Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πρυτανικές ΕΜΠ 2010. Κα Μιμίκου για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα


Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την συνέντευξη της παράταξης της κας Μιμίκου στις πρυτανικές εκλογές του 2010 του ΕΜΠ και στις οποίες δεν βγήκε Πρύτανης.

Θα μπορέσετε να δείτε την επιστημονική ανάλυση για την σχετικότητα της θέσης διπλωματούχων και τεχνολόγων μηχανικών, τους ευτυχισμένους υπομηχανικούς του παρελθόντος (χωρίς να έχει μπει στο κόπο να τους ρωτήσει κανείς), την στατικότητα  των τεχνολόγων που ονειρεύονται σε αντίθεση με την ευκαμψία των διπλωματούχων που επιδιώκουν, την 5-ετη διάρκεια σπουδών τους χωρίς να εξηγούν πως τους ξέφυγε  ο κος Αλαβάνος και οι φίλοι του με 3,5 χρονάκια μόνο και το κυριότερο ….. δείτε ποιος μας εμποδίζει από το να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα.

Για το πραξικοπηματικό της δια νόμου απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων για τα ΤΕΙ δεν το σχολιάζω γιατί από μόνο του είναι φευγάτο. Λες και τα δικά τους δεν βγήκαν με νόμο αλλά τα έφεραν από το σπίτι τους.

Κατά την γνώμη μου, το ποιο εντυπωσιακό από όλα είναι η ομολογία της κας Μιμίκου,  καθηγήτριας πολυτεχνείου 5-ετούς διάρκειας σπουδών, η οποία διεκδικεί αναγνώριση του μάστερ κομμένο και ραμμένο ΜΟΝΟ στα μέτρα του ΑΣΕΠ. Ζητάνε δηλαδή όχι μάστερ ουσίας για την πρόοδο της χώρας αλλά για το αυγάτισμα των υπαλλήλων του δημοσίου. Αυτό πιστεύω ότι είναι προσβολή να ακούγεται σε μια χρεωκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα και από μόνο του αρκετό για να φανεί το μέγεθος της παρακμής μας.  Και αυτό προτείνεται από εκείνους που θέλουν να οδηγούν και κρίνουν την κοινωνία, όπως αυτάρεσκα δηλώνει σε προηγούμενη ανάρτηση μας ο κος Μαρκάτος.

Όσο για την αγορά και τους κανόνες της που τόσο μνημονεύει (στραβοκοιτάζοντας και γλυκοκοιτάζοντας το δημόσιο ΑΣΕΠ των μάστερ) εύχομαι να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε σύντομα στο πεδίο αυτό με ίσους όρους για να τους δείξουμε το πόσα απίδια βγάζει ο σάκος.

Και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα.

Δικό σας.
 
Γεια σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός ……. Ευτυχισμένος …. Αφού το λέει η κα Μιμίκου επιστημονικά;;;; …… αυτή ξέρει, δεν μπορεί;;; …. Στατικά ευτυχισμένος όμως λόγω τεχνολογίας …. Εύκαμπτα  ευτυχισμένοι μπορεί να είναι μόνο οι της διπλωματίας …. Στα 5 χρόνια … γιατί εμείς στα 4 δεν προλαβαίνουμε να κουνηθούμε.
Γοια σας, γυια σας, γηια σας (μην φοβάστε δεν είναι λάθος, ασκήσεις αγραμματοσύνης κάνω ο μάστορας για να είμαι ασορτί με την πανεπιστήμων και τους συν αυτή).