Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΑΛΜΑ 4ο- Απόδειξη του «Δεν είμαι ελέφαντας, Μηχανικός είμαι». Για τους απόφοιτους ΤΕΙ δεν είναι αξίωμα και πρέπει να αποδειχθεί.

Ο λόγος που σας γράφω σήμερα οφείλεται σε μία σύμπτωση.

Και επειδή, μετά απο τριάντα χρόνια χωρίς επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τίποτα δεν είναι τυχαίο, είπα να την ψάξω λίγο την δουλεία και να μην αφήσω να πέσει τίποτα κάτω.

Την Παρασκευή που μας πέρασε και ενώ βρισκόμουν στο Υπουργείο Απασχόλησης προσπαθώντας να βρώ κάτι έγγραφα για το ΤΣΜΕΔΕ που με ενδιαφέρουν, και προς το παρόν δεν μπορώ να τα εντοπίσω, συζητώντας με την υπάλληλο που με εξυπηρετούσε, δέχθηκα μια ερώτηση με την οποία το καμπανάκι του συναγερμού κτύπησε αμέσως, και μάλιστα πολύ έντονα.

Με ρώτησε λοιπόν η κοπελιά όταν της ανέφερα ότι ήδη το VDI μας δέχεται σαν Διπλωματούχους Μηχανικούς πώς είναι δυνατόν το VDI να ξέρει τι ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα.

Επειδή θυμήθηκα μια ακριβώς όμοια ερώτηση που είχε κάνει και ένας φίλος Διπλωματούχος επισκέπτης της σελίδας μας πρίν απο λίγο καιρό, συνηδειτοποίησα ότι έχουμε να κάνουμε με πάρα πολλές πτυχές ενός θέματος που χρονίζει επικίνδυνα. Εάν δεν καλυφθούν όλες οι πτυχές αυτές να ξέρετε ότι η υπόθεση μας κινδυνεύει να εκφυλιστεί.

Και καλά μέχρι τώρα ενα ζώο μόνο μου ήμουνα εκεί έξω και έχει καλώς. Ένα ζώο, μικρή η ζημιά. Μα τα ζώα τώρα είναι πολλά. Εάν αφήσουμε κενά θα την αφανίσουνε την αγγέλη των ΤΕΙ χωρίς να το καταλάβουμε.

Και μιά απαραίτητη εξήγηση. Μας υπολογίζω όπως είδατε για ζώα γιατί αυτό που κίνησε τους πρώτους ανθρώπους να φύγουν απο τις σπηλιές και να σχηματίσουν τις πρώτες κοινωνικές ομάδες ήταν η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη στις δυσκολίες και η αύξηση της ατομικής ισχύος με την συμμετοχή στην ομάδα. Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά αφού το ζείτε, ότι στη περίπτωση των ΤΕΙ, εν έτη 2008, η αρχέγονη αυτή ανάγκη της κοινωνικής αλλυλεγύης δεν έχει καλυφθεί ακόμη. Τα δύο βασικά συστατικά που οριοθετούν την συμμετοχή μας στην ομάδα δεν υπάρχουν. Τα ασφαλιστικά και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Άρα το συμπέρασμα βγαίνει απο μόνο του. Μας έχουν ένα βήμα κάτω απο τον προτόγονο άνθρωπο. Μας έχουν για ζώα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το γεγονός ότι είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ και όλοι μας, μετά απο τριάντα χρόνια χωρίς δικαιώματα, παραμένουμε 23 χρονών χωρίς να γερνάμε και χωρίς κοινωνικές ανάγκες, περιμένοντας αυτές τις ξεφτίλες του κερατά, τους Έλληνες πολιτικούς, να τα βρούν με το ΤΕΕ, να βγάλουν τα δικαιώματα μας στο κουρμπέτι για να αρχίσουμε να μεγαλώνουμε και εμείς.

Πάμε πάλι πίσω στο Υπουργείο.

