Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τα παιχνιδάκια με .... δίπλωμα και .... τρίπλωμα θα μπορούσα να πω


Συνάδελφοι διπλωματούχοι, με λύπη μου ξέρετε βλέπω τις κινητοποιήσεις σας.

Όχι όμως ως προς το περιεχόμενο, αφού αναφαίρετο πολιτικό σας δικαίωμα είναι να ζητήσετε και να διεκδικήσετε ότι θέλετε, αλλά ως προς την χρονική στιγμή που η διοικούσα του τεε επέλεξε να τις κάνει.

Την τελευταία στιγμή,....., την ύστατη τούτη ώρα που θα έλεγε και ο ποιητής.

Τώρα που αλλάζει ο χρόνος μεταξύ των άλλων.

Θα ήθελα να ξέρετε λοιπόν ότι δεν σας λένε την αλήθεια. Ότι φτιάξανε μια εικονική πραγματικότητα προκειμένου να πετύχουν οι κινητοποιήσεις τους. Όπως ακριβώς έκαναν μέχρι σήμερα με τα ΤΕΙ.

Ότι σας βγάζουνε στο πεζοδρόμιο με ψέματα προκειμένου οι συνδικάλες να κρατήσουν τις καρέκλες τους χωρίς να τους ενδιαφέρει η φτώχεια και η ανέχεια σας.

Σας χρησιμοποιούν όπως ακριβώς σας εκπαίδευσαν.

Σας χρησιμοποιούν σαν τον στρατό με τα διπλώματα δείχνοντας σας εμάς για να μην βλέπετε τι κάνουν αυτοί.

Και να ξέρετε όσο αυτοί έχουν εξασφαλισμένη την καρέκλα εσείς έχετε εξασφαλισμένη την φτώχεια και τις αυξήσεις. Κομματικά αποκόμματα όλοι τους σας κάνουν ότι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί που τους εκπαίδευσαν ρημάζοντας τον Ελληνικό λαό τόσο καιρό. Ψέματα και ευρεία χρήση του βούρδουλα με τις χρεωκοπίες.

Όσο αυτοί ηγούνται τόσο εσείς θα λέτε δεν έχω σε παιδιά και σύζυγο. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από τα ΤΕΙ. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους σήμερα που τα ΤΕΙ είναι ακόμη έξω από το παιχνίδι και έτσι ούτε μπορούν να κατηγορηθούν ότι συνέβαλαν αλλά και δεν μπορούσαν να επηρεάσουν τις παραμέτρους αυτού που ήδη ζείτε.

Δηλαδή με άλλα λόγια τα ΤΕΙ στην λίστα των διεκδικήσεων σας είναι το κερασάκι στην τούρτα μια και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την χρεοκοπία του ΤΣΜΕΔΕ το οποίο αφειδώς χρηματοδοτούν χωρίς αντίκρισμα και τα άλλα οικονομικά που θέτετε.

Εν μέσω κρίσης λοιπόν, αφήνοντας πίσω τα επαγγελματικά που μας χωρίζουν τόσα χρόνια, σας καλώ να κοιτάξετε το διεκδικητικό πλαίσιο με βάση το οποίο το τεε σας έβγαλε στους δρόμους.

Σας καλώ να κάνετε χρήση της περίφημης αναλυτικής σκέψης του μηχανικού έστω και μια στιγμή. Αφήστε εμάς απέξω προς το παρόν και κοιτάξτε τα του οίκου σας που λέει και ο παπάς στην λειτουργία. Μετά ξαναβρίστε μας, δεν χανόμαστε. Άλλωστε εμείς από εδώ και πέρα θα είμαστε συνέχεια διαθέσιμοι δίπλα σας για να σας πληροφορήσουμε και να σας εξηγήσουμε από πρώτο χέρι του τι πραγματικά συνέβαινε μέσα στο τεε.

Ο καιρός άλλωστε της τεχνητής πραγματικότητας έφτασε στο τέλος της. Και για την Ελλάδα και για το τεε.

Πάρτε στα χέρια σας την κατάσταση των κινητοποιήσεων σας και μόλις δείτε πως σας μεταχειρίζονται στοίχημα πως θα αμέσως μετά θα πάρετε και τα μέτρα σας.

Βάλτε λοιπόν δίπλα σε κάθε διεκδίκηση την ημερομηνία που αυτή προέκυψε.

Σίγουρα θα δείτε πως πολλά από τα θέματα που σήμερα σας έβγαλαν στον δρόμο εκκρεμούν για μήνες. Μέχρι και την υπόθεση των δασκάλων ξέθαψαν προκειμένου να μεγαλώσει η λίστα.

Μετά ρωτήστε τον πρόεδρο γιατί τόση καθυστέρηση για να αντιδράσει.

