Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Η επιστολή του κου Αλαβάνου στον κο Μεϊμαράκη για τον κο Σωτήρη Πελεκάνο

Σήμερα θα αναφερθώ στην επιστολή του προέδρου του ΤΕΕ κου Αλαβάνου προς τον κο Μεϊμαράκη γιατί διαπίστωσα κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση και που είναι ίσως ενδεικτικά για το σκεπτικό των αρχόντων του ΤΕΕ και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.

Έτσι θα πρέπει να σας πω ότι από πολιτική άποψη εντύπωση μου έκανε η αναφορά του ονόματος του κου Πελεκάνου με έντονα γράμματα μαζί με το όνομα του κου Αλαβάνου και του κου Υπουργού. Πόσο δε μάλιστα εάν αυτό έχει γίνει και στην επίμαχη επιστολή.

Και επειδή Έλληνες είμαστε όλοι μας, κοινωνοί των φαιδρών κομματικών πρακτικών στον χώρο της δημόσιας διοίκησης, κάτι σαν υπόδειξη του αφεντικού του ΤΕΕ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μου φαίνεται.

Και μάλιστα, λόγω της επισήμανσης με τα έντονα γράμματα, στο ίδιο πολιτικό επίπεδο με τον Υπουργό.

Για να του πάρουν τα μπόσικα και να συμμορφωθεί το κατά που φαίνεται ο υπουργός.

Όχι να κάνει του κεφαλιού του σαν τον άλλον τον Στυλιανίδη που αναγκάστηκαν να τον διώξουν από το Υπουργείο του για να περάσουν την γραμμή τους;

Αλλά άντε και πες ότι δεν τους άκουσε ο κος Μεϊμαράκης.

Ξέρετε τι θα γίνει μετά;

Θα τον πάρει στο κατόπι ο κος Σουφλιάς και για να τον εκδικηθεί θα θέλει να του καταργήσει το Υπουργείο στο οποίο θα μετακινηθεί.

Όπως με το καλό έκανε, και κάνει, με τον κο Στυλιανίδη και το Υπουργείο Μεταφορών.

Και μη μου πείτε ότι γράφω κακίες;

Το να κλείσεις ολόκληρο Υπουργείο είναι θέμα πολιτικής αφού έχει προηγηθεί ο σχετικός σχεδιασμός.

Ξέρετε τώρα. Τι στοιχίζει, τι κερδίζουμε (πολιτικά και οικονομικά) ποιους δικούς μας θα βολέψουμε, τι ανταλλάγματα θα πάρουμε και τα τέτοια.

Και η πολιτική σε δημοκρατική χώρα προϋποθέτει συζήτηση, ανάλυση, συμμετοχή και στο τέλος την απόφαση.

Την απόφαση πριν την εκτέλεση.

Θυμάστε εσείς ποτέ, τα τελευταία 15 χρόνια να πούμε έτσι για να έχουμε μεγάλο δείγμα, τον κο Σουφλιά να έχει κάνει ανάλογη πρόταση;

Εγώ το ομολογώ πως όχι αν και μπορεί να κάνω λάθος.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως μόνο δύο εξαιρέσεις θα μπορούσα να δεχτώ σαν απόκλιση από τα παραπάνω.

Η μία εξαίρεση είναι να μην είναι δημοκρατική χώρα η Ελλάδα. Που πολύ, μα πάρα πολύ με τραβάει να το δεχτώ.

Και η δεύτερη είναι να του ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος του κου Σουφλιά και να μας μετέδωσε τον λόγο του θεού σε άγνοια όλων των κομματικών του οργάνων.

Και του αρχηγού της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου που απουσιάζει από πολλά τελευταία.
Παίζει και αυτό δεν λέω.

Αλλά πάντως συζήτηση, ανάλυση, παρουσίαση στους κοινωνικούς εταίρους και συμμετοχή δεν είχαμε γιατί θα το ξέραμε από πριν.

