Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Δηλώσεις του κου Μαρκάτου, του Ε.Μ.Π. βεβαίως-βεβαίως, για τα Πανεπιστήμια στις 15/03/2009 στο κανάλι Extra 3.



Οι δηλώσεις του κύριου Μαρκάτου ξεκινάνε στο 4:36 και έχουν ως εξής:

«Τι είναι το Πανεπιστήμιο; Θέλουμε να ξέρουμε τι είναι το Πανεπιστήμιο;

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ένα τεχνικό σχολείο, είναι ένας θεσμός της κοινωνίας ο οποίος κρατάει αποστάσεις από την κοινωνία της αγοράς.

Η κοινωνία το έφτιαξε για να είναι εκτός των κανόνων της αγοράς και να την κρίνει.

Είναι για να βγάζει τους ανθρώπους με προοδευτικές ιδέες οι οποίοι θα αλλάξουν την κοινωνία.

Όχι που θα γίνουν καλοί στον χειρισμό μηχανημάτων, αυτό μπορούν να το κάνουν και ιδιωτικά κολλέγια και ιδιωτικά πες τε τα όπως θέλετε, να φτιάχνουν καλούς εργοδότες.

Αλλαγή της κοινωνίας επιτυγχάνεται μόνο μέσα από το Πανεπιστήμιο.

Θα μου επιτρέψετε να μην αλλάξω την θεώρηση μου από την εποχή του Hambaul ότι είναι ο θεσμός μέσα από τον οποίο ανατρέπονται οι κυριαρχούσες τάξεις  και επομένως πρέπει να είναι δημόσιο.»

Κρατήστε στην μνήμη σας το υπογραμμισμένο κείμενο για να δούμε σε επόμενο άρθρο πως αυτό εφαρμόζεται στην Ελλάδα. 

Από ποίους; 

Μα από τα Πανεπιστήμια.

Αφού θέλουν να είναι ψηλά και να τα βλέπουν όλοι;

Αφού θέλουν να κρίνουν την αγορά και να οδηγούν την κοινωνία;

Δεν δικαιούμαστε και εμείς κάποιες μικροπαρατηρησούλες και ερωτήσεις στο οδηγούντα;

Σαν να ρωτάμε «Πέφτει μακριά ακόμη η  Πλατανία πατριώτη;» της γνωστής Ελληνικής ταινίας.

Κάτι τέτοιο. 

Και αυτό γιατί μπορεί η κοινωνία να έφτιαξε ότι έφτιαξε αλλά αυτό πάει και έγινε. Σαν πολίτες μιας χρεοκοπημένης χώρας τώρα θα πρέπει να δούμε πως το Πανεπιστήμιο ανταποκρίνεται στην πράξη και πέρα των δηλώσεων όπως αυτές που κάνει και ο κύριος Μαρκάτος στο βίντεο από πάνω.

Δεν πρέπει;

Γεια σας,

Ένας αδούλωτος Μηχανικός …. Στην θέση του συνοδηγού ….. (μπα δεν θα τους αρέσει) ….. του υπο-οδηγού μάλλον καλύτερα μου ακούγεται. Κάνει ομοιοκαταληξία με το υπομηχανικός, υποδεκανέας,  υπασπιστής, υποζύγιο, υπάνθρωπος, υπόχρεος που με αφήνεται και ζω αφέντες διπλωματούχοι και υπενοικιαστής σφραγίδας  κ.λ.π., κλπ. Α, α, α, ξέχασα και το υπαρχιφύλακας, υπόγειο, υπόστεγο και υπόθετο (τα τρία τελευταία δεν έχουν σχέση αλλά με το υπό- τους ημερεύουν τον διπλωματούχο, τον κάνουνε να αισθάνεται ασφαλής και να μην ΦΟΒΑΤΑΙ τον ανταγωνισμό μας).

ΔΗΛΩΣΗ: Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τον κύριο Haumbul του οποίου το όνομα και το έργο ομολογώ ότι δεν γνωρίζω. Αυτοί όμως που τον γνώριζαν ΚΑΙ κατείχαν θέσεις κλειδιά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποφευχθεί η χρεωκοπία της Ελλάδας παρά μόνο ευλογούσαν τα γένια τους.