Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Η απάντηση μου στις υμνολογίες του κου Μπαλάφα προς τον κο Στυλιανίδη



Οι δύο φωτογραφίες που είδατε παραπάνω προέρχονται απο το επίσημο site του Υπουργείου του κου Στυλιανίδη ο οποίος εκτός απο αφεντικό του Υπουργείου του, κατά την άποψη του κου Μπαλάφα, είναι ο άνθρωπος του οποίου οι αγώνες και οι αρχές δικαιώθηκαν επειδή πίστεψε.

Πάμε να δούμε μαζί λοιπόν εάν τα λόγια του κου Μπαλάφα είναι κούφια ή έχει δίκιο συνάδελφος άνθρωπος.

Η διεύθυνση της σελίδας που αναφέρομαι, και αντίγραφο της οποίας βλέπετε στην κορυφή του άρθρου, μπορείτε να την βρείτε στην διεύθυνση http://www.ypepth.gr/el_ec_category8386.htm και είναι σημερινή (προσέξτε την ημερομηνία επάνω δεξια Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008). Είναι ξέρετε απο το Υπουργείο Παιδείας που όλο περιμένουμε να εκδόσει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και όλο δεν τα βγάζει με την χρήση τελευταία μάλιστα της δικαιολογίας του τυπου μα εμείς τα υπογράψαμε. Φαίνεται είναι άλλος ο Καραμανλής πρωθυπουργός του Υπουργείου Παιδείας και άλλος ο Καραμανλής πρωθυπουργός του ΥΠΕΧΩΔΕ. Δεν πρέπει να είναι ο ίδιος άνθρωπος και το ίδιο κράτος.

Και τραβάει σε μάκρος απο το 1983 αυτή η ιστορία.

Άμα κοιτάξετε λοιπόν την σελίδα αυτή προσεκτικά και λεπτομερώς θα δείτε ότι οι ειδικότητες ΤΕΙ που καταγράφει το Υπουργείο Παιδείας στην ΕΠΙΣΗΜΗ σελίδα του, το επαναλαμβάνω προσέξτε το αυτό, είναι:
1-Ηλεκτρονικός Μηχανικός (ΤΕ),
2-Μηχανικός Δομικών Έργων (ΤΕ),
3-Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (ΤΕ),
4-Μηχανικός Οχημάτων (ΤΕ),
5-Μηχανικός Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων (ΤΕ), και
6-Τοπογράφος Μηχανικός (ΤΕ).

Εάν τώρα προσέξετε την μετάφρασή τους στα αγγλικά οι Ηλεκτρονικοί, οι Δομικών Έργων, οι Υπολογιστικών Συστημάτων και οι των Ιατρικών Οργάνων αποδίδονται ως Τεχνικοί (Technician) και όχι ως Mηχανικοί που αναφέρονται στον ελληνικό τίτλο που προηγείται της παρένθεσης με το αγγλικό κείμενο. Όσο δε για τους αποφοίτους οχημάτων το Υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ τι είδους πτυχία εκδίδει το αντίστοιχο ΤΕΙ περιορίζοντας μόνο να τους περιγράψει σαν απόφοιτους του τμήματος που φοιτούν στα Αγγλικά. Όσο δε για τους αποφοίτους του Βιομηχανικού Σχεδιασμού το Υπουργείο ποιεί, όχι την νήσσα, αλλά την στουρθοκάμηλο βάζοντας το κεφάλι σε μία τρύπα στην προσπάθεια του να αγνοήσει το πρόβλημα της ανυπαρξίας των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων που παρά όλα αυτά ζεί και βασιλεύει. Για το υπουργείο λοιπόν τα τμήματα Βιομηχανικού Σχεδιασμού απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Να σημειώσετε δε ότι όταν ανοίξετε την κάθε ειδικότητα ξεχωριστά κάνοντας κλικ επάνω στον τίτλο θα δείτε ότι εκεί, στην ανάλυση, οι τίτλοι αναφέρονται κανονικά ως μηχανικού. Ότι λέει δηλαδή ότι είμαστε εκείνο το άχρηστο για χρόνια χαρτί που κρέμεται μέσα σε μια κορνίζα απο έναν τοίχο του σπιτιού μου, το πτυχίο μου, κάνοντας παρέα στην διπλανή της κορνίζα με το άλλο άχρηστο χαρτί, το master μου.