Αυτό που σκέφτηκα άμεσα στην συζήτηση μου με την υπάλληλο του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν ότι είτε το έπαιζε ότι δεν ήξερε ή ότι δεν ήξερε πραγματικά.

Όπως και να είχε όμως το πράγμα εγω και μόνο εγω φταίω. Στην πρώτη δε περίπτωση, εάν το έπαιζε ότι δεν ήξερε, φταίω διπλά γιατί εγω και μόνο εγώ της έδωσα τον κενό χώρο να ελιχθεί.

Και είπαμε. Τα ζώα τώρα πιά είναι πολλά. Δεν τους πρέπουν τέτοια πράγματα.

Για αυτό λέω να σας καθυστερήσω παραγωγικά λίγο την αίτηση στο ΤΕΕ και να απαντήσω στο ερώτημα του πόσο ξέρει το VDI το τι γίνεται στην Ελλάδα με τα ΤΕΙ και πόσο όχι. Ερώτημα που ίσως βασανίζει και μερικούς απο εσάς που με διαβάζετε.

Νομίζω ότι λογικό είναι να αναρωτιώσαστε εάν συμβεί κάτι με τη περίφημη ισοτιμία Fachhochschule και βρούμε το αγκούρι αυτό μπροστά μας τι κάνουμε μετά. Σίγουρα τρέμετε στην ιδέα να παραμείνετε άλλα δέκα χρόνια στην ίδια κατάσταση, όπως και εγώ άλλωστε.

Επίσης νομίζω ότι μιά μικρή μόνο κατανάλωση χρόνου τώρα ίσως μπορεί να σώσει και χρόνια ακόμη σε αιτήσεις, αντεκδικήσεις και δίκες.

Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε τι ξέρει ο Γερμανός ρε παιδάκι μου για τα ΤΕΙ και μοιράζει έτσι αφειδώς με ένα αντίγραφο πτυχίου την ισοτιμία ΤΕΙ με τα Πανεπιστημιακά Fachhochschule. Και μάλιστα σε ξένους κατα το Ελληνικό σκεπτικό; Που θα μπορούσε κάλλιστα να μας στείλει να πνιγούμε; Όπως μας στέλνουν τόσα χρόνια Υπουργοί και Υφυπουργοί και μάλιστα με όρκο στο Ευαγγέλιο να μας σώζουν απο πνιγμούς;

Απο εδώ και πέρα ξέρετε. Τα γνωστά παιδιά. Πιστεύω να με μάθατε λίγο τώρα.

Ανοίγουμε τον υπολογιστή και πάμε στην διεύθυνση http://www.kmk.org/. Είναι το Υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας στο οποίο πρέπει να απευθηνθεί κάποιος για ισοτιμίες πτυχίων (και πτυχιοδιπλωμάτων όπως των ΤΕΙ θα έλεγα, κε Φλωρά βεβαίως, βεβαίως ...). Μάλιστα κύριοι. Εκεί η Παιδεία είναι πολιτισμός και κουλτούρα. Δεν είναι διαπλοκή με τους μεγαλομελετητές του ΤΕΕ όπως εδώ. Εκεί δεν αφήνουν κενά στους νόμους και τις διαδικασίες τους για να υπάρχει το περιθώρειο συνδιαλαγής με τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους τους. Εκεί δεν τζιράρουν με θελημένες αβλεψείες. Εκεί το κράτος είναι ένα και με ένα τρόπο αντιμετωπίζει τους πολίτες που απευθύνονται σε αυτό και μάλιστα απολύτως διαφανή, κρυστάλινο και κάθετο που θα έλεγε και ο Ανδρέας. Και για σύγκριση όταν τελειώσουμε την περιηγησή μας που περιγράφω παρακάτω, πρίν κλείσετε το υπολογιστή, σας προκαλώ να πάτε στην διεύθυνση http://www.doatap.gr/ για να διαπιστώσετε την διαφορά με το τουρλουμπούκι και την ανακατοσούρα που επικρατεί στον Έλληνα συνάδελφο του ΚΜΚ.