Η ΝΔ σαν οργανωμένο κόμμα που είναι (;;;;;;;) έχει ως γνωστόν και ένα πρόγραμμα. Δεν έχει;

Κάπου θα το είχε πάρει το μάτι μας.

Δεν μπορεί.

Ένα άλλο σημείο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ενώ ο κος Αλαβάνος αναφέρεται στο Υπουργείο που κατέχει την κορυφή της τεχνολογίας αιχμής που βρίσκεται στην χώρα, λόγω των οπλικών συστημάτων του Στρατού που διαχειρίζεται το εν λόγω Υπουργείο, φαίνεται ο κος Πρόεδρος να παραδίδει πνεύμα στο θέμα αυτό και αντί σαν επικεφαλής του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, που από τον νόμο προορισμό έχει αποστολή να παράγει και να εξελίσσει την νέα επιστημονική γνώση περιορίζεται στην εν λόγω επιστολή του να υπερασπίζεται και να διεκδικεί το κομμάτι της πίτας που αφορά την εφαρμογή της υφιστάμενης γνώσης.

Αποδεικνύεται τελικά από την επιστολή αυτή ότι διεκδίκησε το κομμάτι των ΤΕΙ.

Μόνο. Σεμνά και ταπεινά.

Γιατί για το γλυκό, την πρόοδο της επιστήμης, όπως αποδεικνύεται από την επιχειρηματολογία του προέδρου του ΤΕΕ, ούτε κουταλάκι μα ούτε και πιατάκι έχουν.

Τι άλλο μπορεί να εννοεί άλλωστε με την περιγραφή,

« …ο Οργανισμός αδικεί τους διπλωματούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς (και διπλωματούχους μηχανολόγους μηχανικούς) οι οποίοι είναι μοναδικοί υπεύθυνοι τόσο για την μελέτη και επίβλεψη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων…. »,

ή με την

« Σας ενημερώνουμε ότι σε εγκαταστάσεις με μεγάλη ισχύ η νομοθεσία ορίζει ότι χρέη τεχνικών ασφαλείας έχουν μόνο διπλωματούχοι μηχανικοί…. »

ή με την

« …κρίνεται σημαντικό να γίνει δεκτή η πρόταση του Τμήματος της ΕΜΔΥΔΑΣ για δημιουργία τμήματος ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού…. » ;

Και για να μου λέτε ότι γκρινιάζω πάλι, που είναι η επιστημονική πρόταση που έκαναν οι λεβέντες της ΕΜΔΥΔΑΣ ;

Γιατί, για να μην τρελαθούμε τελείως σε αυτή την χώρα οι επιστήμονες επιστημονικές προτάσεις πρέπει να κάνουν και όχι επίβλεψη στο Μήτσο τον ψυκτικό εάν έβαλε φρέον στο κλιματιστικό;

Και αυτό όχι για εμάς, για την επιστήμη ρε γαμώτο! (ιστορική η φράση της κας Πατουλίδου, μην μου πείτε;)

Άρα τεκμηριωμένα τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να επικαλεσθεί ότι το ΤΕΕ όχι μόνο δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2916/01 και Ν. 3549/08) ΑΡΝΟΥΜΕΝΟ να εργασθεί προκειμένου να παραχθεί η νέα γνώση όπως είναι ο προορισμός του από τον νομοθέτη, αλλά έχοντας μετακινηθεί στα χωράφια των ΤΕΙ χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία το γεγονός της ανυπαρξίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ που αυτό το ίδιο εμποδίζει προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα και να επικρατήσει στον χώρο.

Γιατί θέμα πολιτικής είναι η επικράτηση των διπλωματούχων επί των αποφοίτων ΤΕΙ.

Ακόμη και το παιχνίδι τους με «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» που έπαιζε και παίζει το ΤΕΕ από μηδενική βάση με ή χωρίς tabula με ή χωρίς rasa.