Και αυτό συνάδελφοι, την στιγμή που όλοι μας περιμένουμε την έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων μετά απο 25 χρόνια αναιτιολόγητη κρατική καθυστέρηση, είναι κοροϊδία και πρόκληση.

Κοροϊδία και πρόκληση όταν προέρχεται απο τον ίδιο τον Υπουργό που μυξοκλαίει εδώ και μήνες ότι το ΤΕΕ είναι αυτό που δεν τον αφήνει να νομοθετήσει. Που δεν τον αφήνει να ανατρέψει αυτό ακριβώς που είναι η επίσημη γραμμή του ιδίου και του αυτού Υπουργού, κρίνοντας με βάση της πληροφορίες της συγκεκριμένης επίσημης σελίδας.

Και η πρόκληση έχει προέλευση. Είναι η πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας. Και μάλιστα διαχρονική.

Τι έχετε να πείτε τώρα κε Μπαλάφα μου;

Τι δικαιώματα να περιμένω να περάσει αυτός ο άνθρωπος κε Μπαλάφα;

Εάν μας έχει στο μυαλό του σαν τεχνίτες τότε θα πρέπει να είμαστε υπερ-ευχαριστημένοι σαν εργοδηγοί. Και επομένως καλά τα είπε στην ΝΕΤ Κυριακάτικα. Θα μας δώσει κάποια δικαιώματα δήλωσε.

Σε ρωτάει ο τεχνίτης της γειτονίας σου, απόφοιτος ΤΕΙ και εν δυνάμει ψηφοφόρος της ΝΔ.

Και εάν θέλεις την ψήφο την δικιά μου καθώς και αυτή της ανασφάλιστης οικογενείας μου, απο υπαιτιότητα της κας Πετραλία αυτή την φορά, θα πρέπει να μου απαντήσεις γιατί έπρεπε να περιμένω 25 χρόνια για να πάρω τα δικαιώματα τεχνίτη όταν όλο αυτό τον καιρό το ίδιο το Υπουργείο απονέμει τίτλους μηχανικών. Στείλε μου την απάντηση σου με email και θα την δημοσιεύσω ολόκληρη και χωρίς σχόλια.

Και για να δούμε την πλήρη εικόνα, διαχρονικά όπως προανάφερα, θα πρέπει να σας θυμήσω και το απίθανο δίδυμο Μαριέττας-Καλού που πήραν πόδι άν και ήταν οι πρώτοι της ΝΔ που πάτησαν το πόδι τους στο υπουργείο παιδείας μετά απο είκοσι χρόνια αντιπολίτευσης της ΝΔ.

Είναι αυτοί που μας κορόϊδευαν δηλώνοντας όταν τους ρώταγε το ΤΕΕ ότι τα ΤΕΙ τα πρίν τον Ν. 2916/01 καμμία σχέση δεν έχουν με αυτά μετά την εφαρμογή του νόμου αυτού και απαντούσαν το ακριβώς αντίθετο όταν τους ρωτούσαμε εμείς. Δια μέσου του εντεταλμένου τους κου Σούτσα όλα αυτά. Γιατί και αυτά σε χαρτί τα έχουμε. Φρόντισε η ΔΑΚΕ για αυτό που την συγχαίρω με την ευκαιρία αυτή για την δημοκρατική και έντιμη στάση της.

Να ευχηθούμε βέβαια σιδερένια στην κα Γιαννάκου Κουτσίκου αλλά Μαριέττα μου δεν ξέρω εάν άκουσες τα νέα στο κρεβάτι του πόνου; Ακόμη χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα είμαστε Μαριέτα μου. Και έχουν περάσει πέντε χρόνια Μαριέτα μου ΑΠΡΑΚΤΑ. Είμαστε όπως ακριβώς τότε που το 2003 πρίν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ απο το επάρατο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που δήλωνες ότι είναι ανήθικο τα ΤΕΙ να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Έτσι στο σήμερα, τέλη του 2008, μας βρίσκει σε μιά απο τα ίδια. Και ξέρεις γιατί Μαριέττα μου; Γιατί οι πολιτικοί είναι οι ανήθικοι. Και μάλιστα, με αποδείξεις πια, οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτοί που είναι οι ανήθικοι. Γιατί συνεχίζουν την 25-ετη ομηρεία μας χωρίς ντροπή και ενοχές.

