Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Συντρίμμια και θρύψαλα το σύστημα συνδιαχείρησης της εξουσίας της ομάδας των κάθε κολλητών που ανεχόντουσαν 80 χρόνια οι πολιτικοί.

Για την Ελλάδα , όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά από την αλλαγή της οπτικής και της νοοτροπίας της κοινωνίας μας λόγω Ευρωπαϊκού προσανατολισμού δεν φυσάει αεράκι ανανέωσης πια αλλά τυφώνας.

Που τα σαρώνει όλα και δεν αφήνει τίποτα που δεν στέκει καλά όρθιο. Που είναι φτιαγμένο με ψεύτικα ποδάρια.

Όσο και να μας το κρύβουν αυτό συμβαίνει στις ημέρες μας.

Θέλετε απόδειξη;

Η μία ντουζίνα κοντά δικαστικές αποφάσεις που έχει βγάλει μέχρι τώρα το ΣτΕ και με τις οποίες δικαιώνει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κάτοχο πτυχίου Fachhchscule (FH) προσφεύγει σε αυτό.

Και εμείς οι απόφοιτοι ΤΕΙ, για να μην ξεχνιόμαστε, κατέχουμε πτυχίο ισότιμο με αυτό των Γερμανικών σχολών με βάση την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΕ (απόφαση 32/7.12.1993).

Διαβάστε εδώ (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4565731&ct=3) πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Όσο για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τα πήγαινε-έλα του κου Πανάρετου συνδυασμένα με την παντελή έλλειψη της κας Διαμαντοπούλου στο σκηνικό με το πανυγηράκι που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ, μας αποδεικνύει από μόνο του ότι ακόμη και σήμερα, μέσα στην δίνη της οικονομικής καταιγίδας που βαράει αλύπητα την χώρα μας, ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν το κουράγιο να τα βάλουν με τις συντεχνίες που κατάντησαν την χώρα στα χάλια που έχει σήμερα.

Για τον λόγο αυτόν ακριβώς, περιμένω να βγάλουν σαν Ε.Δ. κάτι λειψό το οποίο θα χρειαστεί κανα δύο δικαστικές αποφάσεις για να αναδύει αυτό που κάθε νόμος πρέπει να δίνει χωρίς διακρίσεις στους πολίτες.

Δίκαιο.

Κλείνοντας το σημερινό σημείωμα να σας πω ακόμη μια φορά ότι πρέπει να είσαστε σε ετοιμότητα.

Για πρώτη φορά στα 27 τελευταία χρόνια τα ΤΕΙ έχουν την πρωτοβουλία και δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ιστορικά οι ευθύνες θα βαραίνουν του δικούς μας ώμους και μόνο από εδώ και πέρα.

Όσο για την ΕΕΤΕΜ μάλλον είναι είτε σε κώμα είτε κοιμάται βαθειά και σοσιαλιστικά.
Γεια σας
Ένας αδούλωτος Μηχανικός