Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Ανοικτή επιστολή στους Βουλευτές Τεχνολόγους Μηχανικούς της ΝΔ για το νεο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Προς:

(στείλτε τους email διαμαρτυρίας ζητώντας εξηγήσεις για την στάση τους)

1-Αυγενάκη Λευτέρη, Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ, Βουλευτής Ηρακλείου, info@avgenakis.gr
2-Κωνσταντινίδη Ευστάθιο, Δομικών Έργων Μηχανικός ΤΕ, Βουλευτής Φλώρινας, nd@stathiskonstantinidis.gr
3-Λυκουρέτζο Ανδρέα, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, Βουλευτής Αρκαδίας και Υφυπουργός Παιδείας, lykouren@otenet.gr
4-Μανώλη Ιωάννη, Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ, Βουλευτής Αργολίδας, i.manolis@parliament.gr
5-Παπαδόπουλο Μιχάλη, Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ, Βουλευτής Κοζάνης, micpap1@otenet.gr;micpap@parliament.gr
6-Κόλλια Κωνσταντίνο, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, Βουλευτής Κορινθίας, info@kolliaskostas.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο λόγος που αναγκάζομαι σήμερα να σας απευθυνθώ προσωπικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία τριάντα χρόνια και τα οποία αντί να επιλύονται τείνουν επιδεινούμενα επι των ημερών της διακυβέρνησης της χώρας απο την ΝΔ που εκπροσωπείται.

Και φυσικά εννοώ το ασφαλιστικό και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Και τα δύο βέβαια είναι μεγάλα θέματα. Για αυτό λέω να μην τα μπλέξουμε.

Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για το θέμα των ημερών, το ασφαλιστικό. Για το άλλο θεμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων που ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε ότι θα λύσει πρίν απο τις προηγούμενες εκλογές, και μέχρι τώρα δεν εχει κάνει τίποτα, άλλωστε έχουμε αρκετό χρόνο για να τον μετρήσουμε και ή θα τον ψηφίσουμε ή θα τον μαυρίσουμε στις επόμενες.

Και αυτόν και εσας.

Προσωπικά.

Στο χέρι του και στα χέρια σας είναι και τα δύο. Απο εσάς και μόνο εξαρτάται.

Το λέω αυτό αναφερόμενος όχι στην ευαισθησία και την εύννοια για τον κλάδο των Μηχανικών ΤΕΙ λόγω των κοινών σπουδών μας που ίσως υποψιαζόσαστε οτι θα ζητήσω διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αλλά στην κοινωνική σας ευθύνη σαν βουλευτές.

Και για να σας το ξεκαθαρίσω ο λόγος της σημερινής επικοινωνίας μας δεν είναι το ρουσφέτι.

Ο λόγος είναι μία απλή εφαρμογή νόμου που στις ημέρες των κουμπάρων, των ομολόγων, του Τσιτουρίδη, του Μαγγίνα, του Κλαδά, του Κουκοδήμου και του Ζαχόπουλου μοιάζει πολύ δύσκολη.

Απευθύνομαι στο σεμνό και ταπεινό παρελθόν σας.

Απευθύνομαι στους εκπροσώπους του έθνους.

Απευθύνομαι σε αυτούς που έπρεπε να είναι οι εγγυητές της εφαρμογής των νόμων και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Σας απευθύνομαι εγώ, ο ανώνυμος.

Εγώ που σας υπηρέτησα.

Με βροχή ή χιόνι, ημέρα και νύκτα.

Σας απευθύνομαι εγώ που ανώνυμα κάποτε μου δώσατε ενα όπλο να υπερασπισθώ την πατρίδα δίνοντας και την ζωή μου ακόμη.

Στα παιχνίδια σας με τον Τούρκο.

Σας απευθύνομαι εγώ που τώρα καταλαβαίνω ότι τότε με στείλατε να σκοτωθώ για να υπερασπισθώ τα δικαιώματα των άλλων και τις δικές μου υποχρεώσεις.

