρχει και υπόλοιπος κόσμος εκτός συνόρων. Μικρό μέρος του οποίου, μα πάρα πολύ μικρό, καταλαμβάνει η Ελληνική επικράτεια. Μάλλον το ότι δεν προσλαμβάνεται ξένους μοιάζει ότι είναι στα αρνητικά σας. Πάντως εάν ποτέ πάρετε Γερμανό Μηχανικό θα σας πει ότι στην χώρα του τα ΤΕΙ, παρόλο που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα τα τελευταία 26 χρόνια στον βρομότοπο αυτό, ότι αναγνωρίζονται σαν Πανεπιστημιακά με απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα. Και εάν ψάξεις την βιβλιογραφία που σου έδωσαν οι καθηγητές σου θα δεις δίπλα στις εξισώσεις πράγματα και θάματα που είναι αποκλειστικό προϊόν της Γερμανικής Τεχνικής κουλτούρας και πολιτισμού. Έχουν εφεύρει τεχνολογίες επεξεργασίας νερού, αποβλήτων, μηχανές, αερόπλοια, διαστημόπλοια, πλοία, υποβρύχια, αεροπλάνα , αυτοκίνητα σε σχέση με εμάς που σαν σύγχρονη Ελλάδα στην παραγωγή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας δεν βγάζουμε τίποτα. Μάλλον κάτι παραπάνω λόγω γνώσης και παράδοσης ξέρουν από εμάς σήμερα (όχι ηττοπάθεια, εμείς ξέραμε πριν 3.000 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν καλούμαστε στο σήμερα να σηκώσουμε μάρμαρα).

Ανώνυμε συνάδελφε μηχανικέ των [22 Ιούλιος 2009 4:03 μμ] όπως δήλωσα και παραπάνω δεν πάθαμε όλοι μας μαζική παράκρουση και θέλουμε να δηλώνουμε μηχανικοί γιατί έτσι μας κάπνισε μια μέρα που σηκωθήκαμε στραβά από το κρεβάτι. Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε αυτό που γράφει το πτυχίο μας. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Τα παράπονα σας στην πολιτεία λοιπόν. Άλλωστε οι του ΤΕΕ μπορείτε να δείτε τον εκάστοτε υπουργό ευκολότερα και συχνότερα από εμάς.

Ανώνυμε συνάδελφε [23 Ιούλιος 2009 2:58 πμ] και εγώ μαζί σου. Να κλείσουν όλα τα ΤΕΙ που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Παράλληλα κατά το Σύνταγμα μας χρωστάνε, και επιβάλλεται να μας δώσουν στο κλείσιμο των ΤΕΙ ότι έχουν δώσει σε όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες. Λόγω Συντάγματος, όχι λόγω ρουσφετιού. Μας χρωστάνε λοιπόν επαγγελματικά δικαιώματα ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ και ασφάλιση ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ. Μετά μπορούν να τα κλείσουν. Τα ΤΕΙ άλλωστε δεν είναι δικά μας. Του Ελληνικού λαού είναι που διαμέσου των εκλεγμένων αντιπροσώπων του αποφασίζει τι θα κάνει το εγχώρια παραγόμενο κεφάλαιο.

Φίλε με το όνομα SHMBOYLH μην ξεχνάς. Είσαι επιστήμονας. Η σπουδαγμένη πρωτοπορία του τόπου. Εάν είσαι εσύ ευέλικτος και βολεψάκιας τότε τι πρέπει να κάνει ο αγράμματος ο μπάρμπα Μήτσος στο χωριό; Αυτό που περιγράφεις είναι κοινωνική οπισθοδρόμηση προκειμένου να βγουν μάγκες κάποιοι σβέλτοι με καλές γνωριμίες. Και ξέρεις για να πάει μπροστά ο τόπος οι μορφωμένοι επιβάλλεται να κάνουν αυτό που πρέπει και όχι αυτό που μπορεί να γίνει. Για αυτό ακριβώς τον λόγο κατέβασε μονορούφι το κώνειο ο διάσημος πρόγονός μας. Πέθανε για να μας διδάξει. Μάλλον δεν σου έμεινε τίποτα από την τόσο μορφωτική τραγική ιστορία των προγόνων μας. Ξέχασες την ιστορία σου για χάρη του ΤΕΕ. Και οι λαοί που ξεχνούν το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον. Μάλλον θα πρέπει να έχεις πάρει είδηση ότι ο κος Ερντογάν μας περιμένει στην γωνία.

Αυτάαααααααααα λοιπόν.

Κατά τα άλλα, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ΝΔ μας έδειξε ότι δεν μας χρειάζεται στις επόμενες εκλογές.

Δεν μένει παρά να σεβαστούμε την επιθυμία της και ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Μπορεί να πορευτεί μόνη της φαίνεται. Και με τους διπλωματούχους, να μην το ξεχάσω.

Έτσι αφού σε αυτό το πάρτι δεν χωράμε δεν έχουμε παρά να οργανώσουμε την δική μας γιορτή. Το δικό μας κόμμα. Δεν γίνεται να μείνουμε χωρίς πάρτι. Είναι κοινωνικό παράδοξο καθότι είμαστε μια συμπαγής κοινωνική ομάδα 340.000 ατόμων με ανάγκες έκφρασης.

Φτάνουν πια τα ψέματα και προπάντων οι ψεύτες.

Νισάφι πια. 26 χρόνια τα ίδια.

Το λέει και ο ΓΑΠ άλλωστε. Ή αλλάζουμε η βουλιάζουμε.

Και η σύγχρονη Πυθία, η κα Διαμαντοπούλου με τις ευέλικτες ανακοινώσεις της για τα ΤΕΙ, που έχουν τόσα κενά που άμα πέσουν μέσα τα δικαστήρια θα τα χάσουμε δια παντός, μέλος ΤΕΕ είναι, προγραφόμενη για επόμενη Υπουργός Παιδείας είναι.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ κοινωνικά δεν θέλω να με θάψουν χωρίς αντίσταση επειδή κάποιοι έχουν γνωριμίες.

Λέω να το παλέψω πρώτα.

Σε λίγο κοντά σας με πολλά και ενδιαφέροντα νέα.

Γεια σας.
Ένας αδούλωτος Μηχανικός