Και αυτό θα πρέπει να το τονίσει και να το επικαλεσθεί η ΕΕΤΕΜ εκεί που πρέπει όταν με το καλό αποφασίσει να κινηθεί και διεκδικήσει τα δικαιώματα μας που καταχρηστικά εκμεταλλεύεται το ΤΕΕ και τα μέλη του.

Κρίνω ότι πολύ καλή αυτή η επιστολή και πρέπει να την βρει η ΕΕΤΕΜ για να την έχει στο αρχείο της για πάσα χρήση.

Να έχουμε και ένα επιστημονικό έγγραφο να βλέπουμε και εμείς οι αγράμματοι ρε παιδάκι μου.

Να κλείσω δε τα σχόλια μου για την επιστολή αυτή με το ύφος του επίλογου.

Καταλήγοντας λοιπόν λέει ο κος Αλαβάνος στον υπουργό (με μικρό ύψιλον εάν του απάντησε): «Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω …. να μας ενημερώσετε».

Αυτό ήταν το ψάρωμα.

Η διαταγή.

Του αξιωματικού στο φαντάρο.

Του αφεντικού στον υπάλληλο.

Στρατιώτη Μεϊμαράκη εκινήθεις, γιατί εκινήθεις; Το πρωϊ είσαι αναφερόμενος. Στο διοικητή σου.

Αυτό δεν σας θυμίζει;

Επειδή όμως μιλάμε για το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ας πάμε στην ουσία.

Το Υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που διαχειρίζεται ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει αυτή την στιγμή σαν τεχνολογία στην χώρα και είναι εντυπωσιακό πως ο αρχηγός των Πανεπιστημόνων το αφήνει να περνάει στα μουγκά και διεκδικεί, όπως άλλωστε κάνει και ο τοποτηρητής του εκεί, τα ταπεινά Η/Μ των εγκαταστάσεων μόνο.

Και δεν μπορεί να μου το αρνηθεί κανένας σας τώρα που διαβάζεται αυτές τις γραμμές ότι δεν λέτε από μέσα σας γιατί ρε λεβέντες, αφού κατά πως λέτε είσαστε οι καλύτεροι της χώρας, ο αφρός να πούμε, γιατί δεν πάτε στα δικά σας τα επιστημονικά να ξεδιπλώσετε την μαγκιά σας;

Η μία απάντηση είναι ότι δεν μπορούνε και η άλλη ότι βολεύονται με τα εύκολα.

Και το βόλεμα βέβαια κακό είναι για την χώρα αλλά το ότι δεν μπορούνε είναι χειρότερο.
Και εγώ νομίζω ότι δύο είναι οι λόγοι για αυτό.

Ό ένας έχει να κάνει με το γνωστικό αντικείμενο τους που είναι περιορισμένο λόγω της κουλτούρας από την δεκαετία του 1930 που διέπει το σκεπτικό και την πολιτικής τους λόγω των Βασιλικών Διαταγμάτων, που εάν και άλλης εποχής οι εκσυγχρονιστές της διοικούσας υπερασπίζονται με μανία. Έχει αλλάξει η εποχή και ακόμη δεν το έχουν πάρει είδηση.

Το να λύνεις εξισώσεις άλλωστε γρήγορα δεν φτάνει και το ξέρουν.

Προκειμένου να χαράξεις νέους δρόμους στην επιστήμη χρειάζεται ταλέντο (που το υπάρχον σύστημα δεν αναδεικνύει και δεν προωθεί), χρήση όλων των πόρων που διαθέτεις (δεν υπάρχουν ούτε πόροι ούτε διάθεση, αλλά ούτε λεφτά γιατί εάν και μπορούν να βρουν δεν έχουν πολιτική στην επένδυσης τους) και απρόσκοπτη συνεργασία (ούτε αυτό υπάρχει γιατί ως γνωστόν τρώγονται στο ΤΕΕ).

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την πολιτική και της κινήσεις εξουσίας που ανελλιπώς συμμετέχει το ΤΕΕ από ιδρύσεως του.