Μόνο.

Και σας ρωτάω λοιπόν.

Τι δίαολο τους θέλετε τους νόμους; Δικαιολογία είσπραξης βουλευτικής αποζημίωσης ειναι;

Δεν πρέπει που και που να τους εφαρμόζουμε και λίγο;

Σας στείλαμε εκεί στην βουλή για να προσκυνάτε απο κοντά τα κάθε λογής συμφέροντα ή για να λέτε που και πού καμμία γνώμη υπερασπιζόμενοι τον λαό που σας υποστηρίζει;

Έχετε γνώμη, προσωπική γνώμη για τα θέματα της χώρας, ή ξευτίλες κότες του κερατά είσαστε;

Το λέω αυτό γιατί όταν ανέβηκε στην κυβέρνηση της χώρας η ΝΔ βρήκε σε ισχύ τον νόμο Ν. 2084/1992 που λέει ότι οι Έλληνες πολίτες ασφαλίζονται στο οικείο κάθε φορά Ταμείο που για τους απόφοιτους των σχολών ΣΤΕΦ, όπως εσείς, είναι το ΤΣΜΕΔΕ.

Και επειδή δεν έχει ορισθεί νομοθετικά ο ασφαλιστικός φορέας των ΤΕΙ, το ΤΣΜΕΔΕ είναι η μόνη φυσική μας διέξοδος στις απαγορευμένες για εμάς μέχρι σήμερα υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας του κράτους που μέχρι στιγμής έχετε χαρίσει στο ΤΕΕ.

Έτσι σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι έχει η ΝΔ με εμάς τους Τεχνολόγους.

Πείτε το ξεκαθαρά εσείς οι απο μέσα σε εμάς τους απ’ έξω τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κος Τσιτουρίδης σας το 2006 αναμορφώνοντας το ΤΣΜΕΔΕ με τον Ν. 3518/06 μας προσπέρασε αδιάφορος λες και δεν υπήρχαμε στην χώρα.

Η κα Πετραλιά τώρα σφυρίζει αδιάφορα.

Μαγηρεύει ταμείο επιστημόνων και εμείς απ’ έξω.

Ως συνήθως.

Οι γνωστοί ριγμένοι και ας είμαστε Ανώτατοι με νόμο δικό σας (Ν. 3549/07).

Γιατί ρε σεις δεν σηκώνεται ανάστημα;

Γιατί αφήνεται τα νέα τα παιδιά, τους φοιτητές των ΤΕΙ του σήμερα χωρίς ασφάλιση;

Για το ΤΕΕ είμαστε εχθροί. Φαίνεται ξεκάθαρα.

Γιατί αφήνεται αυτή την έχθρα να ξεχειλήσει και να «βγεί» μέσα απο την νομοθεσία για να πλήξει ύπουλα τα νέα παιδιά που τώρα κάνουν σχέδια για την ζωή και το μέλλον τους;

Γιατί επιτρέπετε το κράτος να γίνει εχθρός του πολίτη; Και ειδικά του νέου πολίτη.

Αυτά τα νιάτα δεν περιμένουμε όλοι να πάρουν την σημαία στα χέρια τους και να πάνε το γένος ταξίδι στο μέλλον;

Γιατί πρώτοι εσείς οι συνάδελφοι τους βάζετε τρικλοποδιά και δεν τους αφήνετε να αναμετρηθούν στα ίσια με την ζωή;

Δεν τον λέει ο νόμος; Στο οικείο ταμείο λέει και είναι νόμος της ΝΔ και αυτός, αν και το κόμμα που νομοθέτησε κανονικά δεν έπρεπε να ενδιαφέρει.

Ποιός θα αντιπροσωπεύσει το δίκιο τους;

Ξέρετε, στην δημοσιοσχετίστικη ζωή που ζούμε, κανένας απο αυτούς δεν έχει αδελφό αρχηγό κόμματος.

