Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Καλωσορίζουμε την κα Μαριέττα-Γιαννάκου στη θέση του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Τις ευχόμαστε σιδερένια και συνεχίζουμε μαζί της από εκεί που είχαμε σταματήσει ……

Η κα Μαριέττα-Γιαννάκου, όπως θα πρέπει να θυμάστε ως Υπουργός Παιδείας με το Υφυπουργό της τον κο Καλό και τον γραμματέα του Υπουργείου της τον κο Σούτσα , ήταν αυτοί που όταν τους ρωτούσε το ΤΕΕ απαντούσαν ότι καμία σχέση δεν έχουν πτυχία των ΤΕΙ πριν και μετά την έκδοση του Ν. 2916/2001 την στιγμή που δήλωναν το αντίθετο όταν τους ρωτούσαμε εμείς.

Το δίδυμο αυτό απομακρύνθηκε από την πολιτική σκηνή μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές αφού οι πλέον αρμόδιοι, οι ψηφοφόροι τους από την θέση του σοφού λαού, έκριναν ότι ήταν ακατάλληλοι να υπηρετούν τον τόπο όπως είχαν επιλέξει να τον υπηρετούν.

Με την περιπέτεια της υγείας της όμως, που πολύ μας στεναχώρησε πραγματικά, ο τόπος ανακάλυψε και μια άλλη, βασική από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής παράμετρο της σημερινής πολιτικής σκηνής.

Η επιλογή της σαν επικεφαλή του ψηφοδελτίου της ΝΔ μας έδειξε ότι την παρούσα χρονική περίοδο τα κοινοβουλευτικά κόμματα στερούνται ιδεών και πολιτικών προτάσεων. Και στην έλλειψη αυτών επιστρατεύουν άλλες πρακτικές, κόλπα τα λένε στην γειτονιά μου, προκειμένου να προσελκύσουν τα τσιμπογιαννάκια τους ψηφοφόρους τους.

Και ποιο πολύ τσιμπογιαννάκια όλοι εμείς. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ.

Που συνωστιζόμαστε τόσο πολύ να τους ψηφίσουμε που θα αρχίσει και η κα Ρεπούση, που τόσο πολύ την υποστήριξε η κα Μαριέττα-Γιαννάκου, όχι να γράφει για την 26-χρονη σφαγή μας από τα κόμματα και το ΤΕΕ αλλά να γελάει και να κάνει γελοιογραφίες με την αφέλεια μας.

Σίγουρα πιστεύω καταλαβαίνετε ότι περί εκμετάλλευσης της συμπάθειας του κόσμου από την περιπέτεια της υγείας της πρόκειται και τίποτα άλλο προκειμένου η ΝΔ να πετύχει αύξηση των ψήφων της στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Για τόσο πολύ υψηλού επιπέδου πολιτικές κινήσεις έχει να κάνει η επιλογή της.

Επέλεξε δηλαδή η ΝΔ, αντί να στείλει στην Ευρώπη τον καταλληλότερο προκειμένου να υπερασπισθεί αποτελεσματικά την πατρίδα μας, να στείλει τον συμπαθέστερο.

Βάζοντας υποθήκη το μέλλον όλων μας προκειμένου να κρατήσει την εξουσία όσο το δυνατό περισσότερο.

Φοβούμενη την «δημοσκόπηση» των Ευρωεκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Να θυμίσω δε επίσης ότι η κα Μαριέττα Γιαννάκου ήταν αυτή που μυξόκλαιγε στους πρυτάνεις το 2003, πριν την πρώτη εκλογική νίκη της ΝΔ, ότι είναι ανήθικο τα ΤΕΙ να μην έχουν ακόμη επαγγελματικά δικαιώματα.

Γιατί όπως φαίνεται σήμερα ο στόχος της ήταν οι ψήφοι μας και όχι η βελτίωση της ζωής μας.

Την Μάρθα Βούρτση δηλαδή μας έπαιξε η κα Μαριέττα-Γιαννάκου προκειμένου να μπει στην βουλή αυτή και να βγούμε από την ζωή εμείς.

Αυτό μας δείχνει η εξάχρονη διακυβέρνηση του τόπου από την ΝΔ.