Στόχος τους πάντοτε ήταν ο έλεγχος με κάθε τρόπο της χώρας (ακόμη και με αντιδημοκρατικά και με μη αξιοκρατικά μέσα), σχηματίζοντας μια σκιώδης άτυπη κυβέρνηση. Γιατί τα έργα και οι μελέτες του δημοσίου τάισαν κα ταΐζουν πολλούς από εκεί μέσα.

Να σημειώσετε δε ότι την οποία άτυπη αυτή κυβέρνηση ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν ενέκρινε ή εξουσιοδότησε κανένα κόμμα δια της ψήφου του να την αφήνει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί.

Προς όφελος προσώπων και σε βάρος του έθνους (εξηγώ το εθνικό παρακάτω).

Η σημερινή εξέλιξη του ΤΕΕ, οι αντιδημοκρατικές και αναξιοκρατικές πρακτικές που χρησιμοποιεί είναι προϊόν της συναλλαγής των πολιτικών τζακιών της Ελλάδας με την μοναδική νομοθετικά ρυθμισμένη επαγγελματική οργάνωση των μηχανικών της η χώρας μας.

Θεωρείτε δηλαδή πολιτικά ορθό για τα κόμματα της βουλής η εύνοια του ΤΕΕ προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους στα έδρανα της ή και να καταλάβουν την εξουσία προκειμένου να κυβερνήσουν.

Για το λόγο αυτό σας λέω ανοικτά από αυτή εδώ την θέση ότι θα πρέπει να σχηματίσουμε την δική μας πολιτική κίνηση.

Χρειαζόμαστε ένα αντίπαλο δέος, πολιτικό δέος, που αυτή την στιγμή δεν το έχουμε.

Και η ιστορία των ΤΕΙ μας έχει αποδείξει ότι τώρα την χρειαζόμαστε αυτή την πολιτική κίνηση όσο ποτέ.

Τη χρειαζόμαστε γιατί άλλαξε εποχή. Η Ευρώπη είναι πια εδώ.

Τη χρειαζόμαστε γιατί όποτε και να βγουν αυτά τα ρημαδο-δικαιώματα θα υποστούν τέτοια αλλοίωση κάτω από την πίεση του ΤΕΕ που θα τα κάνουν αγνώριστα.

Εδώ ρε συνάδελφοι ο νομοθέτης έχει ορίσει στον Ν. 2916/01 ότι τα πτυχία των ΤΕΙ πριν και μετά την έκδοση του νόμου είναι ισοδύναμα.

Και αυτοί, τα ρεμάλια οι πολιτικοί, πάνε λάου-λάου να δεχτούν ότι καμιά σχέση δεν έχουν τα πτυχία ΤΕΙ πριν και μετά την έκδοση του νόμου αυτού.

Και όλα αυτά γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες , μέσα από επιτροπές (π.χ. νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) όπου προς το παρόν δεν έχουμε κανένα, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ να μας υπερασπισθεί.

Μόνο με τους δικούς μας ανθρώπους εκεί μέσα, στο εθνικό οίκο ανοχής, την Βουλή, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε δικαιώματα στο βρομότοπο αυτόν.

Γιατί με τους δικούς μας ανθρώπους θα μπορούσαμε να είχαμε στηρίξει τον κο Στυλιανίδη στην προσπάθεια του να εφαρμόσει τον νόμο την κρίσιμη στιγμή που του την έπεσαν τα γεράκια.

Είναι δε περιττό νομίζω να επιχειρηματολογήσω ότι:

- το ίδιο έγινε και με τους ανελκυστήρες που υπέγραφαν οι Υπομηχανικοί του 1970, αλλά όχι οι Τεχνολόγοι του 2009 που αναγκαστικά έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτούς στα χαρτιά αλλά όχι στην πράξη,

-το ίδιο με τον αντισεισμικό που από ότι φαίνεται το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας παθαίνει διαλείψεις και δεν ξέρει τι και πως διδάσκεται στα τμήματα των ΤΕΙ Δομικών Έργων όταν πιέζει τον υπουργό το ΤΕΕ, όπως και

-το ίδιο γίνεται με τους Ηλεκτρολόγους συναδέλφους μας που μετά από τέσσερα χρόνια αποκλειστικών ηλεκτρολογικών σπουδών έχουν λιγότερα δικαιώματα από έναν Αρχιτέκτονα εσωτερικού που έχει ένα μόνο μάθημα ηλεκτρολογίας στις σπουδές του (δεν λέω για τους εξωτερικού γιατί αυτοί δεν έχουν διδαχθεί ΚΑΝΕΝΑ σχετικό μάθημα και όμως απολαμβάνουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ηλεκτρολόγου),

-το ίδιο και απαράλλακτο συμβαίνει κάθε ημέρα στην ζωή μας όταν στην καθημερινότητα μας, εκτός από την απόκρυψη και παραλλαγή που εφαρμόζουμε όλοι μας πιστεύω ανεξαιρέτως, προκειμένου να δουλέψουμε υποφέρουμε από τις άθλιες και υποτιμητικές πρακτικές που χωρίς απάντηση τόσες δεκαετίες (πάμε για την Τρίτη τώρα, μην ξεχνιόμαστε) εφαρμόζει εις βάρος μας όλο το διοικητικό σύστημα της χώρας καθοδηγούμενο από το μένος των διοικούντων το ΤΕΕ. Και εμείς εκεί, υποφέρουμε στα μουγκά, μέχρις στιγμής αδιαμαρτύρητα.

Για όσους δεν έχουν πειστεί ακόμη δεν έχετε παρά αν διαβάσετε το σημερινό άρθρο του συναδέλφου μας στο http://jaisopos.blogspot.com/2009/04/blog-post_15.html προκειμένου να διαπιστώσετε από μόνοι σας πως η δημιουργία πολιτικής κίνησης από εμάς είναι εκ των ουκ άνευ. Διαβάστε το άρθρο και θα δείτε ότι ποτέ δεν ήταν η ποιο κατάλληλη στιγμή για αυτό.

Η ανάγκη δημιουργίας του βγαίνει από μόνη της μέσα από το καλό πραγματικά κείμενο αν και προέρχεται από άλλο συντάκτη και με άλλη πολιτική θεώρηση από την δική μου.

Δείτε πως ανάγλυφα περιγράφει ο συντάκτης του την ανυπαρξία πολιτικής έκφρασης των αποφοίτων ΤΕΙ και που αυτομάτως μας υποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας της.

Γιατί είναι κοινωνική ανάγκη να εκφρασθούμε πολιτικά.

Γιατί είναι κοινωνικά υγιές να γευθούμε και εμείς την πλήρη πρόσβαση στις κοινωνικές δομές της χώρας.

Γιατί δεν είναι κοινωνικά υγιές να μας λείπει η ασφάλιση και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Και μετά βέβαια μπορείτε συγκρίνεται την πληθώρα των διπλωματούχων σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας και συγκρίνεται την σχετική θέση αυτών με την δική σας.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε.

Και καλές βέβαια οι τακτικές κινήσεις του ΤΕΕ και του προέδρου του στο παιχνίδι του με τα υπουργεία και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί είναι οι επίσημοι σύμβουλοι του κράτους σε θέματα τεχνολογίας.

Και σαν συνεπαγόμενο και συνακόλουθο, αυτοί είναι και οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα στην παραγωγή τεχνολογίας και έρευνας.

Υπευθυνότητα που γίνεται μεγαλύτερη εάν βάλουμε στο λογαριασμό και την παράμετρο της περιοχής μας.

Της γειτονιάς μας με άλλα λόγια. Και την διαχρονική ανάγκη επιβίωσης του έθνους μας σε μια δύσκολη συγκυρία και περιοχή.