Όσο για το σήμερα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά. Ο κος Στυλιανίδης με τον κο Ταλιαδούρο είναι το νέο δίδυμο που πρέπει να ξύσουμε απο το Υπουργείο Παιδείας, όπως ακριβώς κάναμε και με το προηγούμενο. Γιατί δεν είναι μόνο τα δικαιώματα που δεν λένε να βγούν αλλά είχαμε και τον κο Στυλιανίδη να μας λέει αρχές του Σεπτέμβρη ότι θα έπρεπε να είχαμε προσέξει ποιά σχολή διαλέγαμε (δηλώσεις του στο MEGA) λες και μας είπε κάποιος τότε την στιγμή της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού ότι το κράτος δεν θα εφαρμόσει τον Ν. 1404/1983 ως ώφειλε και εμείς κάναμε του κεφαλιού μας πληρώνοντας με την ζωή μας τις παραλήψεις των οσφυοκαμπτών πολιτικών που πέρασαν απο το Υπουργείο Παιδείας έκτοτε.

Έτσι είναι συνάδελφοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Όταν παρέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας το 2004 μας βρήκαν ανασφάλιστους και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Μήπως μπορείτε να μας δείξετε κάποια πρόοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Εκτός απο την τρομερή πολιτική επιτυχία που έκαναν τους Εργοδηγούς Τεχνολόγους Μηχανικούς που ήταν εκτός προγράμματος εκλογών.

Και να μην ξεχάσω βέβαια το βασικό επιχείρημα της ΝΔ. Μας κατοχύρωσε τα μεταπτυχιακά. Οποία ευτυχία. Μπορούμε τώρα πειναλέοι και ανασφάλιστοι να κάνουμε και master. Όπως εγώ καλή ώρα που όταν έφθασα στην πόρτα του ΔΟΑΤΑΠ μου είπαν ότι οι Πανεπιστημιακοί που στο έδωσαν μετά απο μαθήματα και εξετάσεις δύο χρόνων δεν ξέρουν, ξέρουμε όμως εμείς του ΔΟΑΤΑΠ με μία αίτηση. Δεν μετράει το master μου είπαν και πήρα στην πλάτη τα δύο μου χρόνια (μαζί και τα έξοδά) για να τα πετάξω στην θάλασσα στο Φάληρο. Έτσι και αλλοιώς άχρηστα ήταν. Και για εμένα και για τους άλλους συναδέλφους μου. Εκτός βέβαια των καθηγητών των ΤΕΙ που είναι οι μόνοι που απολαμβάνουν τα πακέτα και τις χαρές απο την εφαρμογή της Ανωτατοποίησης.

Για αυτό μόνο μαύρο αξίζει στην Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Μπας και συνέλθει.

Γιατί εμείς πιστέψαμε κε Μπαλάφα μου σε αρχές που μας υποσχέθηκαν και δεν λένε να τις δικαιώσουν αυτοί που είναι ταγμένοι απο την ΝΔ να το κάνουν.

Γιατί οι υπουργοί της ΝΔ δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Γιατί οι υπουργοί της ΝΔ δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Γιατί οι υπουργοί της ΝΔ δεν μπορούν να βγάλουν ένα νόμο της προκοπής εάν δεν συμφωνεί ο κος Αλαβάνος.

Γιατί οι Υπουργοί της ΝΔ επιτρέπουν στον κο Αλαβάνο να συγκυβερνά ατύπως αυτό τον τόπο.

Και το μαύρο στην ΝΔ επιβάλεται γιατί ο λαός δεν εξουσιοδότησε με την ψήφο του την ΝΔ να εκχωρήσει αυτό το κυριαρχικό δικαιώμα της χώρας στο ΤΕΕ.