Κοροϊδία από μηδενική βάση. Βάζοντας μας σε ένα διάλογο που κρατάει 26 χρόνια και δεν λέει να τελειώσει.

Δεν χρειάζεται να σας πω λεπτομέρειες στο τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν είδε σαν τελευταίος το μηδενικό αποτέλεσμα που είχαν οι προηγούμενοι επισκέπτες του Γόρδιου Δεσμού.

Σήκωσε το σπαθί του και τον έκοψε.

Ακαριαία και δια παντός.

Σίγουρα επίσης το νιώσατε στο πετσί σας το πέρασμα της κας Γιανάκου, της πρώτης Υπουργού Παιδείας μετά από 20 χρόνια αντιπολίτευσης της ΝΔ, που ενώ είχε στο πρόγραμμα της την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ μας άφησε άναυδους όταν αμέσως μετά τις νικηφόρες εκλογές, σαν πρώτη πράξη στον χώρο αναβάθμισε τους εργοδηγούς σε Τεχνολόγους Μηχανικούς.

Δεν έλυσε βέβαια το πρόβλημα των ΤΕΙ κατά την θητεία της, αντίθετα με την θητεία του κου Στυλιανίδη που το πάλεψε τουλάχιστον όσο μπορούσε και που πρέπει να τον υποστηρίξουμε για αυτό, αλλά το να κάνεις από το «πουθενά» (θα εξηγήσω για τα εισαγωγικά παρακάτω) τους εργοδηγούς Τεχνολόγους Μηχανικούς χωρίς ορατό όφελος εν μία νυκτί μόνο σαν αποτέλεσμα εξυπηρέτησης συμφερόντων μπορεί να εκληφθεί.

Ότι έκανε και ο Μπους με την ΦΥΡΟΜ δηλαδή. Τους έδωσε το όνομα Μακεδονία σε μία νύχτα και κατά σύμπτωση μετά από εκείνη την εκλογική του νίκη που είχε μπαλαμουτιάσει τους Έλληνες ομογενείς για το αντίθετο, όπως με το καλό έκανε στις εκλογές με εμάς ο κος Καραμανλής με την Νου Δούλατου.

Μάλλον το κόλπο του ριξίματος είναι τέτοιο.

Πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ανάγκη ένα θνησιγενές κρατίδιο που έχει μέγεθος όσο ένα χωριό στην χώρα τους;

‘Όχι φυσικά. Συμφέροντα εξυπηρετούσε ο Μπους, συμφέροντα εξυπηρετούσε και η κα Γιαννάκου.

Και όχι κατά ανάγκη μόνο ένα.

Το λέω αυτό επειδή το ΤΕΕ μερικά χρόνια μετά, κάνοντας χρήση της ενέργειας της ΝΔ αυτής, που το ξαναλέω ήταν εκτός προγράμματος, αποκάλυψε ένα μέρος της μηχανής που μας είχε στημένη η ΝΔ, δήλωνε στην περίφημη συνέντευξη του προέδρου του, τότε που στις 18/6/2008 ζητούσε να εξαφανίσει η κυβέρνηση τα ΤΕΙ ότι:

«Την ίδια στιγμή, συστηματικά και αδικαιολόγητα, επιχειρείται να αυξηθεί ο «συνωστισμός» στον ίδιο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο: πήραμε σχολές τεχνικών εφαρμογής, εξισώσαμε επαγγελματικά σε αυτές τις άλλοτε σχολές «Ηφαίστου» και με συνεχή νομοθετικά άλματα, χωρίς αντίκρισμα σε ουσιαστικά μέτρα, τις εξισώσαμε σε ακαδημαϊκό επίπεδο – και το ίδιο επιχειρούμε σε επαγγελματικό – με τα Πολυτεχνεία. Πρόκειται για στρέβλωση, επίσης παγκόσμιας πρωτοτυπίας, η οποία μαθηματικά οδηγεί σε υποβάθμιση των ΑΕΙ και εξισώσεις προς τα κάτω …».

Νομίζω να καταλάβατε τώρα τα εισαγωγικά στο πουθενά παραπάνω.