Τις κότες στη κότα την Πετραλιά θα παίξετε την ώρα της ψηφοφορίας του νέου νόμου για το ασφαλιστικό στην βουλή ή θα πείτε και κάτι;

Και σας ρωτάω επειδή έχοντας κατοχυρομένο απο εμάς ΤΟΝ ΛΑΟ και το δικαίωμα αγόρευσης και αυτό της ψήφου, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δω τι μπορεί να κάνει ένας επι επάγγελμα συνάδελφος απο την θέση του βουλευτή όταν ψηφίζει για νομοσχέδιο που αφορά το επαγγελμά του για το οποίο επάγγελμα τα δύο κύρια συστατικά του (ασφάλιση και επαγγελματικά δικαιώματα) δεν υφίστανται για το κοινοβούλιο που υπηρετεί αν και θα έπρεπε.

Εσείς θα το κάνετε ή θα πρέπει να κάνουμε εισαγωγή μια καλή φουρνιά βουλευτών απο την Αλβανία που να μπορεί να κάνει κατι καλύτερο απο το να είναι ανύπαρκτοι επι του θέματος όπως γίνεται με εσας σήμερα;

Και κάτι για εμάς τους μεγαλύτερους.

Το ΤΕΕ που άμεσα ή έμεσα προσκυνάτε μπορεί να έχει την χειρότερη γνώμη για τους Τεχνολόγους Μηχανικούς. Μπορεί να μας λέει ανεπαρκείς, αμόρφωτούς, «μηχανικούς» και ότι άλλο.

Τα παιδιά μας τι φταίνε ρε σεις να είναι ανασφάλιστα απο την πολιτεία;

Τους θέλετε φαντάρους, ναι ή όχι;

Το ΤΕΕ ή η πολιτεία είναι υπόχρεοι ασφαλιστικής κάλυψης και κοινωνικής πρόνοιας;

Γιατί αφήνετε έναν σύλλογο επαγγελματιών (βλέπε ΤΕΕ) να καρφώνει επι χρόνια στο σταυρό του μαρτυρίου τους ανταγωνιστές του πίσω απο νομοθετική και κυβερνητική κάλυψη;

Να σας θυμίσω ότι όλα τα προαναφερόμενα τα γράφει το Σύνταγμα που εσείς ορκισθήκατε να υπηρετήτε και προπάντως να ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ.

Και δεν το κάνετε.

Και κάτι προσωπικό στον συναγωνιστή Ανδρεά Λυκουρέτζο.

Ανδρέα μου κάποτε ήσουν νέος με ιδέες και όραμα για το μέλλον. Αυτά είδαμε σε εσένα και σε υποστηρίξαμε. Με αυτά έφθασες ως εδώ. Τώρα είσαι μεσήλικας πολιτικός με συμφέροντα. Εμείς καταφέραμε και σε κάναμε Υπουργό γιατί το άξιζες. Τα συμφέροντα θα σε χρησιμοποιήσουν και μετά θα σε πετάξουν σαν στυμένο λεμόνι. Έτσι θα ήθελα απο καρδιάς να σε συμβουλέψω να πας στο καθρέφτη με μια φωτογραφία σου του τότε και να συγκρίνεις. Να συγκρίνεις το τότε που παλεύαμε μαζί στο δύσκολο αμφιθέατρο του 1980 για μιά καλύτερη Ελλάδα (κάτω δεξιά ήτανε όπως έμπενες θυμάσε;) και μετά πήγαινε στην βουλή την ώρα της ψηφοφορίας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Τότε ήσουν κόκκορας εάν μεταλάχθηκες σε κότα θα το δούμε. Και μάλιστα σύντομα.

Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω για όσοι απο εσας τους αναφερόμενους αφιέρωσαν λίγο απο τον χρόνο τους για να διαβάσουν αυτές τις γραμμές και να ξεκαθαρίσω κάτι.

Να ξέρετε ότι ο κόσμος των ΤΕΙ περιμένει απο εσάς να αξιώσετε το αυτονόητο.

Την εφαρμογή του νόμου Ν. 2084/92.

Την άμεση ασφάλιση του κλάδου στο ΤΣΜΕΔΕ όπως ο νόμος ορίζει.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ.

Δεν έχουμε σκοπό να μετατραπούμε μέσω της υποχρεωτικής εισφοράς επι των μελετών υπέρ ΤΣΜΕΔΕ σε χρηματοδότες της σύνταξης του Κούγια όταν για εμάς δεν υπάρχει σύνταξη.

Σε αντίθετη περίπτωση εσείς και μόνο εσείς μας δίνεται μία μόνο επιλογή για το μέλλον.

ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.

Γεία σας.
Ένας αδούλωτος Μηχανικός.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ή ήρθε η ώρα να γράψουμε ιστορία. Υπογράψτε και διαδόστε το

Όπως σας έγραφα σε ανύποπτο χρόνο μία είναι η λύση. Η φυγή προς τα εμπρός.

Σας έγραφα ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διχαστικές λογικές εθνοκάθαρσης της Ελληνικής τεχνικής νομοθεσίας με ρίζες το 1940 και κάνουμε προοπτική μας την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με ορίζοντα την νέα χιλιετία που ήδη διανύουμε.

Δεν στέκουν ποιά οι λογικές στις ανοικτές Ευρωπαϊκές κοινωνίες που είναι πλήρως ανταγωνιστικές, με κατοχυρωμένο τον σεβασμό της ισότητας και της προσωπικότητας του ανθρώπου, της δια νόμου εξασφάλισης βοηθών των Διπλωματούχων Μηχανικών επειδή το ζητάει η αγορά.

Δεν στέκει ποιά ο δια νόμου ο περιορισμός της ελευθερίας και της προσωπικότητας των Μηχανικών ΤΕΙ προς χάριν των όλων των γενεών Διπλωματούχων Μηχανικών μέλων ΤΕΕ (πρώην, νύν και μελλοντικών) όταν το κοινωνικό και ατομικό κεκτημένο σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει καθιερώσει την πλήρη απελευθέρωση των δυνάμεων της κοινωνίας.

Δεν στέκει ποιά η εικονική πραγματικότητα του ΤΕΕ που επέτρεψαν να στηθεί μόνο για την Ελλάδα εις βάρος μας τα θρασύμια της πολιτικής σκηνής της χώρας προκειμένου να διαιωνήσουν την θλιβερή ύπαρξη τους, παραβιάζοντας την λαϊκή εντολή που κατα καιρούς έλαβαν με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Μόνο με την Ευρωπαϊκή προοπτική οι του ΤΕΕ θα συρθούν πίσω μας και δεν θα τους βρούμε πότε μα ποτέ μπροστά μας ξανά.

Μόνο αυτές οι ιδέες και λογικές έχουν μέλλον ποιά.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα σας παρουσιάζω μία πρόταση καθηγητών ΤΕΙ, των δικών μας ανθρώπων, που με ανάλογες σπουδές και πείρα τολμάνε αυτήν την φυγή προς τα εμπρός.

Θέλω να τονίσω απο την αρχή ότι υποστηρίζω πλήρως την κίνηση τους με μία μόνο επιφύλαξη. Ότι είναι να γίνει να γίνει απο τους καθηγητές των ΤΕΙ και μόνο. Αυτούς που ζούν και γνωρίζουν τις αγωνίες και ελπίδες μας απο πρώτο χέρι.

Όχι να βάλουν τον λύκο ΤΕΕ να φυλάει τα πρόβατα ΤΕΙ.

Αρκετά μας ταλαιπώρησε και αυτό και τα μέλη του.

Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε μία φόρμα για να συμμετάσχετε και εσείς όπως και εγώ στην δημιουργία της ιστορίας αυτού του τόπου.

Κλείνοντας την εισαγωγή να σας θυμίσω ότι πρόσφατα ο Κόσμος του Επενδυτή έγραψε ότι τώρα ποιά οι των ΤΕΙ είναι 340.000 (φοιτητές και Μηχανικοί).