Γιατί ενώ τους εκλέξαμε να κυβερνούν αυτοί παρακαλάνε τον κάθε κο Αλαβάνο να δεχτεί τα ανεμικά δικαιώματα των ΤΕΙ που σχεδιάζουν και που δεν λένε να τα δώσουν στην δημοσιότητα φοβούμενοι τις αντιδράσεις μας. Τις αντιδράσεις της πλέμπας όπως μας έχουν καταντήσει με την αναποτελεσματικότητα τους. Και ξέρετε κάτι; Είναι λογικό να ζητάω την δημοσίευση τους στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί αφού τα υπέγραψε ο κος Στυλιανίδης έχουν παγιωθεί και μπορούν να τα δώσουν να τα δούμε.

Δημοκρατία έχουμε βρε αδελφέ.

Δεν έχουμε;

Κοινωνικοί εταίροι και μάλιστα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είμαστε.

Δεν είμαστε;

Γιατί ενώ το παίζουν μάγκες με δηλώσεις του τύπου ότι εμείς θα βγάλουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ έως το τέλος του 2008 και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, κρύβονται σαν φοβισμένα ποντικάκια μόλις ξεπροβάλει η σκιά του κου Αλαβάνου.

Τζάμπα μάγκες φωνάζει η αντιπολίτευση.

Και ίσως έχουν δίκιο στο θέμα αυτό. Αυτό αποδεικνύουν οι πράξεις τους.

Έτσι είναι τα πράγματα κύροι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ.

Το 2003 έγινε υφαρπαγή της ψήφου των Τεχνολόγων Μηχανικών περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμα της ΝΔ ότι θα δώσει επαγγελματικά δικαιώματα στα ΤΕΙ.

Βέβαια ο καθένας δικαιούται να αμυνθεί και να δικαιολογηθεί. Αλλά εδώ έχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ περί του πρακτέου.

Και δεν επιτρέπετε το Μηχανικός στο Ελληνικό τίτλο να μετατρέπετε σε Τεχνικός λίγα γράμματα ποιό πέρα, ή ακόμη χειρότερα όταν βλέπεις ότι η κάθε ειδικότητα έχει τίτλο Μηχανικού όταν ανοίγεις τον σύνδεσμο που σε παραπέμπει αλλού για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν επιτρέπετε το Κράτος να μας εξασφαλίζει ειδική ΔΥΣΜΕΝΗ μεταχείρηση ειδικά για τους ξενόγλωσσους. που ψάχνουν να ενημερωθούν.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ να μην μπορούμε να δουλέψουμε στη Ελλάδα λόγω έλειψης επαγγελματικών δικαιωμάτων αλλά και ούτε στο εξωτερικό, όταν αποφασίσεις να φύγεις απο αυτή την χώρα βόθρο που δε σε καλύπτει πουθενά και με τίποτα, και να βρίσκεις ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ εμπόδια στην ζωή σου λόγω του επιλεκτικού αποκλεισμού που υφίστασε ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΕΙΚΟΣΙ ΠΈΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..

Και δεν μπορώ παρά να ρωτήσω τώρα την ΔΑΚΕ των Τεχνολόγων Μηχανικών ευθέως.

Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε παιδιά;

Αυτή είναι η σεμνή και ταπεινή ανασυγκρότηση του κράτους; Με υλικά απο το 1930 θέλετε να μας κυβερνήσετε;

Και επειδή όλο επαγγελματικά δικαιώματα ακούω αλλά τίποτα δεν βλέπω δεν μας κάνετε καλού κακού μιά λίστα για να ξέρουμε και εμείς οι ανυποψίαστοι ψηφοφόροι που η ΝουΔουλα δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και βαράει στο σταυρό και που είναι σημαντική παράμετρος και κλάνει μέντες όπως λέμε στην καθομιλουμένη;

Στο πρόσωπο σας βέβαια για κανένα λόγο δεν μπαίνει η μομφή αυτή. Σας ξέρουμε και μας ξέρετε. Και η εντύπωση όλων μας είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έντιμους αγωνιστές του κλάδου. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά απο την αντιπολιτευτική κινητικότητα σας απο την θέση σας ως συμπολίτευση το ΚΔΣ, έναντι της συμπολιτευτικής ακινησίας της αντιπολιτευομένης ΕΕΤΕΜ όπως αυτή οδηγείται απο τα ευχαριστημένα μέχρι στιγμής κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που απο ότι φαίνεται εφαρμόζουν τον δυναμικό αντιπολιτευτικό ελιγμό του περίμενε να πέσουν απο την κυβέρνηση αυτοί για να έρθουν οι δικοί μας.