Όπως πρέπει να καταλάβετε επίσης ότι εάν είναι η καταλληλότερη πολιτικός θα έπρεπε να είχε δει την λούμπα τότε με τους εργοδηγούς και να μας προστάτευε εάν είχε κάτι για τα ΤΕΙ στο μυαλό της κάνοντας διαφορετικά από ότι έκανε. Δηλαδή τίποτα.
Αλλά δε ήταν μόνο αυτό.

Η ιστορία όμως των εργοδηγών είχε και συνέχεια.

Όλοι σας πιστεύω θυμάστε ότι κάποια στιγμή οι εργοδηγοί των εργαστηρίων επιχειρήθηκε νύχτα στη Βουλή, τον εθνικό οίκο ανοχής, να γίνουν διπλωματούχοι.

Δίνοντας μας σε ποιους δίδυμους αδένες τους έχουν γραμμένο το προεκλογικό πρόγραμμα του 2004 οι πολιτικοί της ΝΔ.

Δεν πέρασε βέβαια αλλά και μόνο το γεγονός ότι επιχειρήθηκε δείχνει ότι στην υπόθεση υπάρχει βάθος.

Πολύ βάθος. Χαίρε βάθος αμέτρητο.

Γιατί το να κάνουν τους Eργοδηγούς Τεχνολόγους Μηχανικούς εξυπηρετούσε σίγουρα το ΤΕΕ που με το επικαλέσθηκε την κατάλληλη στιγμή αποκαλύπτοντας τόσο την στρατηγική του όσο και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό του, αλλά και στενά κομματικά συμφέροντα τρίτου τύπου θα έλεγα.

Επιχειρήθηκε δηλαδή, από ένα κόμμα που ήρθε στην εξουσία με σημαία του την επανίδρυση του κράτους και την πάταξη της διαφθοράς να πνίξει ένα κλάδο πολύπαθο όπως των ΤΕΙ και να επιχειρήσει να τον εξαφανίσει εκτελώντας κομματικές πρακτικές του περασμένου αιώνα, κατά σύμπτωση της εποχής των βασιλικών διαταγμάτων της ίδρυσης του ΤΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα μη θεσμικών ομάδων και προσώπων.

Κα όλα αυτά την στιγμή που μας είχε υποσχεθεί ότι άλλα θα έκανε.

Πιστεύετε λοιπόν ότι μπορείτε να τους ξαναψηφίσετε;

Δεν πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υποστηρίξετε τον συνδυασμό εκείνο που θα έχει όλα τα εχέγγυα ότι μπορεί να εξυπηρετήσει και να υπηρετήσει τις δικές σας προσωπικές ανάγκες;

Είστε ανεξάρτητοι πολίτες σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Μετά από 26 χρόνια κοροϊδία δεν νομίζετε ότι πρέπει κάποια στιγμή να έρθει και η δική σας ώρα;

Είστε 26 χρόνια χωρίς επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν νομίζετε ότι πρέπει και εσείς να κάνετε την επανάσταση σας και να πείτε το ως εδώ και μη παρέκει;

Σας έχουν ξεγελάσει όλοι τους. Σας κοροϊδεύουν και σήμερα όλοι τους (σύντομα έρχεται τεκμηρίωση).

Πιστεύετε ότι έχει κάποια αξία μετά από όλα αυτά να είσαστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ;

Σε όλα νομίζω ότι συμφωνούμε.

Ήρθε λοιπόν ή ώρα να πάμε ένα βήμα μπροστά αλλιώς θα σταματήσουν να μας υπολογίζουν, έστω και από το λίγο που γαυγίζουμε από την θέση αυτή.

Γιατί ως γνωστό σκύλος που μόνο γαυγίζει ……

Θα τα πούμε σύντομα. Διαφορετικά.

Μπορεί να χάσαμε αυτές τις εκλογές αλλά να θυμάστε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα παρά μόνο λύσεις.

Ρίχνοντας λίγο πίσω τα σχόλια μου στην απάντηση του κου Ταλιαδούρου, στο επόμενο άρθρο μου θα τολμήσω να σας παρουσιάσω την πολιτική μου πρόταση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα ΤΕΙ στην παρούσα φάση όσο αφορά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Στις επόμενες ελπίζω να βρισκόμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση και να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στις πρακτικές μας.

Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός