Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

http://technologikapanepistimia.blogspot.com/ . Ευχάριστα νέα. Ο κλάδος κινείται.

Εκδίδω το σημερινό μου άρθρο έκτακτα προκειμένου να σας κάνω γνωστό ότι έστω και αργά, μετά απο σχεδόν 30 χρόνια ακινησίας, ο κλάδος επιτέλους κινείται.
Και κινείται απρόσμενα ευχάριστα προς την σωστή κατεύθυνση.
Η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μετουσιώνεται σε ένα κίνημα θετικής αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης στα ΤΕΙ που έχει βαλτώσει πιά και μόνο δυσοσμία αναδύει.
Την δυσοσμία άλλωστε μπορείτε να την διαπιστώσετε και με τα ίδια σας τα μάτια σε προηγούμενο άρθρο μου με την δημοσίευση της επώνυμης επιστολής καταγγελίας των μελών της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ όπου αναφέρονται σε συναλλαγή της διοικούσας του ΤΕΕ με Υπουργό, και μάλιστα με στοιχεία.
Πιστεύω λοιπόν ότι ήδη έχετε καταλάβει ότι μία Επιστημονική ΕΕΤΕΜ το μόνο κοινό που μπορεί να έχει με μία Επιμελητηριακή Τεχνολογική ΕΕΤΕΜ είναι η συνεχιζόμενη απουσία επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Όπως πιστεύω ότι έχετε επίσης καταλάβει ότι η πολιτική προσέγγιση του προβλήματος μας μέσω των κομματικών σχηματισμών που διοικούν την ΕΕΤΕΜ έχει αποτύχει παταγωδώς. Εάν μπορούσαν θα το είχαν κάνει. Άλλωστε τα τελευταία τριάντα χρόνια που πέρασαν άπρακτα είναι αψευδής μάρτυρας των γεγονότων.
Το μόνο που ελπίζω απο την πολυδιαφημισμένη αλλαγή της ΕΕΤΕΜ σε Τεχνολογικό Επιμελητήριο, μιας και δεν μπορώ να την επηρεάσω άμεσα και οι διοικούντες παραμένουν οι ίδιοι, είναι να μην έχουν στο μυαλό τους να έρθουν οι συνδικαλιστές του χώρου στο προσκύνιο κάτω απο νομοθετική κάλυψη πιά και να αφήσουν τα μέλη της στο παρασκήνιο.
Η εξουσία είναι γλυκιά, πολυ γλυκιά μας έχει διδάξει το πρόσφατο Ελληνικό πολιτικό παρελθόν.
Έτσι η φυγή προς τα εμπρός που σας έγραφα σαν μόνη λύση και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο είναι πιά γεγονός.
Εάν πάτε στην θέση http://technologikapanepistimia.blogspot.com/ θα καταλάβετε τους λόγους του ενθουσιασμού μου.
Δεν γνωρίζω ποιοί ή ποιός έχουν δημιουργήσει την διεύθυνση αυτήν αλλά αυτή η αμφισβήτηση και ο προβληματισμός με τον τρόπο που εκφράζεται εκεί μόνο θετικά μπορεί να δράσει όχι μόνο για τα ΤΕΙ αλλά για την χώρα ολόκληρη.
Και αυτό γιατί με την γόνιμη αμφισβήτηση που εκφράζουν εκει σχεδιάζουν στην ουσία το μέλλον λαμβάνοντας σοβαρά υπ' οψιν τους το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Και ως γνωστόν η αμφισβήτηση οδηγεί στην Επιστήμη.
Διαβάστε το και υποστηρίξτε το.
Διατυπώστε τις ανυσηχίες και τις αγωνίες σας.
Και μην ανυσηχείτε.
Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε.
Και μάλιστα με αγωνιστές που ξεπηδούν μέσα απο τον λαό και όχι απο τα κόμματα.
Οι προπτικές είναι καλές, δείχουν ότι γίνονται καλύτερες και η ουρά για την δικαίωση μας κοντή.
Γεία σας.
Ένας αδούλωτος Μηχανικός*
*Τώρα ξέρω. Δεν είμαι μόνος.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Ο δρόμος για το ΤΕΕ ξεκινάει απο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κάνει τέρμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω Γερμανίας

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να την διαβάσετε σε μεγέθυνση και να την ευχαριστηθήτε.
Μετά κάντε την αίτηση που σας λέω. Άλλωστε είναι το πρώτο βήμα μόνο.
Αφού δέχθηκαν τους αποφοίτους Fachhochschulen ως Διπλωματούχους όπως φαίνεται δίπλα τώρα είναι η σειρά μας, και η ουρά είναι πιά κοντή.
Και εάν εδώ δεν μας δικαιώσουν υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Χωρίς δουλειά θα τους αφήσουμε;
Εξαιρετικά αφιερωμένο στους συναδέλφους που "φυτρωμένοι" στην πολυθρόνα τους παραπονιούνται γιατί οι άλλοι δεν κάνουν κάτι για αυτούς ενώ αυτοί που έχουν το πρόβλημα δεν κάνουν τίποτα και παραμένουν πεισματικά θεατές της ιστορίας.
Οι εθελοντές είναι περουσιακό στοιχείο του έθνους έλεγε ο Βενιζέλος.
Όσο για τα μέλη του ΤΕΕ ξέρουμε πολύ καλά φίλοι μου ότι το ποτήρι είναι πικρό. Πάρα πολύ πικρό.
Το πίνουμε άλλωστε γουλιά-γουλιά χρόνια τώρα εξ αιτίας τους.
Μα αυτοί θα το πιούν μονορούφι άσπρο πάτο.