Όσο δε για τον άνθρωπο που έκανε την δουλειά αυτή ένα έχω να πώ.

Δείχνει ότι είναι άσχετος, τυφλός απο μίσος και προ πάντων υπηρέτης της κάστας των στενά δικτυομένων Μηχανικών του ΤΕΕ. Θα είναι δε και αυτός που θα πονέσει ποιό πολύ απο όλους μετά την απόφαση του δικαστηρίου περί Fachhochschule και ΤΕΙ.

Εάν με ρωτήσετε απο που προκύπτουν όλα αυτά προσέξτε μόνο την λεπτομέρεια ότι ο Μηχανικός Δομικών Έργων (ΤΕ) περιγράφεται σαν Τεχνικός Κτιρίων (Building Technician) ενώ ο Μηχανικός Έργων Υποδομής (ΤΕ), στον ίδιο κλάδο, θεωρείται ότι μπορεί να συνεχίζει να κατέχει τον τίτλο του Τεχνολόγου Μηχανικού (Technical Engineer).

Μπορείτε εσείς να βρείτε κάποια λογική; Νομίζω πως όχι. Μόνο το μίσος μπορείς να ξεχωρίσεις.

Απλά κάποιοι άρρωστοι πέρασαν την αρρώστια τους κάτω απο την μύτη ενός Υπουργού που απο ότι φαίνεται δεν μπορεί να ορίσει τα του Υπουργείου του.

Και να μην ακούσω δικαιολογίες ότι δεν το ήξερε ή ότι δεν το κατάλαβε. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι κατάλληλος για Υπουργός.

Και εάν δεν μπορείς να έχεις έγκυρη και κατασταλαγμένη ενημέρωση απο το επίσημο site του επικεφαλής της Παιδείας στην χώρα μας όπως είναι το Υπουργείο του οποίου ηγείται ο κος Στυλιανίδης τότε τι μπορείς να περιμένεις απο τους άλλους που έχουν συμφέροντα να εξυπηρετήσουν;

Κλείνοντας λοιπόν κε Μπαλάφα θα ήθελα να σου δώσω σαν παλαιότερος μια συμβουλή.

Βγάλε τα μπλε γυαλιά απο τα μάτια σου. Μόνο κακό σου κάνουν με το που τα φοράς τόσο επίμονα.

Αμφισβήτησε τους πολιτικούς. Αμφισβήτησε τον κο Στυλιανίδη εάν τον θεωρείς τόσο μεγάλη προσωπικότητα όσο μας δηλώνεις ότι είναι.

Μόνο καλό μπορείς να του κάνεις με αυτό τον τρόπο γιατί θα τον αναγκάσεις, στην μικρή και ταπεινή διαπραγμάτευση σας, να λαβει υπ΄όψη του και τις δικές σου ανάγκες, τις οποίες πολλές φορές αγννοεί έναντι άλλων λόγω του ότι ακριβώς η αμφισβήτηση που δέχεται απο εκεί είναι ισχυρότερη της δικιάς σου.

Ευχαριστώ θερμά τον συνάδελφο που μου έδωσε τα στοιχεία για το άρθρο μου αυτό αποδεικνύοντας την ενότητα του κλάδου που έγινε δυνατή μόνο μέσα σε ενα μισό χρόνο με το blog όταν η ΕΕΤΕΜ σταθερά αποτυγχάνει απο το 1960. Και μόνο λοιπόν ότι ήδη ο κλάδος ενώνεται είναι ένα πολύ καλό προμύνημα για το μέλλον. Είμαστε 340.000 άτομα χωρίς τις οικογένειες μας. Εάν ρίξουμε όλοι μαύρο στην ΝΔ ξέρεται τι θύελλα θα δημιουργήσει; Νομίζω πως ναι. Νομίζω ότι αρχίζετε να το αντιλαμβανόσαστε.