Για να δούμε μαζί λοιπόν τι γίνεται στην γειτονιά μας στο θέμα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ;

Κοιτάξτε τι βρίσκει κανείς με μια απλή μόνο έρευνα σε ένα μόνο site για τους γείτονες μας.

Που δεν έχουν ΤΕΕ και τον κο Αλαβάνο του.

Διαβάστε για τους φίλους και συμμάχους μας τους Τούρκους.

ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2009 ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ.-
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΚΡΥΠΤΟΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.-
To πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας
Πυραυλική απειλή από την Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.-
Τουρκία-Ακωλύτως η παράδοση των κατασκοπευτικών αεροσκαφών Heron από το Ισραήλ προς την Τουρκία
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από Ιράν και Ινδία
Επτά νέους δορυφόρους κατασκευάζει η Τεχεράνη
Ανήσυχη η Δύση από την εκτόξευση του ιρανικού δορυφόρου

Όσο για την Ελλάδα κατάφερα και βρήκα αυτό:

Ούτε για να ράψουμε τις στολές μας δεν είμαστε ικανοί πια.

Ελπίζω να μην χρειασθεί να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους .

Κύριε Μεϊμεράκη,
λίγο ακόμη να καθυστερήσει ο καταλληλότερος σας τα Προεδρικά Διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ δεν θα χρειασθεί να το κάνει ο επόμενος καταλληλότερος, του ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά, αλλά ο κος Ερντογάν που από ότι φαίνεται έχει το τσαγανό και τα άντερα να τα βάλει, όχι με το ΤΕΕ και τον πρόεδρο του, αλλά με το Ισραήλ.

Όσο για εσάς κε Αλαβάνο,

ελπίζω οι πανεπιστημονικές σας σφραγίδες των 8x3 να μπορέσουν να απαντήσουν στο ίδιο τουλάχιστον επίπεδο τεχνολογίας που μεθοδικά και σχολαστικά αναπτύσσει η γείτονας χώρα προκειμένου να μας επιβληθεί (όχι δεν είμαι υποψήφιο γιουσουφάκι κατά πως μας θέλει ο ερίτιμος αδελφός σας).

Γιατί όταν έρθει η στιγμή της αντιπαράθεσης τα εργοστασιάκια που τόσο πολύ θέλει να επιβλέπει ο κος Σωτήρης Πελεκάνος σας θα γίνουν συντρίμμια και δεν θα προσφέρουν κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ τους πανεπιστήμονες που εκείνη την στιγμή θα υπερασπίζονται την τιμή της οικογενείας τους (είναι άραγε αυτό σύμφωνο με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα πρέπει να «κάτσουμε» όλοι μας πολλαπλώς στους Τούρκους; Οικογενειακά;).

Εκτός εάν τους πετάμε τόρνους και μετασχηματιστές όταν αυτοί θα μας ρίχνουν «Γιλντιρίμ».

Γιατί την στιγμή της αντιπαράθεσης άλλα είναι τα στοιχεία που μετράνε για να αμυνθείς και να επιβιώσεις.

Και για να τα κατέχεις θα πρέπει να έχεις επενδύσει μακροχρόνια σε αυτά.

Με σύστημα, πρόγραμμα, ταλέντο, συνεργασία, ομόνοια και μετά από όλα αυτά με χρήματα.

Και η συντήρηση ΗΜ κτιριακών εγκαταστάσεων δεν ανήκει με κανένα τρόπο στην κατηγορία αυτή.

Ελπίζω να μην χρειασθεί να το ζήσουμε και αυτό.

Άφεριμ,

Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Και μια πικρή παρατήρηση για τα ΤΕΙ σχετικά με τον τίτλο της επιστολής του ΤΕΕ. Εμείς δεν μπορούμε να παραπονεθούμε ότι μας καταπατούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα γιατί 26 χρόνια μετά την ίδρυση των σχολών μας απλά ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.