Για εμένα αυτός είναι ο στόχος.

Να μαζέψουμε 340.000 υπογραφές. Να υποστηρίξουμε αυτούς τους μπροστάρηδες που υπογράφουν στο τέλος του κειμένου με 340.000 συμμετοχές που έχουν πολιτική δύναμη το 5% περίπου του εκλογικού σώματος.

Τότε μόνο θα αποδείξουμε ότι εμείς πρώτα σεβόμαστε τα νιάτα μας, την ψήφο μας και τις σπουδές μας.

Μετά ακολουθούν και οι άλλοι, μεταξύ των οποίων και τα γνωστά θρασύμια της πολιτικής.

Και το μέλλον και η υπογραφή και ο σεβασμός είναι ποιά υπόθεση δική μας και χωρίς δικαιολογίες.

Και ο σεβασμός ως γνωστόν κερδίζεται με αγώνα και δεν χαρίζεται.

Δικό σας.

"ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η καθιέρωση του δέκα ως βάση εισαγωγής σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια λειτούργησε ως θρυαλλίδα για να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα που προϋπήρχαν αυτής της θεσμοθέτησης. Η κρίση των ΤΕΙ είναι βαθιά και η επερχόμενη απαξίωσή τους καθολική και γι’ αυτό απαιτείται μια ριζική μεταρρύθμιση.
Η κρίση είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των παρακάτω παραγόντων:

1. Τα ΤΕΙ σήμερα έχουν αρκετά χαρακτηριστικά όμοια με αυτά των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα:
-Είναι Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τετραετή διάρκεια σπουδών.
-Θεσμοθετήθηκε σ’ αυτά η έρευνα ως αναπόσπαστο στοιχείο του προσανατολισμού τους.
-Υλοποιούνται σ’ αυτά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, αν και όχι αυτόνομα παρά μόνον σε συνεργασία με Πανεπιστήμια.
-Τα ΤΕΙ διοργανώνουν επιστημονικά συνέδρια και εκδίδουν επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους.
-Υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ που απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό εισαγωγής από πολλά πανεπιστημιακά τμήματα.
-Η εκλογή σε θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ προϋποθέτει προσόντα ανάλογα με αυτά των Καθηγητών Πανεπιστημίων.
-Τα ΤΕΙ ανέπτυξαν εκπαιδευτικές και ερευνητικές συνεργασίες, σε ισότιμη βάση, με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και έχουν πετύχει την αναγνώρισή τους στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ε.Ε.

2. Παρόλα αυτά όμως, τα ΤΕΙ δεν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ουσιαστικά ως Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα. Ειδικότερα:
-Υστερούν σημαντικά των Πανεπιστημίων σε χρηματοδότηση, παρόλο που υποδέχονται περίπου ίδιο αριθμό φοιτητών, έχουν ανάλογες ανάγκες σε στέγαση και φοίτηση, έχουν εργαστήρια που πρέπει να εξοπλίσουν με τα απαραίτητα εργαλεία-μέσα και αναπτύσσουν σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες που πρέπει να υποστηριχθούν.
-Δεν μπορούν αυτόνομα, παρά μόνον σε συνεργασία με πανεπιστημιακά τμήματα, να υλοποιήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, οι δε φοιτητές τους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές είτε δεν γίνονται καθόλου αποδεκτοί από τα Πανεπιστήμια, είτε περνούν από σειρά αξιολογικών κρίσεων-συμπληγάδων προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα απόκτησης ενός Master στην Ελλάδα.
-Διαιωνίζεται στην κοινωνία, με την ανοχή της πολιτείας, ο διαχωρισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε φορείς δύο ταχυτήτων.
-Η άκρατη εξειδίκευση με την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων σε αντικείμενα που έχουν περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα στην αγορά εργασίας όχι μόνον δεν ανέδειξε τον ρόλο και την αξία των ΤΕΙ, αλλά συνέβαλε στη διαχρονική απαξίωσή τους.

3. Στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πολιτική που έχει χαραχθεί -από κοινού- εδώ και πολλά χρόνια είναι η εναρμόνιση των εκπαιδευτικών συστημάτων όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό η Ανώτατη Εκπαίδευση, σε όλη την Ευρώπη, είναι Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Έτσι τα περισσότερα Τεχνολογικά Ιδρύματα χωρών της Ε.Ε. (Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία κλπ) έχουν μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμια και οι λιγοστές χώρες που δεν έχουν ακόμα εναρμονισθεί, βρίσκονται στο στάδιο των αλλαγών προς αυτή την κατεύθυνση (Ιρλανδία).
Συνακόλουθα το ερώτημα που προβάλλει αμείλικτα είναι το εξής: Πρέπει να γίνει κάτι και σε τι συνίσταται αυτό προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η -εν πολλοίς- αντιφατική εικόνα των ΤΕΙ και η κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού που τα διέπει;

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, θεωρούμε ότι η πλέον αποτελεσματική λύση προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των θεσμικών προβλημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της εναρμόνισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η άμεση μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια.
Οποιαδήποτε άλλη λύση, ουσιαστικά δεν θα αποτελέσει λύση αλλά ημίμετρο που θα διαιωνίζει την υπάρχουσα κατάσταση των προβλημάτων, του ακαδημαϊκού ρατσισμού, της υποβάθμισης, της ασάφειας και του κατακερματισμού, με όλες τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που αυτά συνεπάγονται για τη χώρα.

Τα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια θα προσφέρουν ουσιαστικές προοπτικές σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα των νέων που θέλουν να αναζητήσουν επαγγελματικές διεξόδους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις ικανότητες των σημερινών και αυριανών σπουδαστών, θα λειτουργήσουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας γενικότερα, θα δώσουν ώθηση και δυναμισμό σε όλους αυτούς που θα υπηρετήσουν σε ευνοϊκότερες συνθήκες το νέο θεσμό και θα συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η διαδικασία της μετεξέλιξης των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης των φορέων της πολιτείας και της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Εμείς, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών, θεωρούμε ότι τα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια πρέπει να καταλάβουν στο χώρο της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης τη θέση που ανήκει σ’ αυτά.

Βασιλειάδης Σπύρος, Καθηγητής, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Γιαννάς Πρόδρομος, Καθηγητής, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Καρασαββόγλου Τάσος, Καθηγητής, ΤΕΙ Καβάλας

Καραφόλας Συμεών, Αναπλ. Καθηγητής, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Λοίζου Στράτος, Επίκ. Καθηγητής, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Μαγούλιος Γιώργος, Επίκ. Καθηγητής, ΤΕΙ Σερρών

Ναξάκης Χάρης, Αναπλ. Καθηγητής, ΤΕΙ Ηπείρου

Νικολόπουλος Ηλίας, Καθηγητής, ΤΕΙ Χαλκίδας

Σταμάτης Δημοσθένης, Καθηγητής, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τσιριγώτης Γιώργος, Καθηγητής, ΤΕΙ Καβάλας"

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όνοματεπώνυμο :

Ίδρυμα :

Σχολή :

Τμήμα :

Βαθμίδα :

e-mail :

Τηλέφωνο σταθερό:
κινητό:




Συμφωνώ με το κείμενο

«Από τα ΤΕΙ στα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια»

και το προσυπογράφω.




ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: / /2006


Προωθήστε το παρόν σε ένα από τα παρακάτω e-mail:
akarasa@teikav.edu.gr
tsirigo@teikav.edu.gr

Εάν τώρα αναρωτηθείτε που είναι το τέλος ένα έχω να σας πώ.

Κοντά, πολύ κοντά.

Τόσο κοντά που δεν μπορείτε να το φανταστείτε.

Ένα ΣτΕ δρόμος.