Όπως ακριβώς έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται και οι πολιτικοί μας.

Το κλειδί της εξουσίας για τις επόμενες εκλογές να ξερετε ότι είναι τα ΤΕΙ.

Γειά σας.

Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ. ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Του Βασ. Μπαλάφα, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Πτυχιούχος Τμήματος Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης,
ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications, U of Kingston - ΤΕΙ Πειραιά

http://www.youtube.com/watch?v=SU0FIsb7_9o
Η δικαίωση αγώνων ετών.
Η δικαίωση αρχών.
Η δικαίωση των ανθρώπων που πίστεψαν.
Με τιμή,
Βασίλειος Μπαλάφας
Υ.Γ. Ελπίζω να το δημοσιεύσετε.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή ο κος Στυλιανίδης είναι δημόσιο και πολιτικό πρόσωπο και ο κος Μπαλάφας που έγραψε το παραπάνω άρθρο, εκτός απο συνάδελφος, είναι μέλος ενός μεγάλου κομματικού σχηματισμού της χώρας σε καίρια θέση, το blog μας δεν μπορεί παρά να δεχθεί την παράκληση του για δημοσίευση των θέσεων της ΝΔ (ανοικτό site είμαστε άλλωστε σε όλες τις απόψεις) επιφυλασσόμενο για την καλόπιστη κριτική που πρέπει να κάνει προς τους πολιτικούς και τα μέλη των κομμάτων τους ειδικά δε όταν αυτά παρουσιάζουν τις θέσεις τους. Ραντεβού λοιπόν στο επόμενο άρθρο μου σε δύο ημέρες για να διαπιστώσουμε μαζί πως γράφεται η ιστορία στην Ελλάδα. Και όλο αυτό γιατί την Κυριακή που μας πέρασε ο κος Στυλιανίδης δήλωσε στην ΝΕΤ ότι θα δώσει "κάποια" δικαιώματα στα ΤΕΙ.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Τεκμηρίωση. Οι προυποθέσεις για την εκλογή προέδρου του ΤΕΕ. Το πόσο πολύ αγαπάνε τα ΤΕΙ εκεί μέσα δεν λέγεται.



Δείτε πατώντας εδώ τις προυποθέσεις εκλογής του κου Αλαβάνου σαν πρόεδρος του ΤΕΕ και πως καταναλώνει την ενέργεια του (ο σύνδεσμος βγάζει προειδοποίηση για πιθανή ύπαξη ιών που μπορεί να βλάψουν τον υπολογιστή σας αλλά δεν συμβαίνει τίποτα).

Το βρήκα στο διαδίκτυο και σας το μεταφέρω αυτούσιο.

Οι του ΤΕΕ που έγγραψαν το άρθρο αυτό ξέρουν καλύτερα.

Στο επόμενο άρθρο μου ραντεβού με τις αποκαλύψεις που κάνει ο κος πρόεδρος του ΤΕΕ στην συνέντευξη του στην 11/11/2008.

Γεία σας

Ένας αδούλωτος Μηχανικός

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ για τα Επαγγελματικά και τα Ασφαλιστικά δικαιώματα σε λιγότερο απο 500 λέξεις