Ρωτήστε τον γιατί ειδικά σας βγάζει στον δρόμο χρονιάρες μέρες.

Χρήστο πες τους την αλήθεια (μετά συγχωρήσεως ο ενικός της οικειότητας, αλλά ένεκα ποιητική αδεία που λέγαν οι παλιοί....).

Αλλιώς θα το μάθουν από αλλού και δεν πρέπει διπλωματούχοι άνθρωποι ........

Στην ανάγκη συνάδελφοι διπλωματούχοι ρωτήστε την Αννούλα. Αυτή άλλωστε έστειλε την περίφημη επιστολή στα συναρμόδια της υπουργεία προκειμένου  να ανοίξουν τα επιμελητήρια για τους αποφοίτους ΤΕΙ και για την οποία η διοικούσα του τεε δεν συμπεριέλαβε τίποτα απολύτως στο διεκδικητικό πλαίσιο που σας έβγαλε στους δρόμους πρωτοχρονιάτικα.

Συνάδελφος σας είναι, δεν μπορεί θα σας απαντήσει για το τι την ανάγκασε να το κάνει. Και μάλιστα τώρα. Χρονιάρες μέρες. Όχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρουμε και εμείς τον λόγο.

Γιατί δεν πιστεύουμε ότι ξύπνησε μια μέρα απότομα και είπε να βάλει τα ΤΕΙ στα επιμελητήρια και μάλιστα εγκαταλείποντας την πρόσφατη πρόταση της στον κο Κακλαμάνη να ηγηθεί ομάδας βουλευτών προκειμένου να κάνουν την ΕΕΤΕΜ επιμελητήριο (Αλλάχ αλ ακμπάρ, ...., μέγας είναι ο γιαραμπής και μας βοήθησε να ξεφύγουμε, εεε, μέσα στην τόση ατυχία είχαμε και εμείς λίγη ρέντα, λογικό νομίζω).

Κάτι θα συνέβη. Δεν μπορεί;

Για την ιστορία και μόνο, σήμερα είναι 21/12/2011 και ο χρόνος μετράει αντίστροφα ....... για τις κινητοποιήσεις του τεε ....... φυσικά .......... και τεχνολογικά.

Καλή χρονιά και υγεία να έχουμε όλοι μας. Προσωπικά, οικογενειακά και επαγγελματικά. Διπλωματοτεχνολόγοι ή Τεχνολογοδιπλωματούχοι ή όπως αλλιώς γουστάρετε. Όλοι μαζί όμως. Χρειάζεται αυτό το μαζί στις δύσκολες εποχές που περνάμε.

Για τους καταπιεσμένους τεχνολόγους ειδικά εύχομαι καλό υπόλοιπο του αιώνα που διανύουμε καθώς και για τους είκοσι επτά που ακολουθούν δηλαδή ίσον 28 αιώνες το όλον, όσο και τα χρόνια που δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα.

Ζωή ναχουμε.

Θα δείτε το γιατί σε λίγο. Το ελπίζω δηλαδή και εγώ μαζί με εσάς ..........

Γεια σας,
Ένας για λίγο ακόμη αδούλωτος, τεχνολόγος μηχανικός ..... σύντομα κοντά σας και αλλιώς (με την καλή έννοια εννοείτε βεβαίως-βεβαίως).

Στα σοβαρά τώρα πρόεδρε να ξέρεις στην πολιτική που λανσάρεις από την ημέρα της εκλογής σου στο τεε είμαστε μαζί σου. Και εμείς ξέρεις υποστηρίζουμε σθεναρά ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ πρέπει να εφαρμόζονται, από εδώ μέχρι το ευρωδικαστήριο μεριά να πούμε, θεός φυλάξει..

Ελπίζω να έχεις την ίδια άποψη και του χρόνου.

Ωχ, μου ξέφυγε το κόμμα ........ !!!!!!!! Θα σας πω σε άλλο άρθρο το που εάν δεν το καταλάβατε μόνοι σας. Αν και νομίζω μέχρι το επόμενο άρθρο ότι θα το έχετε καταλάβει. Βάζω και στοίχημα.

Τειτζίδες μου, τρισεκατομμυριοευτιχισμένο το 2012 (ουφ το είπα) !!!

Γερά και μην σκύβετε κεφάλι. Έχουμε δίκιο και δεν μπορεί θα το βρούμε. Άλλωστε θυμόμαστε που το έχουμε βάλει. Εγώ τελευταία πάντως το είδα στο ΔΟΑΤΑΠ. Είδα και το τεε εκεί που κρυφοκοίταζε.

Ξανά-μανά γεια σας. Αυτή την φορά οριστικά. Είναι καρατσεκαρισμένο.