Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

ΑΛΜΑ 6ο-Η αίτηση στο ΤΕΕ. Το μεγάλο άλμα (οι ..... θαμώνες της ΣΧΑΛ καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ)

Συνάδελφοι,

Αυτή είναι η επίμαχη αίτηση που σας ώφειλα.

Όπως ακριβώς σας το είχα περιγράψει.

Δεν μπορείς να γίνεις μέλος του συστήματος εάν δεν συναντηθείς με αυτό.

Δεν μπορείς να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα εάν δεν το ζητήσεις απο το ΤΕΕ. Δεν μπορείς, παρακάπτοντας το ΤΕΕ, να γίνεις μέλος του.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δίκαιο αίτημα με ισχυρή νομική βάση και μία αίτηση.

Το πρώτο το έχετε ήδη και λείπει το δεύτερο.

Έτσι λοιπόν, τελείωσαν τα ψέματα.

Απο εδώ και πέρα θέλει δράση.

Και σε αυτήν θα είσαστε μόνοι σας.

Δεν είναι δυνατόν να έχετε παρέα απο το επόμενο βήμα και στο εξής. Μπορεί να την υποβάλετε πολλοί μαζί αλλά βασικά θα είσαστε μόνοι σας.

Απο εδώ και πέρα θα είστε το ΤΕΕ και ο εαυτός σας.

Μέχρι εδώ είχατε την εντύπωση ότι έφταιγαν όλοι οι άλλοι και όχι εσείς.

Έφταιγε το κράτος, ο Υπουργός, ο Υφυπουργός, το ΤΕΕ, η ΕΕΤΕΜ, ο κος Δημόπουλος και όποιος άλλος.

Παραδοσιακά. Η τυπική Ελληνική απάντηση του ερωτήματος ποιός φταίει. Απο την εποχή το Τρικούπη.

Την αποτύπωση δε αυτής της παραδοσιακής πρακτικής την έχει πετύχει πολύ παραστατικά η σελίδα της θέσης ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ όπου επικαλείται για την διόρθωση της κατάστασης που βιώνουμε ζητώντας «Επιτέλους ας βρεθεί κάποιος χριστιανός (ή μουσουλμάνος ή βουδιστης τελος πάντων!) να λύσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα ...».

Το είδατε;

Να βρεθεί ο άλλος. Όχι εσείς. Σε δικό σας πρόβλημα.

Και η δικαιολογία ότι δεν ξέρατε μας τελείωσε. Μας τελείωσε γιατί τώρα ξέρετε.

Και εάν δεν κάνετε τίποτα μόνο η λήθη, η κοινωνική και επαγγελματική απομόνωση σας ταιριάζει, όπως ακριβως σας προγραμματίζει το ΤΕΕ.

Αν προχωρήσετε κάνετε το πρώτο βήμα για να ξεφύγετε απο την κατάσταση ζώου που η Ελληνική πολιτεία μας έχει κατατάξει με τη τριαντάχρονη έλλειψη επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Και τι ζώο, θεέ μου. Πρόβατο. Τριάντα χρόνια μας σφάζουν και ούτε κιχ δεν έχουμε βγάλει. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η πορεία διαμαρτυρίας των συναδέλφων απο την Θεσαλονίκη στη Αθήνα την πρωτοχρονιά του 1960, εάν θυμάμε καλά.

Δεν έχω να σας πω άλλα.

Καλή δύναμη σε αυτούς που θα επιλέξουν να υπερασπισθούν το δικαίωμα συμμετοχής την κοινωνική ζωή του τόπου και καλή αντάμωση στους διαδρόμους του ΣτΕ να έχουμε.

Μαζί θα γράψουμε την σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου.

Παρα όλα αυτά θα σας συνιστούσα να φυλαχθείτε.

Εάν δεν είσαστε σίγουροι ότι σε αρνητική απάντηση απο το ΤΕΕ θα προσφύγετε στο ΣτΕ μην την υποβάλεται. Το ΤΕΕ μελλοντικά δικαιούται να αρνηθεί εγγραφή σε αυτούς που έχασαν τις ημερομηνίες, άσχετως εάν κάποιοι άλλοι θα δικαιωθούν.

Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι αυστηρά προσωπικές και δεν ισχύουν για το σύνολο των ενδιαφερομένων. Ομαδική δικαίωση, κατα την γνώμη μου, πρέπει να περιμένετε όταν θα δικαιωθεί ικανός αριθμός συναδέλφων και η τότε κυβέρνηση προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για να αποφύγει το κόστος των αποζημιώσεων που θα ζητηθούν.

Έτσι εκτός απο την εκλογική μας δύναμη του 5% έως 19% στο οπλοστάσιο μας έχουμε και το δυνατό σύνολο απαίτησης αποζημιώσεων που μπορεί να ζητήσει ο κλάδος και που εκφράζεται με την πράξη:

50.000 μηχανικοί ΑΤΕΙ x 1.000.000,00 € αποζημίωση έκαστος = 50.000.000.000,00 σύνολικά.

Γεία σας.

Ένας αδούλωτος Μηχανικός