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το 1983 με τον Ν. 1404/1983 ιδρύονται τα ΤΕΙ και καταργούνται οι σχολές ΚΑΤΕΕ ορίζοντας ότι τα Επαγγελματικά Δικαιώματα τους θα βγούν έξη μήνες πριν την πρώτη αποφοίτηση και που δεν τηρήθηκε ποτέ απο την πολιτεία.
Το 1989 ο Ν. 1865/1989 ισοτιμεί τα πτυχία ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ.
Το 1992 το ΔΙΚΑΤΣΑ απορρίπτει αίτηση των αποφοίτων των σχολών Fachhochshule (FH) Γερμανίας για αναγνώριση των σχολών που αποφοίτησαν εκεί σαν Ανώτατες.
Το 1993 το αρμόδιο για ισοτιμίες στην Ελλάδα ΙΤΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), σαν υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας υπαγόμενη απ΄ευθείας στον εκάστοτε υπουργό, ισοτιμεί τα πτυχία Fachhochshule (FH) με αυτά των ΤΕΙ μετά απο κρίση της Επιστημονικής Επιτροπής του.
Το 2000 εκδίδεται το Π.Δ. 165/2000 με βάση το οποίο οι απόφοιτοι των σχολών Fachhochshule (FH) αναγνωρίζονται ως διπλωματούχοι (οδηγία 89/48/ΕΟΚ).Το 2001 και το 2002 το ΣτΕ, με τις αποφάσεις 3156/01 & 1932/02 (ΣΤ’ Τμήμα), επιβεβαιώνει την απόρριψη του ΔΙΚΑΤΣΑ του 1992, ενώ με τον Ν. 2916/2001 τα ΤΕΙ αναμορφώνονται σε Ανώτατα.
Το 2003 οι απόφοιτοι των σχολών Fachhochshule (FH) εγγράφονται στο ΤΕΕ έχοντας απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα με χρήση των ίδιων ακριβώς πτυχίων που το 1993 κρίθηκαν ισότιμα των ΤΕΙ απο το Υπουργείο Παιδείας και χωρίς να έχουν αποκτήσει έκτοτε κάποιο άλλο συμπληρωματικό προσόν.
Το 2008 όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ γίνονται δεκτοί στον Σύλλογο Γερμανών Μηχανικών VDI ισότιμα με τους αποφοίτους Fachhochshule (FH).
Άρα οι απόφοιτοι ΤΕΙ διακαιούται εγγραφής στο ΤΕΕ με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έγιναν αποδεκτοί και οι απόφοιτοι Fachhochshule (FH) λόγω των άρθρων περί ισότητας του Συντάγματος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το 1976 με τον Ν. 298/1976 ιδρύονται τα ΚΑΤΕΕ έχοντας ισότιμα και ισοδύναμα πτυχία και ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των καταργηθέντων σχολών Υπομηχανικών.
Το 1979 με τον Ν. 915/1979 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΤΣΜΕΔΕ οι Υπομηχανικοί με μοναδικό κριτήριο την κτήση του πτυχίου τους αγνοόντας τους ισότιμους μηχανικούς ΚΑΤΕΕ που ήδη υπήρχαν σαν φοιτητές την εποχή εκείνη αλλά δεν είχαν αποφοιτήσει ακόμη.
Το 1983 με τον. Ν. 1404/1983 ιδρύονται τα ΤΕΙ και καταργούνται τα ΚΑΤΕΕ.
Το 1989 με τον Ν. 1865/1989 ορίζεται η ισοδυναμία των πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ.
Το 1992 με τον Ν. 2084/1992 ορίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες ασφαλίζονται στο οικείο Ταμείο κάθε φορά, που για τους Μηχανικούς ΤΕΙ, είναι το ΤΣΜΕΔΕ.
Το 2001 με τον Ν. 2916/2001 τα ΤΕΙ αναμορφώνονται σε Ανώτατα με τα ίδια δικαιώματα πρίν και μετά την έκδοση του νόμου, αναμορφώνοντας τον ιδρυτικό των ΤΕΙ Ν. 1404/1983 και αφήνοντας άθικτο τον Ν. 1865/1989 που αφορα τις ισοτιμίες πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με ΤΕΙ του Ν. 2916/2001 αυτή την φορά.
Το 2007 με τον Ν. 3549/2007 τα ΤΕΙ επιβεβαιώνονται σαν Ανώτατα για δεύτερη φορά.
Το 2008 το ΤΣΜΕΔΕ ενσωματώνεται στο Ταμείο Επιστημονων, αποφοίτων ΑΕΙ.
Άρα οι απόφοιτοι ΤΕΙ δικαιούνται εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ επειδή όχι μόνο ασφαλίστηκαν σε αυτό με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο οι Υπομηχανικοί αλλά και γιατί στο νέο Ταμείο των Επιστημόνων περιλαμβάνονται οι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ.
Γειά σας,
Ένας αδούλωτος Μηχανικός