Πάμε να τον δούμε τον τρόπο αυτόν. Τον Γερμανικό. Στην σελίδα που ανοίγει η διεύθυνση που σας προανέφερα, στο κέντρο, βγαίνει μία εικόνα. Στο κάτω αριστερά της εικόνας υπάρχει η λέξη Sekretariat. Κάντε κλίκ πάνω της. Σας βγάζει σε μια σελίδα όπου στην στήλη αριστερά στην δεύτερη γραμμή υπάρχει η μοναδική επιγραφή στα Αγγλικά με την ονομασία Organization and Proceedings.

Ανοίγοντας τον σύνδεσμο αυτόν ο υπολογιστής σας βγάζει σε μια σελίδα (κείμενο στα δεξιά της σελίδας) που είναι όλα στα Αγγλικά και έχει επικεφαλίδα Standing Conference of the Ministers of Education and Cultural Affairs of the Länder in the Federal Republic of Germany.
Πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας. Εκεί στον υπολογιστή σας φαίνονται πιά δύο μόνο παράγραφοι και ενδιαφέροντος ΤΕΙ είναι η προτελευταία με την περιγραφή Central Office for Foreign Education και περιγράφει πως είναι οργανωμένο το γραφείο που ασχολείται με τους αποφοίτους σχολών του εξωτερικού που ζητάνε ισοτίμηση του τίτλου σπουδών τους στην Γερμανία.

Στην παράγραφο αυτή υπάρχει ένας και μοναδικός σύνδεσμος, ο Central Office for Foreign Education ο οποίος εάν επιλεγεί σας οδηγεί στην κύρια σελίδα του γραφείου αυτού. Εάν ξέρετε Αγγλικά και διασκεδάζετε να πλουτίσετε τις γνώσεις σας για το πως ενα οργανωμένο και σοβαρό κράτος αντιμετωπίζει και σέβεται τους φορείς επιστημονικής γνώσης που απευθύνονται σε αυτό διαβάστε όλη την σελίδα. Δεν είναι κακό. Θα σας πίασει όμως μελαγχολία με τους ξεβράκωτους πρίγκιπες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής που για να παρατείνουν την μίζερη ύπαρξη τους στα βουλευτικά έδρανα δεν διστάζουν χρόνια τώρα να μας πουλάνε και να μας αγοράζουν μπίρ-παρά στο ΤΕΕ. Για τους γρήγορους θα συνιστούσα να πάνε στο τέλος της σελίδας και στην παράγραφο Publications. Εκεί υπάρχει ένας και μοναδικός σύνδεσμος, ο http://www.anabin.de/, που μας οδηγεί στην βάση δεδομένων του Γερμανικού κράτους. Πρακτικά δηλαδή, εάν ένας ζητήσει να πάρει ισοτιμία τίτλου σπουδών στην Γερμανία αυτή την βάση δεδομένων θα συμβουλευτούν οι υπάλληλοι που θα του απαντήσουν. Δεν είναι όπως εδώ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Κόσμου του Επενδυτή, που αφήνουν το Διπλωματούχο Μηχανικό του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ να αυτοσχεδιάζει προστατεύοντας το εργασιακό κατεστημένο που έχει επιβάλει με την βοήθεια των πολιτικών το ΤΕΕ όπως τον βολεύει κάθε φορά χωρίς να εκπληρώνει το θεσμικό ρόλο του ΔΟΑΤΑΠ που είναι η κρίση των υποβαλλομένων τίτλων με αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια.

Επιλέγοντας το http://www.anabin.de/ σας βγάζει σε μια σελίδα με το κλασικό ακαδημαϊκό καπέλο.
Για να μπείτε κάνετε κλίκ στις επιλογές της αριστερής στήλης, και έχει πολλές.

Αρχίζει με τον παγκόσμιο χάρτη στην κορυφή για γρήγορη πλοήγηση και συνεχίζει με το όνομα του ιδρύματος, τον τύπο και ούτο καθ’ εξής.

Έχετε όλη την άνεση να ψάξετε την επίσημη αυτή βάση δεδομένων του Γερμανικού κράτους για να βρείτε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει περί ΤΕΙ.

Εκεί είναι όλα.

Για τα ανυπόμονα παιδιά, που ίσως είναι αδύνατα στα Γερμανικά, όμως έχω κατι καλύτερο.

Πατώντας εδώ πηγαίνετε ακριβώς στο ζητούμενο, στα ΤΕΙ. Τα οποία ΤΕΙ τα βγάζει μαζί με τα Πανεπιστήμια αφού και τα δύο ΑΕΙ είναι στην Ελλάδα.

Στην δεξιά πλευρά της σελίδας στην κορυφή θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν τρείς λέξεις.
Οι Kontakt, Beschreibung και Abschusse.

Αντιπροσωπεύουν τις τρείς επιλογές που έχετε να κάνετε στην σελίδα αυτή, ενώ ήδη βρισκόσαστε στην πρώτη επιλογή, στο Kontakt όπου ο Γερμανός δίνει στον αναγνώστη γενικές πληροφορίες για επαφή τα ΤΕΙ.

Η δεύτερη επιλογή, το Beschreibung, αναφέρει την κατηγοριοποίηση των ΤΕΙ σύμφωνα με το Γερμανικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας το μεταφραστήρι που σας επισυνάπτω εδώ (αφού το ρυθμίσετε να μεταφράζει στα Γερμανικά) βλέπετε ότι οι άνθρωποι μας αντιστοιχούν με τα Πανεπιστημιακά Fachhochschule.

Και στην τρίτη επιλογή, το Abschusse, οι άνθρωποι με την περιγραφή «nicht existent» στον πίνακα δεξιά δηλώνουν ξεκάθαρα ότι γνωρίζουν πάρα μα πάρα πολύ καλά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Δηλώνουν ότι ξέρουν για τα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ ανα ειδικότητα παρακαλώ. Και παρά όλα αυτά μας ισοτιμούν με Πανεπιστήμια. Χωρίς να μας ξέρουν, χωρίς να τους αφορά άμεσα το θέμα και μάλιστα χωρίς να έχουμε δικαιώματα στην πατρίδα μας.

Βλέπετε λοιπόν ρε παιδιά ότι σε ένα σοβαρό κράτος που έχει προγραμματισμό και πολιτικούς με τσίπα, σε αντίθεση με τους δικούς μας τους ξετσίπωτους, υπολογίζουν τον άνθρωπο, και μάλιστα πολύ. Γιατί ο άνθρωπος είναι η βασική παραγωγική μονάδα της κοινωνίας.

Ξέρουνε, νιώθουνε τον παλμό του και το φροντίζουν.

Ξέρουνε ότι μιά ζωή έχει και δεν αφήνουν να σου την καταστρέψει το κάθε λαμόγιο που μπορεί να σχηματίσει μια ομάδα πίεσης.

Ξέρουνε ότι η παροδική εύννοια και η υποταγή της κοινωνίας σε μικρές αλλά οργανομένες μονάδες δημιουργεί μονοπώλια, αδικίες και εντάσεις που δεν προσφέρονται για την φυγή προς τα εμπρός, για αντικειμενική πρόοδο που είναι το ζητούμενο για την κοινωνία. Γιατί όταν η κοινωνία ευφημερεί σε συνθήκες ισότητας και ισονομίας τότε υπάρχει πραγματική πρόοδος.

Ο πολιτικός εκεί διαχειρίζεται τους ανθρώπινους πόρους που διαθέτει σε δυναμικές συνθήκες ανταγωνισμού και ισότητας, ώστε εάν ξεχωρίσει κάποιος να είναι όχι μόνο ο καλύτερος, αλλά και το κέρδος του οργανισμού που λέγετε κράτος να είναι πολλαπλό απο την παράλληλη προσπάθεια του περίγυρου αυτού που ξεχώρησε στην προσπάθεια τους να τον φθάσουν. Εκεί δεν περιορίζουν τους άλλους για να επικρατεί συνεχώς ο στραβός στους μονόφθαλμους.

Πάμε πάλι στην υπόθεση μας γιατί θα μας πιάσει μελαγχολία για το κράτος βόθρο που ζούμε. Μόνο για την ιστορία μας ειμαστε περίφανοι πιά. Για το τι έκαναν οι πρόγονοί μας και τίποτα άλλο. Για τα δικά μας μόνο ντροπή αισθανόμαστε και αϊδία.

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να σας ξεκαθαρίσω το τι ακριβώς κάνουμε στην Γερμανία. Δεν είστε άβουλα όντα. Είστε πολίτες και έχετε δικαίωμα να ξέρετε. Έχετε δικαίωμα να αρνηθείτε να σας τραβάει ο καθένας απο την μύτη. Εμού συμπεριλαμβανομένου.

Εμείς λοιπόν είχαμε σαν αφετηρία μία Ελληνική διοικητική απόφαση του αρμόδιου ΙΤΕ περί ισοτιμίας των πτυχίων Fachhochschule με ΤΕΙ απο το 1993. Και αυτή επικαλεσθήκαμε για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την υπόθεση μας.

Ο μοναδικός λόγος που φθάσαμε μέχρι την Γερμανία είναι ότι ένας αντικειμενικός κριτής (πχ ο δικαστής που σύντομα θα σταθούμε μπροστά του) θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ιδιότητα που προκύπτει απο αυτό το ισχυρό ντοκουμέντο επειδή ο κάθε τρίτος, και κυρίως οι δικαστές, πάντα αποφασίζει επι αντικειμενικών κρητηρίων και όχι θεωρητικών υποθέσεων κατα επίκληση. Θα μπορούσε δηλαδή να επικαλεσθεί, βασιζόμενος στο γεγονός ότι τα πτυχία Fachhochschule προέρχονται απο άλλο κράτος με διαφορετική νομοθεσία και σύστημα, ότι μπορεί μεν να είναι κατοχυρωμένη η ισοτιμία στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο έγγραφο αλλά ο νομοθέτης που έφτιαξε το ΠΔ 165/2000, με βάση το οποίο οι απόφοιτοι Fachhochschule ονομάσθηκαν Διπλωματούχοι Μηχανικοί άξιοι εγγραφής στο ΤΕΕ με αντίστοιχα απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα, είχε υπ’ όψιν του μια άλλη ιδιότητα, συμπληρωματική του πτυχίου Fachhochschule που προσκόμησαν και η οποία ιδιότητα, όχι μόνο δεν αποδεικνύεται απο ο έγγραφο του ΙΤΕ που επικαλούμαστε αλλά και ούτε υπάρχει ένδειξη ύπαρξης της απο πουθενά αλλού στο επιχειρηματολόγιο μας.

Παίρνοντας λοιπόν το χαρτί της ισοτιμίας Fachhochschule με ΤΕΙ αφοπλίζουμε τον όποιο ισχυρισμό του κάθε τρίτου ότι οι νομοθέτες του ΠΔ 165/2000 κάτι ήξεραν παραπάνω που δεν έκαναν Διπλωματούχους τους ΤΕΙτζήδες τότε.

Και ξέρετε κάτι. Εμείς είμαστε οι επιτηθέμενοι και εμείς πρέπει να αποδείξουμε το δίκιο μας. Το ΤΕΕ και ο Υπουργός αρκεί να σπείρουν έστω και αμφιβολίες όπου ως γνωστόν, το αθώος λόγω αμφιβολιών δεν είναι και λίγες φορές που εχει ακουσθεί στα Ελληνικά δικαστήρια.

Με την κτήση λοιπόν της ισοτιμίας απο την Γερμανία λέμε στον δικαστή ότι, κοίτα εδώ άνθρωπε μου, εμείς είμαστε ισότιμοι στην Γερμανία με τους αποφοίτους Fachhochschule έχοντας σαν μοναδικό κριτήριο την κτήση του πτυχίου. Είμαστε ισότιμοι επίσης εδώ στην Ελλάδα με του ίδιους απόφοιτους Fachhochschule πάλι με μοναδικό κριτήριο την κτήση του ιδίου πτυχίου λόγω της γνωστής απόφασης του ΙΤΕ. Και έναντι της ισοτιμίας μας αυτής μόνο αυτοί, οι απόφοιτοι Fachhochschule δηλαδή και όχι εμείς των ΤΕΙ, με χρήση του αντικειμένου του κριτηρίου ισότητας και μόνο, δηλαδή το πτυχίο, δικαιούνται εγγραφής στο ΤΕΕ και επαγγελματικά δικαιώματα που δεν επιτρέπονται σε εμάς.

Έδεσε το γλυκό συνάδελφοι.

Να θυμάστε πάντα ότι με την παρούσα προσέγγιση δεν ζητάμε ερμηνεία νόμων. Πλήρη εφαρμογή διοικητικών αποφάσεων και για τις δύο πλευρές που καταγράφονται σε αυτές αντί της μίας που είχε πετύχει να εφαρμόζετε μέχρι τώρα το ΤΕΕ.

Άρα μόλις κλείσετε τον υπολογιστή πηγαίνετε να πάρετε την ισοτιμία αυτή.

Στις σελίδες του ΚΜΚ δεν έχει διεύθυνση υποβολής (μόνο πληροφορίες δίνουν) και καλό είναι να απευθυνθείτε στην Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας που θα βρείτε εδώ. Ζητάτε ισοτιμία πτυχίου στην Γερμανία και κάνετε ότι σας πούνε.

Πρωτού κλείσω το άρθρο αυτό να σας πω επιπλέον ότι με το εξωτερικό τελειώσαμε. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο απο κανέναν τους. Μας έδωσαν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Χαιρετάμε λοιπόν τους Γερμανούς φίλους μας, τέλος η μπύρα, τα λουκάνικα και τα ψώνια στα Duty Free.

Eπιστρέφουμε στην Ελλάδα για να λογαριαστούμε.

Με όλους τους.

Τους πολιτικούς κυρίως, που μερικοί απο αυτούς μοστράρουν και την ιδιότητα του νομικού, όπως ο Υπουργός Παιδείας κος Στυλιανίδης καλή ώρα. Καιρός να δούμε τι ψάρια πιάνει στα βαθιά. Καιρός να δούμε εάν δεν φοβάται το πολιτικό κόστος όπως περίτρανα δηλώνει. Καιρός να δούμε εάν αυτός τελικά πληρώσει για το ΤΕΕ ή θα βάλει σαν νομικός τα πράγματα στην θέση τους. Καιρός να δούμε ότι εννοεί την δήλωση του ότι ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του (για αυτο σας έγραψα στο πρόηγούμενο άρθρο μου οτι πολύ μου αρέσει έτσι όπως την διατύπωσε).

Ραντεβού στο επόμενο άλμα μας, όπου ο κλάδος πρώτη φορά θα βγεί κυνήγι στην ιστορία του, πυροβολόντας τι άλλο, τον υπαίτιο της κατάντιας μας.

Το ΤΕΕ.

Φροντίστε μόνο να έχετε στο χέρι το χαρτί της ισοτιμίας απο το ΚΜΚ επίσημα μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Γεία σας. Ένας αδούλωτος Μηχανικός. (εγώ σας το είχα πεί. Υπάρχει ένα τραγούδι με ιστορία 100 χρόνων που μπορεί να βγεί προφητικό για τα ΤΕΙ. Λέει λοιπόν ο στίχος του: «Μια μέρα θα το γράψει η ιστορία, πως ΕΔΙΩΞΑΝ απο την Αθήνα τα ΘΗΡΙΑ, πως ΕΔΙΩΞΑΝ βασιλείς και ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ, τους ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ....».

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΕΙ.

ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ. ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ, ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΟΛΗ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
.